Waarom zo druk maken om een ander?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

Ik draai hier nu een paar weken mee, en het valt me op dat veel berichten gaan over hoe een ander het allemaal verkeerd doet. Van een correctie tot los lopen tot nu zelfs een topic over tennisballen.Ik ben hier echt heel erg verbaasd over? 
Het lijkt ook dat (generaliserend) iedereen maar verwacht dat men rekening met hún houdt, maar andersom wordt niet over gesproken...

Wat is dat toch?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom zo druk maken om een ander?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

mentaliteits kwestie ?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Welkom op hondenpage!

Geef je groot gelijk bij mij komen ondertussen de topics (en het eeuwige geruzie) over staffords/pittbulls ook de strot uit. Of het zoveelste topic van iemand die iemand anders is tegengekomen met een hond en  er even over wil schrijven hoe verschrikkelijk fout die andere persoon wel niet was.

Gelukkig zijn er ook nog genoeg leuke topics hoor! Ik ben ooit eens op HP terechtgekomen toen mijn golden retriever ernstig ziek was en later stervende. Nergens kon ik het begrip vinden voor het ongelofelijk verdriet dat ik hierom had en (nog steeds) heb. Er zijn hier echt heel veel ongelofelijk lieve mensen die me vaker berichtjes gestuurd hebben toen ik het zo moeilijk had. dus geloof me er is genoeg te zien hier behalve de dingetjes waar je je wel eens aan kunt ergeren.

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

Ik weet het niet. Ik heb zelf zoiets van: maak je druk om je eigen beest en bemoei je niet met een ander. Iedereen (uitzonderingen daar gelaten) geniet op hun eigen manier van hun hond. Dat dat niet jouw manier is, is niet jouw zaak en zegt niet automatisch dat het niet goed is.

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

Gastinnetje: en ik maar denken dat paardenvolk lastig volk was ;-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Gastinnetje: en ik maar denken dat paardenvolk lastig volk was ;-) "

Ik ben niet oud maar af en toe ben ik écht net een ouwe zeurkous. O-)

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

misschien een nieuw hoekje openen...trutteschudders hoekje...;-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Laten we het maar houden op de veel te lange winter O-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Er zijn mensen die een hond hebben,de hond de uitlaatrondes geeft,eens een keer naar het bos gaan,krijgt supermarkt brokken waar de hond het goed op doet,en het leuk en gezellig hebben..niets mis mee.
Er zijn ook mensen die een hond hebben en ongeloofelijk veel tijd besteden aan hun hond,veel dingen doen samen,vaak op pad gaan,er wordt dingen uitgezocht en vergeleken,bv voeding,verzorging,training etc.
Veel HP leden zijn van de laatst genoemde omschrijving.
De leden hier hebben het allerbeste voor met de hond en proberen dingen vanauit de hond te bekijken.
Vandaar dat er ook wel kritiek gegeven wordt, en dan niet perse om mensen naar beneden te halen maar om voor de hond op te komen!
HP leden willen eigenlijk gewoon iedereen helpen,alleen heb je ook te maken met gevoelens die worden opgeroepen bij een geschreven tekst of in een bepaalde situatie,dan kunnen woorden soms harden en anders overkomen dan bedoeld!

En tsja,het is een forum,waar reacties geplaatst worden met meningen en ideeen van elk persoon die reageert,dus wordt je automatisch betrokken bij een ander en zijn situatie!
Dat is nu eenmaal hoe een forum werkt.


honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Maar misschien is het wel een idee om een klaagverhalen hoek te maken ('de klaagmuur' oid) zodat de leuke honden verhalen vaker leuk blijven ;-)

Mireille

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ik heb ook werkelijk géén idee!!!
ik probeer gewoon van mijn honden te genieten en zo houdt ik het ook voor mezelf leuk! ik geniet ervan om anderen met hun hond te zien. om een praatje te maken met sommige andere hondenbezitters. of gewoon in de verte een baas met een hond te zien lopen. ik heb zelf helemaal geen zin om me aan anderen te ergeren, zeker niet als het om iets gaat wat mij helemaal niet belemmerd in wat ik doe.

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

Ik denk dat die situatie ontstaat doordat je toch niet alleen op de wereld bent.

Natuurlijk hebben mensen hun eigen manier van opvoeden, hun eigen manier van tegen dingen aankijken en dat zal ook nooit veranderen. Maar je komt buiten de deur, dus je heb te maken met anderen, ook al probeer je dat zo min mogelijk zo te houden.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

daarom blijf ik in de meeste gevallen maar gewoon nuchter...want als ik soms lees en zie waar mensen zich aan ergeren, dan denk ik ook bij mezelf, tja je leven zal er echt niet fijner op worden als je je daar al aan stoort..

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

HP is zo groot, ik vind altijd wel iets waar ik wel een klik meeheb!
Negeren is een geweldige uitvinding! ':-)

Stef; een tip, meestal staan de leuke onderwerpen wat verder naar beneden bij 'meest recent'.
De hoogst geplaatste onderwerpen zijn meestal de felste.;-)

En bij mij is iedereen safe, ik veroordeel niet zo snel, hou er zelf ook niet van om veroordeeld te worden.
Zoveel baasjes, zoveel mogelijke hondenrelaties, niet?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Een ieder wil wel eens zn ei kwijt,er zijn hier veel leden op het forum,als veel van de leden ff hun verhaal kwijt moeten mbt honden,op een forum wat over honden gaat,waar je met elaar over honden kun praten,dan is er misschien wel iedere dag iemand die zo'n verhaal neerzet!
Dat komt bij anderen dan over als,ppff,alweer?!
Maar voor de topic starter van elke topic met zo'n verhaal is het wel zijn of haar eigen verhaal die hij of zij even kwijt moet!
Ik vind dat niet heel vreemd,eerlijk gezegd.

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

Isha, je schrijft: niks mis mee, maar je bericht komt toch echt anders over.Waarom zou een persoon uit jouw eerste beschrijving niet het beste voor zijn hond over hebben? If IT aint broke, don't fix it.

In paardenland zie je het ook hoor. Een groep die het liefst alles bitloos, ijzerloos, boomloos, krachtvoerloos en stalloos ziet. Prima dat dat jouw waarheid is, maar jouw waarheid hoeft mijn waarheid niet te zijn, toch?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Ik doelde eigenlijk op de verschillen in hondeneigenaren.
Er zijn verschillende soorten eigenaren,ik weet niet goed hoe ik het anders moet zeggen maar de mensen die bv internet opzoeken,HP bv,gaan wat verder dan anderen die misschien wat nuchterder zijn,maar dat betekend niet dat deze mensen het niet goed voor hebben met hun hond.
De 1 is gewoon makkelijker dan de ander!
vb. Mensen die hier lid zijn,kennen bv de richtlijn 1 uur wakker,2 uur slapen,bij een pup.
Er zijn mensen die niet internetten maar zich ook niet laten voorlichten als het gaat om opvoeden van een hond,deze mensen zijn bv niet op de hoogte van die zogenaamde richtlijn.
Wanneer hier een topic komt dat een pup gaat rijden en heel erg druk is en blijkt dat deze niet slaapt overdag,zullen hier reacties op komen!
Die verschillen maken ook dat er reacties komen!

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Helemaal mee eens.
Maar na nog een aantal weken, ontdek je verschillen tussen de antwoorders;-)
Het zijn dezelfde die vaak negatief zijn, die je een hart onder de riem steken etc. Of die gewoon opbouwend zijn.

Maar lastig blijft het wel. Mensen zijn rare wezens denk ik maar.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

ja er zijn een hele hoop mensen die willen alles analyseren . en uitgebreid vertellen wat die hond wel niet voor signalen laat zien . of aan de hand van een verhaal hun mening opdringen . daarom ontstaan er veel botsingen . ik had het ook hoor. en ik schoot ontzettend snel in de verdediging , maar hoe meer je je verdedigt des meer een aantal mensen je hier de grond in proberen te stampen . ik heb geleerd en probeer mijn mening niet zo meer op te dringen . maar er zijn een hele hoop mensen die dat nog steeds doen en dus niet willen inzien dat je daar mee mensen weg jaagt , of die niet willen inzien dat je gewoon zwaar onbeschoft bent door zo door te drammen .

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

" Isha, je schrijft: niks mis mee, maar je bericht komt toch echt anders over.Waarom zou een persoon uit jouw eerste beschrijving niet het beste voor zijn hond over hebben? If IT aint broke, don't fix it.

In paardenland zie je het ook hoor. Een groep die het liefst alles bitloos, ijzerloos, boomloos, krachtvoerloos en stalloos ziet. Prima dat dat jouw waarheid is, maar jouw waarheid hoeft mijn waarheid niet te zijn, toch? "
precies kan ik helemaal mee inkomen . ik stap ook echt niet op een jonge hengst zonder dat ie een bit in zn mond heeft hoor hahaha. je snapt me vast wel .

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

Overigens houden mensen ook ontzettend van zeuren.

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

Ik stap überhaupt niet op een jonge hengst ;-)

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

tja, soms denk ik kunnen we de tijd die we aan al deze discussies over wat het beste is voor je hond, niet beter gebruiken om aandacht aan je hond te gevenO-) Iedereen heeft zijn eigen manier van opvoeden, en ik moet bekennen dat ik door dit forum onzekerder ben geworden tegenover mijn honden, dus ik trek me niet meer veel aan van wat mensen hier zeggen! Iedereen weet zelf het beste wat het beste voor ZIJN EIGEN hond is!

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Klopt helemaal Inge.
Het ras maskt uit en ook het formaat, het karakter, of de hond allen is of in een roedel leeft etc.
Ik had met het eten van de honden, wat is nu het beste, brok, vlees, barf, etc.
Tot een van mijn honden gewoon geen vlees wil maar alleen brok. Toen bedacht ik, wat een drukte, ik moet gaan doen waar ik in geloof.
Elke ouder voed ook zijn kind op zijn eigen wijze op. Er is niet een juiste en beste manier.

Dus groot gelijk, blijf bij je gevoel.

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

Isha, is dat fout dan? Dat de een makkelijker is dan de ander?Ik doel trouwens niet op mensen die hier om advies vragen, maar op mensen die topics openen.
Uit de lucht gegrepen voorbeeld:
Nou! Wat ik vandaag toch zag! Iemand liep met zijn hond en die hond zat elke keer met zijn bek aan zijn riem te trekken! Ik heb ze even uitgelegd dat dit natuurlijk niet de bedoeling is! (Even zwaar overdreven natuurlijk).

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Ik snap niet waar jij het probleem ziet!
Als mensen toch zo een topic willen openen,prima toch,lekker laten gaan!
Niet druk om maken! ;-) ;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Stef; ik ben indertijd op een jonge hengst begonnen! (Arabier)
met bit.....ai ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Sommige dingen zijn een beetje hinderlijk. Nou, dan weet ik de volgende keer waar ik op moet letten als ik die mensen zie. Mijn hond doet het ook niet altijd goed, die vind andere hondenbaasjes veel te leuk en gaat daar naartoe.

Het enige wat ik echt niet vind kunnen is onverantwoordelijk gedrag wat gevaar voor de hond en/of anderen oplevert.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

ik heb topics gezien waarvan ik denk....
ik heb reacties gezien waarvan ik denk....
wat doe ik? ik laat het lekker langs me heen gaan...
als ik daar allemaal op moet gaan reageren dan wordt ik daar helemaal gedeprimeerd van, misschien dat juist die mensen dat nu wel zijn omdat ze te vaak op dat soort topics en reacties hebben gereageerd.

als ik het echt te ver vindt gaan dan schakel ik het mod-team in en die lossen dat in de regel perfect op.

ik heb op het moment een hond waar ik me zorgen om maak, ik heb voor al dat ramptoerisme helemaal geen tijd... ;-)

tijd voor de lente jongens, wie weet wordt iedereen wat blijer van al die vrolijk fluitende vogeltjes....

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ach de winter duurt al te lang, mensen zitten teveel binnen en gaan dan letterlijk op alles letten.
Daarbij zijn heel veel mensen in koopkracht gedaald en hebben dan al flink veel irritatie en alles wat een ander doet ergert hun dan al.

Het moet weer mooi weer worden dan gaat bij veel mensen het humeur ook weer omhoog

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom zo druk maken om een ander?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^