Agressief gedrag chihuahua?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Agressief gedrag chihuahua?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

" Hey Suzan,
hoe heb jij dat dan gedaan met je Jacky? Geen correctie bij Tibo is agressie op de duur, dus ik weet het niet meer. "

Pffff, daar stel je een moeilijke vraag. Ik praat eigenlijk zelden tot nooit over mijn vorige hond. Dat zullen mensen die mij hier op hp een beetje kennen kennen, kunnen beamen.
Helaas kan ik ook niet spreken over een 'happy end' betreffende Spyke.
Ik heb hem namelijk laten inslapen. Niet iets wat ik graag vertel zoals je wellicht kunt begrijpen.
Bovendien kun je er zeer nare reacties op krijgen en daar zit ik uiteraard ook niet op te wachten.

Even in een notendop: hij was het hondje van mijn schoonvader. Nadat hij de vriendin van mijn schoonvader al meerdere malen had gebeten (omdat zij bijvoorbeeld op de bank ging zitten) en vervolgens ook mijn schoonvader bijna de duim amputeerde, heb ik hem in huis genomen.

Het was heel zwaar. Soms ging het dagen goed, maar dan plots liep ik alleen maar langs hem en beet hij me in mijn onderbeen. Of hij ging halverwege de trap staan en liet niemand naar boven. Hij stond dan met bolstaande ogen, lip omhoog en het kwijl aan zijn kin. 

Ook sprong hij soms plots op de bank, net op het moment dat ik wilde gaan zitten, hij was me dan net voor. Als ik dan zei: ''Nee'' op je plaats! Dan kon het zo maar zo zijn dat hij me direct wilde aanvallen.
Bij Spyke was er haast geen aanloop tot het overgaan op aanvallen, dat deed hij vrijwel direct!

In een onbewaakt moment, tijdens het verschonen van het hok, beet hij mijn konijn dood. Onze Poes Miep beet hij kort daarna zo ernstig gegrepen dat ze hechtingen en een wonddrain moest krijgen.
ik heb haar moeten onderbrengen bij mijn moeder omdat de kans dat Spyke haar wilde doden, serieus aanwezig was.

Spyke liep op den duur voltijd met een snuitje om, voor ieders veiligheid.
Als het heekl rustig was, en ik bijvoorbeeld alleen met hem thuis was, deed ik hem af. Een G.T stelde de diagnose 'Sudden rage syndrome'
Na veel gesprekken met haar en de dierenarts kwam ik tot het besluit dat het moest stoppen. Ik kon het constante waken over hem niet meer opbrengen. Iedere stap die hij zetten moest ik volgen, want in een vingerknip kon het mis gaan.
Hij is 11 jaar geworden.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Je moet zien te achterhalen wat zijn rede is om te grommen en te bijten. Door te corrigeren verbiedt je alleen iets maar haal je de oorzaak van het probleem niet weg.
Hij doet dit niet zonder rede.

Vergeet niet dat als je continu grommen verbiedt hij dat grommen op een gegeven moment gaat overslaan en gelijk vol in de aanval gaat.

Je moet bij de oorzaak van het probleem zien te komen en dan pas kan je een methode gaan toepassen.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Om een voorbeeld te geven: kat springt op de bank, Tibo gromt. Geef ik geen reactie springt kat volgende keer op de bank en valt Tibo uit! Geef ik wel een reactie dan kijkt hij volgende keer naar mij, mag ik nu grommen?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Waar ligt Tibo dan?Ligt hij op de bank? meteen eraf zetten en naar zijn mand sturen en verder negeren DAT is een normale correctie.
Hij hoeft jou niet aan te kijken met het idee mag ik nu wel grommen hij is niet de baas in huis (wat hij blijkbaar denkt) maar jij dus aan jou de taak om ervoor te zorgen dat hij dat gaat begrijpen (op een positieve manier)
We hebben het hier over een chihuahua he niet over een of andere grote stevige hond die wel even goed aangepakt kan worden (wat ik ook niet normaal vind maar ala)
Een chi wordt fel als je fysiek gaat corrigeren dus dat moet je al niet doen.

Zorg ervoor dat je chi het onderste van het onderste wordt dwz niet meer op de bank, als laatste door de deur, kort houden bij uitlaten en alleen vrijheid door middel van de lijn losser om te plassen en te poepen waar jij wil.
Je zult hem in zijn vrijheid zeg maar moeten beperken wil je weer een beetje respect terug krijgen want jou chitje heeft 0,0 % respect voor je.

Jackie van mij neemt ook een loopje met je als je haar maar alles laat doen.
Hier thuis luistert ze perfect maar breng haar een weekend weg en het wordt een terrorist als mensen haar niet goed corrigeren.
Jackie blaft bijna nooit, bijt niet maar loopt juist weg uit de situatie maar met Joy is ze de baas.
Als Jackie niet wil dat er naast haar gelegen wordt dan krijgt Joy dat te horen etc.
Ze zijn nou eenmaal felle donders maar dat is juist zo leuk aan de chihuahua.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Ik vind het niet leuk hoor dat felle dondertje :-) 
Hij zit dan inderdaad op de bank en uiteraard sturen we hem weg, dan gaat hij op het kussen liggen. Een half uur later is het weer zo ver, keer op keer... We zeggen 'NEE', sturen hem weg en negeren hem. Wat nog meer voor hij het begrijpt?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik ben zelf niet voor continu het ongewenste gedrag corrigeren, daar los je in mijn ogen vrij weinig mee op. Het is belangrijk om te kijken naar de motivatie van dit gedrag; Waarom doet Tibo dit? Wat levert het hem op? Als je dat eenmaal weet dan kan je werken aan een oplossing.

Een Chihuahua is geen simpele hond, het is ook belangrijk om hem zowel fysiek als mentaal uit te dagen. Denk hieraan aan een hondenpuzzel, gevulde kong of zoekspelletjes. Ook is rust zeer belangrijk, een plekje voor hem alleen waar hij zonder (teveel) prikkels bij kan komen.

Ik raad ook een gedragstherapeut aan, iemand die met je mee kijkt en de juiste tips kan geven. Je zou het gedrag ook een keer kunnen filmen en hier uploaden, dat is niet hetzelfde als een GT uiteraard maar zo krijg je meerdere visies op het gedrag.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Ik vind het ook niet leuk om constant het ongewenste gedrag te corrigeren, maar ik zeg het toch, als je hem een keer laat doen dan word het volgende keer erger. Het loopt flink uit de hand tot bijtens toe dan. Dat willen we ook niet hebben hé!

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ja en dat gedrag heeft een reden.. Zoals zovelen zeggen: je lost niks op met corrigeren! Je moet het echt op een andere manier aan gaan pakken. Met een goede positieve gedragstherapeute.

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Totdat er een GT komt kijken zou ik proberen zoveel mogelijk probleem gedrag te voorkomen. Als je denkt dat hij de bank op gaat of naar je kat toe gaat.....naar je toe roepen en laat hem iets voor je doen waarvoor je kan belonen (met een snoepje, speeltje of je stem).Als je even de kamer uit moet, geef je hond wat te doen zodat hij afgeleid is...bijv. een gevulde kong.
Als je een bench hebt geef hem dan de kong in de bench. 

Ik zag dat je voor een gt aan het sparen bent....weet je al een goede gt? Zo ja....waarom vraag je niet of je in delen mag betalen zodat je nu gelijk hulp kan krijgen.

Joop (Gast)

Je bent er zelf nogal stellig van overtuigd dat het agressief gedrag is. En dat je dat gedrag moet corrigeren. Omdat het anders uit de hand loopt.

Ik vraag me af of het agressie is. Ik denk bijvoorbeeld, als ik dit lees:

" Van puppy af is hij mee naar de hondenwei geweest en er is nog nooit iets gebeurd. Alleen loopt hij naar grotere honden al blaffend, als die hun dan omdraaien en achter hem aan gaan dan loopt hij krijsend weg. Dan denk ik, je daagt hem zelf uit :-) "

dat het angst-gerelateerd is. En dat je (no offense!) de signalen van je hond niet goed oppikt. Dat je hondje leeft in een voor hem hele onstabiele omgeving. Wat zich uit in grommen en bijten naar mensen, katten en andere honden. En dat die zogenaamde "correcties" het hele probleem alleen maar erger maken, aangezien je de hond onterecht voor agressief uitmaakt.

Misschien is je hondje beter af als je hem herplaats bij iemand die iets weet van honden met (angstgerelateerde) gedragsproblemen (met andere woorden niet iemand die zijn gedrag als agressief afdoet wat je flink moet corrigeren)...

Als je het zelf wilt oplossen, moet je je hond niet meer in situaties brengen waarbij het zo escaleert. Leer hem dat jij dingen voor hem oplost, in plaats van dat hij dat zelf moet doen (dmv blaffen, grommen en bijten).

Het spijt me als het hier nogal "hard" staat, maar ik wordt zo moe van al die verhalen over al die zogenaamde "agressieve" Chihuahua's... En als ik dan dingen lees zoals wat ik hierboven gequote heb, denk ik dat daar de oorzaak zit van het probleem, jouw hondje heeft geleerd dat hij situaties zelf moet oplossen, ipv dat hij een baas heeft die hem heeft begeleid tot een stabiele hond.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Ooooh, Kell, dat had ik eigenlijk niet van je Chi'tje verwacht :(
Maar zo als hier al wordt gezegd, positief belonen en niet corrigeren.
Tsjah, ik kan je niet veel tips geven, dat hebben/doen anderen hier al (gedaan).
Maar veel succes en ik hoop dat zijn gedrag terug wat normaalder wordt ':-)

honden page profiel Fiebe & *Chihuahua Luna* Fiebe & *Chihuahua Luna*

honden foto van Fiebe & *Chihuahua Luna*

Ohw aan je reacties te lezen is het toch wel even lastig..

Anders kan je indd wel de raad van een gedragstherapeut of eens laten controleren bij de DA ;-)

Hopelijk leert je chi het wel nog af ;-)

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Het is lastig ja :( Hij is sinds vanavond 18u thuis en doe niets anders dan grommen. Op de bewegingen van de 2 cavaliers, het passeren van de katten. Zo is hij een week geleden weg gegaan en zo komt hij terug.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Is het alleen op jouw Cavaliers & katten of echt ook op andere honden buiten?
Is het misschien een mogelijkheid om hem even bij iemand anders (vriend(in), familie,...) te brengen als het enkel op jouw huisdieren zijn.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Het is ook op andere honden buiten. Hij is een weekje naar een vriendin gegaan die 3 chihuahua's heeft en een leonberger. Als hij daar gromde, zegde ze er wat van en zo werd het vele minder. Maar ze moest wel blijven zeggen dat hij niet mocht grommen.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

" Het is ook op andere honden buiten. Hij is een weekje naar een vriendin gegaan die 3 chihuahua's heeft en een leonberger. Als hij daar gromde, zegde ze er wat van en zo werd het vele minder. Maar ze moest wel blijven zeggen dat hij niet mocht grommen. "

Ah, misschien is het wel handig een (positieve) GT er bij te halen.
Ik denk dat belonen hier het beste gaat.
Hmm, kan je niet proberen om met iets tussen de honden ze eens laten snuffelen, iets van glas ertussen, draad etc. Als Tibo dan niet gromt, belonen enzo ? ':-)

Succes!

honden page profiel bassiebassie

" Als hij daar gromde, zegde ze er wat van en zo werd het vele minder. Maar ze moest wel blijven zeggen dat hij niet mocht grommen. "

Als ze moet blijven zeggen dat het niet mag dan werkt het dus niet en zul je echt iets anders moeten verzinnen. En het het blijkt ook dat het niet werkt, want bij jou thuis is er niets veranderd.

Ik zou, zoals ook al door anderen aangegeven, een goede gedragstherapeut inschakelen zodat er eerst naar de oorzaak van het gedrag gekeken wordt. Zonder een goede diagnose geen oplossing!!!!

Joop (Gast)

Als hij continue aan het grommen is, naar je 2 andere honden en de katten, lijkt me dat voor alle partijen een hele nare situatie.

Ik heb hierboven mijn visie al beschreven. Volgens mij gromt, bijt, keft hij vanuit angstgerelateerde problemen en stress.

Ben je in de mogelijkheid een filmpje te uploaden over hoe het er precies uitziet?

Zou hij eventueel te herplaatsen zijn bij mensen zonder andere huisdieren? Dat er vanuit die situatie misschien gewerkt kan worden aan hernieuwd vertrouwen?

Succes

Joop

Joop (Gast)

Een goede gedragstherapeut is overigens te vinden op

honden-gedragstherapie.nl

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli

honden foto van Jessie en Eli

" Ik ben de topic eens aan het doorlezen.
Verder heb ik zelf al gemerkt dat als je bij het minste gegrom van Tibo geen correctie geeft dat het escaleert tot bijten. Daar zit niemand op te wachten, dus bij elke grom volgt een correctie. Negeren is het probleem erger maken. Dat heeft mijn vriendin nu zelf mogen ondervinden binnen haar roedel en dat ondervind ik hier thuis ook. 

Tips zijn altijd welkom. "


IK volg dit topic dus ook, ik zit ook met een super dwarse chihuahua, ook heb ik het met negeren geprobeerd maar dat werkt totaal niet bij eli, plus dat ik daardoor ogen op mijn rug moet hebben, er komen bij mij ook kinderen over de vloer.Nu moeten die eli volledig negeren van mij,maar het blijven kinderen en eli trekt vanaf een afstand al zijn lip op. Terwijl hij dus genegeerd wordt en dus geen reden tot agressie heeft.


Ik las hier over een GT sacha gaus, wij hebben hier een martin gaus school met GT is dat een goede? want ik zou haar eens kunnen aanschrijven, wie weet heeft ze een oplossing voor ons probleem..

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli

honden foto van Jessie en Eli

Dubbel

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

"

IK volg dit topic dus ook, ik zit ook met een super dwarse chihuahua, ook heb ik het met negeren geprobeerd maar dat werkt totaal niet bij eli, plus dat ik daardoor ogen op mijn rug moet hebben, er komen bij mij ook kinderen over de vloer.Nu moeten die eli volledig negeren van mij,maar het blijven kinderen en eli trekt vanaf een afstand al zijn lip op. Terwijl hij dus genegeerd wordt en dus geen reden tot agressie heeft.


Ik las hier over een GT sacha gaus, wij hebben hier een martin gaus school met GT is dat een goede? want ik zou haar eens kunnen aanschrijven, wie weet heeft ze een oplossing voor ons probleem.. "

Doordat ze Eli compleet moeten negeren maak je het probleem juist alleen maar erger.
Ga eens oefenen met kinderen.
Begin met 1 kindje die hem wat lekkers geeft uiteraard onder goed toezicht van jou en laat hem aan het kindje wennen.
Als hij niet meer gromt en het normaal vind haal je er een extra kindje bij etc.
Werk met eten, speeltjes etc.
Het mooie weer komt eraan dus hup tuin in en kindjes een bal laten gooien en als hij hem terug brengt krijgt hij iets lekkers van het kindje.

Wat ook kan meespelen bij jou hondje is dat hij nogal wat probleempjes heeft lichamelijk en dus bang is dat de kinderen hem pijn gaan doen. Kinderen zijn immers onvoorspelbaar.

Joop (Gast)

Negeren werkt goed bij aandachtvragend gedrag.
Bijvoorbeeld: baas komt thuis, hond springt blaffend tegen de baas op.
Als je de hond dan negeert, en hem pas begroet als hij rustig is, zal hij leren
rustig = aandacht van de baas.

Bij angstagressie (angstblaffen, -grommen en -bijten) werkt negeren meestal niet, zeker niet zolang de oorzaak (in dit geval het kind) te dichtbij is. Of onvoorspelbaar reageert (want dat doen kinderen): ze kijken de hond aan of hangen over hem heen.

Dan zul je niet moeten negeren maar gericht trainen.
Niet zoals deze TS beschrijft dmv correcties. Dan straf je de hond als hij gromt, bijvoorbeeld. Met als gevolg dat de hond leert: ik mag blijkbaar niet meer grommen. Maar het kind blijft eng. Oorzaak probleemgedrag niet opgelost > dus probleemgedrag blijft bestaan.

Beste is aanleren dat kinderen "leuk" zijn. Dit moet je in kleine stapjes doen.
Op een (grote) afstand van de kinderen gaan staan, als hond niet reageert (dwz niet fixeert, niet gromt blaft of bijt) belonen met iets lekkers of spel (wat je hond ervaart als beloning).
Vervolgens de afstand steeds kleiner maken.
Als de hond toch gaat blaffen/grommen/etc. ben je te dicht genaderd. Afstand weer vergroten.

Overigens is het wel goed als de kinderen de hond niet benaderen, aankijken, aaien of over hem heen hangen. Dus in die zin moeten de kinderen hem WEL negeren.

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli

honden foto van Jessie en Eli

"
Doordat ze Eli compleet moeten negeren maak je het probleem juist alleen maar erger.
Ga eens oefenen met kinderen.
Begin met 1 kindje die hem wat lekkers geeft uiteraard onder goed toezicht van jou en laat hem aan het kindje wennen.
Als hij niet meer gromt en het normaal vind haal je er een extra kindje bij etc.
Werk met eten, speeltjes etc.
Het mooie weer komt eraan dus hup tuin in en kindjes een bal laten gooien en als hij hem terug brengt krijgt hij iets lekkers van het kindje.

Wat ook kan meespelen bij jou hondje is dat hij nogal wat probleempjes heeft lichamelijk en dus bang is dat de kinderen hem pijn gaan doen. Kinderen zijn immers onvoorspelbaar. "



Jaqueline Eli heeft geen medische problemen. Dat is Jessie en die is juist heel sociaal.

De manier wat je schreef heb ik gedaan, gelijk toen hij bij ons kwam. Alle kinderen gaven hem wat lekkers. Ondanks dat heeft hij een hekel aan kinderen, vandaar dat ik hem nu wil leren dat kinderen niet eng zijn, ze geven hem geen aandacht dus laten ze hem met rust.

Ik wil hem gewoon tot rust laten komen en zodra ik de middelen heb, een GT inschakelen. Al betwijfel ik of die zijn karakter kunnen veranderen.


honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Met heel veel spijt in mijn hart moet ik mededelen dat we Tibo herplaatst hebben bij de buren, hij gaat daar een maandje op 'proef' en als het allemaal goed gaat dan zal hij daar blijven. Ik vind het verschrikkelijk! :( Maar we hebben even mijn gezondheid op de eerste plaats gezet. Ik zal mijn klein ventje erg missen :(

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

" Met heel veel spijt in mijn hart moet ik mededelen dat we Tibo herplaatst hebben bij de buren, hij gaat daar een maandje op 'proef' en als het allemaal goed gaat dan zal hij daar blijven. Ik vind het verschrikkelijk! :( Maar we hebben even mijn gezondheid op de eerste plaats gezet. Ik zal mijn klein ventje erg missen :( "

Dat zal een moeilijke beslissing voor je geweest zijn...maar wel een dappere beslissing.
Je eigen gezondheid gaat voor....en waarschijnlijk is het voor Tibo ook beter. Hoop dat Tibo het erg naar zijn zin gaat krijgen bij de buren zodat het voor jou ook makkelijker te accepteren is.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Dappere beslissing.
Misschien is zo ook wel beter voor Tibo.
Is hij daar alleen?

Heel veel sterkte!
Gelukkig kan je hem nog wel vaak zien.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Erg dapper van je! 
Ik ben benieuwd hoe hij de komende maand gaat ervaren.
Jij heel veel sterkte.

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli

honden foto van Jessie en Eli

"

Overigens is het wel goed als de kinderen de hond niet benaderen, aankijken, aaien of over hem heen hangen. Dus in die zin moeten de kinderen hem WEL negeren. "



Dit bedoel ik, als Eli zelf interesse toont dan word hij de hemel ingeprijsd. Alleen kinderen mogen niet zelf naar hem toe.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Agressief gedrag chihuahua?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^