jack russel pup 6 weken tips en tools ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Luna (Gast)

Een goede dag allemaal

Ik heb sinds eergisteren een jack russel pup van 6 weken aangeschaft. zij is nog best rustig en heeft de laatste twee dagen goed gedragen. Ik heb een bench gekocht en vanochtend ging ik naar mijn werk, en heb luna in de bench gezet waarna ze meteen enorm begon te krijsen en huilen(had niet verwacht dat er zoveel geluid uit zon klein beestje kon komen).Dit bleef een lange gedurende tijd door gaan. Ik heb haar uiteindelijk er maar uitgehaald en in de woonkamer los gelaten. Hopen dat ze niks geks uithaald. (heb overgens ook twee poesen los in huis lopen.

Mijn vraag is dus eigenlijk hoe leer ik het beste aan dat de pup zonder gevecht in een bench blijf zitten ?


Groetjes

Cris

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jack russel pup 6 weken tips en tools ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Wat doe je in vredesnaam met een pup van zes weken? Die hoort nog bij zijn moeder? Zelfs een kitten haal je op die leeftijd nog niet bij de moeder vandaan, laat staan een pup.

Ga je je pup nu ook nog overdag alleen laten?

honden page profiel danielle danielle

honden foto van danielle

de pup mag niet eens bij zijn moeder weg met 6 weken :'( :'( Heb je je wel verdiept in het "nemen" van een pup, die kun je echt niet gelijk in een bench stoppen en gaan werken, dat moet met minuutjes worden opgebouwd en dan kun je een pup na een tijdje (lees een aantal weken) een paar uurtjes alleen laten!!!

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

oei dat is vroeg een pup van 6 weken, waar heb je je pup vandaan ?? want een goede fokker doet haar pups niet weg voor de 8 weken. Ik snap eigenlijk niet dat je hoopt dat ze niks raars uithaald nu ze los in de woonkamer is.. ben je er niet bij dan ? En de benchtraining... daar zijn al veel topics aan gewijd, kijk eens in de encyclopedie naar benchtraining. Maar ik hoop dat je de pup vooral nu niet veel en lang alleen gaat laten, want hij/zij moet toch iemand hebben waar hij/zij zich veilig bij voelt en vooral omdat de pup nog maar 6 weken is.

cris (Gast)

oke ik lees nu verschillende reacties die niet al te postief uitvallen. Ik heb de pup uit friesland van een stelletje die er al een tijdje ervaring mee heeft.
Ik heb haar gister naar de dieren arts gebracht voor de eerste inenting en voor een chip. De dieren arts daar vond er niks raars aan(het feit dat ze 6 weken is). Ik zelf had aan de mensen die haar verkochten gevraagd of het niet te vroeg was waarop ik een antwoord kreeg dat het geen probleem was. De pup zit nu alleen 2 uurtjes thuis want mijn vriendin die vangt haar dan op. Dus ik ben geen dieren beul of heb dit niet met opzet gedaan. maar goed de situatie is nu zo en ik moet roeien met de riemen die ik heb :-) Mijn vriendin en ik wisselen elkaar de heletijd af zodat de pup zo min mogelijk alleen is. Ik ga even kijken voor de bench training in de topic bedankt voor dat advies

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Cris,

Ervaring of niet pups hebben hun nestgenootjes nodig om de vaardigheden van elkaar te leren.

Erg jammer idd dat dit is gebeurd. Ik zou z.s.m. een trainer zoeken die je hier mee kan begeleiden.

Vaak krijgen honden, die te vroeg uit het nest gehaald, gedragsproblemen.

Ik weet niet in welke provincie je woont maar misschien kunnen wij je helpen met een goede hondenschool/trainer.

Groetjes van Esther

honden page profiel sally sally

honden foto van sally

oei meid een pup van 6 weken
ik sluit me aan bij de rest
wss broodfokkers ja die er snel vanaf wilden
normaal mag een pup pas vanaf 8 weken de nest verlaten en als de pup nog nie echt zelfstandig genoeg is kan dit zelfs uitlopen tot 12 weken

geen wonder dat dat beestje zo geluid maakt
dat boeleke is nog veel te jong

schandalig dat ze u dat al meegegeven hebben en heeel raar dat de dierenarts niks zei wist ze dat de pup al van de moeder weg was...

wat voor een rasje is je pupje

normaal de eertse spuit en de chip is voor de kweker
en op 9 en 12 weken is er een herhalingsspuit

heb je een dekentje meegekregen met de nestgeur...
zo'n kleintje kan je nog niet alleen laten
ik heb nu ook pups en zeg ook tegen de koper dat het best is aan te raden dat je de eerste weken toch zoveel mogelijk tijd spendeerd ik heb voor mijn hondjes toen ze pup waren verlof genomen
om ze elk uur buiten te laten om zindelijk te maken
en te wennen aan alles en nog wat

schandalig dat die mensen zo iets doen

cris (Gast)

Ja ik vind het ook erg jammer nu ik dit zo allemaal lees,en had ik liever hem pas met 8 a 9 weken meegenomen, had net ook effe de dieren arts gebeld voor uitleg. Ik woon zelf in dordrecht en ik denk wel dat ik meteen een trainer in ga schakelen want ik wil echt wel het beste voor dit beestje.

Kwa tijd heb ik gelukkig wel een soepel rooster dat ik haar veel tijd kan besteden aan de pup, maar toch als ik het zo lees moest ze gewoon in haar nestje bij haar moeder zitten...Dus Ik hoop dat het nog allemaal te redden is.
Toen ze uit de bench was werd ze wel wat rustiger maar zit toch nu met een bezorgd gevoel op het werk. Mijn vriendin is daar over een uurtje gelukkig.

Als iemand toevallig een trainer weet aan te raden bij mij in de buurt dan hoor ik dat graag.

Groetjes
cris

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Hey Chris,

een tip om haar te leren in een bench te gaan... overdag laat het deurtje van de bench open... zet er desnoods wat eten en drinken in en laat haar wennen.. bij ons was het zo dat ze vanzelf op het laatst naar de bench liep en ging slapen. Leg er een kussen in en misschien een paar handdoeken. Maar laat die niet steeds uitwassen.. want dat wordt haar vertrouwde plaatsje dan. Ik hoop dat alles goed komt. Ik kan je niet helpen met een goede trainer bij dordrecht. Ik ben benieuwd hoe het verder loopt. Hou je ons op de hoogte?

honden page profiel BasBaasBasBaas

honden foto van BasBaas

Oei oei, dat is niet helemaal goed gegaan dan. Ik zou hier nog wel even de fokker op aanspreken hoor!
Maar goed, het is nu eenmaal zo en nu redden wat er te redden valt. Een hele goede hondenschool en gedragstherapeute bij jou in de buurt is te vinden op http://www.hoc.dds.nl. Deze hondenschool zit in Heinenoord. Lijkt ver, maar de Heinenoordtunnel onderdoor en je zit er vanuit Dordt zo. Ik zit zelf ook bij deze school en heb er heel veel plezier van, je krijgt hele goede begeleiding. Succes, en ik zou toch maar vrij nemen!!!

honden page profiel sally sally

honden foto van sally

idd erg jammer dat dit is gebeurt
kzou zeggen leg vb een kersepitkussentje in haar bench dat ze ergens lekekr warm en knus kan tegenkruipen
soms helpt een radio of vb babymuziekje om hun op gemak te stellen
ik weet niet dierect een trainer
ik weet wel bij zoomart op de site staat die hondentrainer die ook op tv komt bij ons
is wel in belgie
je kunt daar altijd naar mailen voor vragen

is heel normaal dat het pupje zo reageerde
eerts nemen ze haar van bij haar mama weg...en nu denkt ze als jij weg bent dat je ook niet terug komt he
mss kun je wel enkele daagjes verlof nemen

ik zit nu met nestje en raad de mensen dat wel aan
heb dat zelf ook gedaan als ik mn pupjes kocht
en voor de pupyschool(hondenschool) is ze veeel te klein he mag pas als ze alle spuitjes heeft gekregen op 12 weken

je moet maar eens zien he op zoomart site naar die hondentrainer

cris (Gast)

Ik bedank iedereen voor zijn advies want hiermee kan ik echt verder :-) Ik ga er toch het beste van maken want er terug naar friesland mee gaat hem ook niet echt worden...Ik gaat even op de site kijken bij de hondenschool in heinenoord. En gaat meteen na het werk even naar een kersepitkussentje regelen voor de bench. En de rest van de tips neem ik mee en had ook nog de encyclopedie door genomen.
Ik hou jullie wel op de hoogte

Greetings

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Er zijn pups die het al op jonge leeftijd trekken om even alleen te zijn, maar die vormen wel een uitzondering. Maar ik hoop dat je wat dat betreft geluk hebt. En hopelijk zorgen de katten nog een beetje ervoor, je weet het nooit. ;-)

Ruim wel alle snoeren die binnen zijn bereik zijn op, want dat is echt een risico. Voor de rest zal het wel goedkomen als je op puppycursus gaat en ook zorgt dat je buiten die puppycursus met andere deelnemers speelafspraakjes organiseerd.

Christo is ook veel te jong bij zijn moeder vandaan gehaald (bleek een doorverkocht nest te zijn) dat heeft veel voeten in de aarde gehad maar hij is nu een rustige en stabiele hond.

Trap er nooit in dat een pup al met zes weken weg mag - tot zo'n week of vier/vijf zorgt de moeder voor de pups, vanaf een week of vijf moeten ze bijgevoerd worden en dan is het teveel werk en worden het uitvretertjes. Alleen een broodfokker doet een pup met zes weken al weg.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Cris, wat jammer hoe dit alles is gelopen. Maar je hebt gelijk: je hebt de hond nu eenmaal en je moet er het beste van maken. Ik zou zeggen: meld je hier aan, daar heb je zeker wat aan! Er zijn hier ervaren mensen die je goed op weg kunnen helpen met je hondje.

honden page profiel sally sally

honden foto van sally

mss een aanrader ipv van een bench een pupyren dan heeft hij toch nog meer plaats dan aleen te slapen kan hij ook spelen ik heb er zo eentje gekohct in nylon makkelijk op te bergen en kan je overal mee naar toe nemen kost zo'n 69 euro

zoals linda zegt alleen een broodfokker doet zo iets
wil zo snel mogelijke r vanaf want kost anders geld de chip en spuit en het eten
heel erg vind ik dat
en dat ze dan zeggen dat ze ervaring hebben
ervaring in mensen bedriegen dan

in sommige chi'stores verkopen ze ook zogezegd pups van 8 of 9 weken en die zijn dan maar 5 of 6 weken volgens dierenarts
ze doen dat omdat er zoveel mensen een klein hondje willen hoe kleiner hoe liever
en zo misleiden ze dan mensen...
der zouden ze beter eens boetes en straffen op geven

in dierenwinkels mochten geen honden meer verkocht worden maar als je dan ziet naar de chistore in hasselt vind dat zo jammer dat je die pupjes daar ziet zitten in die bokaaltjes(kleine glazen hokjes)
chihuahualovers m'n ***
als je echt van die dieren houd dan laat je die bij de mama tot ze groot genoeg zijn en tot ze naar de nieuwe baasjes gaan
ze vragen dan voor een chihuahua tussen de 1500 en 2500 euro omdat e
het een teacup is....of een mini....dat bestaat eens nog nie chihuahua is chihuahua he...

erg dat ze jou ook in het zak hebben gezet,tga nu wel om een ander ras...maar maakt niet uit he

als ik jou was zou ik ze op de zwarte lijst zetten ergens op internet vind je dat en kan je namen en gegevens toevoegen

hou ons op de hoogte hoe het gaat he ;-) veel succes en nu moet jij maar moederke spelen voor hem he ;-)

gast (Gast)

Ik heb ook net een pup opgehaald en bij een kennel ook 6 weken en nog niet gechipt en geent

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

@ Gast:

Hoe gaat het met je pup en wat voor soort is het? Wel snel laten enten hoor. Met 6 weken horen ze nog bij de moeder te zijn en krijgen ze antistoffen van de moeder mee die in de melk zitten. Dat is ook 1 van de redenen dat het strafbaar is om een pup te verkopen voor de 7 weken die moet nog lekker bij de moeder zijn, hondentaal leren en andere hondendingen van de moeder en de broertjes en zusjes leren ze heel veel.

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

:'( :'( :'( :'(

Je hebt een broodfok pup, west Friesland is het ergst op het moment... en 6 weekjes :'( :'( :'(

Maar volgensmij ben jij een super lieve en zorgzame baas die duidelijk genoeg voor het hondje over heeft :-D :-D :-D , dat geeft jullie samen een goede kans van slagen, mentaal dan.. :-D :'(

idd goede hondenschool en therapeut een warme kruik in de bench en een tikkende klok om de hartslag van de moeder na te bootsen.. :-D

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's

honden foto van Sanne en doggy's

Volgens mij is het zelfs volgens de wet strafbaar om een pup te verkopen jonger dan 7 weken.
Ook moeten ze dan de eerste enting gehad hebben en het liefst ook een wormenkuur.
Maar goed ik weet ook wel dat een broodfokker zich daar niets van aantrekt, maar melding kan je er zeker van maken bij de dierenbescherming o.i.d.
Waarschijnlijk is dit je eerstje hondje en net zoals wij 14 jaar geleden heb je waarschijnlijk niet beseft dat er ook erg wrede mensen op de wereld zijn.
Jammer maar dat gebeurt je waarschijnlijk nooit meer.

Maar goed ik begrijp best dat je die kleine dreumus niet meer weg doet :-D

Ik las dat iemand de tip van een kersepitkussen gaf, kijk wel uit dat je die niet te warm maakt hoor, een kennis van mij heeft daar een keer bijna brand mee gehad.
Tegenwoordig verkopen ze ook de zogenaamde snuggelpuppies dat is een speelgoed hondje waar je dan iets in kan doen wat warm wordt, en er zit een nephartje in dat de hartslag van de moeder nabootst.
Daardoor voel het pupje zich veilig.
Ik heb er zelf nog geen ervaring mee maar het is misschien een idee om eens te informeren her en der.

Verder komt het echt wel goed hoor met veel liefde, tijd en geduld.

honden page profiel christelchristel

honden foto van christel

Hoi Cis,

Voor de nacht zou ik hem in een doos en lekker warm naast je bed zetten, zodat je hem kan troosten... De eerste nachten dat ze weg van de moeder zijn, kunnen ze erg piepen!

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

BELACHELIJK!
MET 6 WEKEN BIJ ZIJN MOEDER WEG! WAT ERG!!!!! :'(
Je bent bij de neus genomen met een broodfok hondje!
Die man is hartstikke strafbaar!!!!!!!!!
Jouw hondje is er nog helemaal niet aan toe om bij jou te mogen blijven. Hij heeft zijn moeder, de omgangsvormen met zijn broertjes en zusjes, en de voeding van zijn moeder nog VEELSTE hard nodig!
Aanklagen die klootzak!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou ook melding maken bij de dierenbescherming en de politie. Al is het alleen maar om te laten registreren, mochten er meer klachten komen, kunnen ze misschien ingrijpen. Verzamel ook verklaringen van de dierenarts.

Je hebt kans dat je pup nu een sociale achterstand gaat oplopen en ik hoop niet dat dit later tot problemen leidt met andere honden of mensen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik heb mijn Luca, helaas, helaas, ook veel te vroeg
meegekregen van die fokker, zelfs met vijf weken.
Wat is dat toch ingrijpend geweest voor het beestje.
Maar goed, het is allemaal redelijk goed gekomen.
Ik zou haar inderdaad heel langzaam laten wennen
aan de bench en de bench gezellig en leuk maken,
dekentje, speeltje, drinken, en haar zo langzaamaan
laten wennen.
Het hondje is veel te vroeg van haar moeder weggehaald.
Normaal krijg je de papieren mee, de entingen die
al gebeurd zijn, de ontwormingen en hoe verder
met de ontwormingen, maar is zie gewoon dat het
weer een fokker is, die alleen op geld uit is.
Als zij geent is, haar langzaamaan ook met andere
hondjes laten kennismaken, haar socialiseren,
anders krijgt zij straks problemen.
En dat krijsen, jacks kunnen enorm krijsen en krijsen
net zo lang, totdat zij hun zin hebben.
Niet aan toegeven en de buren waarschuwen, dat u uw pup aan het opvoeden bent.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Het kopen van zon pup is ook strafbaar is mij verteld..

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Zo'n kersepitkussen is best gevaarlijk.
Niet alleen dat het verkeerd kan gaan, maar bovenal
de pup kan erin gaan bijten en dan kan er van alles
gebeuren.
Maar een lekkere dubbele deken op een warme plek
kan ook.

ennas (Gast)

Hoi Allemaal,

Ik heb sinds 9 weken een jack russel pup. Toen we hem thuis hadden kwamen we erachter dat hij pas 5 weken was. Hij at goed en er was niks aan te merken. We hadden ook het probleem dat hij iedere keer als hij in de benche moest heel de boel afbrak. We hebben hem een tijd in zijn mandje op de gang gezet maar dat was ook geen susscen omdat hij nog niet zindelijk was. We zijn nu vorige week gestart met puppy cursus en kregen daar een hele goede tip, al kan het wat cru klinken. We kregen de tip om zodra hij in de benche begon te janken en te blaffen niks te zeggen, er naartoe te lopen tegen de benche aan te trappen en weer weg te lopen. ik zag het helemaal niet zitten, maar proberen kan geen kwaad aangezien we alles al geprobeerd hadden. Dus wij naar bed en buck in de benche. mee dat we in bed lagen begon hij te blaffen dus met pijn in mijn hart heb ik tegen de benche aangetrapt en ben weg gelopen. sindsdien helemaal geen problemen meer. hij vindt het nu zelfs leuk om erin te gaan. Het is nu een hele lieve pup en er is helemaal niks mis mee. Het is een erg actie, aanhankelijk en lief beestje dat het liefste eerst lekker knufeflt en daarna lekker gaat spelen. Ik snap heel goed dat 5 weken te jong was maar we hebben er echt geen last van gehad .

Groetjes

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Het 'kwaad' is nu geschied.
Ik heb ook ooit (bijna 8 jaar geleden) een hond meegenomen die toen 6 weken oud was. Nooit zou ik het nog doen, maar oké...ik kan je maar 1 hele goede raad geven en dat is...laat je hondje aub de eerste weken geen slechte ervaringen opdoen. Blijf weg van andere honden en dieren en mensen en laat hem/haar een week of 2 gewoon binnen in huis (of in de tuin).
De mijne werd op 6 weken gebeten door een hond die ik kende en ik heb het er nooit meer uitgekregen....

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

De tranen springen me in de ogen Ennas..! :'(
Je pupje is bang.. bang voor de bench.. en door jou toe doen nu ook bang voor jou..
Je pupje bedenkt zich nu wel voordat hij gaat janken of blaffen in de bench.. want dan kom jij eraan.. en geeft een trap tegen zijn plekje!!


En de instructeur bij jou op puppycursus verdient zijn naam ook niet.. welke badmuts geeft nou zo'n advies..?!
Mijn pup is ook bang voor de bench en om alleen te zijn.. ik kan het heel makkelijk oplossen door een trap tegen zijn bench te geven of hem in zijn nekvel te pakken.. maar heb ik het dan opgelost..?
Nee.. het probleem is er nog steeds.. alleen het gevolg is verdwenen..! :'(

ennas (Gast)

We hebben hem trouwens de eerste paar weken wel bij de labrador van de vader van mijn vriend gehad, misschien dat dat ook een verschil heeft gemaakt.

ennas (Gast)

Hij is helemaal niet bang, en al helemaal neit bang voor mij, hij zou bang voor mij worden wanneer ik iets tegen hem zou zeggen en dat zou trappen. Hij gaat vrijwillig die benche in en speelt er ook gewoon in. Hij is nooit bang geweest in de benche kon alleen niet tegen het alleen zijn en ook dat hebben we staps gewijs aangepakt. Ik vond het in het begin ook heel zielig maar het werkt echt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jack russel pup 6 weken tips en tools ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^