Wat geven tegen buikpijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Punk wilde gisteren niet eten. Niet zo gek, want ik had voor het eerst Carnibest geprobeerd, en Punk is ontzettend moeilijk met nieuwe dingen. Snel Smuldier Pens (haar lievelingseten) uit de vriezer gezet voor de volgende dag, want twee dagen niet eten is niet bevorderlijk voor zo'n oude taart..

Vanmorgen een beetje Carnibest door de Smuldier gemengd, omdat het véél te veel is voor Cosmic om alles op te eten binnen drie dagen, en ik het zonde vind om weg te gooien. Maar Punk weigerde het te eten. Dus toch maar alleen pens gegeven, en nope, ze duwde de bak bijna letterlijk met haar neus weg. Wat brokjes voor haar neus gezet, geen interesse.

Bij het uitlaten dook ze meteen op het gras af en begon ze gras te eten. Dit doet Punk alleen als ze over wil geven. Momenteel ligt ze naast me en haar buik maakt een hoop geluid, het is net een chemische fabriek. Wederom iets wat ze wel eens vaker heeft (om de zoveel maanden) maar normaal eet ze dan toch wel wat. Je hoort het constant borrelen en doen.

Drinken doet ze wel goed, hebben jullie misschien een tip wat ik haar kan geven tegen de buikpijn? Let wel, Punk is een ONTZETTEND moeilijke eter, dus het zal iets vloeibaars moeten zijn o.i.d. wat ik naar binnen kan spuiten.. Verder heeft ze geen diarree.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

O dat heb ik met mijn oude taart ook weleens. En m.n. als ze een maaltijd heeft overgeslagen of later te eten heeft gekregen dan normaal. Dan eet ze ook gras en dat komt er als gele gal met gras er weer uit. Meestal aan de achterkant binnen 1 uur. Soms geeft ze het over. Ik laat het meestal zo. Je kunt een lepeltje honing oplossen in lauw tot koud water. Dat helpt hier soms. Succes!

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dat gebeurd hier inderdaad ook als ze even niks gegeten heeft, gal spugen. Ik zal dat lepeltje honing eens proberen! :-)

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik hoor wel eens van mensen dat ze dan een beetje magere yoghurt geven. Zelf heb ik daar geen ervaring mee

Ik gaf mijn oude Beagle in zo'n geval Norit. Je kunt het oplossen in water en dan ingeven, of verpakken in iets heeel lekkers? Ik gaf de halve dosering voor mensen. Het absorbeert en neutraliseert schadelijke stoffen in maag en darm. Helpt ook tegen teveel maagzuur. Bij ons werkte het altijd super.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik dacht dat Norit een anti-diarree ding was?

honden page profiel MarijkeMarijke

Klopt. Hier geef ik ze weleens (geite)yoghurt of karnemelk. Maar niet alle honden verdragen het even goed.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Heb je kipfilet in huis? Dan zou ik een beetje kip koken en dat geven. Ook t kookvocht erbij geven. Zelf zou ik gern yoghurt geven als ze al een paar dagen niet gegeten hebben. Dat kan verkeerd vallen.

Zonder eten is niet bevordelijk maar kwaad kan t ook niet. Zolang er maar genoeg vocht binnenkomt

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Heb ik niet in huis maar ik moet zo even boodschappen doen dus ik kan wel een kipfiletje meenemen :-)

honden page profiel Charlotte, Marcel, James, Arthur & GraceCharlotte, Marcel, James, Arthur & Grace 3 doggies

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik geef aan mijn slechte eter dan een lepel yoghurt door z'n brokken.
Maar ik weet niet of dit veel effect zal hebben als je KVV geeft.

Ik denk dat je best kip geeft, misschien met een beetje rijst erbij?
Het kookvocht van rijst word hier ook wel eens over de brokken gedaan, met den een lepel rijst erbij om mijn slechte eter te doen smullen.

Uiteindelijk wint de honger het toch hoor :-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Punk eet sowieso geen yoghurt, ook niet als ik het door haar voer meng - dan laat ze haar voer staan. In uiterste noodzaak zou ik het eventueel in haar keel kunnen spuiten met een spuitje..

Dat vroeg ik me ook al af - mag er wat rijst bij?

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Hier ook een oudje die dat af en toe heeft, ik prop er dan een norit in.
Meestal wil hij dan 's avonds weer graag en goed eten.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Ik zou bij oude Punk niet meer gaan experimenteren met voer wat zij nog niet eerder gehad heeft.

Geef haar wat zij graag eet en waar zij het goed op doet.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Het probleem met Punk is dat ze voer meestal maar 3 dagen blieft, dus dan moet ik weer op zoek naar iets anders.. Vandaar.. Bovendien eet ze alleen kip en rund, en is haar voeding dus niet compleet. Ik probeer nog steeds dingetjes te vinden die ze lust. Deze rol heb ik van een vriendin gekregen die hem over had, en het was kip/rund, dus ik dacht dat het er wel in zou gaan. Niet dus O-)

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Charlie heeft dat ook wel eens als hij een maaltijd overgeslagen heeft. Wat ik dan doe is een stukje vlees koken (meestal kalkoen, want kip mag hij niet), en dat moet ik er zowat in proppen. Maar van zodra hij één stukje gegeten heeft gaat het meestal beter en gaat zijn gewone maaltijd er ook goed in.

Wat je inderdaad ook kan proberen is een lepeltje honing, dat verzacht de maag wat. :-)

Judith (Gast)

De laatste paar weken heeft ons hondje erge buikpijn gehad en hoor je het heel erg borrelen. Wat ik regelmatig dan doe is rijst koken en eerst zo geven en daarna als de klachten minder zijn dan meng ik het met zijn gewone eten en hij knapt zienderogen op. Hij vind rijst echt lekker en daardoor komt zijn ettlust ook terug.   Hopelijk een goede tip voor de honden liefhebber.  

jolanda (Gast)

Hallo ik heb een vraagje ik heb een hondje ma ze eet soms gras tegen buik pijk is dat goed of kan ik iets anders doen tegen buik pijn van me hondje

 

Gr jolanda

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Hallo ik heb een vraagje ik heb een hondje ma ze eet soms gras tegen buik pijk is dat goed of kan ik iets anders doen tegen buik pijn van me hondje
 
Gr jolanda "

 Even een nieuw topic openen is handiger !

dit is al een heel oud topic !

silver labradoor (Gast)

goede morgen ,even mee gelezen ,silver krijgt al de brokken lam,rijst,, maar kreunt ook wel eens ,en loopt te draaien ,buikpijn dus ,lees net norit ,of lepeltje honing ,??? maar hoorde ook zeggen ik keer in het jaar een ontvormingkeur geven??? wat  is nou beter voor silver,.?????

Maya is mijn hond,(husky) (Gast)

maya heeft gevoelige darmen, en kan niet goed tegen raar voedsel. met kerst hadden we haar een keer een bot gegeven en daar had ze last van! dus een aanrader blijf je hond geven wat je je hond altijd geeft en niets anders! als ze last van hun buik hebben dan laat je ze naar de tuin en veel laten drinken!

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een twee jaar oud topic.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

" maya heeft gevoelige darmen, en kan niet goed tegen raar voedsel. met kerst hadden we haar een keer een bot gegeven en daar had ze last van! dus een aanrader blijf je hond geven wat je je hond altijd geeft en niets anders! als ze last van hun buik hebben dan laat je ze naar de tuin en veel laten drinken!
  "

 oud topic.  Punk is inmiddels overleden aan ouderdom.

Volgende forumvraag: Nu dit weer !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^