Ik kan het niet loslaten..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Hopelijk krijgt Bella een leuk huisje. Zou leuk zijn als iemand van HP haar kan adopteren, kunnen we blijven volgen hoe het met haar gaat :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik kan het niet loslaten.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ze zijn op zondag niet open. Ik hou Facebook in de gaten en twijfel ondertussen door of ik nog ga bellen of niet.. Het is frustrerend, want ik wil zo graag iets doen, maar ik weet niet wát. Ik ben bang dat ik met een telefoontje het asiel, Bella én mezelf teleurstel.

honden page profiel Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella + 3 doggies

honden foto van Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

Hoi Pauline,
Ik denk dat je alles al doet wat je kan doen! Ik volg je topic al een paar dagen en ik snap je hoor, ik heb net mijn Bella in laten slapen, ook 16 jaar. Zou heel graag deze Bella ook een nieuw huisje geven voor de tijd dat ze nog heeft. Maar het kan gewoon niet. En dat moet ik mezelf goed duidelijk maken. 

Het is inderdaad sneu, maar denk aan je eigen oudje, ik kan het alleen maar roerend eens zijn met Wilma, wat als zowel Punk als Bella wat gaat mankeren, torenhoge rekeningen. Punk is nu prioriteit, geniet nog lekker van haar!

Je doet al alles om haar onder de aandacht te brengen. Laten we gewoon hopen dat iemand met een groot hart en een grote tuin haar nog die laatste tijd wil geven. En ik denk dat ondertussen de vrijwilligers in het asiel haar ook op en top verwennen hoor, zoals je dat zelf ook zou doen als zo'n oudje in 'jou' asiel zou komen.

honden page profiel Yvonne Flippie Simba Yvonne Flippie Simba 3 doggies

honden foto van Yvonne Flippie Simba

Heb gister overmand van verdriet om Simba mijn tas gepakt, de honden meegenomen naar mijn ex-man met hem heb ik Simba plm 10 jaar geleden uit een asiel gehaald...
Dacht daar even rust te vinden, overal nog zijn speeltjes, bakken en haren...geen goeie keus.
Vanmiddag weer thuisgekomen, hier kan ik bijna niet zijn zonder hem het doet pijn.
Zijn mooie kop heb ik in olieverf op doek staan,
nooit meer mijn snuit in zijn vacht en besef het lukt niet zonder hem.
Jaren geleden had hij een gezwel in zijn bek, zijn mooie kaak werd gehalveerd en moest hem leren eten uit mijn hand.
Gelijk een flink gezwel uit zijn bovenpoot verwijderd.
Al met al, toen ook geen geld plm 2500,00 euro in maandelijkse termijnen afbetaald.
Genezen en wel, kreeg Simba suiker en spoot 2xdaags insuline en hij kreeg morfine voor de pijn.
Morgen bel ik het asiel met vragen, geld heb ik niet maar een dier een fijne plek geven met rust kan ik haar bieden.
De DA steunde mij door afgekeurd Hills voer gratis te geven...

Hou me aan mn woord en laten jullie morgen weten wat de mogelijkheden zijn, zeker wat betreft steun aan DA kosten want die kan ik onmogelijk opbrengen.
Ik heb dan wel verdriet om Simba, maar dat wil niet zeggen dat ik een andere lieverd laat stikken

Yvon

honden page profiel Baasje van Bren† R.I.P      & LizzyBaasje van Bren† R.I.P & Lizzy

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

Ik zou het echt geweldig vinden als je Bella zou willen adopteren! Maar het enige nadeel is dat je geen geld hebt, hoe wil je dat doen als Bella naar de dierenarts moet? Liefde zal ze genoeg van je krijgen, dat weet ik zeker. Net zoals al eerder gezegd werd zou het mooi zijn als er een inzamelingsactie zou komen voor Bella voor de nodige kosten. Maar hoe bereik je heel veel mensen?

honden page profiel Baasje van Bren† R.I.P      & LizzyBaasje van Bren† R.I.P & Lizzy

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy



Geldt ook voor Bella..

honden page profiel Yvonne Flippie Simba Yvonne Flippie Simba

honden foto van Yvonne Flippie Simba

Zeker...

Helemaal mee eens,

Ik doe wat ik kan... :'(

Yvon

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik had het er gister nog met mijn moeder over. Zij zei eigenlijk iets heel moois: "Als men niet voor die hond kan zorgen ivm te weinig geld, moet men het niet doen. Die hond zal in dat asiel alle liefde en aandacht krijgen die hij nodig heeft, hij zal daar niet in een hokje gestopt worden om nooit meer aandacht te krijgen. Ook zal hij medische behandelingen krijgen wanneer nodig."
En eigenlijk als ik langs het asiel rij hier in de buurt, zijn de honden altijd op de speelweide aan het ravotten, lekker hun ding doen of ze lopen met vrijwilligers een rondje.

Is het beeld wat hier in dit topic geschetst word niet wat overdreven? Wat ik namelijk uit dit topic op maak is dat de hond oa opgesloten zou zijn in een klein hokje.. Ik kan me niet voorstellen dat dat het geval is.

Begrijp me niet verkeerd, het hondje verdient absoluut een thuis, maar wel een goed thuis. Dat houdt niet alleen liefde in, maar ook onderhoud (voer, dierenarts etc).

honden page profiel Yvonne Flippie Simba Yvonne Flippie Simba

honden foto van Yvonne Flippie Simba

Heb je helemaal gelijk in Roosje.

Net telefonisch contact gehad met het dierenasiel waar Bella zit.
Ook om te vragen hoe het zit met dierenarts kosten, want deze kan ik niet opbrengen.
En kreeg te horen toen ik zei dat ik voor Bella, het lieve oude besje belde, dat de eigenaar gister heeft laten weten haar te willen...

Of dat helemaal doorgaat is niet zeker het is nl niet de eerste keer dat ze daar zit.

Heb met de vrouw afgesproken haar te volgen anders wel te bellen.


Yvon

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Bij het asiel in de buurt bij ins is het wel een vreselijk zielige bedoening. De beestjes gaan heel af en toe in de week wandelen en zitten in een ren op een koude stenen vloer met enke een plastieken mand. Ze lopen rond in hun eigen stront... ;-) maar ik geloof zeker wel dat er ook goede asiels zijn ,
Zoals jij schrijft. Maar toch is er denk ik een verschil tussen relax in een huis, rustig genieten van je oude dag of in een asiel, onder druk van de andere honden die dehele tijd blaffen...

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Dat asiel bij ons blaffen ze alleen als er iemand bij het asiel langs gaat, beetje vergelijkbaar met als er iemand voor de voordeur staat ;-)
Ik ben er ook wel eens binnen geweest en ze waren gewoon stil. Tuurlijk zal er af en toe een blaf zijn, dat heb je thuis net zo.

Woon jij in NL?

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

" Ik had het er gister nog met mijn moeder over. Zij zei eigenlijk iets heel moois: "Als men niet voor die hond kan zorgen ivm te weinig geld, moet men het niet doen. Die hond zal in dat asiel alle liefde en aandacht krijgen die hij nodig heeft, hij zal daar niet in een hokje gestopt worden om nooit meer aandacht te krijgen. Ook zal hij medische behandelingen krijgen wanneer nodig."
En eigenlijk als ik langs het asiel rij hier in de buurt, zijn de honden altijd op de speelweide aan het ravotten, lekker hun ding doen of ze lopen met vrijwilligers een rondje.

Is het beeld wat hier in dit topic geschetst word niet wat overdreven? Wat ik namelijk uit dit topic op maak is dat de hond oa opgesloten zou zijn in een klein hokje.. Ik kan me niet voorstellen dat dat het geval is.

Begrijp me niet verkeerd, het hondje verdient absoluut een thuis, maar wel een goed thuis. Dat houdt niet alleen liefde in, maar ook onderhoud (voer, dierenarts etc). "


Het is vaak zo dat in het asiel er ook een tekort is aan vrijwilligers, honden die te lang in het asiel verblijven draaien meestal na enige tijd helemaal door dus daar zal wel een reden voor zijn.
Vaak (niet altijd) is het ook zo dat in asielen om 18 u iedereen naar huis gaat en pas terug komt rond 8 a 9 u Het enige wat de honden horen is continu geblaf of gehuil.
Ook al probeert men in sommige asielen zo goed mogelijk voor de honden te zijn, een ideale situatie kan daar nooit bereikt worden

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

" Dat asiel bij ons blaffen ze alleen als er iemand bij het asiel langs gaat, beetje vergelijkbaar met als er iemand voor de voordeur staat ;-)
Ik ben er ook wel eens binnen geweest en ze waren gewoon stil. Tuurlijk zal er af en toe een blaf zijn, dat heb je thuis net zo.

Woon jij in NL? "
nee, in België

. ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik in NL namelijk ;-) Dus dat verklaard het grote verschil :-)

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Roosje, asiel = stress, hoe je het ook draait of keert. Het asiel waar ik ga is ook een erg goed asiel, maar elke hond die geplaatst is horen we steeds hetzelfde over, dat ze zoveel rusten nadat ze bij een nieuw baasje terechtkomen. En dat is ook zo, ik ga nu ongeveer 5jr naar asielen als vrijwilligster en hoezeer de mensen ook hun beste doen, het is en blijft pure stress voor een hond. En het gaat niet enkel om het blaffen hé, ja ze zijn soms stil, maar er gebeurt daar zoveel dat indruk maakt op de honden..is zeker niet te onderschatten !

Als ik met mijn wandelmaatjes op stap ga en ik ga ergens zitten, genieten ze van de rust en vallen soms zelfs in slaap. Dus hoe goed een asiel ook is, geloven dat ze geen stress hebben is jezelf iets wijsmaken...of dit nu in Nederland of België is, want in België zijn niet alle asielen slecht hé...vind ik een beetje kort door de bocht om te schrijven "dat is het grote verschil". Leuk om lezen voor de asielen in België die zich met hart en ziel inzetten !  En natuurlijk doet een goed asiel zijn best om de dieren aandacht en liefde te geven, maar is nooit voldoende, daarvoor zijn er te veel honden en ook nog andere dieren die aandacht vragen.

Maar wel volledig met je eens dat iemand die adopteert ook de medische kosten en algemene verzorging moet kunnen bekostigen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Met 'dat is het grote verschil' bedoelde ik dat er vanuit de overheid niet zo veel voor dieren geregeld is als in NL. Dat heeft helemaal niets te maken met de goede asielen die daar mogelijk zijn (weet ik niet).

En tja, elke hond ervaart stress als die in een vreemde omgeving achter gelaten word zonder zijn baasje. Dat is normaal. Elke hond zal ook stress ervaren als die vanuit het asiel bij een nieuw baasje zal komen, ook dat is heel normaal.

Ik denk dat het voor de hond beter is om te blijven waar hij nu is dan om naar een nieuw gezin te gaan die geen geld heeft en dan mogelijk nood gedwongen de hond wéér naar het asiel brengen.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ik denk .... maar zo lees ik de tekst van roosje, dat ze vooral bedoeld...
Dat het asiel nog niet de meeste slechte plek is voor een hond als het kiezen moet zijn tussen goede verzorging (voer en medisch) of een thuis waar alle liefde is maar op alle onkosten bezuinigd moet worden.

Ik vind ook dat je een dier (zeker zo'n oudje) niet moet adopteren uit een impuls van zielig... maar eigenlijk niet de onkosten kunt betalen. Daar is namelijk de hond/het dier niet mee meegeholpen. In tegendeel het zal er mogelijk op achteruit gaan met wat ze nu heeft...

Ja een asiel is zeer stressvol voor elke hond maar vergeet niet, dat een verhuizing ook stress met zich mee brengt. Zeker als het een huis betreft met meerdere dieren (honden/katten enz), kinderen, te weinig financiële middelen (want hoe dan ook, dat kan stress bij de mens geven en indirect ook bij de hond) enz... het vraagt een grote aanpassing van een hond om zich in een vreemd thuis weer mee te gaan draaien op het ritme van het nieuwe thuis... Dat vreet een berg energie weg voor een dier.

Ik denk dat zo'n oudje enkel geholpen is bij/in het juiste thuis waar alles om haar kan draaien en waarbij zij geen enkele aanpassing meer hoeft te doen. Een thuis waar ze niet hoeft te delen, waar voldoende financiële middelen zijn, dat ook een goede voeding en medisch gezien haar niet hoeft te ontbreken, waar zij zo min mogelijk energie hoeft te steken in het aanpassen. Juist bij die oudjes moet je denk ik als asiel ook gewoon heel streng zijn waar je een dier plaatst, al is misschien voor een paar maanden..Het zieligheidsfacor is hoog en daardoor laten mensen zich nogal eens leiden. juist omdat het verhuizen voor zo'n oudje ook veel klachten bij het dier kan geven.... als ik al kijk hoe moeilijk sommige jonge honden het hebben met een verhuizing en soms weken/maanden van slag kunnen zijn, dat is voor zo'n oudje niet anders... het enige is mogelijk dat zo'n oudje misschien wat meer over zich heen laat komen en daardoor wat gemoedelijker oogt.
Nee het asiel is geen ideale plek voor een hond... maar soms wel beter, dan geplaatst worden in een thuis waar er eigenlijk niet voldoende voor haar gezorgd kan worden en van de regen in de drup beland.... Dat gun ik zo'n oudje helemaal niet.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Klopt idd

honden page profiel Baasje van Bren† R.I.P      & LizzyBaasje van Bren† R.I.P & Lizzy

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

Lees ik nu dat de oude eigenaren gisteravond hebben gebeld en dat ze Bella terug willen? Als ik het asiel was zou ik dat niet doen, het is niet de eerste keer dat ze daar zit! Ik vind dit maar raar hoor. Misschien dat mensen in hun omgeving Bella herkende en dat ze de eigenaar erop aangesproken hebben? Ze hebben Bella de hele week (of langer) daar laten zitten, en dat op die leeftijd... lekkere "baas" ben je dan. Ik zou er niet van kunnen slapen als ik wist dat mijn oudje in het asiel zat tussen al die blaffende honden. Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen voor Bella..

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik vind dat Roosje ook gelijk heeft, wat betreft een hond niet kopen als je het financieel niet aankan. Dat was namelijk de reden dat Pauline ook zo twijfelde, omdat ze het financieel niet aan kan.
En wij kunnen wel leuk geld inzamelen, maar je hebt adoptiekosten, kosten van het voer, dierenartskosten, ... Misschien zelfs nieuwe spulletjes die aangekocht moeten worden zoals een mand, voerbak, drinkbak, riem, ...
Ik denk niet dat ik hier moet uitleggen hoe kostelijk een hond kan zijn, zelfs een oudje zoals Bella. Wij kunnen allemaal wel geld inzamelen, maar dit is een eenmalig iets waar ze maar eventjes wat aan heeft.. wat als het geld achteraf op is?
Ik had ook liever gehad dat Pauline of Yvonne geld in overvloed hadden en dat het op hun rug groeide, want lijken me allebei heel warme mensen met een groot hart voor dieren. Denk dat ze geweldige baasjes konden zijn voor Bella.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Slecht nieuws voor Bella.

Bella's oude eigenaar is op komen dagen en heeft haar terug geëist. Omdat de 2 weken waarin het eigendomsrecht vervalt nog niet om waren, was het asiel gedwongen Bella mee te geven aan haar oude eigenaar. Het enige wat ze nu nog kunnen doen, is haar goed in de gaten houden.. 

Ik hoop maar dat alles goed gaat met die oude duts..

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Pff wat is dat nu voor een regel.. Als je op vakantie gaat voor een week, en je hebt op voorhand geen opvang geregeld, dan kan je dus je hond ff in het asiel smijten en nadien weer terughalen. Wie doet zijn hond ook naar het asiel en haalt hem weer terug.. je doet je hond toch niet impulsief weg lijkt mij? ;-)

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Dat weer ophalen is niet gratis hoor net als afstand doen!
daar wordt net als in een pension gewoon een dag bedrag voor gevraagd voor de tijd dat het opvangen is geweest... + kosten voor eventuele dierenambu rit + dierenarts kosten en quarantaine kosten... dat bedrag kan in een aantal dagen dus flink oplopen voor de eigenaar!

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Weten we dan waarom Bella naar het asiel is gebracht?
Ik kan met voorstellen dat je je door omstandigheden gedwongen kan voelen om je hond naar het asiel te brengen maar achteraf zo verschrikkelijk spijt krijg en/of omstandigheden veranderen... En dat je dan heeeel snel je hond weer op haalt...

Hoeft niet persé impulsief te zijn... Doordat een hond echt naar het asiel gaat, kan zowel eigenaar als omgeving van de eigenaar er anders tegen aan gaan kijken en iets doen wat eerder niet leek te kunnen....

honden page profiel Yvonne Flippie Simba Yvonne Flippie Simba

honden foto van Yvonne Flippie Simba

Ik had idd gister ook al contact met het asiel, en ze hebben me meer verteld dan ik schreef.
vond het ongepast om deze informatie over de eigenaar te delen op het Topic...

Ik belde, had vragen met het verstrekken van voer en evt dierenartskosten, want ik had gelezen dat ze daar in bepaalde asiels wel aan doen.
Nooit had ik haar anders een thuis kunnen bieden financieel gezien, helaas.

Verder met die vragen ben ik dus niet gekomen omdat ze meldde dat de eigenaar een avond tevoren had gebeld om haar weer te halen.
Wat dat betreft was het nog afwachten, want zoiets is al eerder gezegd, arme Bella.


Yvon

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Is het duidelijk dat Bella een slechte baas heeft omdat ik twee keer lees "arme Bella"...
Als dat zo is heeft het asiel dan geen bevoegdheid om Bella niet meer  mee te geven aan deze persoon...
Tenslotte heeft hij/zij zelf Bella daar gebracht..

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Wat ik er van heb begrepen, heeft hij Bella niet gebracht als afstanddier. Twee weken daarvoor werd ze gevonden, en weer opgehaald, toen heeft de eigenaar informatie gegeven over haar leeftijd en zo. Vervolgens werd ze wéér opgehaald door de ambu, en is ze niet meer opgehaald, en omdat het asiel van mening was dat de eigenaar niet pluis was, hebben ze geen moeite genomen om hem te benaderen. Maar nu is ie dus tóch zelf op komen dagen, binnen de wettelijke termijn van 2 weken..

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Dan zijn de "eigenaren" inderdaad gewoon extreme naarlingen...
(Om het maar netjes te zeggen)

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

O, wat erg....
Vreselijk jammer dat Bella niet net weg was naar een ander baasje...

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Als dat wel was gebeurd is het asiel aansprakelijk! Wettelijk gezien mag een dier niet herplaatst worden binnen 2 weken, als er geen officiële afstand is gedaan! Het asiel heeft dus een grote "fout" gemaakt door Bella al ter adoptie aan te bieden, dat is gewoon door de wet vastgelegd....Euthanasie is op zich wel mogelijk binnen die 14 dagen als het dier zichtbaar medisch lijd.

Nu kunnen ze enkel  doen wat elke NL kan doen... melding maken bij het LID of dierenpolitie... maar of ze daar beter van word als ze nu nog in beslag genomen moet worden.... dan zit ze mogelijk maanden in het asiel/ opslag kennel voor er een rechter iets beslist....

Jammer dat het (als het asiel dat al geprobeerd heeft) niet is gelukt om te bemiddelen tussen de eigenaar en mogelijk het idee van herplaatsing.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik kan het niet loslaten.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 6 12 3 4 56
Volgende forumvraag: Diarree lucht bah!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^