Hondenras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

" Ik wou vragen hoe mensen aan hun uitlaathond zijn geraakt (in België). Ik wou/wil graag af en toe honden van iemand uitlaten als die persoon minder tijd heeft.xD

Jana & Romi
Ik ben van mening dat je moeilijk kan zeggen welk ras een beginnershond is en welk ras niet, dat hangt van persoon tot persoon af. Als je je goed inleest en je laat je eventueel begeleiden zou dat wel lukken geloof ik.(: "



Bij ons was het simpel, in de buurt zat een hondje steeds in een garage en kreeg geen beweging. De eigenaar vroeg aan ons of wij hun hondje telkens mee konden nemen op wandeling. Ze past perfect binnen onze roedel dus nu heeft ze heel wat meer beweging.
Misschien kan je in een dierenwinkel een flyer hangen waarop je jezelf voorstelt en verteld dat jij graag honden zou uitlaten voor mensen die het zelf niet kunnen. Of als je in de buurt iemand weet, het gewoon eens vragen.

Onder beginnershond versta ik de moeilijkheid van het ras. Ondanks je jezelf inleest heb je gemakkelijke honden maar ook ongelofelijk moeilijke honden.

Ik geef les aan de puppy's op de hondenschool en er komen regelmatig mensen die zich goed in het ras ingelezen hebben maar (ondanks hulp) toch veel problemen ondervinden bij de opvoeding.

Het is niet onmogelijk om een moeilijke hond als beginner op te brengen. Maar het kost wel bloed, zweet en tranen (bij wijze van spreke)

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

de mechel zal gezien je leeftijd nog iets te sterk zijn.

Een stapje lager is de Hollandse Herder, misschien is dit iets voor je? Die zijn ook niet zo "onvriendelijk" naar vreemden, maar kiezen toch voor hun baas als het erop aankomt.

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Jana & Romi
Oké bedankt ik begrijp wel wat je bedoelt.(:

Maart
Ik zal eens kijken, dankje.:-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Tamaskan? :-)

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Ik raad je langharige honden af. Dit vraagt echt een andere toewijding en dit kun jij nog niet bieden. Neem een hond die gemakkelijk is in onderhoud.

honden page profiel Suzanne OngSuzanne Ong

honden foto van Suzanne Ong

Ik heb zelf een Amerikaanse Bulldog. Groot, korthaar, stoer, sportief en in voor een lekkere wandeling en een echte knuffel.

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Ik vindt de Bearded collie wel een leuke beginners hond en je hoeft hem niet in de show model te hebben maar de vacht iets korter knippen ( niet scheren ). Het zijn makkelijke en vrolijke honden!

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Tamaskan vind ik erg mooi, maar volgens mij hebben ze zoals de saarloos erg veel beweging nodig? Ik zal straks nog wel wat informatie over ze zoeken.

Amerikaanse bulldog spreekt me niet zo aan eigenlijk. Dan vind ik de staffords persoonlijk mooier vanwege hun minder brede bouw.(:

Bearded collie heeft volgens mij te veel onderhoud nodig voor de vacht. In de zomer zou het nog gaan, maar als ik hem in de winter mee neem naar de manege, het regent en de hond loopt vrolijk in de modder...Dan denk ik dat de hond niet mee de auto in mag.xD Een hond met halflang haar zoals de duitse herder (met lang haar dan) vind ik wel nog goed.(:

Ik vind tot nu toe het voorstel van Maart ( hollandse herder) en de border collie het leukste.(: Maar ik dacht zelf misschien aan een chodsky pes , heeft iemand daar ervaring mee? Ik heb me nog niet echt in het ras verdiept maar het lijken mij erg fijne honden.

honden page profiel Phylicia scooby en ukkie:)Phylicia scooby en ukkie:)

honden foto van Phylicia scooby en ukkie:)

ik stuur j een pb met heel veel info over de border collie :-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Aussie? Of is dat te klein?

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Hier een chodsky pes reu van 6 maanden. Super honden! Ga eens een keer bij mensen kijken die een ras hebben dat je aanspreekt, hier ben je welkom:-)

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Oh wat leuk.:-D Ik woon alleen in België, dus dat zal moeilijk worden denk ik.xD Hier in de buurt ken ik helaas bijna geen mensen met een van de honden die me aanspreken, ik ken hier eigenlijk praktisch geen mensen met een hond, ik weet alleen dat er hier in de buurt een chiwawa rondloopt, maar dat is niet echt mijn ding.O-)

Ik zou ook wel graag eens mee willen helpen in het weekend in het asiel, de honden uitlaten en eten geven bijvoorbeeld, maar ik heb geen idee of je dat op mijn leeftijd mag doen.xD

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Waar woon je in België? Ik woon namelijk vlakbij de grens.. 

Ik denk dat je het gewoon kunt vragen bij een asiel, niet geschoten is altijd mis:-)

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Heb je een asiel in de buurt?
Anders kan je wel eens met 1 van je ouders er heen om met een paar honden te gaan wandelen. Ik ga elk weekend naar het asiel met hondjes wandelen al een jaar en 8maanden, heel leuk om te doen!;-)

honden page profiel --

honden foto van -

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Wat dacht je trouwens van een Beauceron?

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Daar zitten zeker leuke beestjes tussen, het is alleen dat ik er pas over (ongeveer) een jaar 1 mag. En ik weet niet of oudere asielhonden makkelijk kunnen wennen aan de paarden.(:

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

ow ja dat is waar ook :-D ik vond die border collie pup heel leuk.

ja met paarden is dat altijd moeilijk..

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

Over je vraag hum....Maar heel even off topic, heb je toevallig 3 paarden waar je wedstrijden mee doet? O-) Ik ken een Sien en je pf lijkt op één van haar paarden... 

Sorry voor het offtopic deel, wel topic:
Ik zou het niet zo weten. Maar over de discussie: Beginnershond. 
Ben ik het met Jana eens, niet alle honden zou ik aanraden als eerste hond. Sommige honden zou ik niet direct nemen zonder ervaring. Zelfs met een goede begeleiding kan/zal je problemen tegen komen als je "onderervaard" bent en een "moeilijker" ras gaat kiezen. Bv. Een maltezer (helemaal niet te onderschatten hoor) zal gemakkelijker zijn als beginnershond  dan een Komondor die indd een aardig pittig karaktertje heeft. Natuurlijk zijn die 2 misschien niet te vergelijken voor sommigen maar bv. de teckel (Shana) is heel wat pittiger en heeft aardig meer karakter dan onze maltezer!

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Misschien is de Friese Staby iets voor jullie...

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Een friese stabij heeft volgens mij heel wat jachtinstinct? 

Bedankt voor jullie reacties allemaal, ik denk dat ik eens langs ga gaan bij fokkers en ik ga ook eens kijken in het asiel.(:

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

;-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Leuk. Succes. Houd ons op de hoogte :-)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

ik laat ook intussentyd honden uit in het asiel (sint-niklaas) en is heel dankbaar werk :-).zo doe ik ok meer ervaring op met honden,heb er inmiddels al heel wat honden en pups leren wandelen ;-)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: wanneer loops? groei
^