wie heeft ervaring met de chow chow?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jelke & CasperJelke & Casper

honden foto van Jelke & Casper

Kun je me alsjeblieft dingen vertellen over de chow chow en jullie chow chow later als ik op mezelf woon duurt nog een tijdje want ben nou 15 wil ik een chow chow

Alvast bedankt!!!

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 2 doggies

honden foto van De Draakjes

Oew mijn ervaring ermee is minimaal en alleen in DA praktijken.
Daar wordt je als assistente meestal verteld dat als er een chow chow binnen komt je 3 stappen terug doet en je nergens mee bemoeid, ze zouden snel bijten.

Verder weet ik dat het echte waak honden zijn maar ook heerlijke knuffels. Ze zijn wel echt betrokken bij het gezin en van vreemde moeten ze niks hebben.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 3 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

in het trimsalon heb ik er exact 1 gehad.. sindsdien pak ik ze niet meer aan .. Deze was enorm agressief, geen doetje, de vacht was wel goed verozrgd, maar het wassen en drogen duurde bijna 3 uur..

de vachtverzorging van een chow chow is een dagtaak op zich ..

qua karakter, mijn man heeft er ene gehad vroeger, een bleke, hij bevestigd wat hier boven gezegd word.. als vreemde bleef je beter uit de buurt..

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Wij hebben vroeger een chowchow gehad.
Schat van een beest! Ze was al zes toen ik geboren werd, maar het heeft nooit problemen opgeleverd. 
Het zijn slimme maar eigenzinnige honden. Je kunt hun heel wat leren, maar ze doen het enkel als ze zin hebben en als ze het nut ervan inzien. Ze zijn nogal eigenzinnig en afstandelijk. Als je een hond zoekt om een hondensport te doen zit je met dit ras niet echt goed.
Ze zijn wel graag bij het gezin, al zijn het geen hangerige honden.
Maddy, onze chowchow, kon bijvoorbeeld apporteren. Maar ze deed dit welgeteld 1 keer:-D
Ze zijn inderdaad wel waaks. Een goed opgevoede chowchow zal een vreemde echter niet aanvallen als de baas laat blijken dat het in orde is.
De vacht is Inderdaad wel wat werk, maar als je hen hier vroeg aan laat wennen zou het niet zo'n probleem mogen zijn.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 2 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Heb enkel ervaring in het asiel met eentje :-). Iemand wou de hond de leiband omdoen en werd direct gebeten...Ik heb dan voorgesteld om het om te doen, en dit liet ze toe door middel van koekjes...het zijn zeer eigenzinnige honden die inderdaad niet gesteld zijn op vreemden.Ik hoef ook geen allemansvriend, maar deze honden zijn gereserveerd en stellen zich niet makkelijk open.(naar vreemden)

Vind dit wel typisch voor deze 'oosterse' rassen zoals de Shiba, Sharpei, Akita,...

honden page profiel FabienneFabienne 2 doggies

honden foto van Fabienne

Ik zie je profielfoto samen met een Samojeed... Dacht je misschien dat ze op elkaar leken? Nee hoor, de zachtaardigheid van een Samojeed is toch wel echt uniek. (vind ik, sorry) O-)

honden page profiel RoosjeRoosje 2 doggies

honden foto van Roosje

Ik heb 1 chowchow gekend en dat was geen lief beest.

Verder ben ik er 1x 1 tegen gekomen met het lopen, maar had er toen ook geen hoge dunk van..

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Ik heb er ooit twee gehad. Eentje is 7 geworden een de ander 15 maanden.
Beide waren heel erg lief. Ze zijn heel erg op een baas gericht. 

Ja, ik ken er ook een aantal die absoluut niet aangehaald konden worden.
Gelijk bijten. Ben ooit zelf door een chow gebeten en die liet echt niet los.
Beide armen zaten helemaal vol bijwonden en iedere dag moest ik naar de arts om de wonden te ontsmetten en open te laten halen want ze gingen behoorlijk zweren.
Toch heeft dit me er niet van weerhouden om er dus later zelf twee te hebben gehad.

Lees je heel goed in over het ras. Je kunt er echt een hele lieve hond aan hebben.
Goed socialiseren en ga naar een erkende goed fokker!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Niet zelf, maar mijn vriend en zijn ouders hebben altijd chow chows gehad.

Het waren schatten van honden, niet geintresseerd in ballen of kunstjes, honden met een eigen kop, zelfstandig, en dat was nou juist het leuke. Het is niet dat ze geen commando's willen uitvoeren, maar ze moeten wel de zin begrijpen:-D Ze hebben behoeft aan een baasje dat dat begrijpt.
Mijn schoonmoeder heeft eens een vest gebreid van het haar wat ze verzameld had O-)

honden page profiel Jelke & CasperJelke & Casper

honden foto van Jelke & Casper

Nou ik vond het gewoon mooie beesten! Gewoon het idee van een knuffelbeer maar na deze verhalen lijkt het niet echt een knuffelberen te zijn;-) Maar mooie honden om na te kijken!!Ik heb zelf nou een samojeed is echt een schat van een hond!! :-D

honden page profiel JamieJamie 3 doggies

honden foto van Jamie

Ik heb zelf een chow chow teef van bijna 2 jaar.
En ik kan je een ding zeggen, eenmaal een chow wil je nooit geen ander ras meer!
Het zijn zulke geweldige beesten, tuurlijk ligt het ook aan de opvoeding.
Ze zijn namelijk erg eenkennig en op een persoon gericht.
Maar met goede socialisatie loopt dat meestal wel goed.
Je moet conseqeunt zijn in de opvoeding, en niet denken dat de chow altijd naar je gaat luisteren haha. Ze zijn namelijk ontzettend eigenwijs en doen vaak waar ze zelf zin in hebben.

Maar ik vind ze fantastisch!

honden page profiel Kimeta Kimeta 2 doggies

honden foto van Kimeta

Ik heb geen goede ervaringen met een chowchow helaas

honden page profiel JamieJamie 3 doggies

honden foto van Jamie

Dat is erg jammer, want het kunnen echt ontzettend leuke honden zijn.
Sommige kunnen inderdaad erg wantrouwend zijn naar vreemden,
die van mij heeft dat ook. Maar als je haar negeert komt ze vanzelf wel een keer snuffelen bij je en mag je haar soms ook gewoon aaien.
Maar je moet nooit zomaar op haar afstappen en proberen te aaien, daar schrikt ze gewoon van. Ze heeft (gelukkig) nog nooit gebeten, maar het is toch iets waar ik altijd op let als vreemden op haar af komen. Gewoon rustig benaderen en dan komt het allemaal wel goed.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Een hond neem je nou eenmaal niet enkel om het uiterlijk of om een "knuffelbeer" te hebben, daar zijn ze te "levend" voor. Goed dat je je van tevoren wilt inlezen. Chow chows, ik kwam er jaren geleden steeds 2 tegen die gék werden bij het zien van een andere hond. Deze waren tevens niet bepaald gediend van vreemden.. Wat aan de andere kant best typisch is voor het ras en hun (over het algemeen) waakse karakter. Het zijn pittige honden, gaan graag hun eigen gang en moeten -uiteraard- consequent opgevoed worden.


Met een goede opvoeding en wat geluk kan je er een prima en hartstikke leuk maatje aan hebben, echter kan het makkelijk mis gaan.

Edit; Oeps, oud topic.

Sally (Gast)

Wij hebben sinds gisteren eenchow chow pup van 4 maand wie kan me tips geven??

honden page profiel --

honden foto van -

" Wij hebben sinds gisteren eenchow chow pup van 4 maand wie kan me tips geven?? "

 Gefeliciteerd! Waar wil je tips over hebben? Misschien handiger als je even je eigen topic aanmaakt?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wij hebben sinds gisteren eenchow chow pup van 4 maand wie kan me tips geven?? "

 Dag Sally, maak een account aan en een eigen topic, je hebt een pup van vier maanden, geweldig, als je een eigen topic aanmaakt, zeker weten dat je tips genoeg krijgt, je zit nu in een oud topic van drie jaar geleden, enne je bent welkom hier

Stefania & Diesel (Gast)

Een chow chow ken je het beste als pup in huis nemen. Het zijn hele koppige honden die dat ook duidelijk laten zien vooral als pup.Met uitlaten kennen ze vrij moeilijk doen Door te gaan liggen en niet mee te lopen. Met veel geduld en beloningen krijg je het voor elkaar om met ze te gaan wandelen aan de riem. ( als raad: doe altijd de halsband af na het wandelen ivm met de vacht want die mag wel heel dik zijn maar Door de halsband krijgen ze kale plekken of het vacht komt vast te zitten.) Ze zijn waakzaam Door hun te laten horen Door te blaffen. Ze bijten niet snel tenzij ze gevaar voelen en het baasje bij ze zijn. (Vooral erg beschermend naar kinderen) ze zijn ideaal voor een gezin met jonge kinderen. Ze laten veel toe (me dochter gaat soms op hem zitten en hij blijft gewoon liggen en ze kruipt nog wel eens tegen hem aan en valt in slaap bij hem) ze hebben wel 1 puntje waar je rekening mee moet houden en dat is als de chow chow op de leeftijd komt van 4 jaar ken het bij de kont (waar de staart op ligt) kaal worden en daardoor op dat punt het huid gevoeliger is (dus als  ze in de weg lopen wat ze goed kennen en je stoot per ongeluk tegen ze kont aan dat ie wat gromten en bij harde stoot ken happen met waarschuwing dat ze pijn hebben. 

Verzorging is ook een belangrijke punt want je zal een borstels moeten halen die speciaal zijn voor chow chow en een kam die de klitten uit snijd. en aangezien ze 5 lagen vacht hebben zal je veel moeten borsten en voor al met rui van wwintervoeten naar zomer want die is extra dik dus zal het kammen langer duren wat soms een probleem ken zijn want ze hebben niet altijd het geduld om 3 a 4 uur te zitten zodat je hem ken borstelen.(ik doe om de dag ongeveer 30 minuten en met de wissel van winter naar zomer vacht elke dag 30 minuten en als het ken 1 uur ) leer vanaf pup aan om hem onder de douche of in bad te zetten  en laat ze vanaf pup ook wennen aan de blower want na het wassen zal je hem droog moeten föhnen en daarna weer borstelen. Was ze niet vaak want dan heb je grote kans dat ze droge huid krijgen en waardoor ze zich zelf kapot bijten Door de jeuk (bij jeuk Baby olie gebruiken en op de droge huid smeren)

Verder kennen ze heel lui en houden van vel slapen maar rondje park lopen vinden ze super en waardoor ze even actief kennen zijn maar na rondje lopen zal hij daarna gaan liggen slapen.

Als je nog iets wilt weten en wat ik niet verteld heb ken je het gerust vragen.

Anoniem (Gast)

Hi

wij zijn aan ons tweede koppeltje chow chows toe. Wij heen nooit enige agressie vanwege onze honden ondervonden. Als ze andere honden tegenkwamen draaiden ze gewoonlijk hun achterste naar deze en deden of die anderen lucht voor hen are, zelfs als deze honden zich agressief opstelden. Zeer goede wakers en veel alarm zolang de baas er niet bij is. Zo snel de baas er bij is stopt het geblaf en willen ze kennis maken met de bezoeker. Oppassen voor nijlon kuisen want ze gebruiken hun zwaar pootje om aandacht te vragen. Vragen wel een consequente opvoeding en een chow koppig is klopt een beetje  maar als je hem kunt laten begrijpen waarom je wat wil gedaan hebben doet hij het. Als je een hond zoekt die domweg bevelen als liggen, zitten, opstaan.....enz zoekt is een chow niets voor jou.

Groetjes

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Ik heb 1 chowchow gekend. Dat was een hele leuke hond. Het was een erfhond op een camping in Frankrijk waar ik heel vaak kwam als kind/jonge tiener. Hond ging vooral zijn eigen gangetje daar. Zocht niet echt de aandacht van mensen op maar als je hem wilde aaien vond hij het allemaal wel prima. Maar het was niet zo dat hij daar van genoot. 

 

Met een bal hoefde je bij hem niet aan te komen en het was echt een eigen zinnig beest. Hij genoot er vooral van om gewoon over het terrein te lopen en alles een beetje in de gaten  te houden.

 

Met andere honden kon die hond wel goed. 

Monique (Gast)

Hoi wij hebben sinds 3 weken een chow. Ze is lief en ondeugend. Soms bijterig hoe leer ik dit t beste af?? Daarbij heeft ze droge huid en krabt zich hier door veel ze is van16-11-2016. Graag wat tops over t wassen en verzorgen van zo een droge huid. Alvast bedankt.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Hoi wij hebben sinds 3 weken een chow. Ze is lief en ondeugend. Soms bijterig hoe leer ik dit t beste af?? Daarbij heeft ze droge huid en krabt zich hier door veel ze is van16-11-2016. Graag wat tops over t wassen en verzorgen van zo een droge huid. Alvast bedankt. "

 

Je kan beter zelf een eigen topic maken.

Dit is een heel oud topic uit 2013, dat leest niemand meer.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^