Waneer word de hond wat meer zichzelf?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JJ

honden foto van J

Ja vast wel, hoe minder zorgen hoe beter;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waneer word de hond wat meer zichzelf?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Ik denk dat je zelf zult moeten afwachten. Toen ik Romi 2.5 jaar geleden adopteerde was ze in het asiel een speelse hond. Dit kwam bij haar echter door het gebrek aan aandacht daar.

Vanaf ze thuis kwam werd ze immens rustig, spelen deed ze niet, wandelen deed ze ook niet graag. Het liefst van al lag ze bij mij op de zetel in mijn armen te slapen.

Ik besloot daar zelf iets aan te veranderen en ben met hondenschool begonnen. Romi is thuis en op wandelingen nog steeds rustig, maar ze heeft geleerd om te spelen met andere honden en actief bezig te zijn met baasje op cursus. :-)

honden page profiel JJ

honden foto van J

Echt leuk om te lezen zulke verhalen van mensen':-)
Ben blij dat jullie elkaar hebben gevonden, jullie zijn vast gellukig met elkaar;-)
En wat is Romi een schatje, die oortjes en dat koppie gewoon te schattig;-)
En ook een hele mooie vacht kleur;-)

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Geef hem de tijd om te wennen aan zijn nieuwe thuis, de omgevingsgeluiden die erbij horen, maar ook aan 't ritme en leven van jullie als gezin... het is misschien een wat rustiger hond, maar als hij goed gewend is bij jullie, zal je er een geweldig, lief maatje bij hebben... maar volgens mij heb je dat nu al... ;-)

honden page profiel JJ

honden foto van J

Bedankt voor de reactie':-)
Ja hij is echt een lieverd;-), het komt allemaal vast  op zijn pootjes terecht;-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Niet iedere hond is even 'speels' natuurlijk. Sommigen zijn gewoon rustiger en serieuzer van aard. Kan goed zijn dat de jouwe daar uiteindelijk één van is en nooit echt om speeltjes zal geven.

Eén van mijn kerels geeft ook bitter weinig om speeltjes in het algemeen. Van jongs af aan kon het hem niet echt boeien. Zoekspelletjes, kunstjes doen/leren en racen vindt hij geweldig maar apporteren, trekspelletjes of gewoon zelf wat met een speeltje rossen/kauwen daar trekt hij zijn neus voor op. Is gewoon niet zijn ding. Hij is een tijdje helemaal gek geweest van lege plastic flessen waar hij zich met ons of in zijn eentje wel een tijdje mee vermaken kon. Maar ook dat is een stuk minder geworden.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Dat kan erg lang duren, maar soms ook erg snel gaan... Bij Perdie merk ik nog dagelijks (na bijna 2 jaar) dat ze vooruitgaat! Maar het heeft bij haar wel 6 maanden geduurd voor ze minder angstig was dus moeilijk te voorspellen zoiets :-)

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Je hebt hem nog maar heel kort. Sasha komt ook uit het asiel en het heeft toch 6 maanden geduurd aleer ze zich echt volledig ontspannen thuis voelde.
De eerste dagen had mijn man haar bijna teruggedaan, zo bang dat ze was. Schrik van boten, wij wonen vlak tegen een kanaal, schrik van bruggen, wij moeten toch elke dag een brug over om naar het park te kunnen. Ik heb hem toen gezegd 'geduld, dat komt wel'. Al heel snel vertrouwde ze ons en volgde ze ons. De eerste maand dachten wij dat we een hond hadden die niet kon blaffen. Ondertussen zijn we erachter dat Sasha heel graag blaft en dat ook heel luid en schel kan. Ze zou graag met balletjes spelen, toch heeft het een maand geduurd voordat ze bij ons achter een balletje aan ging, nochtans doet ze dat echt héél graag.
Ondertussen hebben we een hond die ons vertrouwd, geen verlatingsangst meer heeft, best wel luidruchtig kan zijn, graag achter balletjes holt enz.
Ik vergeet het nog te zeggen, wat een leuke hond is Jef.
Komt vast wel allemaal goed. Beste geneesmiddel is tijd en een stabiele, rustige baas en omgeving.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Haha lijkt me heerlijk, twee van die rakkers in huis ;-)(echt waar)
Pff Husky's!? daar heb ik respect voor, heb gelezen dat ze veel bezig moeten zijn, ook erg actief zijn, en ook een hele goede opvoeding nodig hebben, maar met een goede opvoeding/baasje en prima leef omgeving zijn het super beesten(en super mooi/schattig natuurlijk) en dan ook nog een herplaatser en pup, als je die allemaal prima kan verzorgen en de tijd er voor hebt... Veel bewondering voor;-)
Aww echt jammer :'(
Gelukig nog twee lieve rakkers bij jullie':-) ze zijn vast gellukig met zulke lieve baasjes als jullie':-)
(Oh leuke namen trouwens ;-)) "


Dank je :-) gelukkg hoef ik niet alles alleen te doen en is mijn man er ook nog. Wij hebben honden uit een echte werklijn, en die moeten ook wel werken of af en toe lekker kunnen rennen. De herplaatser en pup kwamen uit dezelfde kennel (zij hadden de volwassen hond terug gehaald op zijn 3e en op zijn 4e kwam die naar ons) dus hond en pup kenden elkaar al een beetje en hoewel de herplaatser niet echt een makkelijke hond was, was hij in sommige andere opzichten ook niet zo moeilijk (zindelijk, rustig als we weg waren, geen sloper en super met de pup, hij heeft echt mee opgevoed)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waneer word de hond wat meer zichzelf?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Leuke muilkorven gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^