Iemand ervaring met Marktplaats? :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Ik zag dat de fokker waar de vader van onze pup woont ook op mp adverteert. Zij zetten ook een link naar hun website er bij.
ook wordt er geen prijs genoemd in de advertentie, alleen dat je voor een goedkope pup niet bij hen terecht kunt :-).

Dus ook fokkers die nog pups"over" hebben, zetten advertenties op mp.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand ervaring met Marktplaats? :)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Max komt van Marktplaats, gekocht als pup. Achteraf blijkt dat deze persoon veel vaker nestjes heeft van andere rassen. Maarja de verdieping komt pas later. 
De volgende hond komt niet van marktplaats..althans geen pup.. Met Max is gelukkig alles goed, maar je leest van die verschrikkelijke verhalen.. 
Herplaatsen..tja ik weet niet via marktplaats.. net als wat anderen zeggen, vreselijk opletten!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Luna en Lucy maar ook Rambo via de marktplaats gevonden Luna moest weg uit armoede Lucy wel van een fokker die ook dus op mp adverteerde en Rambo ook een oeps nest en nu ben ik maar wat blij met dit oepsnest

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Ik heb Rocky ook via marktplaats gevonden.
Mij is ook niet alles verteld.
Hij kon met katten, dat klopt gelukkig.
Hij was een heel rustig hondje, dat klopte ook.
Hij blafte nooit, dat klopt dus niet. Slaat aan als er iemand aan de deur komt en is dan moeilijk te stoppen. Als er in de verte een hond blaft moet hij zich er nodig mee bemoeien.
Verder is mij niet vertelt dat hij angst-agresie heeft voor grote honden, daar werk is nu al bijna 2 jaar aan en het gaat stukken beter.
Er werd ook niet vertelt dat hij een oorontsteking had, gaf wel een groezelig flesje oordruppels mee. Dat heb ik uiteraard niet gebruikt, eerst naar eigen DA geweest.
Hij was echt verwaarloosd, hele lange nagels, vieze plak om zijn bekkie, oor- en oogontsteking, tandvleesontsteking en een slecht gebit. Hij stonk een uur in de wind.

Veel is opgelost, maar het is en blijft een allergie hondje.
Verder is het een schat, een echt lieverd. Hij loopt naast de scootmobiel en zit op de voetenplank of hij nooit anders gewend is.
en reuze blij met hem.

honden page profiel HankaHanka

Wat mij wel opvalt:ik zie veel fokkers van tch wel bijzondere rassen z.a. Tibet Mastiff, Fila, Spinone etc adverteren op MP, incl stamboom. Raken die fokkers de pups niet kwijt via de rasvereniging? Of zijn ze niet aangsloten?Het is natuurlijk erg verleidelijk, om als je al lange tijdop een wachtlijst staat, toch maar een pup snel via MP te kopen.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Wat ik vooral storend vind aan gevalletje MP,is bv;
Mensen zijn voor NU opzoek naar een hond (zoals zo vaak het geval is..),willen geen pup omdat dat teveel tijd enz kost,dus dan maar een jonge of volwasse hond.
In een advertentie staat dan een verhaaltje over de hond en de "reden" van herplaatsing.
Bv,kan goed met kinderen,is niet angstig,luisterd perfect etc..
Eenmaal bij de nieuwe eigenaar,word er de eerste week al geklaagd,de hond luisterd niet perfect en is onzeker..
Dan denk ik,dan weet je ook niet wat het inhoudt om een herplaatser in huis te halen!!
Het is toch niet zo vreemd dat de hond dan niet perfect luisterd,daarvoor moet je een vertrouwensband hebben en dat kost tijd en energie!
Het is een levend wezen dat plotseling in een andere omgeving is met vreemde mensen!
Het is geen kant en klaar product dat retour kan omdat het niet bevalt!
In mijn ogen verwachten vele mensen veel teveel van (een) zo'n hond!
:'(

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Daar ben ik het niet helemaal mee eens Isha.

Ik zie vooral veel advertenties van mensen die een halfwas pup 6 maanden tot 1,5 / 2 jaar willen herplaatsen met als reden omdat ze te "druk" zijn, het niet binnen het gezin past (kindje op komst,  jonge kinderen in huis wat te veel tijd kost enz), het karakter niet goed bij hen is, te groot wordt enz.....

Ik zie weinig herplaatsers in de leeftijd van 3 tot 8 (daarna ook weer wat meer echte oudere hondjes)... ik denk dat juist veel te veel mensen zomaar een pup aanschaffen zonder ook zich te verdiepen in het ras en opvoeding. En denken ach is leuk voor de kids enz....

De mensen die voor een herplaatser willen kiezen (die ze niet perse gratis willen) zijn denk ik wel redelijk bewust waar ze aan beginnen maar mensen die een pup kopen niet... en dan ligt het altijd aan de hond.... nooit aan hun keuze of hun manier van opvoeden of mee bezig zijn.

Ben het wel helemaal met je eens dat elke nieuwe hond veel tijd kost of het dan een pup of herplaatser is. Je moet ze toch altijd opvoeden naar je eigen regels en een band opbouwen. Ik zeg altijd, ook bij een herplaatser (zelfs met een goede achtergrond) moet je minimaal 1 jaar uittrekken om een goede band te krijgen, mee op cursus gaan en zelfs dan kom je nog zo nu en dan voor verrassingen te staan ;-)

Kielfje (Gast)

Wij hebben onze nu bijna 1 jaar oude Cairn Terrier ook via MP gekocht. Wij wilden heel graag een pup kopen bij mensen thuis en niet perse bij een eventuele (brood)fokker. De eerste indruk die wij hadden was meteen heel goed. Veel kinderen aanwezig, hondjes gewoon in de huiskamer. Beetje een bende omdat het er een halve dierentuin was ook met katten enz. Wat ik hierdoor merk is dat onze  Puk wel vanaf het begin al aan heel goed gesocialiseerd is. Dus onze ervaring met een hondje vie MP kopen is positief, we hebben wel heel goed geselecteerd en zagen ook veel advertenties die we absoluut niet vertrouwden.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Ben het wel met Sally eens hoor... veel herplaatsers die op MP staan zijn 6-8 mnd en dan staat er een verhaaltje bij van .. toch geen tijd voor.. zielig voor de hond want is hele dag alleen thuis... hond heeft recht op meer aandacht... en juist DIE leeftijd is lastig ivm het puberen... dus tja dan valt het ineens erg tegen...het lijkt in eerste instantie allemaal zo leuk een pup.. maar mensen vergeten vaak dat ze ook opgevoed moeten worden (en consequent!) en dat ze verzorging en aandacht nodig hebben. Het is geen speelgoed hond die je koopt... leuk om te knuffelen voor de kinderen... ja hartstikke leuk! maar ze hebben dezelfde opvoeding nodig...

Maar om op je vraag terug te komen... Keetje komt ook van MP hoor en het is een fantastische hond waar we heel blij mee zijn! en ja... nu 8 mnd en een echte puber, dat ik haar wel eens achter het behang wil plakken haha.. maar ff doorzetten nu! Ik ben de baas!
Je moet gewoon  goed informeren en je gevoel laten spreken als je een leuk nest op MP ziet... als iets je niet aanstaat in het geheel dan gewoon niet doen .... Succes!

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

Ik denk dat je bij marktplaats gewoon heel erg op je hoede moet zijn.
Goed weten waar je op moet letten en luisteren naar je gevoel.
Bij twijfel niet doen.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Oh sorry... je zoekt natuurlijk een herplaatser en geen nest... ...

hou je ons op de hoogte? succes!

honden page profiel Elmo&SpikeyElmo&Spikey

honden foto van Elmo&Spikey

Een dier van marktplaats,
Goed opletten,, geen ervaring met honden? dan zou ik het niet doen!!

Mankeert bijna altijd wel iets aan!, Gedrag of lichamelijk.
of niet geent, ontwormt ontvlooid.
Zelfde als met auto's gebreken merk je later pas.

heel veel honden die gekocht zijn op marktplaats belanden alsnog in het asiel
en is het een stuk moeilijker om ze te plaatsen.

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Je ziet zelfs al pups van 8-10 weken die moeten worden herplaatst, hebben die mensen het wel geprobeerd?

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ik ben zelf ook aan het rond kijken voor een herplaatser of pup. Ook via marktplaats sluit ik niet uit... maar owh wat ben ik op mijn hoede...

Zo had ik vandaag min of meer een nestje pups gevonden (helaas zonder stamboom) die mij wel 100% aansprak, leuk en goed mail contact en kwam allemaal perfect op mij over.... maar ikke ben niet gek. Toen gaf de "fokker" van dit nestje mij een website waarop papa en mama te zien waren en na even flink te snuffelen op die site (en check, dubbel check, drie dubbel check o.a. ook via google, waar juist niets uitkwam, wat ik juist niet vertrouwde met haar teksten in de mail, had wel leuke verhaaltjes verwacht over de eerdere pups, of uitslagen van o.a. papa enz.) ben ik tot de conclusie gekomen dat dit niet mijn nestje pups is waar ik een pup uit wil....

Hoe leuk ze er ook uitzien. Ouders/ vader hebben wel een stamboom (is een kruising van 2 rassen) maar las dingen op de website waardoor ik sterk vermoed dat deze mensen fokken voor de centen en aan veelvuldige van honden voor de centjes, dan fokken met doel, mooie lijnen.

Als het per ongeluk een oeps nestje is tussen 2 (eigen) dieren waarbij het per ongeluk een keer mis is gegaan en de mensen er het beste van maken, kan bij iedereen gebeuren maar dan kom je uit bij particulieren.... niet bij fokkers waarbij het lijkt dat er standaard zo gewerkt wordt.

Fokken voor centen gaat zo tegen mijn principes in, zelfs als het niet direct op een verkeerde manier gebeurt voor de dieren zelf. Dat ik absoluut mijn centjes niet aan mensen geef waarbij ze dan ook nog beloond worden voor hun "verkeerde" manier van fokken.... en niet investeren in goede, geteste ouder dieren e.d. en hun hobby uitoefenen.

Moet er wel bij zeggen dat als ik de website niet had gezien, ik er 150 km voor heen was gereden want uit het mail contact kon je absoluut niets verdachts of oneerlijks halen (denk ook niet dat ze oneerlijk zijn, enkel anders tegen de dingen aan kijken dan ik). Dan had ik daar ter plekke waarschijnlijk de situatie zo ingeschat zoals ik nu ook doe maar dan had 300km voor niets gereden....

Ik heb trouwens niet (direct) het idee dat de dieren het zelf daar slecht hebben, en denk dat ze er op zich best goed mee omgaan. (maar kan daar ook weer niets zinnigs over zeggen, want daarvoor heb ik gewoon te weinig info)

Hier o.a. wat invullingen/ lastige vraagtekens van mij over dit adres, waardoor de bellen rinkelen.
Misschien ook voor andere info waar ze wat mee kunnen.....

Ze bieden o.a. vader aan als dekreu (vader heeft een stamboom) voor een prijs die ik niet helemaal kan rijmen. Als je hem als dekreu wilt voor een niet stamboom teef, is de prijs maar 1 derde van de basis prijs met stamboom. Dat geeft in mijn ogen aan, dat ze voor veelvuldig willen dekken gaan. De reu wordt dan voor iedereen bereikbaar die een teef wil laten dekken met een stamboom reu, maar geen stamboom wilt of kan aanvragen. En dat ze geen eisen stellen aan de teef zelf. Op deze manier hoeven hun de reu niet te testen om er toch geld aan te verdienen. Of zie ik dat fout?

Vader is niet getest op erfelijke ziektes en is nog maar kort bij hun en komt van een andere fokker vandaan waar hij al dekreu was. Waarom niet getest? Geen idee, volgens haar waren alle nakomeling die hij verwek heeft niet ziek, alsof dat iets zegt....

Er zouden inmiddels vele nakomelingen van de reu rondlopen maar kan er dus geen 1 vinden via internet...... de fokker waarvan de reu de kennelnaam draagt komt uit belgië. Maar kan helemaal niets over deze reu vinden.

Voor moeder zou dit het eerste nestje zijn? daar is sowieso niets over te vinden. Staat alleen een klein fotootje op de website, niet eens haar naam, Weet dus ook niet zeker of moeder wel een stamboom heeft, weet wel dat zij ook niet getest is op erfelijke ziektes.

Er staan geen foto's (van de pups) op hun website of foto's hoe de pups bij hun opgroeien (is het een kennel of in de woonkamer bijv). Dat verhaal is dus niet te checken over de socialisatie door leuke foto's.

Ze hebben meerdere dekreuen en er staan wel andere pups op hun website, maar daar kan ik dan weer niets over vinden welke moeder die dan hebben... De kruising is wel hetzelfde zover ik kan zien maar het zou veel te kort op elkaar zitten qua geboortedatum om van de zelfde moeder te zijn.

Beter gezegd, ze hebben alleen hun (stamboom) dekreuen erop staan (met een kleine foto en de prijs maar verder niets, geen geboortedatum, geen test uitslagen, geen inkijk stamboom) Er staat ook niets op aan andere nuttige info wat ook, niets over de kleur, niets over karakter, niets over hun achtergrond, niets over nakomelingen, niets over de sport of shows of wedstrijden... gewoon niets).

Zag wel op internet dat ze al eerder met de vader? een ander nestje hebben gehad bij hun een aantal weken geleden met een andere moeder (een ander ras, kruising). Er staat ook niets op hun website verder over dit nestje, geen foto's, geen vermelding, geen geboorte/nest verslag, niets.

Er staat helemaal niets over hun eigen teven.
Ik heb werkelijk geen idee hoeveel honden / dieren ze eigenlijk hebben....

Ik  kan verder niet oordelen aan de hand van deze informatie of het wel of geen oke adres is als je een geen stamboom pup wilt. Daarvoor heb ik te weinig info. Maar voor mij een duidelijk beeld, dat ik geen risico ga nemen, heb toch een duidelijk geen pluis gevoel.

honden page profiel Kevin baasje van Yuki en IsisKevin baasje van Yuki en Isis

honden foto van Kevin baasje van Yuki en Isis

Je moet vooral eens huskies proberen te zoeken op zulke sites en dan zo voor de gein zo goedkoop mogelijk, dan bericht verzenden...  daarna krijg je altijd een email in gebrekkig nederlands terug, vervolgens is het probleem de kosten van de verzending want meneer of mevrouw zit toevallig in het buitenland en heeft dus extra geld nodig en moet je maar blindelings op een rekening het geld storten, een logische denker zal dit altijd meteen doorhebben dat het vaak een scam is op die site en de keren dat je dus wel echt een hond krijgt is het meestal vreselijke broodfok geweest

honden page profiel Elsa<3Elsa<3

Heel erg bedankt voor jullie reacties!Wij hebben inmiddels twee keer gereageerd op een hond die als herplaatser werd aangeboden op marktplaats: Bij de eerste begon het goed maar het baasje had veel reacties gekregen, en wij hadden nog geen andere hond en waren daarom minder geschikt. Het andere baasje heeft nog niet gereageerd.
Mijn ouders en ik gaan naar zoveel fokkers mogelijk mailen (geen broodfokkers natuurlijk). Er is namelijk een ontzettend aardige mevrouw, en die helpt oms vanaf het begin af aan al. 
We hebben veel geduld, want we weten dan de perfecte hond voor ons nog op een mandje zit te wachten.. Het enige is alleen dat we al redelijk veel 'tegenslagen' hebben gekregen: Als eerst was er een ontzettende leuke hond beschikbaar, maar er kwam steeds geen emailadres beschikbaar en vervolgens was de advertentie ook weg (dit was niet op MP). Na een tijdje kwam er weer een hond vrij, alles ging top en toen, gelukkig voor de eigenaren natuurlijk, hadden ze een laatste redmiddel gebruikt. Nou vervolgens op de Witte herder herplaatsing hyves gekeken, weer gereageerd maar helaas was de hond al herplaatst :( Vanaf toen heeft een mevrouw ons geholpen. We hadden nog een paar honden gezien maar waten op het laatst al herplaatst, etc. Ik ben super blij voor de honden maar voor mij is het natuurlijk ietsie pietsie minder xD

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand ervaring met Marktplaats? :)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Lotgering nu ook in Flevoland
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^