Afstand doen van honden/ katten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Een vriend van mij wilt afstand doen van zijn katten (10 en 7 jaar). Zijn partner is allergisch en ze willen gaan samenwonen. De katten hebben al een jaar op marktplaats gestaan maar helaas is er niemand die ze wilt overnemen. Nu kreeg ik een link doorgestuurd van het dierenasiel in Arnhem. De prijzen zijn echt hoog! Nu snap ik waarom zoveel dieren worden achtergelaten in een bos... Als je geen geld hebt is het onderbrengen van een huisdier bij een asiel dus ook geen optie meer. Wisten jullie dit?

Afstandskosten
Hond, kat
GELDIG gevaccineerd en WEL gechipt
€ 102,50

 
GELDIG gevaccineerd en NIET gechipt
€ 135,50

 
NIET geldig gevaccineerd en WEL gechipt
€ 140,00

 
NIET geldig gevaccineerd en NIET gechipt
€ 173,00

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Heb zelf sinds 4 jaar ongeveer een erge dierenallergie.Zelf heb ik momenteel 2 katten en een paard.Heb deze allergie uitgebreid laten testen in het AZ Antwerpen en daar kwamen ze tot de conclusie dat ik de ergste vorm heb.(ook paardenallergie dus)

Inmiddels heb ik ook alternatieve therapie gehad en heb ik als het te erg wordt pilletjes.Ik wordt soms letterlijk ziek van mijn beestjes.Toch is het voor mij geen optie om mijn 5 en 8-jarige kat en mijn 19-jarig paard hiervoor weg te doen.Echter zal ik als deze dieren komen te overlijden bewust gaan kiezen voor niet of amper verharende dieren en bewust geen paard meer nemen.Maar zonder dieren leven,neen...Een partner vind ik dan weer ook iets moeilijk...kan begrijpen dat dit gevoelig ligt.Echter denk ik wel dat er oplossingen mogelijk zijn zonder dat ze de katten moet weg doen.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

Tsja, is niet gek natuurlijk.

Asiels leven van beperkte subsidies en moeten het voornamelijk van donaties hebben en de afstandkosten.

Als je dier niet geent en gechipt is zijn deze kosten voor het asiel.. Moeten zij daar dan voor opdraaien?
Afstandkosten vind ik niet gek en ook niet als ie wel geent en gechipt is.. Is het een "langzitter" is dat geld zo op aan voederkosten voor de dieren.

Niemand kan leven op lucht, ook een asiel en de dieren daar niet.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Hoe denk je dat asielen het allemaal moeten bekostigen ? Krijgen weinig of geen geld van overheid etc en willen de dieren naar behoren verzorgen.

Dat is wel het minste dat je moet over hebben voor je dier, is al erg genoeg dat ze gedumpt worden ! Arme katten, 7 en 10jr...partner allergisch...ik ken ook iemand die allergisch is van katten en ook haar vriend had reeds katten, ze neemt er nu wat voor, maar de katten blijven tot ze oud en versleten zijn, want ze waren er al. Er zijn reeds zoveel sukkelaartjes ! Ik ben zelf ook allergisch voor alles en nog wat en dit van kleinsaf aan, ik erger me dus aan het feit dat dit zo dikwijls wordt gebruikt om dieren weg te doen.

Begrip hebben voor dieren die worden achterlaten in het bos ?? Echt niet, geen geld, maar dikwijls wel voor reisjes, sigaretten en allerhande dingen die niet nodig zijn, maar owee als een dier wat geld kost. Sorry, maar daar kan ik me behoorlijk kwaad in maken. Ik ben vrijwilligster in een asiel en die mensen doen echt enorm hun best, maar veel geld hebben ze niet !! Denk even na aub !!

honden page profiel Jantina, Laila & LunaJantina, Laila & Luna

honden foto van Jantina, Laila & Luna

ik ben ook allergisch, ik mocht geen dieren van de longarts. ik heb er voor gekozen en draai het niet meer terug. ben blij met mijn beesten allergisch of niet, ik kan niet zonder dieren en dus zal ik ze er ook niet meer om weg doen.

en geld? heb ik ook erg weinig. mijn Laila is afgelopen maand zo ziek geweest dat ze steeds naar de dierenarts moest. dat gaat voor. en het geld boeit me dan niet ookal zal ik op droog brood moeten leven of bij familie eten. mij dieren zouden altijd voor gaan. en zal ze er niet om weg doen want zij hebben er ook niet om gevraagd.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

En binnenkort gaan mensen ook niet meer naar asielen want de prijzen stijgen ook. 8 jaar terug was het voor een kat te adopteren € 50 en nu is het al € 120. IK heb hier geen problemen mee en snap ook de reden van de hogere prijs.

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Voor Joep hebben wij 150 euro moeten betalen in t asiel en voor Juul 180 euro. Wij adopteren heel bewust uit het asiel, en vinden dat ook absoluut niet erg. Maar voor mensen die het niet zo breed hebben, is het in een x wel heel veel geld indd! 

Het grote probleem is denk ik dat veel honden en katten die naar het asiel gebracht worden onverantwoordelijke baasjes hebben, die niet willen betalen... Als je het beste voor je beestje wil dan doe je dat ook.

En de mensen die echt niet kunnen betalen, die proberen bv een betalingsregeling te krijgen...

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Ik snap wel dat ze iets vragen maar dit vind ik echt belachelijk hoog. Maar dat is mijn mening. Wel vind ik dat de overheid hier veel meer aan zou moeten doen.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Er zijn zelfs asielen die voor bepaalde rassen belachelijke bedragen vragen. Ik spreek wel uit ervaring op poezenvlak :-) Zelfs zonder zekerheid, als de kat nog maar lijkt op een bepaald ras kom je tegen de € 200 uit.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ja, ik wist dit. Daarom oordeel ik niet zo snel over mensen die hun hond aan het hek van het asiel vastbinden. Als je echt geen geld hebt, is zo'n bedrag voor afstandskosten behoorlijk hoog.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

en dan nog zijn er toch andere opties? Je kan bijv. toch overleggen met 't asiel over eventueel gespreide of gedeeltelijke betaling.. of toch marktplaats of andere herplaatsingssites.. of stichtingen/opvang etc. Ik heb het idee dat de mensen die hun hond aan een boompje oid binden vaak niet de mensen zijn die zich zo hard hebben ingezet om hun geliefde viervoeter te herplaatsen..

Maar goed, als iemand 'm dan gaat achterlaten dan beter aan 't hek van 't asiel dan ergens langs de snelweg/in het bos.. dat dan weer wel

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Misschien ter overbrugging:

Ik bleek jarengeleden een extreme (huisstofmijt)allergie te hebben.
Toen kreeg ik een medicijn van mijn huisarts, Xyzal (bestaat nog steeds maar de naam is geloof ik anders) .
1piepklein pilletje per dag, en werkte geweldig.... Ook bij mijn schoonzus als ze op bezoek kwam, die was allergisch voor onze 4 katten...

Misschien geeft zoiets even meer tijd om een goed huis voor de poezen te vinden....

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Maar goed, als iemand 'm dan gaat achterlaten dan beter aan 't hek van 't asiel dan ergens langs de snelweg/in het bos.. dat dan weer wel "


Precies, en dat is dus ook mijn gedachtengang.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

het is altijd lastig om in iemands portemonnee te kijken, maar idd .... als je dan geen andere optie ziet / hebt dan bij asiel zelf. liefst nog met bak eten en drinken erbij want neem aan dat je die nog hebt. 
Maar helaas dat velen hun huisdier weg doen om andere redenen ( heb ik het niet over allergie ) en er dan ook nog niet eens voor willen betalen.  

Dat asiels geld vragen is natuurlijk ook niet vreemd. Jammer is dat in dit plaatje de gemeentes vaak in gebreke blijven. 
Als asiels van gemeentes en / of overheid subsidies krijgen zal er al een heel klein probleempje wellicht opgelost kunnen worden.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik vind het niet raar. Katten die niet gevaccineerd zijn en/of niet gechipt, zullen gechipt/gevaccineerd moeten worden en dat kost aardig wat geld. Daarbij komen ook de kosten van voeding, onderhoud, huisvesting en extra kosten. Dan vind ik het niet gek dat er op zo'n bedrag uitgekomen wordt.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dat vind ik zeker te hoog. 
Voor mij hoeft niemand te betalen om een dier af te staan.. Dan zouden er ook minder gedropt worden ergens in bos ofzo. 
Maar daar zou tegenover moeten staan dat ieder erkend asiel voldoende subsidies krijgt van de gemeente om de dieren goed op te vangen. Zoals nu moeten veel te veel vrijwilligers bijspringen met geld en tijd. 
En dieren adopteren , natuurlijk dat ze dan geld mogen vragen.
Daar ga ik weer......zoals marie Jose zegt, allergieen zijn DE reden voor afstand in asiel, gevolgd door uiteengaan van koppels. Allemaal waar ? O-) Neen natuurlijk, 
Hoe kún je nu je dieren wegdoen omdat je nieuwe partner dit wilt , vreselijk ;-)
Zo iemand zou nooit mijn vriend kunnen zijn. Never !

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Voor Puk hebben we destijds €83,50 betaald (ruim 10 jaar geleden), voor Mellow volgens mij €180.
De prijzen voor afstand doen weet ik niet. En dat hou ik zo ;-)

@ Gerard: is die vriend bekend met DEZE site? Ik stond er (voor we Mellow hadden) ingeschreven als zoekende.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Ik heb de link doorgegeven. Bedankt! :-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Dat is toch nog steeds geen goede reden om het alleen achter te laten in het bos ;-)

Dieren verzorgen kost geld,ook in het asiel.

Wist dat het geld kost,wat logisch is.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dat heb ik niet beweerd hoor Soraya.....maar wél dat sommige mensen het dan zo doen

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Je doet je dier weg omdat je blut bent en moet dan 173 euro betalen.. ja dat is krom.

In Beilen kost een gechipte en gevaccineerde hond trouwens 85.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Dat heb ik niet beweerd hoor Soraya.....maar wél dat sommige mensen het dan zo doen "


.Mijn reactie was op die van de TS ...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja duur, zeker als je geen geld meer hebt voor je huisdieren, dan zet je de kat/hond over het hek , en ga je met lege handen weer naar huis, de achtergebleven dieren zullen niet buiten het hek gezet worden door het asiel.

ik begrijp dat een dier opvangen geld kost. eigenaren die niets met hun dier ophebben, die zetten ze dus in het bos/boom.

een eigenaar die wel behept is met zijn dier en het niet meer kan betalen, die denkt misschien dan toch even na, voor dat geld kan je toch nog wel een dier voeden voor een paar maanden.


vergeet even niet, dat al heeft een eigenaar niet veel geld, zich echt het eten of verzorging uit eigen mond bespaart, de eigenaren die afstand doen na vele jaren omdat ze het niet meer hebben... doen dat uit node, ik zelf zou er alles voor doen om mijn hond te behouden, al moet ik gaan lenen {wat ik ook doe}

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een bak met water en drinken erbij ? zo de hond achterlaten ? :'( :'(

een hond is wel een levend dier en niet achterlijk als het in de steek gelaten wordt.

als ik me dit realiseer wordt ik er echt verdrietig van. in de steek gelaten omdat je niet meer gewenst ben. :'(

gratis opvang voor afstand doen van je dier bij asiels, gemeentes moeten de asiels ondersteunen, dan krijg je die ellendige ramp senarioos niet dat een dier wordt achtergelaten. in bos of weg of wat dan ook, gemeentes moeten ook hun verantwoording daarvoor nemen.

honden page profiel Jantina, Laila & LunaJantina, Laila & Luna

honden foto van Jantina, Laila & Luna

hier word ik dus idd ook verdrietig van dat dat zo makkelijk gaat voor sommigen. een dier achterlaten en dan maar een bak water erbij. zal dit nooit over mijn hart kunnen krijgen 1 van mijn diertjes zo achter te laten. wat moeten ze dan wel niet denken. mocht je het niet meer aankunnen zijn er genoeg andere oplossingen om een goed tehuis te krijgen zoals sommigen hier benoemen. maar bij het asiel neerzetten buiten vind ik al erg. ok bij een snelweg of in het bos is veel erger. maar bij het asiel zonder het beestje naar binnen te brengen en een regeling te treffen vind ik ook heel erg.

net zo wat willemijn zegt. het is ook een levend wezen met gevoel en geen ding.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Tsja, is niet gek natuurlijk.

Asiels leven van beperkte subsidies en moeten het voornamelijk van donaties hebben en de afstandkosten.

Als je dier niet geent en gechipt is zijn deze kosten voor het asiel.. Moeten zij daar dan voor opdraaien?
Afstandkosten vind ik niet gek en ook niet als ie wel geent en gechipt is.. Is het een "langzitter" is dat geld zo op aan voederkosten voor de dieren.

Niemand kan leven op lucht, ook een asiel en de dieren daar niet. "


.Nee klopt ben ik met je eens maar wanneer je een kat gaat halen betaal je ook nog eens bijna 100 euro of meer dus voor die prijs blijven veel huis tuin en keukenkatten in het asiel en kopen mensen of halen ze gratis een kitten af.

Wanneer de prijzen zouden worden geminimaliseerd dan zouden de mensen eerder een kat uit het asiel halen ondanks het rugzakje

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

" Wanneer de prijzen zouden worden geminimaliseerd dan zouden de mensen eerder een kat uit het asiel halen ondanks het rugzakje "


Het verbaast me altijd dat mensen zich zo richten op de aanschafsprijs van een dier.. OK, als het nou om honderden euro's verschil gaat.. maar een asieldier, 100 euro.. als je dat er niet eens voor over hebt. Een dier kan zo maar iets mankeren en daar heb je ook geld voor nodig, wel veel meer dan die honderd euro.

Kijk eens naar de levensduur van bv een kat, is vaak meer dan 15 jaar. Dan ben je nog geen tientje per jaar kwijt geweest aan aanschafskosten O-)
Nee, ik blijf erbij dat mensen het snoetje van een kitten gewoon leuk vinden en dieren uit het asiel krijgen al vaak het stempel een probleem te hebben. Terwijl die dieren dan vaak juist weer zijn aangeschaft door diezelfde mensen die een kitten zo'n leuk snoetje vonden hebben ;-) Hoezo vicieuze cirkel.

Het verbaast me echt hoe weinig sommigen met hun kat(ten) op hebben, OK ze zijn zeker onafhankelijker dan een hond maar daar kan je ook juist de lol van inzien. Het is ook een beetje wat je er zelf van maakt.. met 10 weken naar buiten laten, full-time werken en dan naderhand zeuren dat je kat alleen maar binnen komt om te eten. Tsja, go figure.

Oh en dan even on-topic; ik zou me eerder druk maken om de hele geringe kans die deze toch wat oudere katten hebben om een baasje te vinden vanuit het asiel dan om enige afstandskosten :'(

honden page profiel Amanda & ChewieAmanda & Chewie

honden foto van Amanda & Chewie

Zijn medicijnen echt geen optie?
Mijn vriend is ook allergisch voor mijn kat, maar zou niet eens willen dat ik m'n kat voor hem zou wegdoen. Ik neem na deze gewoon geen kat meer en tot die tijd gebruikt hij medicijnen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

@ fez : bezitten appt in Spanje.....mensen verklaren me nu al voor gek omdat ik na tien dagen Spanje altijd weer naar huis wil en kom speciaal voor mijn kat.  Alleen al de vreugde dat hij me terugziet......
En altijd die angst van hij zal er toch nog wel zijn.......en dan is ie er ;-);-)

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

het is idd prijzig om afstand te doen een dier bij het asiel... maar de prijs verschil in wel of niet ingeënt en/of gechipt snap ik dan weer heel goed...

Niet ingeënt, betekend dat het asiel dat moet doen... en dat is geen ramp en ook niet verschrikkelijk duur.... maar het risico wat je neemt is groot en dat betekend dus dat het dier voor minimaal 14 dagen in quarantaine moet, niet direct herplaatsbaar is enz enz... Dus daar komen echt veel meer kosten nog bij en voor het dier extra opsluiting en hoge risico's in de quarantiane ruimte tussen mogelijk andere niet ingeënte (zieke) dieren!

Waarom mensen dieren buiten dumpen en niet altijd bij het asiel over/aan het hek zetten.... het is strafbaar om je dier te dumpen en vele asiels werken al met goede buiten camera's om dat dumpen tegen te gaan... er word ook vaak zeer actief gezocht aan de hand van die beelden naar de eigenaar... die kan dan rekenen op een flinke boete en de beelden worden dikwels ook rond gedeeld op facebook en andere wegen. Ook de hekken worden steeds hoger en beter beveiligd waardoor honden die overheen worden gegooid nogal een botbreuken oplopen/ open liggen door prikkeldraad door hun val over het hek!

Ik ben zeker tegen het 'dumpen" van afgedankte huisdieren maar hoop altijd maar dat als mensen dat dat doen... het wel zo doen, dat het dier heel snel gevonden word en geholpen word...helaas worden hier ook nog al eens glasbakken, ondergrondse containers enz voor gebruikt! Zet je kat dan in een winkelwagentje van de supermarkt in een vervoersbox je... zet je hond op een afgesloten losloop/uitlaat veldje enz... plekken waar het dier 100% veilig zit maar ook heel snel gevonden word!
Geef het dier een kokertje of met een briefje erin... met wat basis gegevens... de leeftijd, of het vrouwelijke dier geholpen is (er worden nu vele poezen enz onder narcose gebracht voor een sterilisatie, terwijl blijkt dat ze al gesteriliseerd zijn.. dat zijn extra kosten maar ook extra gezondheids risico's), of het gezondheid/gedrags problemen heeft, ingeënt is, eventueel de naam van het dier... gewoon wat basis zodat het dier meteen goed geholpen kan worden tijdens de opvang.

Maar het mooiste is als het gewoon helemaal niet voorkomt want het is echt een trauma voor een dier om zo afgedankt te worden!

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hond zoekt baasje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^