De avonturen van Misia, het poolse zwervertje in Nederland

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Aha ik heb nog iets NIET gelezen en wat je zeker gaat nodig hebben, goeie hondenshampoo ! ':-)

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik heb wel gewone in huis, maar misschien wel handig om goede te kopen speciaal voor de lange vacht :-)

honden page profiel Chester & RiverChester & River

honden foto van Chester & River

Waarom probeer je het niet zonder bench. Denk niet dat ze het leuk vindt. Die spanjaarden van mij zitten gewoon in de huiskamer zonder problemen. Ieder heeft zijn eigen plekje en Chester heeft zijn kussen onder de tv verhuist. Nou ja als dat zijn plekje is is het toch goed.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik probeer het rustig interessant te maken, deurtje blijft open, ze kan zelf kiezen of ze er in gaat of niet. Verder mag ze vrij rondlopen boven. Omdat Lady niet altijd even makkelijk is met honden is het dadelijk praktisch over eenpaar maanden als ik ze allebei echt in een bench kan doen (ik wil niet steeds alleen Lady in de bench doen als ze allebei beneden zijn (al zou ik dat ook t begin moeten doen als ze beide beneden zijn).

Het word op het begin dus een optie, ik zal de kong etc er in leggen om 't aantrekkelijkte maken, maar forceer niks..ze gaat er alleen in als ze daar zelf klaar voor is.. Maar uit praktisch oogpunt is het fijn om er naar toe te werken dat indien nodig ze wel korte tijd in een bench kan zitten
Maar dadelijk als ze er is neem ik een grote bench, maar kan ze ook boven liggen op een relaxstoel, dus 2 opties heeft ze altijd.. :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

de bench zou ook open kunnen blijven zodat het gewoon een veilig holletje wordt?

Onze woonkamer is nogal klein dus geen bench en het ging prima, Lola was denk ik ook niet graag daar in gegaan, te angstig. Maar voor sommige honden is het juist een veilig plekje en een grote hulp om tot rust te komen. Even uitproberen denk ik.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ja, die bench komt boven voor haar en blijft open. Ik houd de honden om Lady en Misia allebei rustig te laten wennen gescheiden. Dan is de kans ook groter dat Lady de nieuwe bewoonster beter gaat accepteren.Maar uiteindelijk is het de bedoeling dat over een tijd ze samen in de woonkamer kunnen zijn..en dat wil ik doen door eerst Lady in de bench te doen en dan Misia in de woonkamer laten. En uiteindelijk als het goed gaat en ik erbij ben mogen ze natuurlijk allebei los. Maar als ik een keer alleen ben en aant koken ben o.i.d en niet alles in het vizier heb, vind ik het een veilig idee als ze allebei om en om in de bench kunnen, zodat er niks kan gebeuren als ik niet oplet..

Dus het is puur voorbereiding voor al.. En ze heeft de keuze om ook ergens anders te liggen op haar kamer. Ze zal snachts op die kamer slapen en dat mag ook gewoon waar ze wil.
Overdag wissel ik de honden om tussen boven en beneden (dus ene keer Lady boven, andere keer Misia) en ook om en om de ene in de tuin, de ander in de woonkamer etc.. Zodat ze rustig aan elkaar aanwezigheid kunnen wennen.

En pas later, als ze het prettig gaat vinden om in die bench te liggen en ze wat langer hier is, dan begin ik met echt benchtraining, om als het nodig is haar kort in de bench te kunnen doen :-)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

mischien is het mogelijk om de kamer die je gaat herinrichten Lady-vrij (dus ook de geur van Lady niet) te houden voor Misia. zodat ze daar de eerste tijd echt rust kan vinden en een veilig gevoel kan krijgen moest ze dat nodig hebben.
van het moment dat je dan merkt dat zij en Lady goed gaan en Misia dat plekje wel kan delen kan je Lady weer gewoon op die kamer laten.

is maar een ideetje hé ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Die kamer word al heringericht als iig de hondenkamer :-D, ga binnenkort de kasten er uit halen en mn hobbyspullen dr uit halen en verhuizen

. Maar ik wist niet of het juist beter was om Lady daar af en toe wel neer te zetten..om ze juist niet bloot te stellen aan zicht nog, maar wel elkaars geur? Dus in dat opzicht dacht ik dat het misschien een goed idee zou zijn, want als ik Misia dan beneden wil hebben.. dan kan Lady naar boven weer..
Maar dat kan ook opzich wel door haar naar onze slaapkamer te brengen.
Ik zal daar eens over nadenken.

Ik heb besloten dat het 't verstandigst is om Lady op onze kamer te laten 's nachts..dat is ze gewend en Misia krijgt dan de kamer ernaast (ik denk nl dat het te spannend is voor Lady om Misia gelijk ook op onze kamer te leggen).. En als ze echt moeite heeft met alleen blijven dan verkas ik voor een tijd naar die kamer op een luchtbed o.i.d..

honden page profiel Quincy, Bailey & NovaQuincy, Bailey & Nova

honden foto van Quincy, Bailey & Nova

ik wil niet de spel breeker zijn maar wat nou als het niet gaat met lady?
of het kan niet binnen wonen?
ga je hem dan in een NL asiel zetten of terug brengen?

me moeder heeft me ook verhaal verteld van hond vroeger....was een zwerfhond al zijn hele leven maar beestje was super lief voor alles en iedereen, me oma wou hem beter huis geven en heeft hem ''gered''. Kort daarna ging het steeds maar slechter met de hond....familie vriend en DA zei hij is niet gelukkig binnen bij je al geef je hem alles wat hij maar kan wensen, me oma heeft hem weer los gelaten op de plek waar ze hem heeft gevonden.

ik lees al een tijdje mee ook op andere forums dus ik vraag het uit interesse en niet om je te laten twijfelen.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

We hebben al 3 back up opties..en geen van die 3 zijn asiel of terug naar Polen :-D. Dat was voor ons een voorwaarde voor als het niet zou gaan.Als het niet gaat kan ze of naar een opvang binnenshuis van iemand die ken, zij heeft alle tijd voor haar heeft (verder op dit moment geen opvanghonden) en 2 eigen sociale honden. 
Verder zou ze ook nog bij het stagebedrijf van dit meisje die deze opvang heeft kunnen blijven, zij zouden haar ook willen opnemen. Dat is ook weer gewoon in huiselijke sfeer, op een boerderij.
In die gevallen kan er op het gemak gezocht worden naar een geschikt huis.
En 3 is een vrouw die ik ken die al een aantal hondjes heeft, maar haar eventueel permanent zou kunnen opnemen in de roedel.

Dus daar is zeker aan gedacht :-)
We hadden dat al uitgezocht voor we haar besloten in huis te nemen.
Verder gaan we natuurlijk ons uiterste best doen om het te laten klikken en dat kan tijd kosten. Verder zijn we financieel en qua tijd in staat om training te doen (prive) of een GT erbij te halen om dingen makkelijker te doen verlopen.

honden page profiel Quincy, Bailey & NovaQuincy, Bailey & Nova

honden foto van Quincy, Bailey & Nova

top!! ;-)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Die kamer word al heringericht als iig de hondenkamer :-D, ga binnenkort de kasten er uit halen en mn hobbyspullen dr uit halen en verhuizen

. Maar ik wist niet of het juist beter was om Lady daar af en toe wel neer te zetten..om ze juist niet bloot te stellen aan zicht nog, maar wel elkaars geur? Dus in dat opzicht dacht ik dat het misschien een goed idee zou zijn, want als ik Misia dan beneden wil hebben.. dan kan Lady naar boven weer..
Maar dat kan ook opzich wel door haar naar onze slaapkamer te brengen.
Ik zal daar eens over nadenken.

Ik heb besloten dat het 't verstandigst is om Lady op onze kamer te laten 's nachts..dat is ze gewend en Misia krijgt dan de kamer ernaast (ik denk nl dat het te spannend is voor Lady om Misia gelijk ook op onze kamer te leggen).. En als ze echt moeite heeft met alleen blijven dan verkas ik voor een tijd naar die kamer op een luchtbed o.i.d.. "
het hele huis hangt al vol met Lady's geur dus ik denk dat de eerste dagen de kamer Lady-vrij houden zal ervoor zorgen dat Misia de eerste dagen wat beter tot rust kan komen. voor Misia is de verandering inmens groot... ze veranderd niet van baas/gezin... ze had geen baas en krijgt er 2 + een hond erbij. ze is gewent om te gaan en te staan waar ze wil en je zal zelf dan ook ondervinden dat ze heel zelfstandig zal zijn en behoorlijk zal moeten wennen aan het leven onder een baas.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Okay, das misschien wel een goed idee dan.. Dan word dat de eerste dagen alleen Misia's kamer.

honden page profiel Chester & RiverChester & River

honden foto van Chester & River

Dat is een hele goede vraag van Quincy.

Ik heb River samen met Chester afgehaald op het vliegveld. Dat was zijn eerste kennismaking. Daarna zijn we samen weggelopen rondje parking en toen samen op de achterbank naar huis.

Thuis is eerst River het huis in gegaan en toen ie uitgesnuffeld was hebben we Chester weer opgehaald, even het weitje op en samen naar huis.
Daar was het even de wetjes uitdelen door Chester en samen slapen, tja zo'n dagje Brussel is toch vermoeiend. Vanaf dat moment zijn ze altijd samen geweest, slapen samen en leven samen in de woonkamer, keuken. Ik heb me erg gefocust op alletwee even veel aandacht te geven en geen voor te trekken alhoewel ik Chester altijd het eerst de riem om doe en het eerst zijn bak neer zet.

Eerlijk denk ik dat het gaat om de kennismaking en hoe jij daar mee omgaat. Niet teveel plannen maken maar gewoon laten gebeuren, en als normaal verklaren. Is ie bang dan is ie bang en ook dat is normaal. Laat het over je heen komen.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Dat is ook wel een goede, met Lady nog ff een rondje buiten en dan 1 van ons met Misia naar binnen, zodat ze rustig even het huis kan verkennen alvast..

honden page profiel Astrid Astrid

honden foto van Astrid

Wat goed van jullie om de hond hierheen te halen, ziet er ook echt geweldig uit alleen dat snuutje al daar zou ik ook als een blok voor vallen.
Ik wens jullie heel heel veel plezier samen en levensgeluk, dat het allemaal goed mag gaan met z'n allen!
;-)
Laat je ze eerst kennismaken op neutraal terrein? Dat schijnt vaak het beste te zijn.( sorry als ik ergens overheen gelezen heb)

Groetjes Astrid

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ja, gaan we zeker doen :-D

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Fijn dat je alles zo goed voorbereid!
Maar houdt er ook rekening mee dat ze mogelijk heel onrustig is, als ze alleen boven op een kamer wordt gelaten... ik bedoel dan niet alleen onrustig met rond lopen maar ook hard kan gaan blaffen, janken, krabben, slopen enz of zelfs... zelf deuren opent!.... Dat ze de kamer dus al te spannend vind of dat niet gaat accepteren.

Zeker als zij zo aanhankelijk is en zo op mensen gericht is, moet je denk ik zeker rekening houden met verlatingsangst. Je weet niet wat ze heeft mee gemaakt en ondanks haar zwervend bestaan blijkt ze nog zo ontzettend te vertrouwen op mensen en mensen juist op te zoeken, dat zich blijkbaar ontzettend gebonden voelt aan mensen om haar heen.

Daarnaast weet je niet of ze kan en durft trap te lopen ;-)

Misschien is het handig om een plan B te hebben op begane grond bij jullie in "roedel". Volgens mij is zij echt een roedel dier, die juist niet alleen wilt zijn. Voor hetzelfde geldt gaat alles spontaan vlekkeloos maar als je verhaal zo lees heeft ze een grote will to please naar mensen om zo alles over zich heen te laten komen en DE mens zo te vertrouwen.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ooh sjippies..dat traplopen weet ik niet nee.. Maar ze laat zich iig wel optillen en is beduidend lichter als Lady. Maar goed, traplopen is ook een kwestie van leren.Verder hier al 1 met verlatingsangst. Dus zal dit net zo aanpakken als bij Lady..die kon op het begin ook geen minuut alleen zijn en nu max een uur of 5, langer dan dat ben ik nooit weg... Dus rustig opbouwen met weggaan. Ben heel veel thuis op het begin en kan dit m.u.v de rijlesuren ook zou houden voor zolang nodig is. Alleen op zaterdag ben ik weg, maar dan is mn vriend thuis..

Als ze de kamer te spannend vind dan ga ik t andersom doen, Lady in die kamer zetten en haar beneden houden :-)

We zullen moeten zien hoe het gaat.. Met lekker weer zal ik veel tijd met haar door proberen te brengen in de tuin, lekker buiten :-)

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Bedankt voor de tips iedereen :-D ik lees alles, en neem zeker alles mee wat er gezegd word!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Vergeet je *stuiterdestuiter* niet zo af en toe *stuiterdestuiter* even adem te halen en een *stuiterdestuiter* hapje te stuiteren..., ehhhhh, eten :-D


Grapje hoor..., ik begrijp je opwinding en ik weet ook zeker dat als het straks zo ver is, je weet wat je moet doen en hoe jullie het aan moeten pakken met Lady en Misia.

Natuurlijk zal het zo af en toe spannend zijn, maar laat het maar gewoon gebeuren, observeer Lady en observeer Misia...., misschien gaan de dames jullie geweldig verbazen ':-)

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ja, ik ben even in een emotionele achtbaan terecht gekomen de afgelopen dagen haha. Maar goed, het is allemaal geregeld in Polen, ze heeft de entingen etc, ze zit veilig op een plek waar ze goed verzorgt word en lekker te eten krijgt.Dinsdag ga ik de spullen kopen. En de rest van de week opruimen..en dan daarna even de tijd nemen om weer rustig aan te doen, nog wat in te lezen over dingen m.b.t honden aan elkaar leren wennen..
Dus ja, eigenlijk gewoon relaxen..Alles komt goed inderdaad, one way or another :-).

honden page profiel Dog doggy dogDog doggy dog

honden foto van Dog doggy dog

" Dat is een hele goede vraag van Quincy.

Ik heb River samen met Chester afgehaald op het vliegveld. Dat was zijn eerste kennismaking. Daarna zijn we samen weggelopen rondje parking en toen samen op de achterbank naar huis.

Thuis is eerst River het huis in gegaan en toen ie uitgesnuffeld was hebben we Chester weer opgehaald, even het weitje op en samen naar huis.
Daar was het even de wetjes uitdelen door Chester en samen slapen, tja zo'n dagje Brussel is toch vermoeiend. Vanaf dat moment zijn ze altijd samen geweest, slapen samen en leven samen in de woonkamer, keuken. Ik heb me erg gefocust op alletwee even veel aandacht te geven en geen voor te trekken alhoewel ik Chester altijd het eerst de riem om doe en het eerst zijn bak neer zet.

Eerlijk denk ik dat het gaat om de kennismaking en hoe jij daar mee omgaat. Niet teveel plannen maken maar gewoon laten gebeuren, en als normaal verklaren. Is ie bang dan is ie bang en ook dat is normaal. Laat het over je heen komen. "


Ik sluit me hier volledig bij aan!!
Probeer het inderdaad maar zo.
En hoe relaxer jullie zijn hoe ontspannender hun zijn.
Te veel uitelkaar houden kan alleen maar haat en nijd veroorzaken!!!!
Laat ze zelf hun rust zoeken wanneer het hun uitkomt en creeer zo'n plek voor beide.

En als je hond normalitie niet zo goed met andere honden om kan gaan zegt dat helemaal niks over hoe het dadelijk gaan lopen.

En de eerste ontmoeting op neutraal terrein is idd heeeeel belangrijk!


honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"

Ik sluit me hier volledig bij aan!!
Probeer het inderdaad maar zo.
En hoe relaxer jullie zijn hoe ontspannender hun zijn.
Te veel uitelkaar houden kan alleen maar haat en nijd veroorzaken!!!!
Laat ze zelf hun rust zoeken wanneer het hun uitkomt en creeer zo'n plek voor beide.

En als je hond normalitie niet zo goed met andere honden om kan gaan zegt dat helemaal niks over hoe het dadelijk gaan lopen.

En de eerste ontmoeting op neutraal terrein is idd heeeeel belangrijk!

"

Ja, dat doen we ook zeker :-). En inderdaad relaxed worden/blijven haha..das ook belangrijk.
Maar ik weet hoe Lady is..en ik denk dat ik het echt rustig aan moet aanpakken en haar niet gelijk in het diepe moet gooien. Lady heeft namelijk vooral weinig vertrouwen in een andere hond en voelt zich snel in het nauw gedreven. Ze vind een aantal honden wel leuk, maar kan panieken als ze aan haar kont ruiken, op haar springen of heel dicht met hun kop bij die van haar komen.. Dat wil ik dus voorkomen. Want als het eenmaal een keer fout gaat en de honden een vervelende ervaring met elkaar hebben gehad, dan word het een stuk lastiger om ze elkaar te leren accepteren.. Vandaar dat ik liever voorzichtig ben.. 
Maar ik zal onze GT sowieso nog om raad vragen, die weet denk ik ook wel goed wat voor Lady zou kunnen werken :-)

honden page profiel Chester & RiverChester & River

honden foto van Chester & River

Je leeft in de toekomst, al heel ver terwijl je helemaal niet weet hoe hij reageert.
Zorg gewoon voor een goede kennismaking en dan gaat alles vanzelf. Bedenk niet wat er allemaal kan gebeuren maar kijk er positief naar toe.

Hier in huis is joepie de valkparkiet de baas, de twee setters vinden het prima toen ze bijna in de neus gepikt werden. Joepie was er het eerst en ik mag best wel zeggen dat ze er respect voor hebben. Ondanks dat het jachthonden zijn en buiten wel leuk vinden om achter de vogeltjes aan te gaan heeft Joepie nergens last van en zingt gewoon zijn lied.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik probeer een beetje de balans te vinden; Ik wil niet naief zijn en denken ik kijk wel wat er gebeurt en dat arme Misia dadelijk een hap te pakken heeft van Lady..maar ik wil ook niet over-voorzichtig zijn.

Ook wil ik gewoon relaxed blijven en geloven dat het allemaal wel op zn pootjes komt, maar aan de andere kant weet ik ook dat Lady in spanning toch zou kunnen bijten..dus hier ook een beetje de balans tussen rekening houden met en over-voorzichtigheid, controle en loslaten...

Maar goed, ik denk dat ik de taktiek het beste kan bepalen op het moment dat de eerste ontmoeting plaatsvind. Ik zal eens proberen te kijken wat ik zie bij beide dames en op basis daarvan zal ik kijken welke aanpak het beste is.. Hoe rustig ik het zal op bouwen

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

;-)

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Leuk topic om te volgen :-) En duimen voor een heel happy end : Misia, Lady en baasjes die het samen goed doen... en wie weet... binnen een aantal maanden een nachtwandeling van wat was het weer ;;;?... 20 of 25 km ? ;-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Leuk hoor Marlies,als het ergens goed kan gaan ,dan is dat wel bij jou/jullie en jullie inzet om alles goed en zo stressloos te laten verlopen.
Ik weet niet of ik er overheen lees,maar wanneer komt ze precies?
Nog een maand? aangezien die rabiës prik 30 dagen moet inwerken en antistoffen aanmaken om die goed terug te zien met het titeren..

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

En al wat wijzer geworden? Zijn de plannen al concreter en heb je thuis al alles klaar?:-D

@Soraya- Het is 21 dagen voor zover ik weet. In ieder geval om NL, GR en UK binnen te komen. De weet ik zeker dus neem aan dat dat voor heel Europa geldt?!;-)

pagina 6 van 14 12 3 4 5 67 8 9 10 11 12 13 14
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^