Puppy van 2 dagen piept heel veel, wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

Hallo, onze bordercollie Lara heeft donderdag een pup gehad. Vrij weinig voor een bordercollie. Maar het probleem is dat deze pup erg veel piept. Kan dit liggen aan dat ze de enige pup is? Minder warmte, veiligheid en geluiden van broertjes en zusjes etc. Of kan het ook liggen aan iets anders? En wat kan je daar tegen doen? Haar vorige nest van 8 puppy's piepte met z'n achten nog veel minder.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy van 2 dagen piept heel veel, wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zal even een fokker roepen:-)Waar ik aan denk is misschien kou? Honger? Drinkt het goed bij de moeder? Wat is de temp in de werpkist? Valt hij af/komt hij goed aan?

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden


Geluiden van broertjes en zussen horen ze niet aangezien een pup blind en doof geboren wordt....

Is er genoeg warmte? Komt de pup goed aan als deze gedronken heeft? Ontlast de moeder de pup goed? Heeft de DA de pup nagekenen?

Ik kan nog tich vragen hier neerzetten maar iets meer uitleg van jou kant zou fijn zijn.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Het kan tig oorzaken hebben...
Sommige pups zijn nu eenmaal huilbaby's, doe je niks aan (ons eerste nest van 4 pups piepte ook vele malen meer dan ons tweede nest van 6). Maar het kan ook gebrek of juist een te veel aan hitte zijn, melktekort, pijnklachten, etc.

Heeft de dierenarts 'r nagekeken? Geeft moeders voldoende melk en komt de kleine goed aan? Welke temperatuur is het nu in de werpkist (en omgeving)?

honden page profiel KimKim

Hij is nagekeken door een dierenarts -voor zover dat kan- en hij komt goed aan, hij is zeker niet te dun. De temperatuur proberen we zo hoog mogelijk te houden voor hem. Het is hier in huis sowieso al vrij warm omdat mijn ouders gewend zijn aan de warmte van hun werk, de kwekerij. En verder liggen er dekentjes, en hij ligt dicht bij moeders, die geeft ook warmte geeft. Maar de vraag is of dat genoeg is..

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Leg eens een thermometer in de werpkist en meet hoe warm het daar is.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Inderdaad meet eens hoe warm het is. En liggen er ook kruiken en/of een warmtedeken in de kist? Het is prettig als de pup kan kiezen waar die wil liggen dus bij een kruik of juist er ver vandaan. Dat zegt ook al een hele hoop.
Je zegt dat die niet dun is maar ik doel niet op uitstraling. Weeg je wel dagelijks op hetzelfde moment al sinds de geboorte want het is belangrijk om te weten hoeveel die kleintjes aankomen en afvallen zeker die eerste weken?
En hoe zit het met de ontlasting?

honden page profiel KimKim

Toen we naar de dierenarts gingen zei ze dat hij er goed aan is. Hij heeft in de buik alles voor hem alleen gehad, en nu hoeft hij ook niet te vechten voor een tepel. We wegen hem elke dag op een keuken weegschaal, en hij wordt wel zwaarder. Ik ben de omgeving aan het temperaturen, maar dat duurt nog ff. De moederhond zelf is op het moment 38 graden. Wat goed is. Een kruk je erbij leggen hebben we al gedaan. Maar de pup wilde er niet op liggen. Hij kroop er steeds vanaf. En dan ging lara erop liggen.

honden page profiel KimKim

Het is er 25,5 graden. Ik denk dat ik De kruik nog maar een keer ga proberen. Verder is dit misschien nog belangrijk: moeder is een bordercollie x onbekend, waarschijnlijk friese stabij, heeft geen stamboom. Vader is bordercollie met stamboom. Ontlasting van de pup leek eergisteren wat op diarree, maar dat is nu niet meer te zien. Zou het kunnen dat hij last heeft van buikkrampjes?

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Het kan ook dat die het juist te heet heeft... Gebeurt niet vaak maar kan ook een reden zijn voor piepen en het gedrag.
Maar nogmaals heeft die wel goede ontlasting ook, en stimuleert de moeder dat ook op de juiste manier?

Zoals ik al zei er hoeft geen oorzaak te zijn... Kan ook gewoon een huilbaby zijn die heb je soms. Maar je kunt beter eerst alle andere opties bekijken in dit geval voor je daar van uit gaat zomaar natuurlijk ;-).

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Het is 25,5 in huis of in de kist? In de kist dan is het inderdaad wat aan de koele kant en zou ik de kruik en/of warmtedeken nog even proberen.
Het kan heel goed een darmprobleem zijn ja. Dat kan best een oorzaak zijn voor zoiets als dit...

honden page profiel KimKim

Oke, dan kijken we het nog een paar dagen aan en hopen we dat het beter gaat. Iedereen bedankt voor de tips! Het is trouwens 25.5 in de kist, is dat te laag? We leggen er een pittenzak bij, die is niet te heet, wel warm en lekker zacht.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik vind 25,5 graden in de kist erg weinig. Bij mij is de temperatuur tussen de 29-30 graden.

En mag ik vragen waarom je een pup op deze leeftijd naar de dierenarts brengt?

Als je de pup ziek wil hebben moet je dat doen. Wil je geen risico lopen vraag je of de dierenarts naar jou komt, dit is voor de pup en de moeder veel beter.

Een pup moet ook niet op de kruik liggen, maar het moet zo dichtbij zodat hij iets aan de warmte heeft.

Waarom denk je dat de ontlasting diarree was?
De kleur hoort geel / bruin van kleur te zijn, dit is namelijk ontlasting van melk die is altijd die kleur. Het is meestal een beetje zacht maar niet vloeibaar.

honden page profiel KimKim

Toen onze hond was bevallen van 1 pup, verwachten we er meer. Want zo een grote bordercollie, krijgt niet vaak maar 1 puppy. Maar toen die na een tijdje niet kwam, gingen we dus naar de dierenarts. Want als er nog een dode in de buik zat kon Lara ziek worden. Maar je kan niet je pup thuislaten. Ik weet eigenlijk niet waarom de dierenarts niet hierheen kwam. Ze stelden zelf voor dat we langskwamen. Maar hij piept nu al een stuk minder, hij is bijna de hele nacht stilgeweest.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Toen onze hond was bevallen van 1 pup, verwachten we er meer. Want zo een grote bordercollie, krijgt niet vaak maar 1 puppy. Maar toen die na een tijdje niet kwam, gingen we dus naar de dierenarts. Want als er nog een dode in de buik zat kon Lara ziek worden. Maar je kan niet je pup thuislaten. Ik weet eigenlijk niet waarom de dierenarts niet hierheen kwam. Ze stelden zelf voor dat we langskwamen. Maar hij piept nu al een stuk minder, hij is bijna de hele nacht stilgeweest. "


Hebben jullie geen echo laten maken zodat je wist dat er maar 1 pup zou komen. Je kunt dit trouwens ook zien aan de buik in de laatste weken. Dat een Border Collie 1 pup krijgt is niks aparts hoor. Er zijn wel meer nesten met 1 pup.

Logisch dat je met moeder en pup naar de dierenarts bent gegaan met het risico dat er nog eentje in zat. De dierenarts heeft op dat moment alles bij de hand om in te grijpen.....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy van 2 dagen piept heel veel, wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^