Waarom zo druk maken om een ander?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KK

honden foto van K

" Isha, is dat fout dan? Dat de een makkelijker is dan de ander?Ik doel trouwens niet op mensen die hier om advies vragen, maar op mensen die topics openen.
Uit de lucht gegrepen voorbeeld:
Nou! Wat ik vandaag toch zag! Iemand liep met zijn hond en die hond zat elke keer met zijn bek aan zijn riem te trekken! Ik heb ze even uitgelegd dat dit natuurlijk niet de bedoeling is! (Even zwaar overdreven natuurlijk). "
als ik iemand op straat zie, zal ik me nooit met zijn/haar hond bemoeien. sterker nog, ik loop om met mijn honden, omdat ze niet zo sociaal zijn. behalve als iemand zijn dier echt mishandeld, zul je mij niet horen, want iedereen doet het op zijn eigen manier, en wie bepaalt wat de juiste manier is?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom zo druk maken om een ander?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ik draai hier nu een paar weken mee, en het valt me op dat veel berichten gaan over hoe een ander het allemaal verkeerd doet. Van een correctie tot los lopen tot nu zelfs een topic over tennisballen.Ik ben hier echt heel erg verbaasd over? 
Het lijkt ook dat (generaliserend) iedereen maar verwacht dat men rekening met hún houdt, maar andersom wordt niet over gesproken...

Wat is dat toch? "

Misschien is HP wel een afspiegeling van hoe onze samenleving tegenwoordig in elkaar zit.;-)
Ik zit hier nu een paar jaar, en de laatste maanden is het wel erg, vind ik.
Kan me voorstellen dat nieuwelingen vlug afhaken.
Maar soms is iets zo opgelost, door een ander ernaar te vragen, of een moderator te roepen.
Ik deed dat gisteren nog, omdat ik niet begreep waar iemands reactie op mijn post op gebaseerd was.
Een pbtje over en weer en het was helder.
Was ik gaan doorhakken in dat topic, waren er vast anderen opgedoken, en kan het escaleren.
Ik merk dat ik nu minder vaak reageer, vaker wegklik, omdat de sfeer al broeierig is in een topic.
Dat vind ik ook jammer.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ah het valt wel mee toch? Gewoon niet happen, niet overal op reageren.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Stef; ik ben indertijd op een jonge hengst begonnen! (Arabier)
met bit.....ai ;-) "

Hahaha ik heb altijd gehoord van ......"op een oude fiets"....of zoiets.;-)

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Voor ik een account had aangemaakt op HondenPage zat Brody op Eukanuba brokken. Wij zijn uiteindelijk op graan-vrije brokken en KVV overgestapt door de adviezen die wij hier kregen, het werd allemaal op een prettige manier uitgelegd en wij zijn daar nog steeds erg blij om! Alleen nu zie je dat mensen KVV, NRV en BARF gaan opdringen zodra er een topic over brokken wordt gemaakt. 
Het zelfde geld voor mensen die adviezen willen over hun puppy, die krijgen vaak genoeg "Had je dat niet moeten bedenken voor je een puppy nam?" als antwoord. Wat hebben mensen daar aan? Vaak monden al deze topics uit in een discussie die de sfeer niet ten goede komt. 

Er zijn hier zoveel mensen die denken dat hun manier van het houden van (een) hond(en) het beste is dat ze bijna geen rekening houden met andere mensen. Ik vind het erg jammer, want wij hebben echt wel wat aan HondenPage gehad maar nu is het meer een kwestie van klagen, pesten en de grond in boren. 

Er zijn verschillende manieren om een hond op te voeden en niemand zijn/haar manier is het beste, voor iedereen werkt iets anders en respecteer dat (tenzij de hond wordt mishandeld).

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Topic opgeschoond

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik ben het helemaal met je eens! Er komt regelmatig een topic over hoe een ander het fout doet, dan denk ik: jaa iedereen zijn eigen keuze ... Ik zit in de paardenwereld daar zie je 1000x ergere dingen passeren over hoe andere met hun paard omgaan, ik bemoei mij daar niet mee ( heb ik doorheen de jaren wel geleerd). Als ik mijn dieren maar goed behandel en gelukkig ben! Natuurlijk zijn er situaties waarbij je moet ingrijpen! (bv bij dierenmishandeling) maar zon kleinigheden zoals tennisballen op wandeling.. Dat is toch ieder zijn keuze!

honden page profiel --

honden foto van -

We hebben allemaal een winterdipje, zitten veel meer achter de pc omdat het buiten rot weer is. DUS allemaal op HP...

Straks als het lente/zomer is, zijn we allemaal meer buiten lekker met onze hondjes bezig! :-)
Dan zal t hier ook rustiger zijn...

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Kijk dat snap ik dus niet, sommigen zitten bijna de gehele dag achter de pc, hebben die mensen geen huis schoon te houden, geen sociale contacten, werk enz enz.

Dat verbaasd me echt soms, dan zitten ze te fitten op mensen dat ze verder met hun hond moeten lopen, maar zitten ze zelf de hele dag op Hondenpage kritiek te geven terwijl hun eigen hond er dol graag uit wil.

En zulk slecht weer is het niet, ik rij al de gehele winter gewoon motor en op kou kun je je kleden, ga nu ook weer opstap met de hondjes, onze huistelefoon is reeds overleden dus effe weer een nieuwe halen.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

je kijkt iemand wel in de kop fay, maar niet in de krop...

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Sorry hier doe ik niet aan mee, in mijn ogen mag hier maar ook in het dagelijks leven iedereen een eigen mening hebben.
En heel erg jammer als mijn mening anders is dan die van andere en andersom maar ik kan me er gelukkig niet druk meer om maken. Anders zou ik me 80% van de tijd druk om andere moeten maken en ik steek die energie liever in mezelf ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom zo druk maken om een ander?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^