Pitbull opvoeding,

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ErsoyErsoy

Hallo,
Ik krijg volgende week me nieuwe pitbull van 3 maand oud thuis,
Maar nu was mijn vraag ''wat is de beste opvoeding voor een lieve,sociale pitbull''.
Ik wil de hond zo goed mogelijk opvoeden om conflicten te voorkomen in de toekomst.

Groetjes

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Heel makkelijk:
Net zoals je alle andere honden opvoedt.

Dus consequent, zachte hand en door op de juiste momenten het juiste gedrag te belonen. Ondanks de bijna mythische verhalen rond pitbulls zijn het doodnormale honden, die een doodnormale opvoeding nodig hebben.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

100% garantie heb je sowieso nooit dat je hond (hond-)sociaal word, en al helemaal minder met een hond als een pitbull. Die zijn nou eenmaal vaak toch wat minder sociaal naar soortgenoten, met name naar sexe-genoten.Mijn advies is aan de riem andere honden leren negeren, en als pup alleen los socialiseren met stabiele andere honden. Verder zorgen dat je sowieso je hond leer kennismaken met verschillende soorten dingen; verschillende honden, verschillende soorten mensen, verschillende soorten dieren, verschillende plekken (stations, markt, winkelcentra)

Succes

honden page profiel ..

honden foto van .

Gewoon lekker opvoeden/begeleiden zoals je met elke pup zou doen. Socialiseren met verschillende honden, mensen, dingen etc. Zoals met alle pupjes ben ik wel voorstander om ze hier overal zomaar in de gooien van kijk maar, maar geef ze socialisatie momenten waar ze ook daadwerkelijk echt iets van leren (niet elke hond vind pupjes leuk ;-)). misschien is puppycursus ook heel erg leuk om te gaan doen ? 

Garanties heb je nooit, ze kunnen ondanks een goede begeleiding in hun eerstje jaar/2 jaar als nog omslaan. dat is gewoon simpel een karaktertrek die er in kan zitten. Is dat zo dan is dat zo en betekend dat niet dat jij je best niet hebt gedaan maar het er gewoon niet in zat voor jou hondje.

O ja natuurlijk heel veel plezier en gefeliciteerd met toekomstig maatje 
(heb je foto???? O-) ben totaal niet nieuwsgierig ;-))

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Vriendelijk, consequent, geduldig en rustig.  
Heel veel plezier met je nieuwe vriend!

honden page profiel JeanetteJeanette

honden foto van Jeanette

Hoe is het nu met hem/haar?

Wij krijgen eind dit jaar een kruising Amerikaanse Bull x Staffordshere (Pit)... Superleuke lieve ouders, warme omgeving, lief gezin waar ze in geboren zijn. Ik schrik alleen een beetje van alle negatieve reacties die ik krijg uit de omgeving! Zijn dit soort honden echt zo vreselijk als men zegt?? Ja, we gaan naar de puppy en de puppyplus cursus en wie weet wat voor training nog meer. En ik heb onwijs zin in ons nieuwe gezinslid. Ben dus erg benieuwd hoe het nu is met jullie pup.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Hoe is het nu met hem/haar?

Wij krijgen eind dit jaar een kruising Amerikaanse Bull x Staffordshere (Pit)... Superleuke lieve ouders, warme omgeving, lief gezin waar ze in geboren zijn. Ik schrik alleen een beetje van alle negatieve reacties die ik krijg uit de omgeving! Zijn dit soort honden echt zo vreselijk als men zegt?? Ja, we gaan naar de puppy en de puppyplus cursus en wie weet wat voor training nog meer. En ik heb onwijs zin in ons nieuwe gezinslid. Ben dus erg benieuwd hoe het nu is met jullie pup. "


Deze honden zijn, mits de juist3 consequente opvoeding heerlijke honden. .maar ervaring met honden is wel handig als je aan zo'n pittig ras begint.

en realiseer je dat een staffordshire terrier Geen pitbull is zoals je suggereerd?? Lees je maar goed in in deze rassen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Jeanette, heb je wel genoeg gelezen over het ras? weet je precies welke kruising? een staffordshire bestaat namelijk niet, het is of een amerikaanse staffordshire terrier of een staffordshire bull terrier (engelse stafford) of een amerikaanse pitbull terrier.

ik twijfel aan je kennis van het ras omdat je je laat beïnvloede door negatieve reacties van anderen.

honden page profiel JeanetteJeanette

honden foto van Jeanette

Klopt, ik ben me nog heel erg aan het inlezen over deze honden. Vandaar dat ik het prettig vind om me ook hier te laten voorlichten. Inmiddels weet ik ook dat het een pittig ras is. Maar ook dat het, mits goed opgevoed, een supermaatje kan zijn. Ik ben opgegroeid met herders en Bouviers. De hond die ik een aantal jaar geleden heb gehad, was een kruising whippet/mechel. Supergetraind, een heerlijke hond. En dat mis ik. Lekker wandelen, trainen, fietsen, rennen. Een extraatje voor mijn gezin. Deze soort ben ik niet zo mee bekend, dat is zo. 
De vader is een Amerikaanse Pitbull. (ik heb het nog even nagevraagd) Een mooie lieve blauwe en de moeder is een Amerikaanse Bulldog. Allebei aanwezig in het gezin waar de pups geboren zijn. En allebei goed gesocialiseerd. Ik ga ook een goede hondenschool zoeken hier in de omtrek.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" Klopt, ik ben me nog heel erg aan het inlezen over deze honden. Vandaar dat ik het prettig vind om me ook hier te laten voorlichten. Inmiddels weet ik ook dat het een pittig ras is. Maar ook dat het, mits goed opgevoed, een supermaatje kan zijn. Ik ben opgegroeid met herders en Bouviers. De hond die ik een aantal jaar geleden heb gehad, was een kruising whippet/mechel. Supergetraind, een heerlijke hond. En dat mis ik. Lekker wandelen, trainen, fietsen, rennen. Een extraatje voor mijn gezin. Deze soort ben ik niet zo mee bekend, dat is zo. 
De vader is een Amerikaanse Pitbull. (ik heb het nog even nagevraagd) Een mooie lieve blauwe en de moeder is een Amerikaanse Bulldog. Allebei aanwezig in het gezin waar de pups geboren zijn. En allebei goed gesocialiseerd. Ik ga ook een goede hondenschool zoeken hier in de omtrek. "

Ik hoop dat je weet waar je aan begint  ;-)
Ook al heb je ze als pup goed gesocialiseerd dan kunnen het later alsnog geen lieverdjes worden naar soortgenoten...

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik hoop dat je er niet vanuit gaat dat je pup hond-sociaal is omdat de ouders dat zijn en dat hij wel hond-sociaal blijft als je hem goed socialiseerd.

APBT (Gast)

Ik wil niet vervelend doen Jeanette, maar blauwe pitbulls bestaan niet! Dat zullen hoogstwaarschijnlijk Am Bullies zijn en dat staat ook nog eens heel ver weg van de pitbull.

honden page profiel JeanetteJeanette

honden foto van Jeanette

Zilvergrijs dan...

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Zilvergrijs dan... "


Bestaat ook niet.. ;-) de kleur blauw bestaat zeker,, maar niet bij de pitbull ;-)

APBT (Gast)

Bovendien ben ik van mening dat je een hond neemt zoals die is. Een apbt is geweldig in huis en makkelijk op te voeden. Het karakter dat vaak rond 1 of 2 jaar naar boven komt hoort er nou eenmaal bij. Bij sommige is dat wat heftiger en bij sommige niet. Veel hangt er ook vanaf uit welke bloedlijnen ze afstammen.

Als je een Ferrari wilt ga je er geen Toyata van maken. Hetzelfde is met honden. Ik heb voor apbt's gekozen puur om hoe ze zijn, dus het totaalplaatje. Had ik de wil gehad om lekker naar losloop gebieden te gaan om met andere mensen gezellig te doen had ik wel voor een sociaal ras gekozen.

Wil je een echte "pit" neem dan ook je verantwoording en ga niet proberen iets te willen bewijzen omwille van de vele negatieve verhalen die er rond gaan. Dat is imo de omgekeerde wereld.

Gegroet APBT.

honden page profiel JeanetteJeanette

honden foto van Jeanette

Ervaring leert dat je nooit zomaar ergens vanuit moet gaan, want het gaat altijd anders dan je denkt. Het enige wat ik wil is het delen van ervaringen, want daar kan je erg veel van leren.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Ervaring leert dat je nooit zomaar ergens vanuit moet gaan, want het gaat altijd anders dan je denkt. Het enige wat ik wil is het delen van ervaringen, want daar kan je erg veel van leren. "


Dit topic bevat veel info over dit onderwerp.. http://www.hondenpage.com/hondenforum/121445/pitbull,-stafford-of-wat?.php

honden page profiel Baasjes van HarrieBaasjes van Harrie

honden foto van Baasjes van Harrie

Ik heb geen verstand van dit soort honden maar volgens mij is het van belang dat je er fris instapt zonder nu al over problemen na te denken want dit breng je al snel over aan je hondje!
Het is een PUP en een pup is een pup dus behandel deze ook als een pup net als ieder andere!
Speel met hem/haar en socialiseren en ga lekker naar cursus en leer je schatje kennen.
Wanneer er probleempjes komen (kan met elk ras want dit lezen we toch ook vaak) dan vraag je iemand die je kan helpen om advies!
Leer je beesje kennen en GENIET en het is toch jou keuze? Iedereen heeft een andere mening maar stap er lekker positief in want het is toch zo leuk zo'n schattige pup.
En .... wil je een sociaal goed luisterende hond? ...... Dan heb je een taak en het licht aan jezelf hoe je die vervuld!
Gewoon genieten en consequent zijn!

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Ik heb een Argentijnse Dog x Dogo Canario x Mastino Napolitano en ik heb haar gewoon als een ander ras opgevoed, en laat Libby nou ook echt een lieverd geworden zijn, haha.
Dus ik denk dat het met een pitbull ook gewoon hetzelfde moet zijnO-)
Succes met het opvoeden en veel plezier met je nieuwe pup!
Laat je ook wat foto's zien als je hem hebt? Ik ben benieuwt!
Hier een fotootje van mijn Libby:

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Ik heb een Argentijnse Dog x Dogo Canario x Mastino Napolitano en ik heb haar gewoon als een ander ras opgevoed, en laat Libby nou ook echt een lieverd geworden zijn, haha.
Dus ik denk dat het met een pitbull ook gewoon hetzelfde moet zijnO-)
Succes met het opvoeden en veel plezier met je nieuwe pup!
Laat je ook wat foto's zien als je hem hebt? Ik ben benieuwt!
Hier een fotootje van mijn Libby:
http://i1298.photobucket.com/albums/ag49/TurboDeChihuahua/7660f33ba18c17dccf052e862ce2c2e9_zpsc437217a.jpg "


ik vind dat nou niet echt tw vergelijken... dit word een stafford x am bulldog..
bovendien als de ene staf x bull lief is betekend het natuurlijk niet dat al die kruisingen zo zijn..

.

honden page profiel JeanetteJeanette

honden foto van Jeanette

Wat een mooierd! Ik denk ook dat je een beetje geluk moet hebben. Net als met kinderen. Toen ik die kreeg zei ik altijd: "Als ik het voor elkaar krijg, om er mooie verstandige en gelukkige mensen van te maken, dan heb ik het goed gedaan". En dat is inmiddels aardig gelukt. Met de oudste tenminste. De twee jongeren zijn nog aan het puberen... 
Mag ik je voorstellen aan Pris. De linker van de zusjes. Ze komt uit een nest van 13! 22 december mogen we haar ophalen, maar tot die tijd zijn we altijd welkom om te kijken en te knuffelen en te kroelen, wat we zeker ook gaan doen. 

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

"

ik vind dat nou niet echt tw vergelijken... dit word een stafford x am bulldog..
bovendien als de ene staf x bull lief is betekend het natuurlijk niet dat al die kruisingen zo zijn..

. "


Dat heb ik ook niet gezegd en als het wel zo is dan bedoelde ik dat niet zo..
Ik bedoelde gewoon wat frank hiervoor al zei consequent zijn met zachte hand en door op de juiste momenten het juiste gedrag te belonen. O-) En daarbij ik ben geen specialist he, Ik denk het alleen':-)

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

zoals iedere andere hond en zeker concequent...

waar kom je vandaan ? misschien eens leuk om een pitbull puppy meeting ?

honden page profiel ErsoyErsoy

Goedenavond dames en heren,


Ik heb 5 maanden geleden een nieuwe Bully XXL Pitbull gekocht,
Hij is inmiddels 8 maanden en echt een schat.
Hij gaat elke dag mee naar de stad en ook gaat die mee met de Openbaar Vervoer.
Ik heb een Training gevolgd voor speciale commando's,
Verder reageert die erg goed en luistert ook super goed,
Verder kan die ook goed met kinderen overweg en toont die niet snel agressie !

honden page profiel JeanetteJeanette

honden foto van Jeanette

" zoals iedere andere hond en zeker concequent...

waar kom je vandaan ? misschien eens leuk om een pitbull puppy meeting ? "


Uit Tiel. En ik ben daar zeker in geïnteresseerd. Ik vind het ook zeker geen probleem om een keer wat verder van huis te gaan.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"

ik vind dat nou niet echt tw vergelijken... dit word een stafford x am bulldog..
bovendien als de ene staf x bull lief is betekend het natuurlijk niet dat al die kruisingen zo zijn..

. "

en Libby is ook nog maar net 1 jaar,als er een verandering optreed dan is dat op de grens van het volwassen worden...dus zo alles bij elkaar genomen zegt het nog niks als je hond nu (nog) heel lief is (geworden) @ baasje van de 3 pluizenbollen
.

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

" Goedenavond dames en heren,


Ik heb 5 maanden geleden een nieuwe Bully XXL Pitbull gekocht,
Hij is inmiddels 8 maanden en echt een schat.
Hij gaat elke dag mee naar de stad en ook gaat die mee met de Openbaar Vervoer.
Ik heb een Training gevolgd voor speciale commando's,
Verder reageert die erg goed en luistert ook super goed,
Verder kan die ook goed met kinderen overweg en toont die niet snel agressie ! "


.fijn dat het goed gaat met je hondje! Vrienden van mij krijgen ook een pitbull binnen kort maar ik moet toegeven dat ik er een beetje huiverig voor ben om Bo erbij te laten! Ik weet dat heel veel pittbulls gewoon lief zijn maar het is gewoon de angst omdat Bo zo klein eb slap is!

APBT (Gast)

Ik geef je groot gelijk Paul & Bo. Ik begrijp niet waarom mensen de drang hebben om hun honden met die van anderen te laten spelen om het tegendeel te moeten bewijzen. Dit zijn geen honden die je los gooit om met soortgenoten te laten spelen. Mensen die een apbt hebben of willen aanschaffen zouden zich eerst eens goed moeten inlezen en daarna hun verantwoording nemen! Krantenkoppen zijn zo weer verzonnen en de media maakt er wel weer een leuk verhaal van.

Vraag me af of mensen überhaupt wel weten hoe een echte pitbull eruit ziet? Zie hier vooral de kleur blauw, Bully en XXL voorbij komen. Dat zijn allen geen pitbulls. Je denkt dus iets in huis te hebben gehaald maar je hebt er 0,0 kennis over. Ik hou mijn hart vast als echte liefhebber van het ras.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik ga hier helemaal mee met APBT..
er wordt hier gesproken over honden die toch eigenlijk al een eind van een pitbull terrier af staan, en er nog weinig mee te maken hebben.

ik gun ieder zn hondje, wat voor soort of merk dan ook, heb er plezier van...

maar als ik dan jeanette lees, die eigenlijk 0,0 weet, maar wel weet dat ze deze hond gaan krijgen..wat ik ook nog eens een gevaarlijke kruising vind (ambull x stafford) houd ik mn hart vast..
ga dit alleen aub geen pitbull noemen, want dat is het gewoon niet...

hoe dan ook, mooi voor ts dat hij schik heeft met zijn hond ;-)

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Wijze woorden van APBT, dit kan alleen maar een man zijn die dit hier plaatst en neem van mij aan dat hij weet waar hij het over heeft!

Om heel eerlijk te zijn snap ik TS niet, want als je een sociale hond wil, neem je simpel weg geen pitbull achtige!! De kans dat ondanks alle moeite mbt socialisatie en opvoeding ze niet met andere honden overweg zullen kunnen is heel erg hoog!! Ook snap ik niet dat je voor een dergelijke kruising gaat, 2 verschillende honden die kwa karakter niet bepaald dicht bij elkaar zitten, dus je weet nooit waar je aan toe ben. Het ergste is dat er van beide rassen mooie verantwoord en doordacht gefokte redelijk makkelijk beschikbaar zijn en dat juist die steeds moeilijker verkoopbaar zijn door allerlei ondoordachte en onwenselijke kruisingen.

Grijs/blauw enz enz, is idd leuk om te zien, maar weet je eigenlijk wel waardoor deze kleur is ontstaan en welke gevolgen dat heeft voor de hond zelf? Vast niet..... De kleur is ontstaan door pigment verlies en vele blauwe hebben behoorlijke huidproblemen. Misschien nog maar eens goed nadenken of dit wel is wat je wil. Kan vanuit mijn omgeving zeggen dat een hond met huidproblemen alles behalve leuk en fijn is en vaak ook nog eens flink kostbaar doordat je op special voer moet en regelmatig bij de DA zit om zalfjes en dergelijke te halen.

Als laatste nog @ Ersoy: Een bully is geen pitbull en heeft er ook bijzonder weinig meer mee van doen. Maar plaats eens een foto van je XXXL product, want er word zoveel onzin verkocht.... Mag hopen dat je een goeie uit de bully breed heb gekocht en niet een misvormt stuk ellende waar je portemonnee op leeg bloed. Weinig honden van de bully breed halen de 10 jaar.... Gezondheid, karakter en skelet zijn vaak niets van wat het had moeten zijn. Maar veelal is het geen XXXL wat onder die noemer word verkocht, het zijn of Bandogs (zeer onwenselijke kruising) of gewoon amstafs zonder stamboom, die ze onder die naam makkelijker verkocht krijgen. Over het algemeen zijn het dood ongelukkige honden, die wel willen sporten (geest van een pitbull achtige) maar niet kunnen (bouw van een buffel).

Ik snap mensen echt niet die dit soort producten kopen, waar is jullie verstand?? Kijk je niet verder als een mooi plaatje? Wil je niet zo lang mogelijk genieten van een hond die goed inelkaar zit en kan doen wat ie wil zonder gehinderd te worden door zijn bouw?

Maarja zal hier wel weer negatieve reactie op krijgen, het zal me wat! Word eens tijd dat mensen eerst eens nadenken voordat ze de eerst best hond kopen.

pagina 1 van 8 12 3 4 5 6 7 8
Volgende forumvraag: Socialisatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^