Agressief gedrag chihuahua?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Hey iedereen, 
ik wil hier even mijn ei kwijt en eerlijke reacties krijgen van jullie. Zoals jullie zien op de foto hebben wij 3 honden waarvan een chihuahua. De laatste tijd wordt hij agressiever op alles en iedereen. We hebben ook nog 3 katten en als die op de zetel springen dan knapt hij die er iedere keer af. Tegenwoordig gromt hij zelfs naar de twee cavaliers als ze dichterbij komen. In bos knapt hij naar andere honden en als je er wat van zegt, wordt hij alleen maar agressiever. Ik zie het bos door de bomen niet meer en vind zijn gedrag niet leuk meer! Ik ken een koppel die hem heel graag in hun roedel willen opnemen, ze hebben 2 honden. 

Ik heb mijn gezondheid ook niet mee, het is ziezo van tijd erg moeilijk om met 3 honden te gaan wandelen. Soms breng ik dan een hond op logé bij de buren voor een paar dagen tot het weer beter gaat. Zijn gedrag maakt me moe. Ik wil hem liever niet weg doen, maar als dat de beste oplossing zou zijn dan overweeg ik het wel.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Agressief gedrag chihuahua?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Misschien is het een idee om er een gedragstherapeut bij te halen? Die kan je dan helpen met wat je het beste kan doen en kan je ook meer vertellen over waarom je hondje dit doet? Heb je hem trouwens al door een DA laten controleren? Want je zegt dat hij de laatste tijd pas zo doet dus misschien voelt hij zich niet zo goed? Of is er iets veranderd in jullie omgeving/routine sinds hij dit gedrag laat zien?

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Ik bedoel dat zijn gedrag erger en erger wordt. Hij gromt altijd al tegen de katten, maar sinds kort knapt hij er ook naar. Hij heeft altijd gegromd naar andere en vooral grotere honden. Het ging een tijdje beter door hem iedere keer achter mij te zetten, maar de laatste tijd knapt hij er ook ineens naar. Er is niets veranderd naar mijn idee en volgens de dierenarts is hij kerngezond.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Hij gromde dus altijd al tegen de katten, maar niet altijd tegen je twee andere honden? Maar hij heeft wel altijd gegromd naar andere (vreemde) grotere honden? Hieruit lijkt het wel of je Chihuahua gromt uit angst voor deze andere honden. Maar zeker weet ik dat natuurlijk niet. Ik weet niet precies vanwaar je bent en of je het zou zien zitten om er een gedragstherapeut bij te halen?
Of ga je naar een hondenschool? Zoja, heb je daar al eens je probleem voorgelegd aan de trainers?

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Ja inderdaad, enkel is het allemaal wat feller geworden. IK kom uit België en ik heb geen idee wat een gedragstherapeut kost, maar we hebben het zoiezo niet zo breed :-/ Ik ben met de 2 cavaliers naar de hondenschool geweest en moet toegeven dat dit wel erg vermoeiend is. Het deed veel pijn aan de spieren daar ik nogal moest bukken om de beloningen te geven. Plus vind ik dat deze hondenschool niet echt problemen juist aanpakt. 
Ik heb de tip gekregen om er niet meer verbaal op te reageren wat ik anders wel doe. Is dat een goed idee?

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Als het uit angst is dat ze het doet en jij corrigeert haar verbaal denk ik dat het wel zou kunnen dat je hondje 'leert' dat ze niet mag grommen uit angst. Maar die angst blijft natuurlijk en zo kan het gebeuren dat je hondje niet meer gromt (want ze heeft geleerd dat dit niet mag) maar direct hapt, want bang blijft ze. Je zou haar dan eigenlijk moeten leren dat ze niet bang hoeft te zijn. Het is natuurlijk moeilijk om te zien vanachter de computer waarom je hondje dit doet en of het echt uit angst is. Ik ben zelf natuurlijk geen gedragstherapeut en vind het moeilijk om je hier rond tips te geven. 
En ik snap ook wel dat een GT duur is, wij hebben het ook niet al te breed en begrijp dat dit niet voor iedereen te betalen is. Ik hoop dat je snel goede tips krijgt van andere mensen. Ik lees nog even mee want ik ben benieuwd wat de anderen zullen zeggen. 

Trouwens je kan hier op het forum onder het knopje 'vragen' een expert je vraag voorleggen. Dit zijn dan mensen met ervaring die je kunnen helpen. Misschien kan je dat ook even doen? :-)

Ps: je spreekt er ook over om je hondje te herplaatsen? Ik denk zelf dat het best wel mogelijk is om zelf aan je hondje te werken zodat het bij je kan blijven (als je dat zelf wilt). En moest je je hondje toch willen herplaatsen zorg er dan zeker voor dat de nieuwe eigenaars op de hoogte zijn van dit probleem. Want dan zullen zij er toch mee aan de slag moeten! Veel succes alleszins :-)

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Diegenen die hem erbij willen nemen, zijn op de hoogte van de problemen waarover ik hier spreek. Zij hebben geen katten, dus kan hij daar al niet op reageren en met de honden gaat het nu goed. Mijn honden gaan er af en toe een dag naartoe als ik een oppas nodig heb. Zij hebben geen problemen met hem, zeggen ze.

honden page profiel PeterPeter

Hoe oud is de puppy? Al eens op puppycursus geweest?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi,

de Chi,hij vanaf pup bij jullie gekomen?
En komt hij van een fokker?

3 honden is heel gezellig maar hoe meer honden,hoe meer werk!
Iedere hond heeft behoefte aan aandacht,zorg,beweging en uitdaging.
Wat doe je met de honden aan activiteiten?
Hoe ga je met de honden om?
Doe je de Chi ook veel opn schoot,optillen e.d.?
Gaat de Chi ook gewoon mee wandelen aan de lijn?


honden page profiel Kell - Alice, Casper, Kobe & TimoKell - Alice, Casper, Kobe & Timo

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Hij is sinds zijn 3 maanden jong bij ons en word morgen 2 jaar. Hij komt van een fokker. Hij gaat gewoon met de andere twee honden mee wandelen. Ze mogen allemaal op schoot.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Oh ja,ook niet onbelangrijk,hoe oud is de Chi?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

De vragen die Yasmine stelt zijn ook belangrijk om eens na te gaan!

Anoniem (Gast)

je hond ziet de zetel en jou als zijn bezit en gaat zijn objecten dus verdedigen, maken dus dat je hond niet meer de baas is over jouw.. vooral met angst.. je wil niet een angstige bijtende bezitterige hond ... waarom hij erger wordt is dus omdat het gedrag van hem succesvol was.. de katten liepen weg en honden gaan ook uit de buurt

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

We gaan toch proberen het op te lossen door eens naar de hondenschool te gaan en gaan praten met die mensen, vragen of ze ons willen helpen. We zitten zelfs te denken om er toch een gedragstherapeut bij te halen. Ik heb het over voor hem! Wie weet wat zijn de triggers en kunnen we het door iets simpel oplossen. We gaan het nog niet opgeven, daarvoor zien we hem te graag! Alsnog zijn alle tips welkom :-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Wat geweldig dat jullie dat willen doen!! Verder heb ik nog steeds geen tip, maar ik hoop dat je alsnog van iemand anders goede raad krijgt :-D Kom je ons hier ook op de hoogte houden van het verdere verloop?

rox (Gast)

Waarom koop jij uberhaupt allemaal honden met vreselijke erfelijke afwijkingen?

+ het feit dat chihuahua's bekend staan om hun rotgedrag, ik denk je dat je hem gewoon eens flink moet aanpakken en niet alleen door te zeggen foei, maar een tik kan ook geen kwaad.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ja hoor Rox, geweld is de oplossing ;-)

Ts, misschien is het een moeilijk vraag voor je maar waarom ben je aan een 3e hond begonnen als je gezond niet optimaal is? Of is dat pas gekomen toen de Chi er al was?
Ik hoef verder niet te weten wat je mankeert ofzo ;-) maar gewoon om een indruk te krijgen van de situatie.

Honden voelen dat prima aan en er is een dikke kans dat je hond daar misbruik van maakt.
De andere honden zul je al langere tijd hebben en die zullen anders omgaan met de situatie.

Herplaatsers staan er wel om bekend dat ze na een x aantal weken in een werkelijke karakter vallen en je daarbij flink kunnen uittesten.
Chi's zijn niet de makkelijkste honden om te hebben.
Een consequente aanpak is heel erg belangrijk.

Een cursus is zo wie zo wel aan te raden en niet alleen om problemen aan te pakken maar om een band op te bouwen met de hond.
Jullie leren elkaar dan goed kennen en 1 op 1 tijd is ook belangrijk.

Een gt kan je vertellen of het echt onzekerheid of angst is.

Is hij gecastreerd?

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Hij is geen herplaatser hoor! Ik heb hem al sinds zijn 3 maanden jong puppy leeftijd en nu is hij 2 jaar. Hij is gecastreerd ja, op 10 maanden geloof ik hebben we hem gecastreerd, kan ook 11 maanden geweest zijn. Ik weet het niet meer juist. Toen hij er als pup bij kwam, had ik al wel last van mijn aandoening. Ondertussen heb ik er al 6 jaar last van. Laat ons zeggen veel spierpijn en vermoeidheid. In begin was het allemaal niet zo moeilijk toen hij erbij kwam, maar ik ga meer en meer achteruit. Met slechte periodes gaat het dus ietsje moeilijker ;-) Ik weet nu wel dat ik in de toekomst best geen 3 hondjes meer neem voor mijn gezondheid.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Kell let alsjeblieft niet op wat Rox allemaal zit te vertellen! Het is allemaal onzin! Zeker geen geweld gebruiken! :-)

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" We gaan toch proberen het op te lossen door eens naar de hondenschool te gaan en gaan praten met die mensen, vragen of ze ons willen helpen. We zitten zelfs te denken om er toch een gedragstherapeut bij te halen. Ik heb het over voor hem! Wie weet wat zijn de triggers en kunnen we het door iets simpel oplossen. We gaan het nog niet opgeven, daarvoor zien we hem te graag! Alsnog zijn alle tips welkom :-) "

Verstandig! Je hebt hem pas drie maanden, er kan nog zoveel veranderen. Al blijven chihuahua's altijd wel pittige hondjes.
Hoop voor jullie dat ze bij de hondenschool kunnen helpen. 
Succes en hou ons op de hoogte!

honden page profiel Kell - Alice, Casper, Kobe & TimoKell - Alice, Casper, Kobe & Timo

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Ik heb hem sinds 3 maanden waarmee ik bedoelde dat hij 3 maanden was toen hij bij ons kwam, dus als pupje :-) En gisteren is hij 2 jaar geworden.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Dubbel

honden page profiel RoxanneRoxanne

honden foto van Roxanne

Hoezo geen geweld?
alleen foei zeggen nee dat helpt?
ik weet niet wat jullie geweld vinden maar een tikje is geen geweld.
chihuahuas worden bij het minste of geringste opgetild en helemaal vertroeteld, doe je bij een herder toch ook niet?

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Je bent zeker nog niet zo lang op HP? Als je hier eens rond neust zul je zien dat de chi's hier helemaal geen bibberende handtas terroristen zijn. Even min als dat herders onbetrouwbare bijtmachines zijn.
Voordat je iets als feit gaat aannemen kun je je misschien beter eerst even verdiepen in het onderwerp.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik heb zelf ook geen klein hondje (Dalmatiër x) en ik geef haar nooit een tikje. Een duidelijke 'nee' werkt perfect. Ik heb geen tikje nodig :-)

honden page profiel natasja.. Quinta en Angelnatasja.. Quinta en Angel

honden foto van natasja.. Quinta en Angel

al eens gedacht om bij grommen met een plantenspuit te sproeien in haar snuitje? en dan rustig nee niet nodig zeggen? ik heb 2 chi's waarvan eentje was een blafferd...om elke scheet reageerde ze door te blaffen wat de andere honden motiveerde om ook te blaffen...door de plantenspuit in de buurt te zetten en op het juiste moment in haar snoetje te sproeien wist ze al snel dat dat niet mocht...nu doet ze het soms nog maar hoef ik haar alleen nog maar aan te kijken en dan is ze al stil...zorg dat ze een vast plaatsje heeft en wijs haar daar vaker op zodat mocht ze zich "misdragen "je haar dan ook heen kunt sturen.
hier wijs ik naar hun bedje en zeg "matje"en dan gaan ze daar lekker liggen...suc6!

honden page profiel RoxanneRoxanne

honden foto van Roxanne

nee ik beweer ook niet dat alle chi's zo zijn... ik zeg dat de meeste zo worden opgevoed..
ik heb nou ondertussen zo veel ervaring met honden door werk e.d.
en het zijn altijd de kleintjes die bijten/grommen .o.i.d.
en over die bijtmachine's nee idd dat klopt.. de herder heeft gewoon meer aanleg om dat te leren..

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Hoooooooo voordat het weer helemaal uit de hand loopt......

Ongewenst gedrag, of dit nu grommen, slopen, bijten, jodelen of weet ik wat nog meer ongewenst is, is een symptoom.
Om een symptoom weg te krijgen moet je de oorzaak vinden.

Toch?

Zolang je de oorzaak niet weet, kan je van alles gaan doen, maar wie weet wordt het dan alleen maar erger.

Er zijn verschillende theorieen.
Ik heb hier een angstbijter en grommer. Hond komt van de straat, slecht gesocialiseerd en praatjes voor 10.
Als ik deze hond een tik had gegeven (daar ben ik zowiezo al niet voor, je gebruikt alleen geweld als je geen andere manier weet om het op te lossen) was het nog erger geworden.
Hond zou banger worden en alleen maar leren te bijten zonder vooraf te grommen.
Dan krijg je de "ik zag het niet aankomen, hij beet zo vanuit het niets gevallen"

Dus, ik juich het bezoek van een gediplomeerde GT, bij voorkeur een die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in hondengedrag en training, helemaal toe.
Deze kan de oorzaak vaststellen en vervolgens een behandelplan opstellen.

Tot die tijd kan je wel zorgen dat de hond de fout niet in kan gaan. Dus lekker een eigen plekje in de vorm van een bench of iets dergelijks zodat hij niet de katten kan terroriseren.

Is het hondje verder helemaal gezond? Geen pijnlijke oortjes (oormijt/ontsteking) of iets anders onder de leden?

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Tibo is verder helemaal gezond. En inderdaad, ik weet niet goed waarom hij het allemaal doet. Ik begrijp hem precies niet meer. Hoe meer ik ertegen in ga hoe agressiever hij wordt, hoe rustiger ik hem terecht wijs des te effectiever werkt dat. Ik heb hem eens op zijn rug gelegd toen hij een Cocker aanviel en je wil niet weten hoe hij daar lag, een brok frustratie zou je denken.
Van puppy af is hij mee naar de hondenwei geweest en er is nog nooit iets gebeurd. Alleen loopt hij naar grotere honden al blaffend, als die hun dan omdraaien en achter hem aan gaan dan loopt hij krijsend weg. Dan denk ik, je daagt hem zelf uit :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Agressief gedrag chihuahua?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^