hond bevallen... paar vraagjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel amkeamke

hallo,
vanacht, 19 juli is mijn boomer doedel door middel van een keizersnede bevallen van 5 prachtige pups. 1 was bij geboorte erg slap, maar maakt het nu weer goed.

maar nu mijn vraag. doedel is telkens erg aan het janken als ze bij haar pups in de werpkist zit. de DA heeft haar al antibiotica gegeven als er koorts zou optreden en antibiotica tegen de pijn van de keizersnede. maar het helpt niet. ik heb haar al uitgelaten dus dat is het niet. ze heeft genoeg water en voer. haar temp. is 38.2

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond bevallen... paar vraagjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 2 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zal een fokker roepen..
Misschien stress en 'onwennig'? Weet je zeker dat alles ok is met de moeder?
Dat de moeder geen pijn heeft tijdens het zogen van de pups, dat ze daarom jankt?

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

ik zal een fokker voor jou roepen, ik kan je niet helpen

honden page profiel amkeamke

het zou best kunnen dat ze pijn heeft vanwege het zogen van de pups. ik zal er eens op letten. bedankt voor de tip

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Waar liggen de pups, is de temprearuut hoog genoeg voor de pups (het feit dat het nu warm buiten is, wil niet zeggen dat het bij de pups warm genoeg is, ze kunnen hun temperatuur nog niet regelen), zijn de pups rustig en noem zo maar op.

Daarbij hoevaak heeft de teef al een nest gehad?

Een nest wat via keizersnee geboren wordt heeft vaak een lastige start, de melk van moeder wordt niet op gang gebracht zoals bij een normale bevalling, de teef zal aan de pups moeten wennen, ineens heeft ze pups.

Laat de teef vooral veel met rust, leg haar bij de pups en ga er niet de hele tijd met je neus boven zitten en al helemaal niet aan de pups zitten als dat niet nodig is, dat soort dingen kunnen stressvol zijn voor een teef en dan juist dingen gaan doen die ze anders nooit doen.

Verder vraag ik me af of je vooraf wist waar je aan begon?

honden page profiel Silleke PetillekeSilleke Petillekegoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Silleke Petilleke

Ben het met Veronique eens.
Maar daarbij komt bij mij de vraag op of het wel goed gaat met de teef!
Wat voor soort jank is het?
Heeft je teef pijn, is ze gedesoriënteerd ed?
Jij kent je teef (hopelijk) en hebt waarschijnlijk wel vaker geluiden van haar gehoord waardoor je hopelijk in kan schatten in wat voor gemoedstoestand ze is.

Indien je niet kan plaatsen of het pijn is is een dierenarts noodzakelijk en eventueel een second opinion geen overbodige luxe.

Zelf werk ik met twee dierenartsen hierdoor kan ik de meningen afwegen en een voor mijn gevoel goede keuze maken.

Heb je geen hulp van bv je eigen fokker?

honden page profiel amkeamke

hallo,
ik ben zelf een ervaren fokker, maar ik stel mijn vraag omdat ik het nog niet eerder mee heb gemaakt. dit is het eerste nest van de teef en ze is nu 2 jaar oud. er hangt een warmte lamp boven de werpkist en de temperatuur is 32 graden. de pups zijn wel rustig alleen ligt de pup die bij de geboorte zwak was alleen en apart. ik hoopt dat dit bijtrekt want anders zullen we hem bij moeten voeden. de moeder zorgt goed voor de pups de ze accepteerd ze wel.

honden page profiel amkeamke

dag silleke petilleke,
zoals ik mijn hond ken, klinkt het erg angstig en alsof ze pijn heeft. elke keer dat ik langs haar loop kijkt ze angstig naar mij. het is niet zo dat ze continue door jankt. nu slapen de pups en jankt ze ook niet.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik denk dat je de teef even de tijd moet geven, narcose is natuurlijk niet niets en ook niet uitgewerkt als ze wakker zijn, hierdoor kan de teef best angstiger zijn dan normaal. Als ze pijnstillers krijgt moet dat even voldoende zijn.

Wat zegt de dierenarts ervan?

honden page profiel amkeamke

ik denk dat je gelijk hebt. de dierenarts zegt dat we gewoon moeten kijken hoe het gaat. als het niet beter wordt vanaf nu tot morgen dan bellen we gewoon even naar de dierenarts. ik houdt in ieder geval die ene pup in de gaten en weeg haar regelmatig. als ze af valt voer ik hem bij. ik voer pups nooit volledig omdat de moeder hem helemaal afstaat, tenzij de pup al af is gestaan door de moeder.

honden page profiel SallySally 2 doggies

honden foto van Sally

Ik denk even hardop mee... ik ben geen honden fokker maar mijn ervaringen ligt bij drachtige/moeder verwilderde zwerfkatten die ik opvang... toch anders natuurlijk.

Maar kan het zijn dat ze het allemaal erg spannend vind?
Zo'n bevalling aan de hand van een keizersnee is niet niets natuurlijk... de narcose die in het lichaam zit, de verantwoording voor de pups, die er ineens zijn, pijn van de operatie enz...

Als dit ook nog haar eerste nestje is, is het een onervaren teefje en daardoor vraagt ze misschien wel steun/hulp wat ze met haar nieuwe kroost aan moet of bevestiging of ze het allemaal goed doet?

Ik ben het verder eens met de bovenstaande berichten. Houdt het medische gedeelte goed in de gaten en overleg met je dierenarts bij twijfel!

Hou het rustig rondom de pups en moeder. Houdt het bij 1 of 2 vaste mensen die zij goed kent bij het verzorgen van de moeder met haar pups... ga niet te veel zitten rommelen met de pups en geef moeder op een rustige manier wat steun, aanmoediging en bevestiging... bijv door rustig bij haar te zitten (zonder aan haar of de pups te zitten plukken) zachtjes en rustig tegen haar te praten met zachte lieve woordjes. Jou stem/aanwezigheid zal haar mogelijk wat minder angstig maken en een beetje op haar gemak stellen?

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

janken na een narcose is redelijk normaal... maar jou hond heeft er ook meteen 5 pups bij terwijl ze zich echt ellendig voelt...

ik zal even een van de fokkers erbij vragen waarvan ik weet dat ook zij te maken heeft gehad met een keizersnede en een pup die het minder goed deed...

honden page profiel amkeamke

ik heb de dierenarts nog even gebeld en ze zei dat ik even langs moest komen met de hond want hij vermoede iets. de DA heeft haar een calciuminjectie gegeven en ze is er heel erg van opgeknapt. ze jankt nu ook bijna niet meer en toen ik haar voor het laatst voor het bezoek aan de DA had getempt was ze 36.7 graden en nu na het bezoek is ze al weer 38.2 graden.

iedereen bedankt voor jullie medeleven en tips!!! ik zal nog wel reageren hoe het over een paar dagen met de pups en moeder gaat. of als het slecht gaat eerder natuurlijk, voor goede raad.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

" ik heb de dierenarts nog even gebeld en ze zei dat ik even langs moest komen met de hond want hij vermoede iets. de DA heeft haar een calciuminjectie gegeven en ze is er heel erg van opgeknapt. ze jankt nu ook bijna niet meer en toen ik haar voor het laatst voor het bezoek aan de DA had getempt was ze 36.7 graden en nu na het bezoek is ze al weer 38.2 graden.

iedereen bedankt voor jullie medeleven en tips!!! ik zal nog wel reageren hoe het over een paar dagen met de pups en moeder gaat. of als het slecht gaat eerder natuurlijk, voor goede raad. "


.

Goed dat je de dierenarts gebeld hebt want dat de moeder zo jankt na een keizersnede is niet goed. De temperatuur was ook niet goed en veel te laag. Bij een keizersnee behoort de moeder niet te janken of te piepen. Dat er plotseling een keizersnee gaat gebeuren weet geen een van de fokkers van te voren. Dit overkomt je gewoon.

Gelukkig gaat het nu de goede kant op. Hou die pup goed in de gaten en laat er desnoods de dierenarts voor komen bij je thuis om te laten onnderzoeken. Ga ook niet bij de dierenarts op bezoek in de kliniek aangezien hier dus veel zieke dieren komen en er een bron is van ziektekiemen... De natuur is hard en de moeder voelt dat er misschien iets met de pup is. Neem de pup niet teveel in je handen en niet teveel gaan wegen. Dat brengt alleen maar onrust voor jezelf en de moeder.

Hopelijk gaat het met de kleine pup de goede kant op.

honden page profiel samsam

Weet je ook zeker dat het voor de teef niet te warm is? Ik gebruik nooit een rode lamp, maar heb evengoed al een keer een heel onrustige moederhond gehad waarmee we dagen bezig zijn geweest. Dierenarts erbij, calciumwaarde laten onderzoeken, kijken of ze echt leeg was, alles geprobeerd...
Bleek ze het gewoon te warm te hebben. Dunner vetbed in de werpkist en binnen een uur was er rust...

honden page profiel wolfwomanwolfwomanbijna goedgekeurde fokker

honden foto van wolfwoman

Ervaring met een keizersnee bij de hond heb ik niet.

Maar ik vind 32 graden wel erg warm...
zo'n 25 gr. is warm genoeg
Het is nu buiten ook al erg warm natuurlijk.
Misschien kan je de lamp iets hoger hangen of in één hoek, zodat moeders er niet direct onder hoeft te liggen als ze bij haar pups ligt

honden page profiel amkeamke

dag allemaal,

volgens de DA is 32 warm genoeg en altijd een warmtelamp omdat ze de temperatuur nog niet kunnen regelen. de warmtelamp staat in de hoek dus ze hoeft er niet onder te liggen en dat doet ze ook niet. we nemen de pups ook nooit mee naar de DA.

het gaat steeds beter met de moeder

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FOKKEN

Hondenpage is voorstander van verantwoord fokken.
Om deze reden is het alleen voor fokkers die verantwoord fokken toegestaan om te schrijven
over dekking, dracht en hun nestje pups.

Onder verantwoord fokken verstaan wij o.a. juiste leeftijd ouderdieren,
uit laten voeren van testen op erfelijke afwijkingen,
goede leefomgeving voor moeder en pups,
en een juiste verzorging en begeleiding van de pups in het nest.

Topics waarvan wij de fokwijze niet weten worden op slot gezet.
Wanneer wij via een PB de fokwijze ontvangen en deze door ons akkoord is bevonden
ben je vrij om topics in deze rubriek te plaatsen.

Wanneer wij geen informatie hebben over je fokwijze of wanneer je niet voldoet aan de gestelde eisen van verantwoorde fok is het alleen toegestaan om dringende vragen in het forum te stellen.
Nadat er voldoende advies gegeven is zal het topic gesloten worden.

Meer informatie omtrent het verantwoord fokbeleid van HP, de gestelde eisen
en de verschillende HP keurmerken lees je in onderstaande link
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_492-Richtlijnen-voor-fokkers-op-de-hondenpage.php/

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond bevallen... paar vraagjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: vol de kong met?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^