Afstaan voor de wetenschap.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

" Ik zou ze liever cremeren en zelf bij houden..
Ik zou ze liever nog 'bij me' hebben. :-) "


Bachera is gecremeerd en staat in een blik in de boekenkast.
en eerlijk gezegd; ik heb er niks mee.
volgende gaat naar de wetenschap want met die 336 euro kan ik ook andere dingen doen..

Dat klinkt heel hard en als je er zelf wel prettig bij voelt, dan moet je dat vooral doen..
Maar wij doen het niet meer..

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier ook niet aan de wetenschap. Wij (de mensen) zijn beide donor. Maar verder niets. Ik weet dat onze vorige hond ingeslapen moest worden, maar niet geheel duidelijk was, wat nu de oorzaak was van het zo ziek zijn en haar klachten, konden we autopsie laten doen. De DA was erg benieuwd wat er nu aan de hand was. Maar op zo een moment wil ik rust voor mijn diertje. Voor sommige is het misschien dood is dood, de hond merkt er niets meer van. Maar ik heb er geen goed gevoel bij.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik kon het al niet hebben dat onze Ziko in de tuin werd begraven, dus we hebben hem alleen laten cremeren, je kan namelijk ook nog met meerdere dieren laten cremeren en dat wilde ik dus ook absoluut niet.

Nu zit hij in een bedeltje aan mijn armband, maar aan de wetenschap? Nee dankje, ik wil graag weten wat er met mijn dierbare hond gebeurt.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik weet niet wat ik zou doen. Tot nu toe heb ik altijd de beslissing genomen toen ze gingen.
Het gaat voor mij om een stuk rouwverwerking. Als ik maar over het verlies van mijn maatje heen kan komen.
Als ik daar met afstaan voor de wetenschap verder mee kom, zal ik dat doen. Als crematie een betere rouwverwerking is, ga ik daarvoor.

Ik vind afstaan voor de wetenschap verder een mooi idee. Zo worden er geen dieren onnodig ingeslapen om te 'oefenen'

honden page profiel --

honden foto van -

Nee... Absoluut niet....
Ik doe het met mijn eigen lichaam al niet, maar zeker niet met dat van mijn huisdieren...

Ik heb het compleet van moedernatuur gekregen, dus moedernatuur krijgt het ook compleet weer terug.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

"

Bachera is gecremeerd en staat in een blik in de boekenkast.
en eerlijk gezegd; ik heb er niks mee.
volgende gaat naar de wetenschap want met die 336 euro kan ik ook andere dingen doen..

Dat klinkt heel hard en als je er zelf wel prettig bij voelt, dan moet je dat vooral doen..
Maar wij doen het niet meer.. "


Je moet dat natuurlijk zelf weten, Vino is ook mijn eerste hond dus ik heb nog nooit eerder zo'n keuze moeten maken.
Maar toch zou ik graag mijn hond voor altijd bij me hebben. Het blijft toch je hond e. :-)

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Als mijn hond al dood gaat (over 20 jaar hoop ik).
Dan wordt ze gecremeerd en mag ze lekker in mijn huiskamer staan! :-)

Ik denk dat als je dieren voor de wetenschap wil gebruiken (waar ik sowieso al geen voorstander van ben) je beter dieren kan nemen die dood gevonden worden langs de weg of weet ik veel wat..

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Klinkt stom, maar ik wist niet dat je dit ook met je huisdieren kon doen? 

Hoe dan ook, ik zou zoiets alleen overwegen in het geval dat m'n hond echt door raadselachtige omstandigheden is overleden. En zelfs dan... 

Het is wel iets anders dan organen eruit halen zoals bij orgaan donatie na je dood. Het is het hele lichaam weg. Dus je kunt niets begraven en hebt ook geen as. Ik denk dat ik het om die reden daarom niet zou doen.

Anoniem (Gast)

Hoi Mirjam dat vind ik een heel goed plan ik ga dit ook doen met onze hond Misty wanneer zij overleden is. Dan kan eruit geleerd worden voor de dieren die dan nog leven . groet cor

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Nee,ik laat mijn dieren cremeren,ik laat hen niet apart cremeren en wil ook geen urn in huis,ze hebben in een roedel geleefd mogen ze ook in een roedel gecremeerd worden ook al zijn hetvreemde honden .maar mijn hond door studenten laten opensnijden nooit. daar zin zij mij te lief voor geweest Hein.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ik denk dat het er bij mij aan ligt wat de reden is/ welke onderzoeken er lopen en of mijn dier daar iets in zou kunnen bijdragen.

Als ik dan even aan de katten denk die bijv overlijden aan natte fip (een altijd dodelijke aandoening bij katten, een gemuteerd virus) waar ze nog geen medicijn voor hebben omdat fip voor de wetenschap nog een raadsel is en ik een kitten/kat zou hebben waarbij zeker is dat het fip heeft..... ja dan zou ik het zeker wel doen. (daar loopt nu en groot onderzoek naar).... want mijn dier kan ik dan niet meer redden maar mogelijk wel voor een doorbraak zorgen/ aan bijdragen zodat er mogelijk in de toekomst kittens/katten ermee geholpen kunnen worden. Het is een vreselijk, slopende ziekte.

Maar als mijn dier echt uit ouderdom overlijd zonder "bijzondere" ziektes dan ouderdoms kwaaltjes, zou ik het niet doen denk ik. Al worden er nu beagles bewust voor gefokt, op testen en om vervolgens weer te sterven zodat mensen ze kunnen ontleden/ op kunnen oefenen, vind ik ook absoluut niet de manier.

Ik vind dat het iets specifieks moet bijdragen in een lopend onderzoek en niet zomaar in de vriezen belanden en er voor jan en alleman uithalen om onnuttige dingen mee te doen, die ook op een andere manier zouden kunnen.

Zo oefent bijv iemand die voor hoefsmid aan het leren is... op een echt paarden been die zo uit de vriezer wordt gehaald.... die worden via de paardenslachter dan geregeld..... zou dat toch raar vinden je daar een been van je paard ziet terug komen.....

Maar goed, ook al onze snacks/eten voor de honden (botten, oren, pezen, voer enz) zijn ooit van een dier geweest die bij iemand op stal heeft gestaan.....

Blijf het een erg dubbel onderwerp vinden waarom zij dan wel en onze geliefde huisdieren niet ofzo.....

Ik denk dat als het moment daar is,  ik pas echt kan beslissen.
Mijn herder heb ik overigens laten cremeren, onze hond daarvoor hebben we begraven.... en alle andere dieren die hier zijn overleden (kittens/katten) heb ik bij de dierenarts gebracht of via euthanasie overleden en aan de dierenarts overgelaten wat betreft wetenschap of niet.

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Ja ik ben voor hoe meer geleerden erbij komen hoe meer er geoefend kan worden hoe meer dieren hier in de toekomst weer baat bij hebben.

honden page profiel PeterPeter

" nee, niet voor mezelf en dus ook niet voor mijn hond;-)
Ik moet er niet aan denken dat andere mensen dan heel mijn hond ontleden enz. Ik zag laatst ook het hele vel van een rotweiller zo gelooid, met neus, oren enz. Nee, ik vond dat echt wagelijk om te zien; een lapje hond, wat eerst iemands maatje was....  nee, mijn hond verdwijnt lekker in de tuin ':-) "

Wat een angstig en bekrompen visie, sorry dat ik het zeg hoor.

Als jij je hond afstaat voor de wetenschap, kan de wetenschap zich meer specialiseren in bepaalde ziekte,s en erfelijke aandoeningen. Waardoor andere honden misschien wel gered worden.

honden page profiel PeterPeter

Ik sta zowel mijn lichaam als die van mijn hond af voor de wetenschap.

Jolande (Gast)

Kortgeleden is onze lieve Duitse Staande hond Floor ingeslapen tgv van een hersentumor.

Ik ben al jaren lid van Proefdiervrij. Maar het is wel iets heel anders om je eigen hond te doneren. toch hoefde ik er niet lang over na te denken. voor de hond maakt het niet uit. voor de proefdieren wel.

Ik ben al jaaaaren voor alternatieven van dierproeven. ik ben heel erg blij met deze mogelijkheid om daadwerkelijk een bijdrage te kunnen leveren om het aantal proefdieren te verminderen. In de folder stond ook uitgebreid beschreven waar het toe dient.

ik was overtuigd.

Ik ben zelf ook orgaandonor. en tja, 'het idee...'

zelf vind ik het ook niet zo'n heel fijn idee om onder de grond langzaam maar zeker opgepeuzeld te worden, of in een oven te verbranden. dus echt leuk is het allemaal niet. maar donatie is voor mij wel de beste keuze. 'Het idee' moet je proberen los te laten. de andere opties zijn ook niet ideaal, en dragen nergens aan bij.

ik snap je zeker, maar probeer verder te kijken dan alleen je eigen emoties op dat moment. De proefdieren zullen je dankbaar zijn.

 

en in elk geval heel goed dat je er over na wilt denken!

Ik zeg: DOEN!!

Groet,

Jolande

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

En als ze de 2 nu eens combineren.

 

Zij die donor zijn worden door studenten open gesneden en doen datgene wat gedaan moet worden,  dan gebeurt het ook nog eens netjes want denk niet dat ze normaal gezien een nette rechte snee maken ofzo.

 

Zij die plastisch chirurg willen worden halen de huid van je af, als dat mag dan.

 

Zo kun je beide tot dienst zijn. 

 

En mijn hond zouden ze ook mogen, mits ik van te voren weet het hoe en wat en dat ik hem ook weer netjes mee kan nemen.

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Hier studente dierenzorg aan de Hogeschool en ook veel dieren op tafel zien liggen. Eerste practicum kregen we runderpoten die we moesten ontleden om de spieren enzo te bekijken. Daar werd helaas wel kinderachtig mee gedaan, maar dat was ook een eerste jaar. Daarna waren het organen bekijken en volledige huisdieren, maar dit werd door de docent getoond en de studenten keken gewoon. 
In het 2de jaar zelf reptielen en vogels moeten ontleden, en ik moet zeggen dat dat een pak professioneler gebeurde. Geen flauwe grapjes, werd met veel interesse gedaan en er werden ook serieuze vragen aan de docenten gesteld. Geen idee of dat kwam omdat er nu een volledig dier voor onze neus lag of dat de studenten het gewoon serieuzer namen. 
Kortom, hangt echt af in wat voor een groep je dier terecht komt.. 

Maar ik zou het persoonlijk niet kunnen. Je moet je hond dan toch echt kunnen loslaten en ik vrees dat ik op zo'n moment echt niet klaar ben om mijn hond los te laten. Je bent je hond dan al voor een groot stuk kwijt, en het kleine beetje waar je je aan kan vasthouden geef je dan ook weg. Het is een nobel doel, maar helaas weet ik dat ik niet sterk genoeg zal zijn daarvoor. Voor de mensen die dit wel doen en kunnen 

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Als mijn huisdier plotseling zonder aanleiding komt te overlijden. Zal ik een autoptie laten plegen.Als mijn huisdier ziek is en men weet niet wat of hoe. mogen ze monsters afnemen.
Maar ik zal het lichaam terug krijgen en bij de autopsie aanwezig zijn.

Hij is van mij en blijft van mij.
Dus zal ik ze nooit afstaan ook niet aan de wetenschap.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik had hier nog niet over nagedacht, maar van mij mogen ze al mijn honden hebben. :) Ik sta hier behoorlijk nuchter in, dood is dood. De geest (of ziel) is al weg, wat overblijft is een nutteloos lijk. 

 

Ik maak dat lijk dan graag nuttig door het af te staan aan wetenschap. Zolang ik het maar niet hoef te zien. Weg is weg. Het idee dat anderen in het dode lichaam van mijn hond snijden en kijken maakte me niet uit, als ik het maar niet hoef te zien. Maar dat is meer omdat je dan extra geconfronteerd wordt met het feit dat je maatje weg is. 

 

Zelf ben ik als sinds ik 12 was donor en ze mogen alles hebben :) Ik heb er dan niks meer aan dus als het iemand kan redden geef ik graag organen of stukjes huid af ed. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

... voor mij is het niet weg is weg, afscheid nemen hoort bij het leven, maar op mijn manier dan.

Ik koester haar straks en ik maak zelf uit hoe... en hoe ik dat invul ? Bamse heeft een zeldzame ziekte, wie weet dat door haar af te geven een ander geholpen kan worden. Voor nu is het nog in het geheel niet van belang, wie weet hoe ik er over denk als het zover is.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Oud topic...

Maar ik zou dat niet willen mijn hond afgeven.
Het is niet alleen onderzoek, maar de dierenartsen in opleiding, zitten vaak te oefenen op afgesneden pootjes bijvoorbeeld, word niks aan wetenschapelijk onderzocht.

Ik begraaf mijn hond liever als hij er niet meer is.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Zou me niet op m'n gemak voelen... Net je hond verloren en dan wetend dat er iemand aan je lieverd zit te prutsen op dat moment in plaats van te rusten in vrede. Nee ik zou het niet kunnen..

Moest men hond sterven door kanker of iers zeldzaams dan ja, mogen ze monsters nemen om te laten onderzoeken en wie weet iets vinden ertegen! Maar daar blijft het bij, moet er niemand met een mes m'n hond gaan ontleden!

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" ... voor mij is het niet weg is weg, afscheid nemen hoort bij het leven, maar op mijn manier dan.


Ik koester haar straks en ik maak zelf uit hoe... en hoe ik dat invul ? Bamse heeft een zeldzame ziekte, wie weet dat door haar af te geven een ander geholpen kan worden. Voor nu is het nog in het geheel niet van belang, wie weet hoe ik er over denk als het zover is. "

 



Even off topic, maar wat heeft Bamse wel als ik vragen mag?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Helaas wonen wij te ver, wilde onze overleden cavia afstaan.

 

Wat ze doen in Utrecht: de studenten oefenen op een overleden dier ipv dat ze levende proefdieren gebruiken. 

Luever een toch al overleden dier dan dat er een levend proefdier voor wordt gebruikt.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ik zou het ook niet doen, vind het niet zo een fijn idee. 

 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik heb liever dat ze testen op overleden dieren dan dat ze levende dieren gebruiken. Er worden al zoveel aapjes , honden ,.. Gebruikt voor de wetenschap :( in KU leuven bijvoorbeeld .. Worden allemaal testen gedaan op levende aapjes. 

 

Uiteindelijk is je dier er op dat moment niet meer en hoe hard het ook klinkt maar onder de grond "rot" je hondje ook weg dus dan liever gebruiken voor studie materiaal. Zodat er niet onnodig andere dieren gebruikt worden. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Maar als je kunt kiezen tussen een levend proefdier gebruiken ( o.a. honden) die keer op keer wordt opengesneden om te oefenen of je overleden huisdier??

De dierenartsen die onze dieren helpen moeten het allemaal leren. Ik liever mijn overleden dieren dan een proefkonijn.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik heb liever dat ze testen op overleden dieren dan dat ze levende dieren gebruiken. Er worden al zoveel aapjes , honden ,.. Gebruikt voor de wetenschap :( in KU leuven bijvoorbeeld .. Worden allemaal testen gedaan op levende aapjes. 
 
Uiteindelijk is je dier er op dat moment niet meer en hoe hard het ook klinkt maar onder de grond "rot" je hondje ook weg dus dan liever gebruiken voor studie materiaal. Zodat er niet onnodig andere dieren gebruikt worden.  "

 Helemaal eens!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik heb liever dat ze testen op overleden dieren dan dat ze levende dieren gebruiken. Er worden al zoveel aapjes , honden ,.. Gebruikt voor de wetenschap :( in KU leuven bijvoorbeeld .. Worden allemaal testen gedaan op levende aapjes. 
 
Uiteindelijk is je dier er op dat moment niet meer en hoe hard het ook klinkt maar onder de grond "rot" je hondje ook weg dus dan liever gebruiken voor studie materiaal. Zodat er niet onnodig andere dieren gebruikt worden.  "

 Helemaal eens!

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^