We mogen niet met pitbull-achtigen en Staffords wandelen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ahum, als ik het hier goed lees zou ik dus niet op stap mogen met de Staffords want ik weet niet wat ik aan de leiband heb ??

Sorry hoor, maar ik wandel nu al een aantal jaren met hen en ja er zijn er zeker die niet goed met andere honden kunnen, dat weten de mensen van het asiel dan als eerste en dan wordt er rekening mee gehouden. Maar de meesten vinden op wandel gaan met andere honden heel erg leuk en er is zelfs nog nooit een snauw geweest, daar waar mijn Golden sneller in de aanval zal gaan als een hond te opdringerig is. Ik vind dat je niet mag veralgemenen. Zo ken ik bijv Alex nu al 1,5 jr en heb ik hem al meermaals mee op stap genomen tesamen met mijn Golden en nog andere, voor hem vreemde honden, gaat meer dan prima. Neem hem soms mee om ergens wat te gaan eten en daar komt hij heel veel verschillende honden tegen, nooit vertoont hij iets van agressie.  Verder is hij reeds gebeten geweest, maar dit heeft er zeker niet voor gezorgd dat hij agressief werd, wel integendeel, hij gaat conflicten heel snel uit de weg. Hetzelfde met Blacky en Kira en zo zijn er nog. Als deze dan in een ander asiel moesten zitten, mochten ze niet buiten, dat vind ik intriest. Niet moeilijk dat ze dan gefrustreerde honden creëren.

En deze Staffies waarover ik sprak genieten wel degelijk om samen te zijn met andere honden en te spelen. Door ze steeds angstvallig weg te houden van anderen, ga je ze ook niet bepaald socialer maken. In het asiel waar ik vroeger wandelde kwamen soms Staffies samen binnen, reeds jaren (zonder problemen) samen gewoond, maar toch moesten ze uit elkaar. Waar ben je dan mee bezig ?

 

En hier in de buurt wonen tal van Staffies (en neen geen jonge, maar sommigen al 8 of 9jr) en ook die zijn nog nooit agressief geweest naar andere honden. Of gaan ze nog opeens omdraaien op die leeftijd ????

 

Ik ben zelf iemand die altijd heel erg oppast, risico's nemen ligt niet in mijn aard. Ik ben van het te voorzichtige type. Ik houd elke hond goed in het oog, maar ik erger me er blauw aan dat hier wordt verkondigt dat elke Stafford hetzelfde is want het ligt in zijn aard. Het ligt ook in een Golden zijn aard om veel van water te houden, toch heeft Tibo een bloedhekel aan water. En ik kan zo tal van hondenrassen opnoemen die bepaalde eigenschappen hebben of zouden moeten hebben, maar die toch niet allemaal vertonen. Maar bij de Stafford kan het niet anders dan dat ze agressief zijn of worden naar andere honden, dus sluit ze maar allemaal op en laat ze vooral niet teveel wandelen en al zeker niet zonder muilband of in gezelschap van andere honden. Dan te weten dat de Staffords bij de meest gevoelige rassen horen, die het echt moeilijk hebben binnen een asiel, ja dat gaat hen echt vooruit helpen.

 

In het asiel waar ik wandel zitten er verschillende Staffies samen met een andere hond, gaat heel goed.  Iedereen zijn mening, maar bij ons loopt het goed met de Staffies, vorige week nog met twee (gecastreerde) reutjes op wandel geweest, geen snauw of wat dan ook. Trouwens beide honden kwamen retour asiel omdat de andere hond des huizes hen had aangevallen en niet andersom...en dat waren geen Staffords...

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

" Sinds kort probeer ik elke week wel te gaan wandelen met een asielhondje :-) vind het fijn om ze even uit hun hok te halen en wat frisse lucht te laten inademen, en voor mij is het ook leerzaam aangezien ik nog geen ervaring had met honden.

Echter zitten er in het asiel verschillende staffords(achtigen) en toen ik vroeg aan de medewerker welke nog een beweging gehad had zei hij, je mag kiezen aangezien ze allen buiten zijn geweest, behalve de Staffords of Pitbulls... ;-)

Ik vroeg hem waarom dat niet mocht en toen was het antwoord: ze hebben te veel bijtkracht, en voor bijtincidenten met dit soort honden zijn we niet verzekerd...

Nu vind ik het toch zo erg voor die hondjes, dat het niet mag...Natuurlijk is het beleid in eerste instantie zo, maar ik vind dat je niet alle honden over 1 kam mag scheren.

Mijn vraag: Is het in andere asielen ook zo dat er niet mee mag gewandeld worden?Is het in België en Nederland een verschil? "

 

 

ik denk dat het ook te maken heeft dat je nog  niet veel ervaring hebt met honden ( zoals je zelf al aan geeft)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik had heb al jaar en dag ervaring met paarden, dus denk dat ik best wel een hond in de hand heb :-). De eerste hond waar ik ooit mee gewandeld heb was ironisch genoeg de american stafford van mijn ex haha!;-) maar hier in het asiel mag niemand er mee wandelen, zelf niet de medewerkers zelf!heb als ik sommige dingen daar zie of hoor, meer ervaring met de honden dan hen :-( vind het triest...

pe (Gast)

 Andere asielen zitten ook met deze rassen en kunnen dit asiel helemaal niet volgen, geef dieren  deze toch AUB een kans, vier poten heeft  een hond en die dienen om te lopen!!!                                                             

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

" Ik had heb al jaar en dag ervaring met paarden, dus denk dat ik best wel een hond in de hand heb :-). De eerste hond waar ik ooit mee gewandeld heb was ironisch genoeg de american stafford van mijn ex haha!;-) maar hier in het asiel mag niemand er mee wandelen, zelf niet de medewerkers zelf!heb als ik sommige dingen daar zie of hoor, meer ervaring met de honden dan hen :-( vind het triest... "

 

 

een paard is echt niet hetzelfde als een hond

 

ik snap best dat asielen medewerkers die weinig tot geen ervaringen hebben met honden niet met een sterke hond willen laten lopen.

hier zelf een pitje in bezit, no way dat ik hem zomaar aan iedereen mee geef. ik weet hoe hard hij kan trekken als ik de ogen net op de verkeerde plaats heb gericht.

veel mensen ( ik zeg NIET alle) laten een hond los omdat hij te hard trekt en het dus pijn gaat doen aan de handen.

en een vreemde hond weet je nooit hoe die reageert op iets anders.

ik vind het niet meer als normaal dat asiel hier regels in treft

maar ik ben ook ZEKER voor dat ook deze honden uitgelaten moeten worden!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik bedoel hier mee dat ik best wel sterk ben in mijn armen en handen :-). Vind een staff best meevallen qua trekken.heb ooit eens in de struiken gelegen bij het uitlaten van een hus.en ook een beagle die trok nog erger dan een staff!dus ik bedoel maar, het is niet dat deze honden minder 'hanteerbaar'zijn dan anderen.

Het enige waar rekening mee moet gehouden worden is soms hun gedrag naar andere honden.maar als je dit op voorhand weet kan je hier gewoon rekening mee houden toch?

Mij gaat het er om dat deze dieren ook recht hebben op een wandeling, wat dus nu helemaal niet gebeurt!en om die reden worden ze amper geadopteerd!

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit 3 doggies

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

" Ik bedoel hier mee dat ik best wel sterk ben in mijn armen en handen :-). Vind een staff best meevallen qua trekken.heb ooit eens in de struiken gelegen bij het uitlaten van een hus.en ook een beagle die trok nog erger dan een staff!dus ik bedoel maar, het is niet dat deze honden minder 'hanteerbaar'zijn dan anderen.

Het enige waar rekening mee moet gehouden worden is soms hun gedrag naar andere honden.maar als je dit op voorhand weet kan je hier gewoon rekening mee houden toch?

Mij gaat het er om dat deze dieren ook recht hebben op een wandeling, wat dus nu helemaal niet gebeurt!en om die reden worden ze amper geadopteerd! "

 

Ik ben ook een paardenmeisje, hanteer ze al jaren.. Maar een hond intollerante stafford (waarvan ik er dus 2 heb) is een heel ander " pakkie an " zeg maar dat kan je niet vergelijken. 

 

De trekkrachten van andere honden zijn anders, ook niet te vergelijken. Dient dus zeker wel rekening gehouden te worden met de " trekkracht " want als ze wat willen, zullen ze ervoor gaan.

 

Nu is het wel zo dat vele tegenwoordig verrreweg van de ras standaard gefokt zijn, dus deze zijn tollerant naar andere honden en accepteren deze, nu maken de fout door dit normaal te gaan vinden " mijn Staff kan met andere honden, de jouwe niet dus je hebt hem niet goed opgevoed "...

 

Ja uhm mensen, vergeet aub niet wat je aan de riem hebt, en ja dit hoor je te weten als je ermee te maken hebt op welke manier dan ook ( vind ik! ).. Van origine, dus goed in takt gehouden lijnen kunnen niet met andere honden en zijn anders dan de honden die je het in het asiel of bij menig fokker vind. Ja ze zien er nog uit als Staffords, maar vaak zijn ze verreweg van origine en mensen nemen dat als normaal en willen dat als must.. mijn Staff MOET met andere honden kunnen 

 

Maar dat is mijn mening, hou het ras zoals het is.

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit 3 doggies

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Tevens even... waarom er zoveel zulke rassen in het asiel zitten, wat denken jullie zelf ?

 

Het is een hype  helaaaaas.

Iedereen wil er 1, wil ermee naar honden veldjes om te pronken en ze moeten vaak dagen in huis zitten en voldoen aan de normale wandelingetjes... Er word zoveel door gefokt dat de " blauwe " stafford kampt met een tall van problemen (gezondheid etc.) en ga zo maar door...  Zet deze honden hele dagen in huis, fok ze goed (verkeerd) door en mensen willen ze even, dan zijn ze toch niet leuk meer door problemen of iets degelijks en voilaa in het asiel en dat x10000.... 

 

Daarmee is 1. het gehele origine ras weg. 2. de asiels zitten bomvol. 3. mensen weten het verschil niet tussen een Stafford of Pitbull 4. krantenkoppen voor onverantwoord gedrag ( niet weten wat er aan de riem zit ) of de instelling ( ik weet het wel hoor! maar de mijne doet niets ) ( en zo zijn er nog vele instellingen te noemen ) 5. mensen hebben een Staff en schreeuwen dat ze een Pitbull hebben. 6. ras Pitbull naar de ...... 

 

Vind ik hoor..

honden page profiel evyevy 3 doggies

honden foto van evy

bij ons, gaan ze allemaal wandelen ...

vind het erg voor die honden ...

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

" Ik bedoel hier mee dat ik best wel sterk ben in mijn armen en handen :-). Vind een staff best meevallen qua trekken.heb ooit eens in de struiken gelegen bij het uitlaten van een hus.en ook een beagle die trok nog erger dan een staff!dus ik bedoel maar, het is niet dat deze honden minder 'hanteerbaar'zijn dan anderen.

Het enige waar rekening mee moet gehouden worden is soms hun gedrag naar andere honden.maar als je dit op voorhand weet kan je hier gewoon rekening mee houden toch?

Mij gaat het er om dat deze dieren ook recht hebben op een wandeling, wat dus nu helemaal niet gebeurt!en om die reden worden ze amper geadopteerd! "

 

 

ik begrijp je wel hoor.. maar een paard trek veel anders dan een hond. als mijn pony hengst ff de 5 min krijgt en ik trek een keer goed aan het halstertouw staat die stil. een hond ziet iets en hij focus erop, een hond is minder snel afgeleid.

 

maar dat er vele mensen werken met weinig verstand voor het dier is wel bekend ja en dat vind ik echt heel erg. vooral om dit fijne ras!

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" Tevens even... waarom er zoveel zulke rassen in het asiel zitten, wat denken jullie zelf ?
 
Het is een hype  helaaaaas.
Iedereen wil er 1, wil ermee naar honden veldjes om te pronken en ze moeten vaak dagen in huis zitten en voldoen aan de normale wandelingetjes... Er word zoveel door gefokt dat de " blauwe " stafford kampt met een tall van problemen (gezondheid etc.) en ga zo maar door...  Zet deze honden hele dagen in huis, fok ze goed (verkeerd) door en mensen willen ze even, dan zijn ze toch niet leuk meer door problemen of iets degelijks en voilaa in het asiel en dat x10000.... 
 
Daarmee is 1. het gehele origine ras weg. 2. de asiels zitten bomvol. 3. mensen weten het verschil niet tussen een Stafford of Pitbull 4. krantenkoppen voor onverantwoord gedrag ( niet weten wat er aan de riem zit ) of de instelling ( ik weet het wel hoor! maar de mijne doet niets ) ( en zo zijn er nog vele instellingen te noemen ) 5. mensen hebben een Staff en schreeuwen dat ze een Pitbull hebben. 6. ras Pitbull naar de ...... 
 
Vind ik hoor.. "

 Whatever.... helemaal eens!!!

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

" Tevens even... waarom er zoveel zulke rassen in het asiel zitten, wat denken jullie zelf ?
 
Het is een hype  helaaaaas.
Iedereen wil er 1, wil ermee naar honden veldjes om te pronken en ze moeten vaak dagen in huis zitten en voldoen aan de normale wandelingetjes... Er word zoveel door gefokt dat de " blauwe " stafford kampt met een tall van problemen (gezondheid etc.) en ga zo maar door...  Zet deze honden hele dagen in huis, fok ze goed (verkeerd) door en mensen willen ze even, dan zijn ze toch niet leuk meer door problemen of iets degelijks en voilaa in het asiel en dat x10000.... 
 
Daarmee is 1. het gehele origine ras weg. 2. de asiels zitten bomvol. 3. mensen weten het verschil niet tussen een Stafford of Pitbull 4. krantenkoppen voor onverantwoord gedrag ( niet weten wat er aan de riem zit ) of de instelling ( ik weet het wel hoor! maar de mijne doet niets ) ( en zo zijn er nog vele instellingen te noemen ) 5. mensen hebben een Staff en schreeuwen dat ze een Pitbull hebben. 6. ras Pitbull naar de ...... 
 
Vind ik hoor.. "

 

 

en daarom heb ik een pit.. ik hou niet van een rage hond.

 

dit soort honden hebben ze voor status.. verschrikkelijk vind ik dat!

kan me er echt kapot aan ergeren..

 

hier roep ik ook heel hard dat mijn pit nooit agressie zal vertonen, verdere discussie is niet nodig, daar waar ik wekelijks naar toe ga om te trainen met Nero heeft 2  pit x staff teef is gesteriliseerd en de reu gecastreerd... deze meid is zo bang dat de hond dat overneemt. ze heeft de reu laten castreren omdat het een zogenaamde draak was. ze zegt hij kan niet met andere reuen.. ik laat Nero gewoon los bij haar gecastreerde reu,, en ze spelen gewoon zoals het moet.. nix agressief of wat dan ook.. zij schiet ZO snel in de stress dat die hond wat doet..  want als zij weg is en ben dan alleen met haar vriend is het een totaal andere hond..

ik geef je zeker gelijk in het feit dat je het je zeker bewust moet zijn van wat er KAN gebeuren. maar ik blijf erbij, het heeft grotendeels met de opvoeding te maken..

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Blijf dat vooral denken aussie en nero...
tuurlijk heb je die die met andere honden gaan, dat kan mijne gek genoeg ook nog aardig, met 3 jaar

maar dat komt echt niet door mij of door opvoeding...

gevaarlijke gedachte als je in die overtuiging leeft

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit 3 doggies

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

"  
 
en daarom heb ik een pit.. ik hou niet van een rage hond.
 
dit soort honden hebben ze voor status.. verschrikkelijk vind ik dat!
kan me er echt kapot aan ergeren..
 
hier roep ik ook heel hard dat mijn pit nooit agressie zal vertonen, verdere discussie is niet nodig, daar waar ik wekelijks naar toe ga om te trainen met Nero heeft 2  pit x staff teef is gesteriliseerd en de reu gecastreerd... deze meid is zo bang dat de hond dat overneemt. ze heeft de reu laten castreren omdat het een zogenaamde draak was. ze zegt hij kan niet met andere reuen.. ik laat Nero gewoon los bij haar gecastreerde reu,, en ze spelen gewoon zoals het moet.. nix agressief of wat dan ook.. zij schiet ZO snel in de stress dat die hond wat doet..  want als zij weg is en ben dan alleen met haar vriend is het een totaal andere hond..
ik geef je zeker gelijk in het feit dat je het je zeker bewust moet zijn van wat er KAN gebeuren. maar ik blijf erbij, het heeft grotendeels met de opvoeding te maken.. "

 

Die op je profiel? 

Dat is geen Pit, maar een Staff ? 

 

Maar inderdaad, wat Jeroen zegt.. Dat is zo een gevaarlijke instelling welke je nu hebt hé

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

" Blijf dat vooral denken aussie en nero...
tuurlijk heb je die die met andere honden gaan, dat kan mijne gek genoeg ook nog aardig, met 3 jaar

maar dat komt echt niet door mij of door opvoeding...

gevaarlijke gedachte als je in die overtuiging leeft "

 

Ach Jeroen, met die staffs en sommige pits van tegenwoordig is alles mogelijk lol. Ze willen graag een hond met een leuk uiterlijk maar met het karakter van een labrador. Gevalletje rode auto kopen om die vervolgens een blauw kleurtje te geven. Het is gewoon jammer dat mensen het tegenwoordig niet meer kunnen opbrengen om een ras te nemen zoals die is zonder er al teveel aan te willen sleutelen. Mensen die echt denken dat het enkel aan de opvoeding ligt weten niet eens hoe zo'n hond hoort te zijn. Het is eigenlijk triest maar aan de andere kant kun je het ze ook niet kwalijk nemen. Teveel shows op tv en dingen aannemen van horen zeggen is tegenwoordig ook beter dan echt research doen naar een ras en hun standaard.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

waar ik dan wel van schrok, hoorde ik vorig jaar van een fokker van SBT...dat hun vanuit de RVB "advies" kregen de sbt meer als gewone gezellige, en vooral sociale huishond neer moesten zetten. ipv van moeizaam met soortgenoten...

dat vond ik eigenlijk pas schrikken, wat als fokkers zulke dingen gaan roepen tegen potentiele kopers??

goed, ik hoorde dat maar, maar ik nam het zeker wel voor waarheid aan van deze man.

dus ja, de berichtgeving uit meerdere hoeken is niet altijd duidelijk, zelfs andere eigenaren of fokkers dus niet altijd.
of mensen die denken als je je pitbull maar "calm and submissive" houdt haha, dan wordt ie lekker sociaal ;-)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Mijn doel is enkel dit plaatselijke probleem aankaarten, en ik neem inderdaad aan dat mensen met staffs of pits wel degelijk weten wat voor vlees ze in de kuip hebben.ik weet ook dat het niet aan de opvoeding ligt maar aan de rasgebonden eigenschappen voornamelijk.

Echter mag dit geen reden zijn om met deze honden niet te wandelen.ik hoop oprecht dat hier iets aan kan gedaan worden, maar ik kan dit enkel aankaarten en niet zelf oplossen...:-s

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

" waar ik dan wel van schrok, hoorde ik vorig jaar van een fokker van SBT...dat hun vanuit de RVB "advies" kregen de sbt meer als gewone gezellige, en vooral sociale huishond neer moesten zetten. ipv van moeizaam met soortgenoten...

dat vond ik eigenlijk pas schrikken, wat als fokkers zulke dingen gaan roepen tegen potentiele kopers??

goed, ik hoorde dat maar, maar ik nam het zeker wel voor waarheid aan van deze man.

dus ja, de berichtgeving uit meerdere hoeken is niet altijd duidelijk, zelfs andere eigenaren of fokkers dus niet altijd.
of mensen die denken als je je pitbull maar "calm and submissive" houdt haha, dan wordt ie lekker sociaal ;-) "

 

De asiels zitten juist vol door diezelfde potentiële kopers. Ze kunnen fokken wat ze willen maar je haalt niet even binnen 5 jaar eruit wat er 200 jaar in is gefokt lol. Het is altijd makkelijk praten vanuit kampen die er geen plop verstand van hebben, sowieso niet serieus te nemen maar goed, de intentie snap ik aan de andere kant dan weer wel.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

"  
Die op je profiel? 
Dat is geen Pit, maar een Staff ? 
 
Maar inderdaad, wat Jeroen zegt.. Dat is zo een gevaarlijke instelling welke je nu hebt hé "

 

 

nee hoor,, papa en mama zijn pit en dus Nero is ook een pit

 

maar ga er verder niet over discusieren,, ik ken mijn hond en weet dat hij nooit agressief zal worden! ;)

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit 3 doggies

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

"  
 
nee hoor,, papa en mama zijn pit en dus Nero is ook een pit
 
maar ga er verder niet over discusieren,, ik ken mijn hond en weet dat hij nooit agressief zal worden! ;-) "

 

Stamboom ? :) 
Gezien hij erg op een staff lijkt, maar goed. 

 

Jammer dat je zo een instelling hebt, daar gaan veel / te veel mee de fout in. 

Agressie is overigens heel wat anders :) 

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

nogmaals ik ga hier niet over discusieren en dat heb ik ook al vaker in andere topics gezegd,, ik ken mijn hond en voor iedereen die denkt dat ik een rare instelling heb, kom eens over een paar jaar kijken;)

 

Nero zal nooit agressief worden en zich vergrijpen aan een andere hond ;)

 

en nu zeg ik niets meer hierover

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Is geen discussie over mogelijk ook :)

Is erkenning van het ras.

 

Jij ontkent, jammer.. Maar goed gaan niet offtopic. 

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Aaaa je was ook PBCN toch?

Weet voldoende.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

ik weet ook voldoende dus dat scheelt;)

PE (Gast)

 Iedere keer dat een vrijwilliger een kleine hond aan de leiband komt doen, springen die Staffords op en telkens gaat de ren naast hun open en zij blijven springen in de hoop dat het ooit eens voor hem of haar is, maar het blijft wachten en wachten en  wachten....en dit gaat zo dagen , weken en maanden door!!!! Een hond heeft vier poten en die dienen om te lopen .    

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"  
 
en daarom heb ik een pit.. ik hou niet van een rage hond.
 
dit soort honden hebben ze voor status.. verschrikkelijk vind ik dat!
kan me er echt kapot aan ergeren..
 
hier roep ik ook heel hard dat mijn pit nooit agressie zal vertonen, verdere discussie is niet nodig, daar waar ik wekelijks naar toe ga om te trainen met Nero heeft 2  pit x staff teef is gesteriliseerd en de reu gecastreerd... deze meid is zo bang dat de hond dat overneemt. ze heeft de reu laten castreren omdat het een zogenaamde draak was. ze zegt hij kan niet met andere reuen.. ik laat Nero gewoon los bij haar gecastreerde reu,, en ze spelen gewoon zoals het moet.. nix agressief of wat dan ook.. zij schiet ZO snel in de stress dat die hond wat doet..  want als zij weg is en ben dan alleen met haar vriend is het een totaal andere hond..
ik geef je zeker gelijk in het feit dat je het je zeker bewust moet zijn van wat er KAN gebeuren. maar ik blijf erbij, het heeft grotendeels met de opvoeding te maken.. "

 Ontzettend fijn dat je pit geen agressie vertoont, echt! Maar wees wel reëel, misschien zullen mensen door jouw posts er een aanschaffen, met je veronderstelling.

 

Dan zijn ABPT en Jeroen veel betrouwbaarder en realistischer. Immers een hond, staat niet voor het gehele ras. Wanneer je een keuze maakt, moet je ook reeel zijn mbt de nadelen. Of dit nu de vacht is, het gedrag, of wat dan ook.

 

Ik snap dat de macho-mannetjes kiezen voor een hond die in zijn ultra-brede riem of tuig hangt...  dat betekent immers dat de hond erg sterk en gevaarlijk is, toch?

 

Ik hoop dat ze zich dan ook realiseren dat er hard mee gewerkt moet worden, en niet leen mee geshowd kan worden.

honden page profiel kk

honden foto van k

"  Ontzettend fijn dat je pit geen agressie vertoont, echt! Maar wees wel reëel, misschien zullen mensen door jouw posts er een aanschaffen, met je veronderstelling.
 
Dan zijn ABPT en Jeroen veel betrouwbaarder en realistischer. Immers een hond, staat niet voor het gehele ras. Wanneer je een keuze maakt, moet je ook reeel zijn mbt de nadelen. Of dit nu de vacht is, het gedrag, of wat dan ook.
 
Ik snap dat de macho-mannetjes kiezen voor een hond die in zijn ultra-brede riem of tuig hangt...  dat betekent immers dat de hond erg sterk en gevaarlijk is, toch?
 
Ik hoop dat ze zich dan ook realiseren dat er hard mee gewerkt moet worden, en niet leen mee geshowd kan worden. "

 

Dikgedrukte stukje had je weg mogen laten... Voor de rest ben ik het met je eens.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Chapeau voor het asiel waar Marie Rose wandelt. En wat zalig om te lezen dat je daar zelfs "je" wandelhond mee mag nemen voor een langere uitstap. Ook waar ik vrijwilliger was mochten de staffs gewandeld worden, met ups en downs, maar dat had je ook met de andere rassen. Ben zelf gebeten door een heel klein pinksterke..... 

Alleen heb wel de berisping van mijn leven gekregen toen omdat ik vrolijk vertelde dat mijn staff  los had gelopen en met bal had gespeeld.....toen werden ze bleek in t asiel en ze zeiden NOOIT een staff loslaten als er kans is op andere loslopende honden. Tja wie moet je geloven ? 

Dat in het asiel waar Nies wandelt de staffs nooit buiten hun hok mogen vind ik intriest en dikke schande. 

 

PE (Gast)

Indien verzekering in orde is en muilkorf desnoods (in Oostenrijk moet je iedere hond in het openbaar vervoer muilkorven, hoe klein ook hij is) maken ze van deze sukkels wel een apart ras, heb zelf geen Stafford, maar heb een oud en ziek keeshondje geadopteerd over 2 jaar in de wase, nu kerngezond, heb ik toch veel moeite met  deze situatie voor die soorten Staffords die er blijven zitten vol stress !!!      

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ze willen allemaal Staffords...hoelang ? Dan naar asiel. 

binnen een jaar zitten de asielen vol chihuahuas, je zal het zien. 

pagina 5 van 7 12 3 4 56 7
Volgende forumvraag: ACE/SHIN jullie vehaal
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^