Arm hondje..al 11 jaar in het asiel :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

612 euro pff dat is nogal wat. Gelukkig is dat in ieder geval in NL niet. Maar snap dan wel waarom niet zomaar iemand die hond adopteert.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Arm hondje..al 11 jaar in het asiel :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

marlies, niet geschoten is altijd mis. ik zou het gaan proberen, net zoals ik met cash en max heb gedaan. 1 hond los op een omheind veldje, en 1 hond aan de andere kant van het hek.de wonderen zijn de wereld nog niet uit, en dit beestje verdient het zo.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik zou het denk ik wel willen proberen, maar wel met iemand erbij die goed duits spreekt (voor vragen aan het asiel) en iets van een gt/trainer erbij om te assisteren bij de kennismaking en te helpen observeren van het gedrag dan.. Maar goed, eerst maar eens goed overleggen met vriendlief..

Anoniem (Gast)

en ik zit ook wel een beetje met het volgende; stel dat het bij kennismaking goed gaat enzo..en ze na een paar weken/maanden elkaar alsnog uit de tent vechten..zou het dan echt niet over mn hart kunnen krijgen om dat oudje dan weer terug naar t asiel te sturen.. :(

honden page profiel CynthiaCynthia 3 doggies

honden foto van Cynthia

Gedragstherapeut? ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

ja, als het niet goed gaat zal ik die ook erbij halen..maar als het echt te gek zou worden..wil ik die hond het echt niet meer aandoen om terug te moeten naar duitsland.. Daarom durf ik niet goed..

honden page profiel CynthiaCynthia 3 doggies

honden foto van Cynthia

Daar heb je een punt. Ik zou dat ook erg vinden. Mocht het misgaan, dan kun je denk ik beter een ander baasje zoeken in plaats van terug naar het asiel.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ja, inderdaad..dat wel..maar dat zou ik verschrikkelijk vinden om zoiets te moeten doen.. Maar goed, misschien moet ik het gewoon proberen en niet bang zijn voor iets dat misschien wel niet gaat gebeuren..

honden page profiel KK

honden foto van K

juist! een mens lijdt het meest.............

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Hierboven ben ik ook..was alleen uitgelogd ;-)

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

de tent uitvechten zal niet snel gebeuren tussen reu en teef, als het de eerste keer meteen goed gaat. wel kun je hetzelfde krijgen als cash en max hadden na een paar weken, dat cash af en toe snauwde.is lady gesteriliseerd? nee toch? want cash werd heel chagrijnig toen ze loops moest worden, en snauwde zodra ze max zag. na de loopsheid was er niets meer aan de hand.

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie 3 doggies

honden foto van Gucci&Sophie

Wat sneu zeg, zo lang in het asiel.. Wel goed van jou Lady dat je het overweegt om hem een kans te geven, als niemand anders dat doet. Ik hoop dat het wat wordt!

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

@Lady, super dat je overweegt om deze hond uit het asiel te halen!
Het zou geweldig zijn als het tussen de honden onderling zou klikken.

honden page profiel CynthiaCynthia 3 doggies

honden foto van Cynthia

Ik heb laatst een hond gereserveerd die ook al bijna 5 jaar in het asiel zit. Maar 11 jaar...? :'( Ook al zou ik zoveel hondenbelasting moeten betalen, ik zou hem zo mee willen nemen! Het enige waardoor dat niet kan is het feit dat ik al een hond heb. Waarom bieden ze dat soort honden niet gewoon in Nederland aan of zo? Dan heeft ie meer kans op een huis.

@Lady: ;-) Succes! Ik hoop dat het gaat lukken! Hij verdient het zeker!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

lady als je het gaat doen vind ik je een topvrouw,gun Sammy nog een mooie tijd bij mensen die hem liefde en vertrouwen kunnen geven.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik weet niet zo zeker of je hem daar wel een plezier meedoet nav. de beschrijving. (Uiteraard zou die uiteindelijk wel weer eens niet kunnen kloppen.) Wat dat betreft ga ik met Willemijn mee en denk ik dat hij (mits goed verzorgd uiteraard) het daar waarschijnlijk toch 'beter' heeft. Hij weet inmiddels niet beter. De 'echte wereld' zou hem nog wel eens vies tegen kunnen vallen op zijn leeftijd met zijn achtergrond. Ook denk ik dat het voor hem 'makkelijker' zou zijn als hij huis en haard niet met een andere hond hoeft te delen. Hij zal heel intensieve 'one-on-one time' nodig hebben.

Het is zeker mooi om een hond te 'redden' maar je moet je ook afvragen of het voor de betreffende hond uiteindelijk ook als zodanig ervaren wordt.':-)

honden page profiel KK

honden foto van K

inmiddels is bekend dat sammy mens,-en hond-agressief is en kanker heeft. waarom ze die hond niet in laten slapen is me een raadsel, en waarom er op internet staat dat hij zo sociaal en vrolijk is begrijp ik al helemaal niet.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Nou ja zeg!!!

Ik begrijp best dat er hier en daar een 'menselijk (inschattings)foutje' wordt gemaakt bij de beoordeling en daarbijbehorende omschrijving van een hond in een asiel. Maar soms is het te gek voor woorden hoor!

honden page profiel KK

honden foto van K

sinds ik cash heb kijk ik nergens meer van op. ze zou hond-agressief zijn en terminale kanker hebben, maar beiden kloppen niet. dat ze zware arthrose heeft hebben ze dan weer niet gezien.misschien klopt het niet eens wat ze over de telefoon hebben gezegd over sammy, maar hebben ze hem op de dodenlijst gezet en zoeken daar excuses voor of zo.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja wie weet?!

Ik begrijp door dit soort 'misleidende reclame' ook heel erg goed dat mensen een keer flink teleurgesteld thuiskomen. Zoals in andere (recente) topics wel eens naar buiten komt.

Het is niet niks om te besluiten een (volwassen) herplaatser met rugzak een thuis te bieden. Een eerlijk mens met de juiste intenties zal  ook eerst bij zichzelf te rade gaan om te zien wat ze zelf kunnen bieden, zowel mentaal, fysiek als economisch gezien.

Als je dan achteraf voor hele andere onvermelde verrassingen komt te staan, kan ik me het verdriet en de boosheid goed voorstellen. Garanties zijn er niet in het leven maar je mag wel verwachten eerlijk en volledig ingelicht te worden over wat je in huis haalt.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Even offtopic misschien..;

@Manuela; dat is ook vaak het probleem,er zijn veel mensen die een hond willen maar geen pup omdat dat te veel tijden inzet kost,daarom dan maar eeen asiel hond.
Maar het is natuurlijk niet gezegd en meestal is dat ook daadwerkelijk onjuist,dat een hond uit het asiel makkelijker is dan een pup!
In veel gevallen is het juist intensiever!
Stel,een jonge hond komt vanuit een gezien met kinderen,er is niet genoeg tijd voor de hond,uiteindelijk mar afgestaan.
Deze hond heeft misschien al frustratie en stress opgebouwd,wordt naar het asiel gebracht en komt en een vreemde,stressvolle situatie terecht.
Zit daar vervolgens even,bouwt daar nog meer stress op maar heeft wel een lief snuitje.
Vervolgens iemand die voor het snuitje gevallen is en neemt deze hond in huis.
Na 2 dagen wordt die persoon al lichtelijk gek van de hond,alleen maar springen,rennen,vliegen,blaffen,druk,kan niet eens netjes aan de lijn lopen en niet eens alleen thuis blijven!
Na een week hond weer terug in het asiel.
Zit daar weer een tijdje,bouwt stress op,kan energie niet kwijt,krijgt geen echte rust,maar het is inprincipe een hele leuke hond,alleen wel een hond die echt de kans moet krijgen,tijd nodig heeft daarvoor,een hond die wat te doen moet hebben etc etc.

Een nieuwe eigenaar moet daar rekening mee houden,mag niet teveel verwachten van een herplaatser!
Ook een herplaatser moet wennen,moet leren en moeten dingen opgebouwd worden,kost allemaal tijd,energie en inzet!
Helaas wordt hier niet,meestal niet aan gedacht!
Tenzij het iemand betreft die echt bewust,doordacht en voorbereid erin gaat,dan is een hond uit het asiel daar op de goede plek!
Maar de eerdere genoemde situatie komt bij veel honden helaas vaker dan 1x voor,daar wordt een hond niet beter op,helaas!
Dus een hond uit het asiel halen,is absoluut niet zomaar even iets!

Moest iki ff kwijt! :-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Daar heb je gelijk in maar dat is niet wat ik bedoel.;-)

Je kunt in hetzelfde verhaal de herplaatser ook door een (ras)pup vervangen die weer bij de fokker, in het asiel of op MP terecht komt. Er zijn altijd mensen die niet weten waar ze aan beginnen en dingen te licht op vatten al hebben ze hun huiswerk (deels) gedaan.

Je ziet hier op het forum wel hoe snel mensen in paniek raken en met hun handen in het haar zitten terwijl de pup amper 2 weken bij hun is.....HELP mijn pup poept in de bench, HELP mijn pup is niet zindelijk, HELP mijn pup loopt niet ad lijn, HELP mijn pup bijt...........Tja........Je hoeft echt geen honden kenner te zijn om te weten dat dat soort dingen gebeuren gaan. Wist voor mijn eerste hond ook bitter weinig van honden af maar met een beetje gezond verstand en logica zou je toch mogen verwachten dat mensen weten dat dat erbij hoort? Al vergelijk je het voor mijn part met babies.........ik bedoel maar.

Waar ik op doelde is dat er helaas ook (lijkt soms wel bewust) informatie achter gehouden wordt. En dat vind ik persoonlijk niet kunnen. Zeer zeker niet in het geval van een al wat oudere herplaatser voor wie zelfs al de 'redding' uit het asiel een heel (tijdelijk)trauma kan zijn. Ik denk dat de asielen zeker juist in die gevallen extra hun best moeten doen om de informatie zo compleet en eerlijk mogenlijk te maken. 

Daarom schreef ik ook:"Een eerlijk mens met de juiste intenties zal ook eerst bij zichzelf te rade gaan om te zien wat ze zelf kunnen bieden, zowel mentaal, fysiek als economisch gezien."

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Helemaal mee eens Manuela! :-)

In het algemeen gezien,verwachten mensen gewoon teveel van een hond(in de eerste periode), onderschatten wat het inhoudt,het grootbrengen van een pup en het hebben van een hond,een maatje voor het leven,een volwaardig gezinslid!

Maar wat je zegt over info over de hond dat mogelijk mist.. hoeft noet altijd aan het asiel te liggen,zijn ook vaak de mensen die de hond daar brengen,die niet alles,eerlijk vertellen,om maar van de hond af te zijn!
Of het betreft een hond die op straat gevonden is,daar weet je ook niet de achtergrond van!
Dt er info mist,is vervelend,lastig,voor alle partijen!

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

" Ik weet niet zo zeker of je hem daar wel een plezier meedoet nav. de beschrijving. (Uiteraard zou die uiteindelijk wel weer eens niet kunnen kloppen.) Wat dat betreft ga ik met Willemijn mee en denk ik dat hij (mits goed verzorgd uiteraard) het daar waarschijnlijk toch 'beter' heeft. Hij weet inmiddels niet beter. De 'echte wereld' zou hem nog wel eens vies tegen kunnen vallen op zijn leeftijd met zijn achtergrond. Ook denk ik dat het voor hem 'makkelijker' zou zijn als hij huis en haard niet met een andere hond hoeft te delen. Hij zal heel intensieve 'one-on-one time' nodig hebben.

Het is zeker mooi om een hond te 'redden' maar je moet je ook afvragen of het voor de betreffende hond uiteindelijk ook als zodanig ervaren wordt.':-) "
Eens

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Er komen toch soms ook goeie verhalen uit een asiel hoor. Heb het persoonlijk in twee verschillende asielen meegemaakt dat dit op de duur echte honden vh asiel zelf werden....ze mochten mee achter de balie, hadden hun eigen mand daar en liepen vrij rond tijdens de uren. Zo een hond is daar dan misschien wel gelukkiger met altijd mensen en drukte om hem heen dan in een flatje en veel alleen zitten. En hoeveel waakhonden zitten ook heel hun leven in hun hok buiten of op een boerderij nog aan de ketting......

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Er is vanuit hier goed nagedacht hoor, ook in het belang van de hond (met gt's gebeld, urenlang gepraat, een plan van aanpak gemaakt etc). We hebben veel tijd en de ruimte er voor en ook de financiele middelen (voor gt's, hulpmiddelen) om de hond (die vrij probleemloos leek verder vanaf de advertentie) te laten wennen, we hadden alles al tot in de puntjes uitgedacht betreffende hoe de overgang zo rustig mogelijk zou gaan.. We hebben er echt wel goed over nagedacht..en als het asiel inderdaad het idee heeft dat hij beter af is bij hen..waarom zou hij dan op internet staan..
Bovendien was er nog geen definitieve beslissing gemaakt; we zouden in eerste instantie in ieder geval 3x gaan kijken alvorens een definitieve beslissing te maken..
Maar goed, van mij mag hier een slotje op.. Sammy gaat zn gouden mandje denk ik niet meer vinden, gezien de grote problemen (ernstig hond en mens-agressief) die hij heeft en daarnaast zijn ziekte..  Ik vraag me eerlijk waar ook wel af of zo'n hond niet beter af is als hij gewoon zijn eeuwige rust word gegeven..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

:'(

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hoe weet je dat hij ernstig agressief tegen mensen is, ook tegen zijn verzorgers in het asiel? Wat gebeurd er dan precies? En is dat ineens veranderd dan?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Iemand van het staffordforum heeft gebeld naar het asiel (omdat ik zelf niet goed duits kan, zij wel heel goed).. Daar vertelden ze haar dus dat hij ernstige beschermingsdrang heeft naar zijn 'eigenaar' en onlangs iemand had gebeten tijdens een proefwandeling.. de man die met hem wandelde wou tijdens de wandeling een andere man de hand schudden en toen beet Sammy die andere man in zijn hand of arm.. Ook valt hij uit naar mensen en kinderen die bij hem komen kijken in/bij zijn hok..

Ik weet niet of dit altijd al zo was..of onlangs veranderd is..maar het asiel wil hem eigenlijk alleen plaatsen bij mensen op een groot terrein als waakhond, zonder andere dieren of vreemde mensen in de buurt..

Mij is het in ieder geval een raadsel waarom dit niet op de site staat..want 'moeten wennen aan vreemde mensen' is wel iets heel anders als ernstig agressief naar mensen en kinderen..

Volgens het asiel was hij niet te vertrouwen en zou hij daarom lange tijd een muilkorf nodig hebben en daarnaast intensieve training..

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Beetje raar verhaal toch wel dat dat allemaal zo anders op de website staat. Stel je voor dat diegene aan de telefoon misschien toch wel erg gehecht aan Sammy is. En daarom onwaarheden verteld over z'n karakter.. "Want dan hoeft ie nooit meer weg".

Zeg niet dat het zo is.. het kwam in me opO-) vind het nog steeds een raar verhaal.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Arm hondje..al 11 jaar in het asiel :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Geisha
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^