Een puppy die is niet af te leren onder haarzelf te doen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

als ik het zo lees, je gevoel, hoe je tegen het hondje aankijkt ..... hoop dat hij / zij bij lieve, geduldige, hart voor het dier hebbende mensen terecht komt. 
want als een hond iets verdiend is het dat en niet waar hij / zij nu zit. 

en ja ... waar gaat hij heen op deze trieste zaterdag middag?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een puppy die is niet af te leren onder haarzelf te doen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DD

honden foto van D

" als ik het zo lees, je gevoel, hoe je tegen het hondje aankijkt ..... hoop dat hij / zij bij lieve, geduldige, hart voor het dier hebbende mensen terecht komt. 
want als een hond iets verdiend is het dat en niet waar hij / zij nu zit. 

en ja ... waar gaat hij heen op deze trieste zaterdag middag? "

Eenmaal raden??

In en in triest dit. Er zou een zwarte lijst moeten komen, voor egoïstische mensen zoals de ts. Dat ze nooit meer een hond kunnen kopen.

honden foto van Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

Arm dier, had ik maar ee mega-boerderij, zou ik ze allemaal op gaan halen de stakkers :'(

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

Bah bah, het arme beestje. is nog beter af in een asiel dan bij een persoon zoals jou! Kan hier zo gruwelijk kwaad om worden, neem ook geen hond meer jij want dat verdien je gewoon niet!
Toen je kind nog in zijn luier plaste en poepte met zn 3 maanden heb je dr toen ook gedumpt??? ;-);-);-);-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ehm.. zijn jullie niet benieuwd hoe het verder gaat met dit hondje?
Ik wel.
En met dit soort reacties krijgen we dat natuurlijk nooit meer te horen..

Helaas vraagt TS niet meer om advies, maar zoekt (naar mijn mening) eigenlijk gewoon een ander adres voor haar hondje en eigenlijk voor vandaag.
Nu kan ik mij echt heel erg voorstellen dat als je een hondje met twee maanden krijgt en drie maanden later is er nog niet een schijntje zindelijkheid te bemerken dat je dan gefrustreerd bent. Niet dat het hondje hier ook maar iets aan kan doen.. als je in een krat opgroeit en daar altijd je behoefte moet doen en je nieuwe baasje is intussen weer aan het werk en kan je dus niet ieder uur, of zelfs ieder half uur buiten zetten, hoe moet je dan weten dat je geacht wordt buiten te plassen?
En ik denk zelf ook dat een medische oorzaak niet uit te sluiten is.
Ik heb genoeg mensen op puppycursus die wanhopig zijn omdat hun pup van 12 weken nog niet zindelijk is.. (zeker omdat er veel verhalen te ronde gaan dat je een pup binnen vijf dagen zindelijk kan hebben..) en al dat opruimen, ieder uur naar buiten, 's nachts naar buiten, het breekt ze aardig op.

Ik vind het dus niet raar dat TS gefrustreerd is geraakt, dat kan ik me zelfs heel goed voorstellen. Alleen zijn er heel veel dingen die gedaan hadden kunnen worden en die nog gedaan kunnen worden. Het is heel erg jammer voor het beestje en voor ts dat het nu zo ver is, dat ts de hond eigenlijk geen dag langer meer wil hebben.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik wandel nu met 8 maanden oude pup 5 x op een dag.... Dus voor een pup van 3 maanden moet je er echt vaker uit!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik ben het eens met Margje & Biko: hoe moet het hondje weten waar hij moet plassen als 't 'm nooit geleerd is?

TS, je zegt dat je van een 5 maanden oude pup verwacht dat hij aangeeft dat hij moet plassen, maar dit kan je toch niet verwachten als het hem nooit geleerd is? 
Een kind van 10 kan normaal gesproken wat rekenen en lezen. Maar als dit kind de eerste jaren van zijn leven opgesloten heeft gezeten en 't hem daarna nooit geleerd is, verwacht je dan ook dat het kind toch kan rekenen en lezen? Nee toch? 
En dat is dus precies hetzelfde met jouw puppy: Jij hebt geen tijd om er elk uur uit te gaan om je hond zindelijk te maken, en je hondje krijgt daardoor dus niet de juiste training, waardoor hij het ook nooit zal leren.

Je weet wanneer je een hond (en vooral een pup) neemt, dat dit tijd kost en dat je zélf voor de opvoeding verantwoordelijk bent. Jammer dat je je dit niet van tevoren bedacht hebt en dat de pup hiervan nu de dupe is.

Ik hoop dat je een fijn huisje voor je pup kan vinden, want je pup verdient beter dan dit.

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Erg sneu dit. Wij hebben ook een engelse cocker spaniel en zindelijk krijgen was niet heel makkelijk maar dat is denk ik met elke pup. Wij gingen elk uur even naar buiten. Dit hebben ze echt nodig. En als hij dan een ongelukje had dan was het jammer en weer naar buiten. Ik hoop echt dat het hondje goed terecht komt. Mijn hart breekt als ik Dit hoor. Als ik dan naar onze hond kijk dan zie ik me toch een lieve (zindelijke) hond! Het kost gewoon tijd en energie maar je krijgt er wat voor terug.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Naar mijn mening, heeft ze allang een keus gemaakt, ook na het openen van dit topic...ik voelde door de regels heen dat ze de deur naar meer mogelijkheden en oplossingen , dicht heeft gedaan...als je een topic opend, wetende dat je op een forum als dit reacties hierop krijgt, dan laat je even wat van je horen, een serieuze zaak zoals deze daar hoor je m.i ook een actieve rol in te spelen...

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Is er trouwens al iets bekend over de pup? Heeft hij/zij al een nieuw baasje?

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Denk dat jullie een beetje te hard reageren want ik denk dat het een noodkreet is.De ene pup is inderdaad het andere niet hier heb ik er 1 van een jaar die nog wel eens wil lekken mijn reu daarintegen was met 10 weken geheel zindelijk. Denk zeker dat de start van de pup verkeerd was en dat je niet overstag had moeten gaan maar snap ook wanneer je met kinderen staat bij zo'n fokker dat het vreselijk moeilijk is om nee te zeggen. Het enige wat je kan doen is echt even een paar dagen van vooraf aan beginnen met heel vaak naar buiten en omdat je pup 5 maanden is zou het denk ik best wel snel kunnen gaan. Weet ook dat je uiteindelijk het beste voor hebt met de hond want je bent ook naar de DA geweest en er was een blaasontsteking dus misschien heeft je kleintje daar ook nog een nasleep van. Nog een paar dagen dan zijn de kinderen 4 dagen vrij dus mooie gelegenheid om even goed de zindelijkheidstraining te hervatten enne niet boos worden op je kleine monstertje daar gaat ze alleen meer van plassen

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Je heb het je zelf aangedaan, wanneer je een hondje koopt wat in een klein hokje zn behoeften moest doen zal minder snel zindelijk woorden. Dan een pup dat uit zn nest (slaapplaats) moet kruipen om zn behoeften te doen, deze heeft van naturen al geleerd zijn nest schoon te houden en dit dient als basis.

Deze basis heeft jou pup niet gehad, en hierdoor zal de sindelijkheids training langer gaan duren.

Hier heb je blijkbaar NIET over na gedacht en is het dus je eigenschult.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Je heb het je zelf aangedaan, wanneer je een hondje koopt wat in een klein hokje zn behoeften moest doen zal minder snel zindelijk woorden. Dan een pup dat uit zn nest (slaapplaats) moet kruipen om zn behoeften te doen, deze heeft van naturen al geleerd zijn nest schoon te houden en dit dient als basis.

Deze basis heeft jou pup niet gehad, en hierdoor zal de sindelijkheids training langer gaan duren.

Hier heb je blijkbaar NIET over na gedacht en is het dus je eigenschult.

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

wat jammer, hoop nog een bericht te zien waar het diertje nu is...

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

waarom heb je 3 maanden geleden geen advies gevraagd ?

honden page profiel SitaSita

honden foto van Sita

Ik kan je frustratie begrijpen, alleen kun je er mss op een andere manier mee omgaan?

Ik hoop nog iets te horen.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Daar hoor je niks meer van hoor.
Ts vind het gek dat een broodfok hond niet zindelijk te maken is als je er toch maar liefst 5x per dag mee naar buiten gaat.
Geen enkele pup is op die manier zindelijk te krijgen met 5x per dag naar buiten.
Iets wat een beestje normaal vind zal moeten worden omgebogen en ja als het beestje de hele dag geen goed voorbeeld krijgt behalve op de momenten dat TS een keer thuis is dan gaat dat nooit werken.
Zoek een goed baasje voor het beste hondje een die wel weet hoe om te gaan met pups en koop zelf nooit meer een hond of pup aub.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Oh, er is er weer een, en dan krijgen alle mensen hier met goede bedoelingen, juiste adviezen, waarschijnlijk weer een opmerking dat ze mensen wegjagen?

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik denk als hier iemand komt en jullie alleen aanvallen met z'n alle het tegendeel bereiken jullie helpen nu niet jullie jagen mensen weg

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Je heb het je zelf aangedaan, wanneer je een hondje koopt wat in een klein hokje zn behoeften moest doen zal minder snel zindelijk woorden. Dan een pup dat uit zn nest (slaapplaats) moet kruipen om zn behoeften te doen, deze heeft van naturen al geleerd zijn nest schoon te houden en dit dient als basis.

Deze basis heeft jou pup niet gehad, en hierdoor zal de sindelijkheids training langer gaan duren.

Hier heb je blijkbaar NIET over na gedacht en is het dus je eigenschult. "
Mijn hond zat niet in een klein hokje is nu een jaar we kregen haar met 9 weken ging 8 tot 10 maal daags naar buiten geen blaasontsteking niks maar nog steeds af en toe plast in huis. Ze gaat nu nog 6 tot 8 x daags naar buiten. Moet jij mij vertellen waar het fout gaat daarbij zeggen mensen ook vaak zoiets om zich zelf vooral niet de schuld te geven maar het probleem min of meer bij de fokker terug leggen

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

" Ik denk als hier iemand komt en jullie alleen aanvallen met z'n alle het tegendeel bereiken jullie helpen nu niet jullie jagen mensen weg "


Snap niet waarom je het als 'aanvallen' ziet. Iedereen heeft gewoon het beste voor met het betreffende hondje en dat verwachten we van een baasje die hier zgn voor advies komt ook.. helaas blijkt dat soms niet het geval. Je kunt ook niet alles met de mantel der liefde bedekken.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Even buiten een aantal rassen die waarschijnlijk iets meer moeite hebben met de zindelijkheid...

Bij een goede fokker,...heb je voor 90% minder kans op dit soort ongein..
Nee, daar heb je nu niets meer aan..inderdaad.
Maar dat "simpele" gedoe van totaal geen enkele intresse in je pup hebben, geen enkele intresse in een fokker, geen enkele intresse over die belangrijke weken in het nest...
"zucht".!

*wacht vol ongeduld op die goude zin .."tja, de 1 doet het zus en de ander doet het nu eenmaal zo"..

Inderdaad...
De 1 intreseert zich totaal niet voor de leefomgeving van zo'n kleine.
Want wat maakt het eigenlijk ook uit als de pups niet elke uur worden schoongehouden doormiddel van een schone bak.?!?!.

Ik rij ook graag van Antwerpen naar Rotterdam via Duitsland.?!?! ;-)
De 1 doet het zus , en de ander doet het zo..

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Er wordt eerst advies gevraagd ivm met onzindelijkheid van een pup van drie maand oud, meteen daarop wordt er doodleuk neergeschreven dat hij vandaag weg moet want ze ziet het niet meer zitten, hele huis stinkt naar 'pies' en ze kan er toch niet alle uren mee buiten gaan....Ook betreft het hier waarschijnlijk een broodfokhondje aangezien het de eerste weken van zijn leven in een 'krat' gezeten heeft...Welke antwoorden moeten we dan geven...Ach, het betreft hier een impulsaankoop en nu wordt het beestje gedumt zoals een jas die de foute kleur heeft..neen, daar kan ik nu juist niet goed tegen, ts weggejaagd of niet, ze was gewoon van plan om hier iemand tegen te komen die de pup meteen ophalen kon en waarschijnlijk tegen een fikse vergoeding...zoals zovele op marktplaats...Mensen moeten leren nadenken voor ze tot de aanschaf van een hond overgaan en dat wordt nogal eens vergeten !

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Nou als je sommige opmerkingen ziet van mensen is het niet al te vriendelijk gereageerd Veel dingen kunnen op een andere toon ook gezegd worden. Zou zo jammer als iemand als gast gelijk weer wegblijft terwijl ze waarschijnlijk wel kwam vragen om begrip. Ik en iedereen zegt wel eens ik ben er klaar mee ik kap er mee en morgen is een nieuwe dag dan kijk je weer anders en zeker als je leuke tips krijgt

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Er wordt eerst advies gevraagd ivm met onzindelijkheid van een pup van drie maand oud, meteen daarop wordt er doodleuk neergeschreven dat hij vandaag weg moet want ze ziet het niet meer zitten, hele huis stinkt naar 'pies' en ze kan er toch niet alle uren mee buiten gaan....Ook betreft het hier waarschijnlijk een broodfokhondje aangezien het de eerste weken van zijn leven in een 'krat' gezeten heeft...Welke antwoorden moeten we dan geven...Ach, het betreft hier een impulsaankoop en nu wordt het beestje gedumt zoals een jas die de foute kleur heeft..neen, daar kan ik nu juist niet goed tegen, ts weggejaagd of niet, ze was gewoon van plan om hier iemand tegen te komen die de pup meteen ophalen kon en waarschijnlijk tegen een fikse vergoeding...zoals zovele op marktplaats...Mensen moeten leren nadenken voor ze tot de aanschaf van een hond overgaan en dat wordt nogal eens vergeten ! "
Misschien wel misschien niet want denk dat ze dan weer terug naar MP was gegaan als ze het echt wil

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Vind dat Tineke Bakker zeker een punt heeft.

Ts heeft eerder honden gehad maar dit heeft zij niet eerder meegemaakt dus het is voor haar ook een nieuwe situatie en waarschijnlijk is ze bang dat het hondje nooit echt zindelijk wordt waardoor zij er ook niet vrolijker op wordt, wat ik wel kan begrijpen.
Ik zie haar topic als een noodkreet.
Ik heb zelf een jonge hond en het is behoorlijk pittig soms in vergelijking met mijn vorige 'voorbeeldhond' wat ook mijn persoonlijke eigen vergelijking was.
Ts heeft zich erop verkeken, dat kan, en nu zit ze met haar handen in het haar en dan wordt ze hier zwart gemaakt, leuk hoor, misschien heeft ze in haar frustratie het hondje ergens ondergebracht waar het helemaal niet thuishoort ook bv uit ontwetenheid oid.

Joop (Gast)

Het is echt belachelijk triest hoe sommige mensen met hun huisdieren omgaan. 
Daar mag toch best iets van gezegd worden? (Mits geen enorme scheldpartij natuurlijk.)
 
Nu krijgen de mensen die de TS (terecht!) hebben " aangepakt" weer het verwijt dat ze haar hebben weggejaagd...
 
Alsof mensen als TS - die zo over een hond denken - uberhaupt open staan voor zinnige meningen?
Daarom moet je ze maar naar de mond gaan praten? Omdat je ze anders wegjaagt?
 
En het allererste: waarschijnlijk wordt de hond gedumpt en is er morgen weer een nieuwe, via marktplaats uiteraard (want je zou eens een hond bij een goede fokker vandaan halen, veel te veel gedoe natuurlijk)...

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Het is jammer dat na een week na de blaasontsteking, je niet om hulp bent komen vragen. Dan was je pup nog veel jonger en jij nog veel minder gefrustreerd.

Ik snap je frustratie.
Je zegt dat je zo af en toe werkt. Hoe lang is dat dan? Kun je de andere uren je pup wel proberen zindelijk te maken?
Wij hebben in het begin een lijstje bij gehouden met op welke tijden Sep plaste en poepte (incl de ongelukjes die binnen gebeurden). Hierdoor zagen we een ritme en lukte het om ongelukjes vaker voor te zijn.
Maar nog plaste Sep tot 5 weken geleden zo af en toe in de bench of op de deurmat. Toen hij 17 weken was ben ik overgegaan op kvv. Daar zit hij nu alweer 4 weken op. En ik weet niet of het daardoor komt, maar ongelukjes komen nauwelijks nog voor (okee ... donderdag nog 1, want hij lag in de bench te slapen en ik was eten aan het koken en in ene dacht ik ... shoot het is al meer dan 3 uur geleden en op dat moment werd hij wakker en begon te piepen in de bench. Ik hem er uit halen, maar het kwaad was al geschied ... boos op mijzelf, want het was niet nodig geweest!!!).

Ik heb het idee dat hij met brokjes vaak een grote sloot water naar binnen kreeg (zout, droog) en drink zelf maar eens 3 glazen water achter elkaar ... Dan moet je soms zo nodig dat je nog maar net het toilet haalt. En als er dan niemand is die ziet dat je moet, en je blaas nog niet zo sterk is ... Dan is een ongelukje gauw gebeurdt! Sep moest toen ook wel eens 3 x in een uur ...

Ik hoop toch dat je besluit de tijd te nemen voor je pup. Hij heeft het bij de fokker niet geleerd hoe het moet. Je kunt ook beginnen met hem krantzindelijk te maken, als tussen station. Sep was krantzindelijk toen we hem kregen van de fokker en na een weekje hebben we de krant weg gehaald.

Nog even over de lucht. Wij maakten alles schoon met dettol, waar gepiest of gepoept was (ook de bench). ik ruik liever dettol dan een poeplucht :P.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Jeetje,wat een drastisch besluit,om een "baby",geheel afhankelijk van jou,zomaar weg te doen!
Waarom,omdat de pup zich als pup gedraagd! ;-)
Een pup moet heel erg veel dingen leren,wanneer de pup verhuisdnaar de nieuwe eigenaar,is de eigenaar geheel verantwoordelijk voor de pup en moet de pup alles gaan AANleren!
Een pup weet nog niet van alles wat goed of fout is,een pup kun je dus niets afleren maar moet je dingen aanleren!
De ene pup is de andere niet,de ene een snelle leerling de ander ietsje langzamer!
Ieder dier is uniek,geen hond is hetzelfde,dus de vergelijking van je eerdere honden is niet op zijn plaats!
Deze pup komt van een slechte fokker,heeft slechte eerste ervaringen opgedaan,daar vanuitgaand had er meer geduld mogen zijn!
Pups kunnen meestal nog niet heel lang hun behoefte ophouden en verstandig is om zo vaak mogelijk naar buiten te gaan,bv om de 2 uur,om zo de pup te LEREN waar hij behoefte mag doen!
Meeatal is het zo dat het na een jaar misschien echt stabiel wordt qua zindelijkheid en tussen de 2 en 3 jaar stabiel qu karakter en gedrag!
Het kost dus behoorlijk veel tijd en energie,een pup grootbrengen gaat gewoonweg niet in een paar maandjes tijd!
Erg jammer dat je niet eerder informatie hebt gevraagd en nu de pup dus de dupe wordt.. :'(

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Vind dat Tineke Bakker zeker een punt heeft.

Ts heeft eerder honden gehad maar dit heeft zij niet eerder meegemaakt dus het is voor haar ook een nieuwe situatie en waarschijnlijk is ze bang dat het hondje nooit echt zindelijk wordt waardoor zij er ook niet vrolijker op wordt, wat ik wel kan begrijpen.
Ik zie haar topic als een noodkreet.
Ik heb zelf een jonge hond en het is behoorlijk pittig soms in vergelijking met mijn vorige 'voorbeeldhond' wat ook mijn persoonlijke eigen vergelijking was.
Ts heeft zich erop verkeken, dat kan, en nu zit ze met haar handen in het haar en dan wordt ze hier zwart gemaakt, leuk hoor, misschien heeft ze in haar frustratie het hondje ergens ondergebracht waar het helemaal niet thuishoort ook bv uit ontwetenheid oid. "
Dank je Mira maar ik heb soms het idee dat mensen hier een mooi verhaal vertellen maar op hun is het niet van toepassing. Denk dat ts inderdaad een fout heeft gemaakt wat erg is maar niet zo maar terug te draaien. En wanneer dan wordt gezegd lekker makkelijk je hond nu weg doen is niet eerlijk. Ze had ook een andere k.tsmoes kunnen verzinnen waardoor iedereen haar zielig had gevonden maar nee ze zegt dat het haar niet lukt en dat is pas EERLIJK

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een puppy die is niet af te leren onder haarzelf te doen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Hekel aan tuigje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^