De avonturen van Misia, het poolse zwervertje in Nederland

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Toch weer even een korte update. Het gaat eigenlijk prima tussen de dames, de wandelingen gaan eigenlijk nagenoeg probleemloos (dusver nog geen gesnauw ofzo, hoogstens wat borstelen bij Lady als Misia druk is).
Verder hebben we een midweekje vakantie geboekt (over ong. een maandje), in een huisje met een grote tuin erbij..en dan gaan de dames voor het eerst echt los samen (en vanuit daar kijken we weer hoe we rustig gaan opbouwen dat het thuis ook samen kan in tuin/huis).. Dus dat is wel spannend, maar heb er opzich wel vertrouwen in (en Lady heeft dr muilkorf om, heb voor de zekerheid een extra muilkorf erbij gekocht voor Lady als reserve en 2 lange lijnen gekocht, die we eventueel dr achter aan kunnen laten slepen, zodat we ze snel terug hebben als het nodig mocht zijn).. 
Maar ja, ik ben trots op ons  grote propje! Vanmorgen stond Misia opeens op Lady's rug tijdens de wandeling..en Lady liep gewoon rustig door, nog geen snauw of lipje omhoog  ..Ook met snuffelen is het geen probleem als ze beiden op hetzelfde plekje willen zijn; de ene keer wijkt Lady uit voor Misia..en de andere keer duwt ze haar gewoon rustig aan de kant)


En net hadden we even een schrik/oops-momentje;  vriendlief had de deur van de woonkamer naar de hal niet goed dichtgedaan..en stonden wij en Misia na een rondje wandelen opeens oog in oog met Lady bij het openen van de voordeur.. en weer niks..en dat terwijl ze neus aan neus stonden en Lady normaal een terror is in plotselinge ontmoetingen.. Vervolgens rustig Misia terug naar buiten gehaald en Lady in de woonkamer gezet..maar dusver ben ik er positief over..en dan ook heel, heel, heel erg trots op mijn grote hondenmeisje.. Geweldig gewoon hoe ze reageerde, ze was echt heel kalm toen Misia plots door de voordeur kwam.. gewoon staartje laag, ontspannen houding, geen gesnauw.. gewoon relaxed..  Echt heel mooi :-D

honden page profiel MaartjeMaartje 3 doggies

honden foto van Maartje

Je mag echt super trots zijn op Lady!! Ze doet 't echt fantastisch!!
En ook op jezelf!! Want jij en jullie doen 't allemaal super!!

Heerlijk om te lezen dat 't zo goed gaat meisje en alvast 'n hele fijne vakantie gewenst!!

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

super! ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Dat is lang he dat je ze al apart houdt, en dan opeens ontsnapt ze toch even aan jullie aandacht.....ziet er veelbelovend uit hoor met Lady. Brave Lady ! Slimme baasjes ook.':-)
Ben heel blij dat het zwervertje het zo flink doet.':-)

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Vreemd krijg geen logs meer van dit topic.

Wat goed dat het zo goed gaat zeg!! Wat een vooruitgang!;-) ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ja zeker, ze gaat binnenkort ook mee op cursus :-Dover 2 weken stroomt ze in op de cursus waar ik zelf assisteer bij een groepje van 4 volwassen honden. Mijn vriend doet dan de les met haar..zo hopen we naast de basisoefeningen haar ook een beetje te laten wennen aan vreemde mensen..want vreemde mensen zijn nog een lastig puntje, zeker visite.. Dus daar gaan we toch op deze manier rustig mee aan de slag.

Overigens heeft ze vandaag heerlijk gespeeld met een klein pupje van een maand of 4, echt heel mooi hoe ze daar mee om ging, al liggend spelen, alles erg voorzichtig en ze stond alles toe van dat pupje..hij mocht over haar heen lopen, aan haar oren zitten, zn pootjes op haar hoofd leggen..alles vond ze prima..en ze bleef hem maar opzoeken voor meer aandacht..en uiteindelijk lagen zij en de kleine man samen bij te komen op het grasveldje.. Naar honden doet het ze het dan toch wel heel erg goed :-).. Ook merken we dat ze toegankelijker is voor mensen met hond..daar gaat ze vaker op af om eens te ruiken..en ze heeft zich door een paar mensen al echt laten aaien..dus dat is wel fijn :-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik weet niet of er hier nog iemand mee leest..maar toch maar weer even een update..want je kan altijd zo lachen met die Misia ':-)

Vorige week lag ze tussen ons op de bank en hadden we de tv aan.. en dan is ze echt mee aan het kijken.. Allemaal prima, al vind ze soms harde geluiden wel eens wat spannend.. Maar nu zapte ik tijdens de reclame eens langs National Geographic.. En daar waren 3 beren die bezig waren een flinke zalm te verorberen.. En op het moment dat ik hem daar op zet..komt Misia overeind en rent blaffend op de tv af.. Ik snel weggezapt..en toen was het gelijk over haha..

Verder kreeg ze gisteren een lekkere kauwstaaf..en moest ze even denken waar ze die op ging eten.. en uiteindelijk vond ze het perfecte plekje.. Niet op de bank, niet op de hocker..niet in de stoel.. Maar hierzo;


Verder ook gisteravond een beetje moeten lachen..want na het kauwen stond ons grietje op..en plots zag ze daar een hele enge hond buiten in de tuin.. En die hond, die was erg vervelend..die ging precies naar links als Misia ook naar links ging..en sprong ze tegen het raam..deed die andere hond dat ook.. dat vond ze maar niks..die vreemde hond, zomaar in onze tuin..zo in het donker..  Tsja, Misia..dat noemen ze nou een spiegelbeeld O-)

En Lady..ja, die vind alles maar best eigenlijk. Van de week sprong Misia op haar rug tijdens het wandelen..en niks aan de hand.. Ook snuffelen ze vaak op dezelfde plek..en lopen ze regelmatig zij aan zij.. Alleen vind ze het af en toe wat spannend als Misia tijdens het naast haar lopen dicht met haar snoet bij die van Lady komt..

Maar verder is Lady gewoon Lady; Mijn schoone slaapster;-)

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Ik lees mee hoor! Schrijf misschien niets, maa geniet wel van je verslagen. Wat fijn dat ze het ze goed doet, en nu weet ze ook wat een spiegelbeeld is, hoewel, Sasha denkt nog steeds dat haar spiegelbeeld een andere hond is....O-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik denk ook niet dat Misia begrepen heeft dat dr geen andere hond was haha.. Maar het dichtdoen van het rolluik loste het probleem al snel op.. Arme Misia stond echt te mopperen tegen die vreemde hond in 'haar' tuin haha

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

ik kwam je topic nu net tegen, dus tevens berichtje zodat ik meteen de verdere updates kan volgen O-) ... 

Fijn dat het zo goed gaat tussen Lady en Misha. Wat een sprongen heeft Lady gemaakt, super knap van dr, Beloofd veel goeds voor de toekomst. en natuurlijk ook trots zijn op jullie zelf want dit komt ook door alle goede begeleiding die jullie geven  ;-)

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

ik volg ook nog ':-)
leuk om de vorderingen te lezen
ze doen het al goed samen ;-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hier ook nog een meelezer hoor :-D

Ik vind dat jullie het echt knap aanpakken voor de dames, alles op zijn tijd..., en zo te lezen doet dat ontzettend veel goeds voor Lady, soms wat spannend, maar dat had je ook verwacht. 
De echt grote spanningen zijn volgens mij tot nu toe uit gebleven..., dus jullie aanpak werpt zeker zijn vruchten af ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ja, gelukkig wel.. Ik had al wel verwacht dat als iets effectief zou zijn, dat het een rustige, opbouwende aanpak zou zijn..maar dusver kan ik eigenlijk zeggen dat het me alles meevalt..en ik echt verschrikkelijk trots ben.. Zo mooi als ze tijdens het wandelen schouder aan schouder lopen.. We zijn er nog niet..maar we zijn zeker al goed op weg :-)

Maar erg leuk om te zien dat er nog lezers zijn hier haha :-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Wat leuk dat het zo goed gaat! Ik kreeg vreemd genoeg geen meldingen meer van dit topic :-)

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Haha die Misia...gelukkig hebben jullie rolluiken tegen enge honden in de tuin ;-)
leuk om te lezen dat het zo goed gaat!

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Leven ze ondertussen al samen?

honden page profiel KarinaKarina 3 doggies

honden foto van Karina

Hier nog een meelezer.

Wat fijn dat het al zo goed gaat tussen de dames ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik kan wel huilen op dit moment.. Het ging allemaal zo voorspoedig..en net kwamen we thuis, gingen we de dames nog een rondje uitlaten..Lady was hyper en Misia aan het uitdagen tot spel.. Misia was aan het stuiteren want ze was zo blij dat ze mee naar buiten mocht.. En ik zei al tegen mn vriend..laat ze nou maar even nog niet te dicht bij elkaar..als ze beiden zo hyper zijn..en wat doet ie.. komt ie recht op ons afgesjeest met Lady.. de riemen raken verstrengeld in elkaar door 2 stuiterende dames.. Vervolgens belang Misia bovenop Lady (spring op haar hoofd) Lady schrikt en snauwt.. En Misia begin volop richting Lady te snauwen en happen.. waarop Lady beantwoord met luid gesnauw en gegrom.. Ik de lijn maar los gelaten (want ze zat helemaal door elkaar)..Uiteindelijk na paar seconden gelukkig de lijn kunnen ontwarren en snel met Misia een andere kant opgelopen.. de dames even een stukje apart laten lopen..vervolgens reageerde Lady met het laatste stukje wandelen naar huis weer enigzins normaal richting Misia (alleen wat gespannen)..Maar Misia bleef Lady uitdagen met lelijk geblaf.. tot ik zei dat ze op moest houden..

Ik kan echt wel janken. Van het begin af aan zo mn best gedaan..en ik zeg nog tegen mn vriend dat ie ze niet zo aan de lijn moeten laten spelen, zeker niet in het donker, als ze allebei zo druk zijn.. En wat krijg je dr van..mot :(.. De moed is me echt in de schoenen gezakt.. En ik had niet verwacht van Misia dat ze zo lelijk was..en dat zij degene zou zijn die eigenlijk de ruzie "aanhoud".. Op het uitlaatveldje heeft ze nog nooit gesnauwd naar een andere hond en laat ze altijd over zich heen lopen..

Pff.. mijn weekend is bij deze echt verpest..en ik ben ontzettend boos op mn vriend.. al die moeite voor niks..:'(

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Diep ademhalen ...kan gebeuren
Misia is hier pas net...dit zegt helemaal niks.
Jeff heeft meerdere malen naar andere mensen zelfs gegrauwd...en het is de liefste hond van de wereld die met alles en iedereen om kan gaan.
Ik begrijp dat je baalt...maar doe dat niet...er is niks verloren heus niet!
Gewoon doorgaan waar je mee bezig was!;-)
Jullie zijn elkaar nog aan het leren kennen en aftasten...
Liefs

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Jij had het duidelijk bij het rechte eind dat het niet zo goed was ze op dat moment samen te laten.
Maar morgen weer een nieuwe dag. Misschien zijn ze het allebei vergeten en gaat het wel weer goed ;-)

honden page profiel LucaLuca 3 doggies

honden foto van Luca

Ik lees nog steeds mee maar zeg noet altijd wat.. Maar spreek je ook geregeld of fb..

Even een terugslag lees ik. Kan gebeuren.. Nachtje slapen en hopelijk gaat t dan met de twee kanjers weer beter.. T is vervelend dat snap ik.. En je stopt er zoveel tijd in.. En zoiets is nooit leuk..

Ik weet dat je het kan, nu moeten de honden dat nog snappen hihi.. Kop op je doet het super goed..

honden page profiel NikkiNikki 3 doggies

honden foto van Nikki

haihai ik lees al een tijd mee en weet je dat er een keer gesnauw komt is onvermijdelijk. Die van mij hebben ook echt weleens bonje gehad. Ik snap dat het voor jou iets anders ligt met lady maar echt dit soort dingen kun je niet tegengaan. Ze hebben elkaar gewoon even grenzen aangegeven. Zal wel vaker gaan gebeuren en zolang het ' netjes' gebeurd lijkt me dat er niet veel aan de hand is.. overigens zou ik wel ook ingrijpen hoor begrijp me niet verkeerd maar niks om de moed voor op te geven :-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Goh... jammer dat dit is gebeurd, maar ik zou me nog niet teveel zorgen maken hoor! Perdie is ook zo'n typetje grom en snauw bij het minste. Toen Orga bij ons kwam is er in het begin ook wel wat afgegromd en gesnauwd. Op een bepaald moment elkaar ook even aangevlogen (om een speeltje, stom van het baasje natuurlijk) maar nu is het allemaal in orde tussen die twee. Eén slechte ervaring zorgt er niet voor dat het meteen om zeep is hoor!  Veel succes verder, volgens mij pakken jullie het allemaal goed aan :-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Bedankt voor de lieve en bemoedigende reacties.. Ik heb er maar slecht van kunnen slapen.. Ik ben nog zo boos geweest, op mn vriend.. op mezelf..dat ik nog dacht 'dit kan niet goed gaan' en toch greep ik niet echt in (ik zei het alleen tegen mn vriend, dat ie niet zo dicht bij ons moest gaan lopen, nu ze zo hyper waren).. En ik weet niet zo goed hoe nu verder te gaan.. Of ik vanwege stresslevels ze de komende 5 dagen maar even gescheiden moet houden op wandelingen enzo..zo dat ze even bij kunnen komen.. Of gewoon vandaag zoals we al eergister hadden gepland..lekker naar het bos gaan en gewoon weer verder gaan op dezelfde voet als daarvoor (alsof er niks gebeurd is)..

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Zelf even heeeeeel diep ademhalen zodat jou stress level ook daalt ;-)...., en dan gewoon de planning aanhouden die je voor ogen had..., naar het bos gaan en op de oude voet doorgaan.

Eén botsinkje zal alle moeite die jullie al genomen hadden echt niet teniet doen..., ik zou gewoon lekker de wandeling in het bos gaan maken, desnoods met een extra meter er tussen en dan zul je zien dat de dames weer net zo wandelen als voorheen.

Fijne dag, niet meer boos blijven op vriend en blijf ademhalen :-D

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik zou ook gewoon verder gaan zoals je gepland had... Honden vergeten zulke dingen erg snel. Hier werd er gesnauwd, gegromd of zelfs gehapt en letterlijk 10 seconde later (terwijl het baasje nog volop moest bekomen van het schrikken) zaten die twee mutsen hier elkaars oren te wassen en het terug goed te maken :-D

honden page profiel NikkiNikki 3 doggies

honden foto van Nikki

gewoon doorgaan want anders pikken ze die onzekerheid ook op. Als jij gewoon op de normale voet verder gaat maken zij er ook niet zo'n 'big deal' van waarschijnlijk :-). Als ze elkaar op hadden willen eten had het gelijk goed geescaleerd waarschijnlijk.

honden page profiel MaartjeMaartje 3 doggies

honden foto van Maartje

Lekker naar 't bos met z'n allen!!

Het zal echt nog wel 's gebeuren maar zo hoort 't ook, dat gebeurt in elke roedel.
Hier wordt ook duidelijk gemaakt als er ééntje te druk is of gewoon even afstand moet houden en niets is zo duidelijk als hondentaal.

Als je ze nu uit elkaar gaat houden wordt 't alleen maar moeilijker.
Gewoon verder gaan zoals je bezig was, diep in en uit ademen, vertrouwen hebben en genieten meisie!!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Nou..even overlegd nog met de trainster (waar ik zelf bij werk en waar Misia dadelijk op cursus gaat) en toch maar gewoon naar het bos gegaan.. en ik vond het wel even spannend..zeker omdat ze samen 20 min. in de auto moeten.. Maar geen gesnauw.. gewoon lekker kunnen wandelen, wel wat afstand bewaard (nog even geen snuffel praktijken) maar ja, ging goed dus :-D Gelukkig!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

weer even bijgelezen':-), het gaat dus hartstikke goed behalve dan dat incident,

hier gebeurt het soms ook nog weleens hoor dat er door onze eigen domheid een stressmoment is, bijv vorige week gaat Lola rollen terwijl ze aan de riem is, mijn vriend liet de riem los en die kwam om haar poten heen. Toen hij de lijn weer wilde pakken raakte ze in paniek door het gevoel van de lijn om haar poten en viel ze uit naar hem.

 Gelukkig is er niets gebeurd verder  en lijken de honden het alweer vergeten te zijn.

Gewoon zo doorgaan zoals je bezig bent.;-)

pagina 11 van 14 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^