Hond maakt de laatste steeds zo'n kreunend 'hhmm' geluid.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Dit geluid kan ik niet helemaal goed omschrijven maar zal mijn best doen; het is in een vrij lage toon, je hoort het honden vaker produceren, het lijkt een verveeld geluid maar kan ook zijn waneer hij lekker gaat liggen zo van; hiuummmmmm.
Nu doet mijn hond dit binnenshuis  waneer hij ligt en is dan ook regelmatig aan het draaien in een andere ligpositie of doet het gewoon waneer hij stil ligt.
Dit kan hij zo om de minuut of seconden doen achter mekaar doen gedurende de avond of middag.
Ik hoor het steeds vaker en vraag mij af waaroom mijn hond dit doet?
Qua spelletjes en leuke dingen doen naast er op uitgaan heeft hij botjes, speeltjes in huis liggen, ook krijgt hij tussendoor lekkers of oefenen we met beloningen.
Buiten doen we apporteerspelletjes erbij.

Is het een soort van verveling of wil hij zijn ongenoegen tonen of is het gewoon een manier van aandacht?

Ben benieuwd want het is iets van de laatste tijd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond maakt de laatste steeds zo'n kreunend 'hhmm' geluid." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

joh misschien istie wel gewoon ontzettend tevreden de laatste tijd. goku deed het als pupje heeeel veel . en dan strekte ie zich heeeelemaal uit. en kwam er een diepe zucht achteraan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

maak je je zorgen daarom ?

een hond kan kreunen van genoegen , vooral als ze ouder zijn, hier gebeurt dat ook, heerlijk zelfs, als bamse bij me komt hangen, kreunt ze van genoegen als ik mijn arm om dr heen slaat.

is het van verveling ? dan aan jou om dat te voorkomen. :-D

Pijn ? dat kan je snel achterhalen. door op te letten wanneer het gebeurt, op bepaalde delen van zijn lichaam te gaan liggen. als tie dan kreunt daardoor, dan zou ik even onderzoeken of er geen pijn is.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Ik maak me geen zorgen in die zin dat het lichamelijk is, dat zeker niet.
Ik vind alleen dat hij het vaak doet de laatste tijd, dwz tijdens het wakker zijn waneer we 'niks doen' dan is het steeds van hiummm draaien hiuum draaien bewegen, hiummm liggen weer hmm dus soms het hele uur wakker liggen hummen zowel in als buiten de bench tot hij slaapt bv.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow doet het sinds een paar maanden ook. Dan ligt ze lekker naast me, hoor ik dat geluid en dan ligt ze gewoon heel lekker. Net als wat je zelf doet wanneer je de hele dag hebt gelopen en EIN-DE-LIJK kan gaan zitten "he he!", zoiets. Althans, zo verklaar ik dat voor mezelf ;-) 
 
Bij haar blijft het wel bij 1, hooguit 2, keer. Max en Terry deden het ook. Vooral Terry kon d'r wat van, die had dan ook de bijnaam Teun Kreun ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

baby,s huilen als ze niet kunnen slapen... ze zijn moe geprikkeld, kunnen niet slapen, misschien bij je hond ook zo, te veel gedaan, en dan is het moeilijk om de slaap te vatten, de houding te vinden ?

ik denk met je mee. :-D

honden page profiel MilowMilow 3 doggies

honden foto van Milow

Milow doet dit ook, zojuist ook hij ging even lekker verliggen en dan maakt hij ook zo'n geluid, maar doet hij ook als hij last heeft van zijn oren en je hem even goed helpt met de jeuk of als hij lekker bij je komt liggen en hij geknuffeld wordt.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Jeff is ook een kreuner en slaakt zuchten...dan voelt hij zich heerlijk...als ik hem masseer gaat hij knorren van tevredenheid

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Punk doet het ook heel erg, die is super vocaal, toen ik haar net had ben ik er zelfs mee naar de dierenarts geweest O-) maar niks aan de hand, ze is gewoon.. vocaal!

honden page profiel RobbieRobbie 3 doggies

honden foto van Robbie

Logan doet 't ook regelmatig. Een bepaalde brom/kreun/grom kan betekenen dat hij zich verveeld maar dan staat hij een aantal minuten ook naast me vervelend te doen en begint hij dingen uit te vreten. Vaak is het dat ze gewoon lekker relaxed zijn.

honden page profiel ilonailona 3 doggies

bij onze hond was het toen omdat hij wel pijn had, maar we het nog niet doorhadden. hij had toen last van zijn maag en darmen. hij kan ook wel eens zomaar een `klaagje` laten horen, maar als hij het steeds meer gaat doen, zou ik toch even opletten.

net wat willemijn zegt, opletten waar hij dan op ligt. vind het nl wel vreemd dat het vooral is met veranderen van positie

honden page profiel ilonailona 3 doggies

ik zag net je laatste berichtje pas, kan het ook zijn dat er loopse teefjes in de buurt zijn? anders denk ik toch wel dat hij zich niet helemaal lekker voelt

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Natuurlijk heb je vocale honden en honden die je nauwelijks hoort.En kan het van genot zijn.Maar er kan ook onrust zijn omdat het niet helemaal lekker bij hem zit.
Als ik je twee topics aan elkaar koppel, die met je vraag over zindelijkheid met 6 maanden,dan zou ik toch eens langs de Da gaan.

Hoeft niets aan de hand te zijn,maar is misschien toch te toevallig.

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli 3 doggies

honden foto van Jessie en Eli

Jessie doet het als ze iets wilt, bijv als ik aan het koken ben.

Dan kijkt ze van mij naar de pan of het bord en ondertussen hummmt ze.

We vinden het grappig, je hoort aan de toon dat ze het irritant vindt dat het lang duurt voordat ze iets krijgt.

honden page profiel Joyce • Beau & BenjiJoyce • Beau & Benji 3 doggies

honden foto van Joyce • Beau & Benji

Mijn pup doet dat ook. Als hij gaat draaien in zijn mand en tijdens het slapen. Ook als ik hem masseer kreunt hij. Als hij zich uitrekt kreunt hij extra hard. Volgens mij vindt hij kreunt hij gewoon omdat hij dan lekker ligt of heerlijk gemasseerd wordt. Niks aan het handje! ;-)

wammes (Gast)

Wammes, onze bouvier doet het sinds kort. Kreunen bij bewegen als zij gaat liggen. Verder is ze aktief. Rent...en eet ook alles. Een paracetamolletje gegeven om te kijken of ze het dan niet meer doet, want dan zou dit betekenen dat ze inderdaad ergens pijn zou hebben. Maar de paracetamol had geen enkel resultaat. Ik vroeg mij ook al af of het misschien toch maag en darmen zouden kunnen zijn,want als ze een wind laat, ga je echt "lopen"!! In iedergeval houden wij het goed in de gaten. Het kan gewoon zijn omdat ze ouder is (10 jaar) en gewoon zo iets heeft van he..he...als ze zich draait of gaat liggen, maar je weet maar nooit!!

Anoniem (Gast)

" Wammes, onze bouvier doet het sinds kort. Kreunen bij bewegen als zij gaat liggen. Verder is ze aktief. Rent...en eet ook alles. Een paracetamolletje gegeven .....! "

 Paracetamol is giftig voor honden. Mag je nooit!! geven Bij honden is 250 mg/ kg dodelijk, maar er is sprake van een zeer grote variatie tussen individuen. Bij een dosering van 100-150 mg/ kg kunnen al vergiftigingsverschijnselen ontstaan.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Onze spaniel is 13. Ze doet het ook,in haar bedje,met omdraaien,aandacht vragen ook. Ik ken haar niet anders.. Zelfs als ze iets lekkers krijgt doet ze het. Uit tevredenheid vind ik.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Oud topic! 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

"

" Wammes, onze bouvier doet het sinds kort. Kreunen bij bewegen als zij gaat liggen. Verder is ze aktief. Rent...en eet ook alles. Een paracetamolletje gegeven .....! "


 Paracetamol is giftig voor honden. Mag je nooit!! geven Bij honden is 250 mg/ kg dodelijk, maar er is sprake van een zeer grote variatie tussen individuen. Bij een dosering van 100-150 mg/ kg kunnen al vergiftigingsverschijnselen ontstaan. "

 



Ondanks oud topic, inderdaad paracetamol is giftig voor honden. Dus in die zin een goede toevoeging.

Richard Bastian (Gast)

Had deze pagina twee maanden geleden bezocht omdat ik het knorrende - hhhhhmmmm geluiden steeds vaker hoorde bij mijn 11 jaar oude labrador Sunnie . Dit vooral als ze op de bank lag en bij het omdraaien of gaan liggen enz. Kon het geluid niet goed plaatsen. Na een onderzoek bleek dat ze zwaar artrose had in de rugwervel. Daar moest pijn bestrijding aan te pas komen zei de DA . Maar naderhand vond ik op meerdere plaatsen Gezwellen . DA keek er twee na en oordeelde dat het vet bulten waren . Helaas had hij niet verder gevoeld. Thuis zat het me allemaal niet lekker en heb haar verder na gekeken en vond toen nog meerdere gezwellen in nek-keel hoogte plus onderbuik en achterpoot.Bij het na voelen hapte ze richting mij, dit had ze nog nooit eerder gedaan. Ze had dus duidelijk pijn veel pijn van die tumor (onderbuik- darm). Ben naar andere DA gegaan en die constateerde dat mijn ontdekte gezwellen kanker was. Sunny is door middel van Narcose in de bloedader waar ook de uiteindelijk inslaap vloeistof in werd gespoten op 14-5-16 overleden heel relax ingeslapen. Alles begon met die vreemde geluiden- kon moeilijk poepen- liep het liefs nog maar drie honderd meter en snauwde de andere honden af als ze in de buurt kwamen. Ook gaf ze zelf aan door middel van likken aan mijn benen en naar onze "dierenarts" caddy te lopen dat ze naar de DA wou. Wij gebruikten deze wagen alleen voor bezoek aan de DA met onze 9 honden. Normaal ging ze liever juist niet naar de DA. Hoop dat iemand wat heeft aan deze info en iets herkend uit mijn ervaring. 

 

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Richard,

Heel goed dat je je gevoel achter na ging, en verder bij je hond ging voelen of er nog meer verdikte plekken etc. waren en ook duidelijk pijnplekken vond. Jammer dat je dierenarts in eerste instantie niet nauwkeuriger was. Wat jij vond, was wel heel erg veel.

 

Achteraf gezien waren de knorrende geluiden van je hond, waarschijnlijk kreunende geluiden door pijn.

 

Zo te lezen, heb je op tijd ingegrepen om Sunnie een verdere lijdensweg te besparen.

 

Je overige 8 honden (!) geven afleiding genoeg om het gemis van Sunnie lichter te maken. Echter elke hond is uniek en zal daardoor in herinnering blijven.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond maakt de laatste steeds zo'n kreunend 'hhmm' geluid." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: overname hondje van oude man
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^