Hoe snel is een pup zindelijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RomyRomy

Hallo allemaal,

ik krijg binnenkort een (langverwachtte) Berner sennenpup! Nou is mijn vraag, hoe lang duurt het ongeveer voordat mijn pup zindelijk is. Ik weet wel hoe het moet, ik heb contact met de dierenarts daarover gehad, en ik woon naast een hondenfamilie..:P

Nou ja, alvast bedankt! Romy

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe snel is een pup zindelijk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SarahSarah 3 doggies

honden foto van Sarah

Hé, van harte gefeliciteerd. Superleuke honden zijn het, misschien dat ik een beetje bevoorrecht bent omdat ik er zelf ook eentje heb maar ik blijf verliefd op het ras. Hmm, hoe lang het duurt???? Hangt er echt vanaf hoeveel tijd je er dagelijks in kan steken en hoe je het aanpakt eerlijk gezegd. Positieve aanpak werkt het beste. Belonen bij elk plasje op poepje buiten is de beste leermethode heb ik uit eigen ervaring. Na een slaapperiode of speelperiode kan je ervan op aan dat er vaak iets komt dus daar wat in de gaten houden en vast dat je pup snel zindelijk is dan. Maar echt een tijd erop plakken is moeilijk vind ik.
Alvast veel succes en vooral veel plezier met je pup, geniet ook van de puppy periode, die is zooooo snel om.


Vele groetjes van ons.

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Hoi Romy
Ik vind dat nogal moeilijk om te zeggen. De ene heeft het wat sneller door dan een ander. Met Luca en Sem heb ik helemaal geen problemen gehad en hadden ze nogal eens vlug door dat het binnen toch echt niet de bedoeling was. Veel succes als het zo ver is en laat je ons vlug wat foto's zien dan van je pup??? :-)
Yvonne

honden page profiel NathalieNathalie 2 doggies

honden foto van Nathalie

Bij Billy heeft het wel 6 maanden geduurd eer hij helemaal zindelijk was, dus ook naar buiten ging als hij alleen was. Hij ging wel al na 2 weken zelf aan de achterdeur staan als hij zijn behoefte moest doen, en ik thuis was. Maar hij legde in het begin niet zo goed de link in situaties dat hij alleen thuis was. Ik moest de deur opendoen voor hem, anders leek het hem niet logisch dat hij naar buiten ging, of zo... Dan heb ik geprobeerd met de deur te laten open staan terwijl ik thuis was, en zo vond hij de weg ook alleen naar buiten. Toen we naar ons huis verhuisd zijn, kreeg hij een hondenluikje en daar heeft hij vanaf de eerste dag spontaan gebruik van gemaakt.

honden page profiel Anita Angel en LadyAnita Angel en Lady 3 doggies

honden foto van Anita Angel en Lady

hoi Romy

gefeliciteerd met je pup.
onze hond Angel was al na 3 dagen zindelijk ongelooflijk maar waar
toen hij hier kwam ging hij toch effe in de woonkamer plassen ik heb hem gelijk opgetild en buiten gezet en had het dus snel door had zelf wel een natte broek maar dat maakt niks uit (haha) nou succes ermee groetjes Anita

honden page profiel Jenni Jenni 3 doggies

honden foto van Jenni

Wij hebben ook nooit problemen gehad met de zindelijkheid, onze honden waren allen ook al vrij snel zindelijk.
Maar het ligt er wel aan hoeveel tijd en energie je daarin steekt. En het scheelt ook enorm in hoeverre de fokker al een start heeft gemaakt met de zindelijkheidstraining.

honden page profiel RosaRosa 3 doggies

Wat leuk!! Nou, binnen 2 weken moet dat wel lukken hoor..;-)
Gewoon belonen, voor een koekje leren de meeste honden snel..;-)

Groetjes Rosa

honden page profiel RosaRosa

honden foto van Rosa

Nou, veel tips staan hier boven al.;-)

Maar van harte gefeliciteerd ermee;-)
Wij zijn al zo lang aan het zoeken..:P

Doei Rosa

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

onze hond is nu 16 weken en we hebben hem sinds de 7e week en hij is sinds een week of 2 eigenlijk echt zindelijk!

liefs

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

Hey romy,
Van harte met je nieuwe puppy wat voor hondje is het?
Ik moet zeggen mijn pup was vanaf dag een al heel erg zindelijk als ze moest plassen of poepen ging ze voor de duur zitten piepen en dan wisten wij genoeg.
Ze sliep ook de nacht gewoon door maar maakte me dan wel om 5 of 6 uur wakker dat ze er echt uit moest.
Tot op heden gaat het geweldig met haar ze is 3 dagen in de week 6 uurtjes alleen en dat gaat prima,
Ze loopt gewoon los door huis sloop niets en plast nergens, je moet gewoon heel erg veel geluk hebben met waar je pup vandaan komt en hoe ze de pups er daar al op hebben getraind (of helemaal niet)

Elk plasje en poepje dat ze buiten doet meteen aanhalen en prijzen,
Zou ze wat in huis doen pak haar op bij haar nekvel en zet haar buiten op het gras waar ze het wel mag.

Nou meid heel veel geluk met je puppy
groetjes mandy en missy

Lisette (Gast)

Wij hebben een Sheltie van bijna 9 maanden. Hij is overdag zindelijk, maar 's nachts plast en poept hij vaak nog in huis. Hij heeft vanaf 8 weken lang last gehad van zijn darmen en vaak diaree gehad waardoor ht ophouden lastig was, maar nu het goed gaat lijkt het een gewoonte te zijn. Weet iemand misschien hoe we dit zouden kunnen aanpakken. Hij eet nu om 9 uur en 17 uur 's avonds. Zou opschuiven van tijden nog invloed kunnen hebben? Hoop dat iemand raad weet, want oze ideeën beginnen op te raken.

Lisette

Dogster (Gast)

wat heet zindelijk, laat je hem 10 x per dag buiten dan is ie misschien al na 1 dag "zindelijk" te noemen omdat ie dan de kans niet krijgt om iets binnen te doen.
laat je je pupje 3 x per dag buiten dan kan ie met 8 maanden nog wel binnen plassen en poepen omdat tegen die leeftijd zijn blaasje en sluitspiertje nog niet voldoende ontwikkeld zijn om het echt lang op te houden....
het hangt dus voor een enorm deel van jezelf af en de tijd die je erin wil steken en s'nachts eruit....

Dogster (Gast)

Hoi Lisette,

wat voor voer geef je je hond ? van een laag kwaliteitsvoer poept een hond veel, soms wel 5 keer per dag.

honden page profiel Jan MoedJan Moed

honden foto van Jan Moed

Van Harte met jullie nieuwe pup.

Zoals in de eerdere berichten al is vermeld, hangt van de hond af en hoeveel tijd jullie eraan besteden. Die van ons was al redelijk snel zindelijk. Wat help zijn kranten in de woonkamer....als je geen tapijt hebt. En anders erop letten als je pup wil plassen, op pakken en er mee naar buiten.....

honden page profiel whinnywhinny

honden foto van whinny

heey,

het verschild per pup hoor
wanneer ze echt helemaal zindelijk zijn
je moet gewoon heel veel geduld hebben
ik heb een hondje van bijna 4 maanden en ga nog steeds om het half uur naar buiten met hem
want ik weet als ik om het uur zou gaan ik nog steeds loop te ruimen dus vandaar dat half uurtje met de hond
maar uiteindelijk heeft de pup door dat hij/zij niet binnen mag poepen/plassen dus komt goed mijn hondje geeft nu ook uit zichzelf aan dat hij naar buiten wil en natuurlijk gebeurt er nog weleens een ongelukje dat is heel normaal hoor daar hoef je je geen zorgen om te maken,

veel sterkte met je pup,

groetjes whinny en haar kanjer yangus ;-) :-D

Maantje (Gast)

Hee,

het ligt er ook aan.
de ene hond kan het na 2 weken, de ander heeft er na 4 maanden nog moeite mee.
Het ligt er ook aan wat de fokker er mee heeft gedaan.
Als hij, zoals bij ons, er niet veel aan heeft gedaan moet je er zelf veel aandacht in steken. Wij hebben onze pup nu 4 weken in huis en ze is bijna zindelijk. Het meeste doet ze buiten, maar ongeveer nog 1 keer per dag een plasje binnen. Soms dagen niks binnen en alleen buiten, en soms toch een plasje binnen.
Gelijk na het slapen (en spelen) naar buiten nemen en belonen als hij wat doet.

Veel plezier en succes!

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Voor Romy,
Het lijkt wel eens of grote rassen eerder zindelijk zijn, dus daar heb je dan geluk mee als het waar is. Onze samojeden zijn meestal in zo'n 2 weken zindelijk. Ik moet er dan wel 's nachts nog een keertje uit, maar dat komt gewoon omdat ze het nog niet zolang kunnen ophouden.

Voor Lisette,
Ik zou gewoon weer even beginnen met 's nachts er even met hem uit te gaan. Verder moet je, als het inderdaad een gewoonte is, dit zien te doorbreken, en dat kan al door de hond even 's nachts in een andere omgeving te laten. Het beste is natuurlijk tijdelijk in de slaapkamer, zodat je het merkt als hij begint rond te drentelen.
Veel mensen zullen ook een bench aanraden, maar daar heb ik zelf weer geen ervaring mee, ik heb nog nooit een hond gehad die ik met wat voor positieve training dan ook in een bench kon krijgen.

Manuela (Gast)

Hallo,

Mijn pup is vandaag 14 weken jong en hij is zindelijk,mits ik na ieder slaapje met haar naar buiten ga.heeel soms kan t nog wel eens fout gaan.

Manuela

ferdibe (Gast)

Hallo,

Wij hebben een labrador pup 12 weken. Ik weet het niet meer. we gaan vaak met hem naar buiten maar op de een of andere manier blijft hij op z ijn kussen en in de bench op zijn deken plassen. Wie weet er een trucje om hem dit af leren.

Alle tip zijn welkom

Groeten Ferdibe

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Misschien zit de geur van urine op het kussen of de deken. Je moet alles goed schoonmaken en op tijd je pup uit de bench halen. Gewoon blijven doorgaan met zindelijkheidstraining. Het kan heel lang duren voordat een pup zindelijk is. De ene pup is er vlotter mee dan de andere pup.

Ferdibe (Gast)

Beste Angela,

Hartelijk dank voor de reactie. Ik merk wel dat ik veeeeeeeeeel geduld moet hebben. Maar ook nog meer schoonmaken. Want we staan buiten zo te belonen dat de wijk denkt wie loopt daar en maken alles goed schoon. En toch doet hij op deken en of bench.

Gr Ferdibe

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**


Hoi,

Op deze topic staan alle mogelijke variaties; problemen én oplossingen..

[http://www.hondenpage.com/hondenforum/3/hoe-krijg-ik-mijn-hond-zindelijk-?.php

Veel leesplezier..

honden page profiel LynnLynn

honden foto van Lynn

Wat ook weleens wil helpen is de bench te verkleinen door er iets in te zetten ofzo.
Bij mijn pup had ik er een soort kratje op de kop in gezet waardoor hij een kleiner plekje had om te liggen. Het schijnt dat ze hun eigen nest niet bevuilen, maar als het ''nest'' zo groot is dat hij in de ene hoek kan plassen en poepen en in de andere hoek kan gaan liggen, plassen ze vaak in de bench.
Misschien een idee?

honden page profiel RenateRenate

honden foto van Renate

Bij onze hond duurde het 3 dagen! Het ging echt super

honden page profiel stefanstefan

honden foto van stefan

de bench idd niet te groot maken (dus eventueel verkleinen ) en wij doen alleen voor de nacht de hond in de bench , naast ons bed .
begonnen met 3 uurtjes in de bench , dan eruit , naar beneden dragen , naar buiten toe , behoefte doen , belonen door middel van aanhalen en ff kort trots toespreken en daarna weer naar boven de bench in . dit elke 3 uurtje .
deze 3 uurtjes elke 2 a 3 nachten wat verlengen (met een kwartier a half uur ) zodat zij of hij steeds beter de behoefte op kan houden .
bij ons gaat dit prima , eerst wel zelf aanleren dat je eigen slaap ff onderbroken wordt maar dan weet je iig weer dat je een pup in huis hebt LOL

honden page profiel stefanstefan

honden foto van stefan

o ja , voordat ik het vergeet : onze hond is een boulab , een kruising tussen een berner sennen en een labrador

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Misschien nog meer naar buiten dan?? Of het zijn deemoedsplasjes, dat kan ook!

maya (Gast)

hallo wij hebben ook een bernersennenpup van 11 weken een mannetje hij is al aardig zindelijk doet erg vaak zijn plasje en hoopje buiten, maar soms doet ie een plasje nog wel binnen terwijl wij er de hele dag bij zijn en vaak naar buiten heen doen soms wel 15 keer per dag. zijn hoopje doet ie heel goed buiten gelukkig. ik vraag me soms ook wel af hoor wanneer ie zindelijk word maar je moet geduld hebben en ze moeten zo veel leren niet dan. soms word ik er ook wel boos om hoor maar het helpt niks ze weten al binnen een paar seconde niet meer wat ze fout hebben gedaan dus veel succes onze reu heet ikaro

honden page profiel Esther (Woezel&Keiko)Esther (Woezel&Keiko)

honden foto van Esther (Woezel&Keiko)

Woezel is precies 5 maanden en ik kan nu echt zeggen dat hij volledig zindelijk is
Hij gaat 5x per dag uit en doet niets meer in huis
Daarvoor was hij ook redelijk zindelijk , maar zeg maar om de dag nog een ongelukje in huis
Nu heeft hij al een week geen ongelukjes meer gehad
Ineens hebben ze het door....

honden page profiel  . .

honden foto van  .

Hier waren ze beiden binnen twee a drie weken volledig zindelijk!
Kost wel wat tijd en energie..maar dat hebben we er graag voor over gehad!

Succes ermee..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe snel is een pup zindelijk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup 5 maanden niet zindelijk?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^