activyl vlooien/tekenpipet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eva & YoolsEva & Yools

honden foto van Eva & Yools

Vorige week heb ik het nieuwe middel Activyl van onze dierenarts gekregen. Ons teckeltje had vorige zomer veel teken, dus vandaar dat ik weer zo'n middel wilde geven om dit hopelijk te voorkomen.
24 uur nadat ik het aan ons teckeltje had gegeven, had ze een soort spierverlamming.
Ze kon niet meer op haar ene voorpootje staan en viel gewoon om.
Buiten op het veld ging ze gewoon op haar zij liggen!
Naar de dierenarts gegaan en die heeft haar een pijnstiller gegeven, omdat ze dachten dat het vanuit haar rug kwam.
Paar uur later was er niks meer aan de hand.
De dierenarts adviseerde mij om nog 5 dagen pijnstillers te geven, maar omdat wij niks meer aan ons teckeltje merkte, hebben we dat niet gedaan. Vooral om te weten of ze inderdaad pijn had. Niet dus... dus vandaar dat wij denken dat het van de pipet kwam. Dit spul geven wij dus niet meer..
Hebben meer mensen ervaring met dit nieuwe vlooien/tekenmiddel?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "activyl vlooien/tekenpipet" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ieder chemisch pipet wat je ook geeft, dat kan bijwerkingen geven, onthoudt dat voor de volgende keer, probeer natuurmiddelen, er zijn echt natuurmiddelen die werken, cdVet of ecostyle spray, die gebruik je voor op de vacht, geen bijwerkingen, cdVet zijn druppeltjes, in oor of staartaanzet en nek, ook natuurlijk.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

He bah, wat naar dat Yools er zo op reageert. Ik zou voor de zekerheid denk ik gewoon helemaal van de chemische meuk afstappen en, zoals Willemijn zegt, iets van CD Vet of Ecostyle gaan proberen. Het verschilt nogal per hond wat werkt, is even een kwestie van uitproberen en voorlopig de tekentang ook bij de hand houden denk ik.

Ikzelf maak een soort van eigen CD Vet. Ik combineer dus zelf de oliën, maar op zich komt het op hetzelfde neer. Hier lijkt het goed te werken, maar het kan ook toeval zijn natuurlijk.

Ik zou trouwens als ze zo op het vlooienmiddel reageerde ook wel uitkijken met ontwormingsmiddelen e.d. Gevoelige honden ontwikkelen meestal steeds meer overgevoeligheden en ontwormingstabletten kunnen ook vies spul zijn.

honden page profiel Eva & YoolsEva & Yools

honden foto van Eva & Yools

Ja ik zit steeds meer naar alternatieven te kijken, maar vind het lastig hoor. Je leest zo'n verschillende ervaringen.
Stronghold had ze nooit last van, maar dat hielp niet tegen teken. Advantix werkte goed, nergens last van, maar het is natuurlijk toch gif. Maar na deze ervaring zie ik die chemische dingen niet meer zitten eigenlijk.
Wormenmiddel had ze ook nooit last van, maar ik heb mn twijfels of dat wel nut heeft, aangezien ik hoor dat je eigenlijk niet preventief kan ontwormen.

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Duke is ook overgevoelig voor al die chemische middeltjes. Tegen wormen geef ik tegenwoordig speciale koekjes van Verm-X. 2 per dag, dagelijks. Nu 2x ontlasting laten onderzoeken, en beide keren geen wormen ;-)

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Nee, preventief ontwormen kan inderdaad niet. Ik ben sinds kort begonnen met het voeren van gemalen pompoenppitten. Gewoon iedere dag een theelepel over het voer. Is hartstikke gezond én bestrijdt wormen. Als je "pompoenpitten" en "wormen" intypt op google vind je er heel veel info over. Het is dus niet iets vaags, maar echt een bewezen iets. :-)

Ik combineer dat met één á twee keer per jaar ontlastingsonderzoek en zelf voel ik mij hier goed bij.

Wat betreft ontvlooien, ik zou gewoon een alternatief middel kiezen en gaan proberen. En werkt dat niet dan gewoon de volgende proberen. Er zullen altijd verschillende ervaringen zijn. In het geval van de alternatieve middelen is dat dan meestal goed resultaat of geen resultaat. Geen resultaat is balen en superirritant dat je dan die teken eruit moet halen, maar nog altijd beter dan een spierverlamming.

Knuf voor Yools!

honden page profiel Eva & YoolsEva & Yools

honden foto van Eva & Yools

Oh ja pompoenpitten?

Ja als je de ontlasting dan ook nog laat onderzoeken zal t wel goedzitten.

Teken eruit halen vind ik t ergste niet, maar ik ben wel bang voor ziektes die teken overbrengen als je ze niet tijdig ziet natuurlijk.

Bedankt voor je tips Leila!

Jij knuffel aan Karel en Pepijn (Yools haar ex, hahaa)
Zou hij nog steeds zo bezeten van haar zijn ;-)

honden page profiel gebienagebiena

honden foto van gebiena

Hallo allemaal Wij hebben ook dat gekocht Activyl 
En moet zeggen dat ik er niet blij van was ,mijn hondje heeft en rooie plek gehad van dat spul dat ik naar de dierenarts heb gebeld ,
die heeft gezegd kan die er niet tegen en brandvlek ,

Ook mijn hondje sandy die krab en bijt zich zo erg dat ik en afspraak heb gemaakt met de dierenarts vlooien en eitjes zijn er niet ,
voor die tijd heeft ze niet gekrab en gebeten ,

ze krab zich zo erg dat haar uit val ,en op en plek is het haar dun net niet kaal ,maar als het zo door gaat wel ,geen korsten 

Tja ik wil dat spul niet weer hebben wij hebben het terug gebracht en kreeg geld terug van 2 pupitten ,maar wij zitten er wel mee nu 

ga gewoon die andere nemen weer wat wij altijd hebben gebruikt ,

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dit is een oud topic. Wat een nare ervaringen met die chemische middelen.

Voor iedereen die dit opent; kijk eens of je in het topic onder de volgende link een alternatief kunt vinden:

http://www.hondenpage.com/hondenforum/113726/natuurmiddelen....voor-vlo-en-teek..php

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "activyl vlooien/tekenpipet" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^