mensen :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Het gaat er niet om of IK de moeite zou willen nemen. Geen probleem, doe ik met mn andere katten en met Fedor ook, maar bij sommigen is het niet te doen. Ik had ooit een pers uit het asiel, het beestje had zn hele leven bij een mevrouwtje aan tafel bonbons gegeten..;-) Zn vacht zag er toen prima uit.. Bij ons mocht hij het bos in, koijnen jagen, en kwam iedere dag met een half bos aan takken en blaadjes in zn onhandige vacht mee terug. Voor hem was het ook een uitkomst. Ik vindt het zieliger dat ze zo onnatuurlijk gefokt worden. Wat heeft die kat eraan? Niks toch?

Allicht ga je eerst proberen met kammen en borstelen, maar als dat niet genoeg is.. Ik zie het probleem niet. Je ziet zelf wel of een hond of kat het fijn vindt. Beter een geschoren vacht dan een verklitte boel.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mensen :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

En toch ... als ik naar onze tuur kijk ... langharige newfoundlander en gecastreerd ... nou die vacht en met name zijn ondervacht ... is echt water naar de zee brengen wat het onderhoud ervan betreft. 
Zo nu en dan weleens gezegd ... pffff ... een keer alles eraf en dan van voor af aan beginnen .... niet gedaan maar bij hem moet ik dus echt wel eigenlijk bijna dagelijks een kam erdoor halen. 

En zoals met alles .... het is niet zo zwart / wit allemaal .. zitten nog hele stukken grijs gebied ertussen.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Heb vorig jaar een bearded collie geschoren, de klant wou dat, op 16mm dus niet kaal. Vacht is volledig en goed terug gegroeid. Misschien wel mooier. Ook scheer ik om de 3 maandem een kortharige jack russel ook vanwege de haren.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

" Nee joh dat moet je niet zeggen want straks willen mensen die dat lezen hun hond ook scheren, je mag een hond niet scheren want dan is ie niet mooi meer.
Stel je voor zeg dat een ander je hond niet mooi vind zeg pfff...

Liever na elke wandeling door bos en modder klitten er uit moeten kammen door een vacht die tot aan de vloer komt en de hond daar pijn mee doen, of gewoon lekker alleen over het trottoir wandelen met mijn troetel dan dat ie niet mooi meer wordt gevonden.

En dat je maden zou kunnen kweken in de zomer onder die dikke laag vacht of dat hij het bloedje heet heeft in de zon kan me niks schelen, liever een mooie hond voor een ander dan een gelukkige, functionele hond.

Helemaal terecht dat jij een oneens krijgt want je zet mensen aan tot het verpesten van die mooie lange show vachtjes.
Arme hondjes die geschoren worden, die worden vast heel vaak gepest en uitgelachen door andere honden uit de buurt omdat hun vacht niet mooi lang is. "


haha in dat geval... husky te scheren?? nee grapje. Ondanks dat ze alle 4 enorm verharen.. En als de ene stop de andere weer begint, het veel werk is... Ik moet er niet aan denken om ze te scheren!

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

haha ja nee dat zou ik ook niet doen,

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

" Tja je weet het als je er een neemt zou je zeggen, maar veel mensen verkijken zich er echt wel op. En als je er dan achter komt dat het veel meer werk is dan je had gedacht en je hebt er simpelweg geen zin meer in.. waarom niet?

Als jij liever met een hond met een lelijke vacht loopt dan elke dag 5 min te borstelen, jouw keuze toch ?
Een berner heeft er daarnaast in de zomer/voorjaar alleen maar baat bij. Vindt het zieliger om een hond te laten vervilten.

Ben zeker met je eens dat ze meer research hadden moeten doen en vindt het ook goed van je dat je voor je idealen bent blijven staan. Terwijl je hier ook een betalende klant aan had kunnen overhouden.
 Maar of deze mensen idioot zijn ? Nee.. eerder ontwetend. "


.. het verschilt ook nog van hond tot hond.
Onze Berner werd denk ik drie keer in de week 5 min geborstelt ofzo, in ieder geval niets noemenswaardig. Nu hoor ik van anderen dat zij hun Berner (moeten) laten trimmen, ik kan me daar dus niets bij voorstellen O-)
Dus ook binnen één ras een hoop verschillen.

honden page profiel SkinnyDiscoSkinnyDisco

Ik vind het gewoon heel vreemd dat ts van het modteam mensen voor dom, lui en idioot mag uitmaken. En ieder die zei dat ze hun hond wel eens schoren of dat het verpesten wel mee valt een oneens kreeg. Belachelijk zon drama om mensen die er voor kiezen hun hond te scheren.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

als het de bedoeling is dat een hond geschoren moet worden dan zouden ze wel naakt geboren worden en geen vacht krijgen...

honden page profiel SkinnyDiscoSkinnyDisco

Sure, dat rechtvaardigd het belachelijke gedrag van sommige mensen hier.
Honden zijn niet geboren zoals ze zijn omdat het zo hoort maar om mensen die bepaalde uiterlijke kenmerken en gedragingen wouden zien in een hond. Waarom mag een mens een hond wel helemaal doorfokken tot hij allemaal ziektes heeft of een vacht niet geschikt voor het klimaat waarin mensen beslissen hem te houden maar mag iemand die beslist dat hij zijn hond liever geschoren heeft voor dom, idioot en lui worden uit gemaakt?

honden page profiel AnniekAnniek

honden foto van Anniek

"
.. het verschilt ook nog van hond tot hond.
Onze Berner werd denk ik drie keer in de week 5 min geborstelt ofzo, in ieder geval niets noemenswaardig. Nu hoor ik van anderen dat zij hun Berner (moeten) laten trimmen, ik kan me daar dus niets bij voorstellen O-)
Dus ook binnen één ras een hoop verschillen. "

Wat toevallig, ik heb hier namelijk precies dezelfde ervaring. Heb een schotse herder gehad die ik misschien 1 x in de maand helemaal borstelde en 1 x per week even achter haar oren, onder de kin en in de ellebogen. En als de haren onder dr poten echt te lang werden knipte ik die ook weg. Ging perfect, nooit problemen mee gehad en zat nooit in de klit. Terwijl een vriend van mij er ook een heeft die hij 2 x per week uitgebreidt kamt en dan elke keer weer behoorlijke klitten heeft.
 
En ik heb niet zo veel verstand van vachtverzorging maar zal er denk ik ook wel mee te maken hebben hoeveel onderwol ze hebben en hoe hard ze verharen.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Beter een geschoren vacht dan een vervilte vacht. De klant is koning, inderdaad als jij het niet doet gaan ze wel naar een ander. Je kunt ze natuurlijk wel advies en uitleg geven.Als ik zie hoe sommige honden in de klit zitten weet ik zeker dat die een stuk vrolijker zijn zonder die smerige zware vacht.

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

Ik heb niet alles afgelezen.

berners die netjes worden gedaan bij een goede trimmer dat werkt wel hoor en de vacht komt dan gewoon netjes terug.

Maar mijn eigen berner is eens geknipt en naar mijn idee TE grondig gekamt/geborsteld door niet professionelen zeg maar en dat duurde anders best lang voor zijn haren bij zn oren en borst weer mooi en mooi lang waren.

Bij zn kont is het nog steeds niet zoals het was.
Ook de mooie krullen die hij had heeft hij niet meer.
Hij is niet gecastreerd en niet veranderd van voer dus daar kan die vachtverandering ook niet aan liggen lijkt mij.. Dan hebben we het hier niet eens over scheren.
Toch krijg ik geregeld het compliment dat hij mooi glimt.
maar de vacht van zn zussie is mooier.

Maarja hij blijft mijn knapste ;-)

grtz.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Tja, ik heb 2 Afghanen en begrijp het wel. Ik vind het echt heel erg veel werk om het steeds weer te doen en heb er nu ook de schaar in gezet bij mijn reu. De puppyvacht en volwassenvacht... it's too much! Zelfs keurmeesters begonnen erover... Nu weer lekker opnieuw beginnen ;-)

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

"

.. het verschilt ook nog van hond tot hond.
Onze Berner werd denk ik drie keer in de week 5 min geborstelt ofzo, in ieder geval niets noemenswaardig. Nu hoor ik van anderen dat zij hun Berner (moeten) laten trimmen, ik kan me daar dus niets bij voorstellen O-)
Dus ook binnen één ras een hoop verschillen. "


Het verschil per hond is inderdaad groot! Senna kam en borstel ik 2x per week, terwijl ik Amélie wel elke dag onder handen moet nemen omdat ze anders overal klitten heeft. Maar mijn Berners kaal scheren??? Sorry...echt niet!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb bij verwondingen en bijbehorende scheerbeurt wel meegemaakt dat het niet meer zoals het hoort terug komt. Het blijft korter, of krulleriger, of de krul is er juist uit.

Mensen moeten het zelf weten, maar ze wijzen op de risico's is natuurlijk niet slecht. Dat ze er een waarde aandeel aan hecht, tja. Liever geschoren dan compleet in de klit en vervilt als de eigenaren zich er op verkeken hebben. En dan mag je de eigenaren best even voorhouden dat ze zich wat beter hadden moeten inlezen zodat ze in de toekomst bijvoorbeeld geen Afghaan nemen en denken "ach, als het niet lukt is er altijd nog de trimmer!".

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Idioot topic.;-)

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ik vind het ook een beetje een raar topic om eerlijk te zijn.
Niet vanwege het onderwerp, maar wel om de verwijtende toon er in.
 
We laten geen ene hond meer couperen aan zowel staart als oren, over sterilisatie en castratie zijn we een stuk wijzer geworden, dat gebeurd in de meeste gevallen gelukkig niet meer standaard, blafbanden, slipkettingen 'you name it' allemaal niet best voor de hond... doen we niet...

Maar om dan nu zelfs als onverantwoorde of domme baas afgeschilderd te worden omdat je een langharige hond scheert, dat gaat mij wat ver en lijkt me onterecht. 

Blondes hier is vorig jaar ook volledig ontdaan van zijn enorme coat, wat een haren! daar kon je een 2 persoons dekbed mee vullen. Het was zichtbaar een verademing voor het dier toen het er allemaal af was.


Ik heb het overigens wel in een trim salon laten doen zodat het netjes gebeurd (het beest hoeft niet voor joker te lopen)

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

" grappig dat ik dan een am cocker en een maltezer in full coat heb .. die gewoon in de modder lopen, en die met een simpele kambeurt terug proper zijn ...


ik ben truimster om een hond volgens vaht te verozrgen, niet om een domme mens zijn hond kaal te scheren als hij de vacht verzroging ( waar hij van wist) niet meer aankan..


als je een berner neemt, ken je de verzorging. en dan bel je niet om hem te laten scheren omdat je zijn verzorging niet meer aankan!! "

En wat als iemand bijvoorbeeld reumatische handen krijgt?
Dan ben je gauw uitgekamd..

Lekker dan,, als een vakkundig trimster haar diensten aan je weigert en je een pak op je falie toe geeft,  zoals jij dat hier doet...

Jij ziet liever zo'n hond op marktplaats of in een asiel belanden omdat zijn ''domme baas'' de vacht verzorging niet meer aan kan???

Wat ontzettend raar en onprofessioneel overigens dat jij op een openbaar forum dit soort uitspraken plaatst over je beroep/verdienste. 
Bepaald geen reclame!

Anoniem (Gast)

" als het de bedoeling is dat een hond geschoren moet worden dan zouden ze wel naakt geboren worden en geen vacht krijgen... "

of ze zouden hun hond eens moeten houden in het klimaat waar ze hoorden en waarom ze dus geboren zoals ze zijn.. dus bye bye mooie huskies hier in nederland en belgie!  reinste onzin toch.. mensen hebben de meeste karakteristieken gekweekt en het uiterlijk aangepast naar wat zij mooi vinden

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

mee eens, neem het soort honden die met dusdanig stompe neuzen en overtollig huid gefokt zijn zodat de ze faceliften nodig hebben om beter te kunnen ademen, zien en ruiken,, dat moet je dan ook niet doen he?''hoort bij de hond?!''

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik heb een hond die veel vachtverzorging vraag en ik zeg eerlijk ik heb me er op verkeken.

Puppenvacht echt eitje geen probleem.

Maar die volwassenvacht zo zwaar om door te borstelen. Doet me echt overal pijn als hij geborsteld is.

Dus Koda is kort, veel makkelijker met borstelen en met wassen. En een korte vacht uit de klit is voor hem veel fijner als een lange in de klit. Ik ben dus ook een idioot.

Maar ik heb respect voor eigenaren van een langharige hond die hem/haar spik en span en uit de klit kunnen houden. ;-)

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Hier een kort getrimde Golden... idioot die ik er ben! 



honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

De golden ziet er zo toch goed uit?

Waarom voelt iedereen zich hier nu zo aangesproken?

Ik denk dat er nog wel een verschil is met hoe het gebeurd toch?
Denk tenminste niet dat TS iedereen die zn hond korter haar heeft meteen een idioot vind..

Of ik heb het mis?

Nouja ik zeg altijd maar ieder zn ding, zolang ze goed zijn voor hun dier.

Grtz.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Hebben wij het dan over hetzelfde topic?
Ik heb namelijk nog nooit dit soort opmerkingen van een professioneel trimster gezin.
Ik zou in elk geval zo'n trimster niet bellen of bezoeken.

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

Nee dat is jou goed recht dan toch.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

bedoel ook idd niet zommar iedereen, heb persoonlijk geen problemen met een medische reden, of als de hond gewoon stok oud is.. maar wel als mensen het uit luiheid doen .. ik wist wat het onderhoud van een maltezer en cocker inhield, en toch voor die rassen gekozen. als ik geen trimster zou zijn, zou ik miss niet voor die rassen kiezen ..

als je voor n ras gaat, ga je ook voor de verzorging die er bij hoort..

honden page profiel Simone & NoahSimone & Noah

honden foto van Simone & Noah

;-) ;-)

honden page profiel DD

honden foto van D

Ooit een schotse collie gehad die ik moest laten scheren vanwege het vilt wat was ontstaan. Het was een heel vreemd gezicht maar het kon niet anders. Hij kreeg wel weer mooi haar terug.

Verder liet ik mijn Bouviers ook altijd scheren, mijn Shi-Tzu werd geschoren, nu ook DJ die we hebben wordt geschoren.

Is niets raars aan en mijn honden hebben het altijd heerlijk gevonden om kort haar te krijgen! Ik zie hier DJ altijd weer opbloeien nadat hij bij de trimster is geweest.

Dus ik denk dat ieder het gewoon voor zich moet weten wat hij met zijn hond doet. Zolang het geen kwaad kan en de hond er niets van krijgt, en je ziet dat de hond het zelf ook lekker vind................waarom dan niet.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Er zijn nou eenmaal mensen die een langharige hond aanschaffen maar niet van plan zijn ook maar iets aan de vachtverzorging te doen. Ik vind het dan nóg kwalijker dat ze dan verwachten dat je de hond helemaal uit de klit gaat halen, dat is namelijk zeker niet pijnloos en dus absoluut niet prettig voor de hond. 
Dan vind ik het zeker vriendelijker voor de hond om ze eens in de zoveel maanden kort te scheren. 

Natuurlijk zijn er ook mensen die zich er op verkeken hebben, dat kan ook. 

Het is wel zonde van de vacht maar zielig voor de hond om 'm kort te scheren? Nee, vind ik niet.

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

Er is hier iemand met een herder is de petsplace geweest die een toduse zocht voor haar HERDER. wij gezegt het is niet goed/nodig om een herder te scheren.

komt ze een paar week later terug met een geschoren herder.
hoe kom je op dat iedee.

arme honden... :'( :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mensen :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Wandel-"schema"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^