Duizend nieuwe rassen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik ben echt ontzettend benieuwd wat jullie van dit filmpje vinden.

Korte omschrijving; een hondenopvang in Costa Rica liep tegen een probleem aan. Steeds meer honden, maar nog net zo weinig adoptanten. Wanneer mensen een hond zoeken, gaan ze vaak op zoek naar een rashond, en de kruisingen blijven dus zitten.

Daarom hebben ze iets nieuws geprobeerd.. Ze hebben bij alle honden gekeken welke rassen erin zouden kunnen zitten, en daar een nieuw ras van gemaakt! 

Border Collie + Shetland Sheepdog + Cocker Spaniel + grappige staart = Fire-Tailed Border Cocker

En zo zijn er nog wat meer.. Marbled English Filamaraner, Furrychest Jack Beagle Terriër, Shaggy Shepherd Dachspaniel, Bunny-Tailed Scottish Shepterriër, Long-Legged Irish Schnaufox, Chubby-tailed German Dobernauzer, om er maar wat te noemen.

Ze hebben fantastisch mooie tekeningen gemaakt van hun honden, met hun "nieuwe ras" erboven, zijn helemaal hot op de social media, en de adopties zijn omhoog geschoten.

Ik ben benieuwd, wat vinden jullie hiervan? Gewoon een leuk, goed (en werkend) idee? Of mag dat niet, zomaar nieuwe rassen verzinnen, en is het misleidend?



Enneh, voor degene die een kruising hebben; verzin eens een leuke naam voor jouw "ras"? ;-)

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

ik wil de Fluffyterriër wel O-)

hmm nee ik weet niet goed wat ik er van moet vinden, je neemt een hond toch niet om zijn coole naam, ik hoop dat het geen hype wordt om zo nog meer speciale kruisingen te fokken.
Maarja, de mensen die de hond nu adopteren zullen er ook wel van houden en een goede thuis bieden hoop ik, en niet enkel om de kunnen paraderen met hun coole Fire-Tailed Border Cocker...

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dat is inderdaad waar ik ook aan dacht. Het is een super origineel idee om DEZE honden een fijn huisje te geven, maar de honden zijn, met hun nieuwe originele naam, niet anders dan zonder. En wat voor kruisingen gaan mensen nu proberen te krijgen om ze een leuke naam te geven? O-)

honden page profiel Sleddog team Akiak TikaaniSleddog team Akiak Tikaani 3 doggies

honden foto van Sleddog team Akiak Tikaani

ik vind het eigenlijk wel een hele leuke actie! Op deze manier worden de bastaartjes op een ludieke manier in de kijker gezet, en dat is imo ook het doel!

Hier heb ik 1 alaskan malamute en 1 mixje (alaskan malahus haha)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik kan het filmpje niet bekijken op mijn telefoon, maar de enige gedachte die in mijn hoofd komt na je korte uitleg is.. Hmm.. Niet bepaald positief.

Een ras is niet voor niets een ras. Er zit een doel achter, een verhaal, een standaard, een karakterbeschrijving. Het is veel meer dan gewoon 'een naam'. Dit, een rasnaam geven aan kruisingen om ze zo makkelijker kwijt te raken, wordt al vaak genoeg gebruikt door broodfokkers. Er zijn al genoeg 'designer breeds', deze praktijken resulteren in onverantwoorde fok. Nou snap ik heus wel dat het asiel het absoluut niet slecht bedoelt, integendeel! Een bastaardje blijft echter een bastaardje, en daar is hij absoluut niet minder hond om of iets dergelijks, maar door daar een niet bestaand ras aan te plakken zit je de toekomstige eigenaren als het ware te bedriegen. Kortom, ik vind het onzin. Een hond neem je omdat het karakter bij je past, omdat er een klik is etc.. Niet omdat je dan opeens een hond met een stoere naam hebt.

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

Goede marketingO-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het filmpje kan ik wel zien, maar ik heb een geluidsloze geluidskaart in mijn pc, dus dat schiet niet op ;-)

Ik vind al die rare namen die tegenwoordig worden bedacht een beetje vreemd. Zet een Chihuahua op een Deense Dog en je hebt een nieuw ras: de Chidane...
Dalmatiër x Teckel? Dalmeckel!

In dit geval is het wel anders, deze honden zijn er al en verdienen wat extra aandacht om een huisje te vinden, ik hoop dat het wat oplevert :-)
Vind het best een leuke actie voor de straathondjes :-)

Een naam voor mijn eigen kruising... Scary Poop Dog (bange poeperd hond ;-))
Ik zou het niet weten, ik heb gewoon een kruising en die is mij net zoveel waard als welke 'luxe' rasnaam dan ook :-)

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

Ik weet niet zo goed wat ik hier van vind.

Het is leuk bedacht en het is natuurlijk super dat de hondjes een baasje hebben. Maar inderdaad hoop ik dan dat het ook een goed baasje is en niet dat het hondje alleen maar geadopteerd is vanwege zijn coole naam.

Aan de andere kant lijkt het me dat er voor de br__dfok weer een deur is open gegaan. Ze ze hadden al succes met de jack-a-bee, de mini maltezer en de theacup chihuahua. Of ook wel de ''designer dogs'' Het staat wel stoer wanneer iemand vraagt wat voor ras jouw hond is en ja kan antwoorden met: oow dit is een  Fire-Tailed Border Cocker
Dus waarschijnlijk een goed idee en goed voor het adopteren van de hondjes maar er zitten ook minder leuke kanten aan denk ik. Laten we maar gewoon positief blijven en bedenken dat er nu in ieder geval minder hondjes in het asiel daar zitten

honden page profiel De DamesDe Dames 3 doggies

honden foto van De Dames

Super leuke actie!

Mensen die er nooit aan dachten een bastaardje/herplaatsertje in huis te halen (bijvoorbeeld omdat iedereen in hun omgeving een rashond heeft wat dan de norm is ofzo) krijgen nu via media toch een leuke hint...hee dit zijn ook leuke honden! Ze zien dat deze honden in de schijnwerpers worden gezet dat velen hun voorgaan een hondje te adopteren dus is de drempel minder hoog (ook wij blijven kuddedieren). En of ze een verhaal hebben! Je helpt een hond die er al is in plaats van één te laten maken (of naar de puppymill te gaan)...GO RECYCLE ;-)

En dat er nu gedacht zou worden dat het echt nieuwe rassen zijn...nee dat denk ik niet. Van elk "ras" is immers maar 1 exemplaar zo lijkt het. Dus uniek! En het is ook wel duidelijk in het filmpje dat het om een stichting/organisatie gaat die honden opvangt (en ook lijkt te castreren?!?). Topper!

Ik ben ook heel blij met mijn "wispy chocobrown bobtail podenco" en "golden firetail foxy border" :-D

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Mooie manier om aandacht te krijgen voor deze prachtige adoptiehonden!!! Ik vind er dus ook niets verkeerds aan, behalve als deze namen straks gebruikt worden door broodfokkers. Het verschil zit hem in de manier van het verkopen.. Het asiel wil enkel een goed baasje voor de honden vinden. De broodfokkers willen er geld mee verdienen.

Maar dit idee vind ik dus heel goed en ook mooi uitgevoerd ook!

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

ooh echt leuk! :-D  Doet me denken aan Pin up pup hier in België. An Lemmens gaat elke week met een asielhond op de foto om zo er meer aandacht voor te krijgen. Vorige week was het initiatief op het nieuws geweest en de hond die daar mee inzat was de volgende dag geadopteerd! :-D

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Super leuk initiatief vind ik! ik vrees alleen voor de broodfokkers zoals hierboven al aangegeven... het idee is snel overgenomen en er zijn genoeg mensen die er gaan intrappen ook, het idee dat ze een 'uniek' ras hebben 'gekocht'.

An Lemmens is inderdaad ook een superinitiatief Shauni, ELKE hond waarmee ze poseert wordt bijna herplaatst!

Volgende forumvraag: Sabbelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^