Fokker bekend???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maroesja van EttenMaroesja van Etten

Ik ben Maroesja van Etten, ben getrouwd heb twee kinderen 1 van bijna 6 en 1 van 2,5. Mijn man en ik willen al 10 jaar een hond, maar het is eigenlijk nooit een goed moment geweest. Nu hebben we de knoop doorgehakt en gaan we ervoor. We twijfelen nog tussen een Cavalier King Charles Spaniel en een Kooikerhondje. Graag hoor ik ook jullie ervaringen. We willen een niet al te grote hond en wonen in een eengezinswoning. Kan wel regelmatig een stuk lopen en in het weekend naar het bos of strand, maar het zit er niet in dat ik dat laatste dagelijks kan doen.

Ik twijfel nog een beetje of we voor een stamboom moeten gaan of niet. Morgen gaan we kijken bij adverteerder Gera uit Huissen op marktplaats. Naar eigen zeggen zijn ze een kleine privekennel en ze hebben momenteel van allebei een nestje. Ideaal want zo kunnen we ze goed vergelijken. Mochten we nu helemaal verliefd worden (wa waarschijnlijk wel gebeurd ;-) is dit dan een goede fokker? Is iemand er mee bekend? Ze hebben dus geen stamboom.

Lang verhaal maar hopenlijk heeft er iemand wat tips.

Groetjes Maroesja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fokker bekend???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AnjaAnja 3 doggies

honden foto van Anja

Maroesja, een kooiker hondje heeft wel dagelijks veel beweging nodig hoor anders kan deze zijn energie niet kwijt en heb je kans dat hij op de duur de boel gaat slopen of een keffertje word.

honden page profiel AnjaAnja 3 doggies

honden foto van Anja

Ik heb even voor je gekeken maar ze fokt meerdere honden zie ik, kijk maar bij alle advertenties van deze. Pas op en vraag naar de kopien van de ouders en pluis die thuis uit of er geen inteeld in zit.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

maroesje, wat moeilijk is dat nou, ze hebben al een nestje, ja ik ben er niet voor dat je een hondje weg haalt van markplaats.

kijk ook eens bij rasverenigingen, ga daar eens informatie inwinnen. op marktplaats zeker als er nog meerdere nestjes zijn zoals anja al te kennen geeft. moet je eigenlijk geen hondje vandaan halen. ze zijn zeker wat goedkoper maar als er niets bekend is van ouders ga je misschien wel problemen krijgen qwa gezondheid, en socialisatie.

ga je kijken bij een nestje waar de puppen al rondscharrelen, ja dan neem je er een mee. niet doen, eerst wat meer informatie zoeken , en ga ook eens vragen bij rasverenigingen.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

NEEEEEE!!!! Als je voor een cavalier gaat zonder stamboom zijn ze ook niet getest. En cavalier hebben 4 aandoeningen waar op getest MOET worden.
Ogen, patella luxatie, het hart en syringomyelia.
Ik ken genoeg verhalen van cavaliers die na een jaar of 2 dood neervallen aan een hartaanval. Of helemaal doordraaien omdat hun schedel te klein is voor de hersenen, ze leiden dan helse pijnen.

Een vriendin van me heeft kortgeleden een cavaliertje gekocht en ook zij twijfelde maar ze heeft 3 fokker bezocht 1 zonder stamboom en 2 met. En ze merkte het verschil al aan de vragen die zij kreeg en de vragen die ze mocht stellen.
De stamboom fokkers beantwoorden al der vragen, gaven der extra info en hebben een koopcontract. De niet stamboom fokker zei dat der hondjes gezond waren ze hadden geen test nodig :-s en ze moest daar niet over zeuren.

Ze heeft die dus niet gekozen maar de goede fokker en heeft nu een heerlijk sociaal meisje, de fokker betaald zelfs der navelbreuk operatie, draait op voor alle kosten die er komen als er iets erfelijks de kop op steekt en heeft de honden op alles getest. Ze was alleen maar blij dat mensen vragen stelden over de testen en gaf uitgebreide info.

Og en huissen... Ik ken alleen een broodfokker daar...

Ik zou niet gaan kijken. Als je pups ziet ben je verkocht als je niet objectief kan kijken. Mijn vriendin had mijn zusje gelukkig mee bij de eerste fokker en die heeft haar weggesleept, godzijdank, want dat pupje is overleden nu. Zo dood neergevallen.

Bezoek eerst wat goede fokkers, die geen pups hebben of niet meer beschikbaar, en kijk waar je een goed gevoel bij hebt. :'(

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Een spaniel heeft ook veel beweging nodig, is een sportieve hond. Als je 3x daags een blokje om wilt, kun je beter een ander ras nemen. Als je tijdens de wandelingen door de weeks ook de hond flink wat beweging kan geven op een veld of zo, dan zou het wel weer kunnen.

Ik zou zelf niet op marktplaats kijken voor een hond.Soms zitten daar goede hondenfokker tussen, maar heel vaak zijn het broodfokkers. Als een fokker met veel verschillende nestjes fokt, dan zou ik daar geen hond kopen.
Het is belangrijk dat pups opgroeien in de huiskamer met moederhond. Ook is het verstandig een pup te kiezen uit een nest waarbij beide ouderhonden getest zijn op erfelijke ziekten. Vraag om een bewijs van de testresultaten, geloof nooit iemand op z'n woord.
Bij de meeste fokkers die goed fokken, krijg je er automatisch een stamboom bij. Je hoeft natuurlijk geen stamboomhond te hebben, als de ouderhonden maar wel zijn getest en de pups in huis opgroeien met moederhond. En de fokker moet de hondjes goed socialiseren binnen en buiten. Dus van jonge leeftijd al kennis laten maken met mensen, kinderen, televisie, stofzuiger etc. Als er veel nestjes liggen, kunnen de pups nooit goed gesocialiseerd zijn.

Kijk eens op deze site bij Fokkers. Misschien staan daar goede fokkers tussen die nu een nestje hebben of in de nabije toekomst een nestje krijgen. Je kunt beter een tijdje wachten op je pup dan dat je er snel een koopt en de hond blijkt op termijn ziek te worden of angstig/agressief te zijn.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Als ik dat zo lees lijkt het me geen goede fokker. Wel heel toevallig dat ze alleen van die twee rassen een nestje zouden hebben, ik denk dat ze nog wel een stel nestjes van andere rassen hebben. Niet doen! Ga toch naar een echte liefhebber van het ras, die alleen 1 of 2 rassen fokt en 1 nestje per keer heeft en dat goed socialiseert. Via de rasverenigingen zijn deze fokkers te vinden. Deze fokken wel mét stamboom, maar dat is ook beter. Ze weten zo precies wat voor lijnen er achter hun pups zitten, en eventueel wat voor ziektes. Deze fokkers laten de ouderdieren ook medisch testen voor ze een nestje krijgen. Dat is geen 100% garantie voor een gezonde pup, maar de kans dat je pup gezond is en blijft is wel veel groter.
Vooral bij een cavalier is het heel belangrijk dat de ouderdieren getest zijn, daar zit een hele nare (hersen)ziekte in sommige lijnen, waar de hondjes enorm veel pijn van hebben. Vooral bij fokkers die veel nestjes hebben, zoals die van marktplaats kan je dit soort zieke pupjes verwachten.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Als je bij al haar advertenties kijkt fokt ze met veel meer rassen. Nooit daar een hond halen. Een goed fokker weet alles van zijn ras en kan evt een 2e ras fokken maar je kan niet alles weten van al deze rassen en tijd hebben voor de socialisatie van al deze pups.
Ik zou het echt niet doen. Grote kans dat je je alleen maar problemen op de hals haalt.
Een stamboom zegt niet alles, maar de 4 gezondheidstesten wel en die voeren ze echt niet uit.

Zoek een fokker die ze wel uitvoerd en zorg dat je ze mag inzien.
Via de rasvereniging kan je goede fokkers vinden.
Pas alsjeblieft opt en ga niet naar deze fokker..

honden page profiel Maroesja van EttenMaroesja van Etten

Ik was er al bang voor. Ze heeft in principe 3 honden, daar had ik al naar geinformeerd. Waarvan ook nog een Boomer die heeft geen pups. Ik heb ook niet echt een afpraak gemaakt, dus ik hoef niet af te bellen.
Hoe zit het dan met de advertenties op marktplaat die zeggen wel stamboom te hebben kan ik dat ergens controleren?

Nu weet ik het niet meer, de gezondheidsproblemen bij de spaniel vind ik ook een beetje eng. En dat het kooikerhondje zoveel beweging nodig heeft sluit die ook eigenlijk uit. We hadden eindelijk een keus gemaakt nu moeten we weer opnieuw beginnen. :'( Heeft er iemand nog tips voor andere rassen die bij ons passen. Mijn man wil eigenlijk ook wel een beetje stoerder utiziende hond. Is de spaniel ook niet maar hij ging er mee akkoord.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Nee joh, die gezondheidstesten zijn ervoor zodat de fokker kan voorkomen dat hij met een ziek hondje fokt.
Daar hoef je echt niet bang voor te zijn.
Als de testen van de ouders goed zijn dan is de kans minimaal dat er bij een pup ineens wat op zou duiken.
Meestal zijn grootouders ook allemaal getest.

En de stamboom.
Je kan als je bij de fokker bent de stamboom van de moeder altijd inzien en meestal hebben ze ook een kopie van die van de vader (de meeste fokker gebruiken een dekreu van een ander).
De stamboom krijg je ook gelijk mee als ze met 8 weken weggaan.

De cavalier lijkt me echt wel bij jullie gezin te passen hoor.
http://www.cavalierclub.nl/
hier is een link naar de rasvereniging. Bekijk de fokkerlijst:
http://www.cavalierclub.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=11
even en zoek een fokker die op de site vermeld dat ze de 3 testen uitvoert.
En ga dan een kijkje nemen. Aan de telefoon geven veel fokkers je ook al informatie.

Deze fokkers testen op alle 4 de testen iig
http://www.cavalierkingcharlesgilde.nl/
En de eerste fokker die je ziet, bovenste, is ook de fokker van het hondje van een vriendin.


De fokker uit huissen heeft op Marktplaats geloof ik nu 5 nesten staam; boomer, shih-tzu, cavalier en tibetaanse spaniel en een kruising. Dat is echt niet goed.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

sorry dat ze de 3 testen uitvoeren moet natuurlijk 4 zijn :-D

honden page profiel AnjaAnja 3 doggies

honden foto van Anja

Weet je Maroeja, heel verstandig van je, ze heeft meer honden want er staan al zeker 5 adv. van haar met allemaal verschillende rassen. Elke hond moet beweging hebben. Nu hoef je natuurlijk niet elke dag met een hond naar het bos en kun je in je buurt ook wel een leuk plekje vinden waar ze hun energie kwijt moeten.En de keuze is voor een ander heel moeilijk om te zeggen. Zie je een ras die je leuk lijkt lees dan wat over hun karakter, ga eens een keer op shows kijken en praat daar met mensen. Er zijn overgens ook wel hele leuke basstaards in de wereld, zelfs in asiels zitten pups.

honden page profiel Maroesja van EttenMaroesja van Etten

Allereerst bedankt voor jullie snelle reacties.
Ik lees natuurlijk wel vaker dat ze veel beweging of heel veel beweging nodig hebben maar dat vind ik zo moeilijk te vertalen. Waar ligt de grens que type hond met onze mogelijkheden.
We hebben hier wel een aantal parkjes in de buurt waar je lekker met een stok zou kunnen ravotten en rennen met ze. Ik ben ook geen bejaarde die alleen echt een blokje kan.

Waar vind je dan zulke bastaards. Behalve het asiel?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Elke hond heeft in principe natuurlijk beweging nodig. Hoeveel beweging kun je de hond bieden? Is het 3x daags een blokje om? Dat zou voor elke hond niet echt een fijn idee zijn, maar dan zou je bij de kleinere rassen moeten kijken, gezelschapshondjes. Als je meer tijd hebt en de hond kunt laten bewegen elke dag in het park of zo, dan zou je in principe voor veel rassen kunnen kiezen, behalve de rassen met hoge energie zoals herdershonden. Wat wil je verder met de hond doen... cursus?

Als je een spaniel koopt bij een goede fokker, dan zijn de ouderhonden getest op erfelijke ziekten. Dit betekent in de meeste gevallen dat de pups die ziekten ook niet zullen krijgen.

Kijk eens op deze site bij Hondenrassen. Daar kun je veel lezen. Ook kun je op internet testen doen om te zien welke hond bij je zou passen.

Wat vind je man een stoere hond? Herder? Stafford? Rottweiler?

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Wat ik van de cavalier weet is dat ze zich rustig aanpast aan wat dagen wat minder dus gewoon 4x een blokje. Maar dat ze het ook heerlijk vind om 45 min door het bos te struinen met onze herder :-D
En ze zijn makkelijk te trainen.

Met kruisingnestjes moet je ook weer erg uitkijken meestal zijn dat ook nestjes uit niet geteste ouders.
Ik zou voor een pup dan kijken in de asiels, of evt bij een stichting die pups in het buitenland opvangt.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

In het asiel of bij de pretnestjes (mensen die 1x een nestje hebben). Als de ouderhonden niet zijn getest, loop je wel weer risico op een hond met een erfelijke ziekte.

honden page profiel sandrasandra 3 doggies

honden foto van sandra

maroesja
niet doen hoor,zoals hierboven beschreven,cavaliers moeten getest worden,bij een goede fokker zal dit zeker en vast gebeurd zijn,je betaald misschien een beetje meer,maar je zal merken op langere termijn haal je dat er dik en dun uit,doordat je niet steeds de dierenarts hoeft op te zoeken,als er gebreken moesten zijn aan het hondje gekocht op marktplaats.
ons eertse hondje kwam er ook van met alle gevolgen vandien,niet tetest op luxatie patella,en dergelijke testen.een hele hoop problemen met het hondje nu.en daarna hebben we gekozen voor 4 hondjes van goede fokker.buiten een keertje diaree hebben ze niets ernstig gehad tot hiertoe.zijn gezond,hebben een mooie vacht,en hebben heel goede heupen.dus verdiep je eerst misschien nog een beetje meer,en neem de goede raad aan van mensen op het forum hier,die van wanten weten,want toen had ik de mogelijkheid nog niet,en hebben we een eel ongezond hondje gekocht,spijtig genoeg
veel succes

honden page profiel xxxx 3 doggies

honden foto van xx

Als ik al haar advertenties bekijk heeft ze 7 nestjes?
Ik zou er geen pup van kopen.
Lijkt me echt niet verstandig.

Gr, Catrien

honden page profiel Maroesja van EttenMaroesja van Etten

Dat ze zelfs zeven nestjes heeft had ik nog niet gezien.
Ik kan zoiezo 3 tot 4 keer per dag een blokje om en naar een park en in het weekend wat langer naar bos of strand. Dat zou relatief genoeg beweging zijn voor de gemiddelde hond.

Mijn man wil niet een echt stoere hond maar meer een wat ruigere vagebond uitstraling. We vinden een smoushond en een Irish soft coated wheaten terrier ook heel erg leuk, maar die zijn weer heel erg zeldzaam.

honden page profiel ............ 3 doggies

honden foto van ......

Hallo,

Mijn ouders hebben een kooiker. Deze is super lief en vrolijk van aard. Dit zowel in huis, als in de buitenlucht. Beweging hebben ze wel nodig, maar dat heeft iedere hond toch? ;-)

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Ik weet niet waar jullie wonen maar ga eens een bezoekje brengen aan een hondenshow. Je komt daar alle rassen tegen met fokkers en eigenaars. en je kan er dus gelijk al je vragen stellen.
http://www.raadvanbeheer.nl/nc/verenigingen-en-activiteiten/agenda-activiteiten/
Vul bij Cat. tentoonstelling in en er komt een rij shows met data en plaats te staan.

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

Er zullen vast wel fokkers op marktplaats staan die het voor de fun doen, want zonder kampioentjes i d familie verdien je eigenlijk niks aan fokken, maar de meeste zijn toch into the money en daar moet je je dieren NOOIT weg halen!!! Wat anderen ook al zeiden, is het niet de lichamelijke gezondheid dan wel het mentale dat vaak niet inorde blijkt te zijn. Daar doe je jezelf en famillie geen goed mee.. Brengt heel veel verdriet en ellende.
Wil je perse een rashond haal m bij een geregistreerde fokker, betaal je vaak circa 200E meer maar scheeld je vaak duizenden E's aan DA kosten en heeeeeeel veel verdriet en spijt.
Kijk anders ns op asiel sites, zitten ook rashonden..Had laatst iemand nog een mooie site voor gevonden.. Ik kijk ff op Daan zn site, daar had ik t opgezet.

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

Geen www dr voor!!!! kom je op iets heeeel anders O-)

//nieuwhuisje.startspot.nl

x isa

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

Oeps, nestjes waar ze geen geld of weinig v vragen is vaak prima, En fokkers die meerdere rassen fokken zijn vaak FOUTE fokkers. Ik ken daar geen goeie verhalen over...

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

Hoi Maroesja

Goed van je dat je alles goed tegen elkaar afweegt.
Ik zou zelf ook nooooiiiiiit een pup van Marktplaats kopen en de redenen daarvoor staan hier boven al meerdere malen vermeld.
Ik heb zelf ook interesse gehad in de sofcoated wheaten terrier. Zijn hele leuke honden maar kunnen ook behoorlijk eigenzinnig en koppig zijn. (tja Terrier he). ;-)
Via de ras vereniging kun je je op een wacht lijst plaatsen om voor een pup in aanmerking te komen. Helaas is het ras inderdaad redelijk zeldzaam en soms kan het wel anderhalf jaar duren voor je aan de beurt bent. Het voordeel van deze manier van puppen regeling is wel dat je een goede pup krijgt. Het nadeel is dat je bijna niet kunt shoppen om te zien bij welke fokker jij een pup zou willen kopen. Dat is op zich wel jammer omdat de wheaten er in twee verschillende soorten vachten wordt gefokt. De een is de Amerikaanse vacht. Die is rij dik en zacht en behoeft meer verzorging dan de andere vacht. hij is veel wolliger.
De Ierse vacht is wel golvend maar veel sluiker en zacht. En heeft genoeg aan een wekelijkse kambeurt.
Het is dus jouw smaak voor welk type je kiest.
Als je een nestje weigert dan moet je gewoon weer op het volgende nest wachten.
Beide vachten moeten een aantal keer per jaar goed geknipt en geschoren worden, wat veel al gebeurd bij een trimsalon. Wel van te voren vragen of ze bekend zijn met het ras want anders loop je de kans dat ze een terrier met een dergelijke zachte vacht als poedel afleveren en dat is toch niet de bedoeling. ;-)

Succes met je zoektocht

Groetjes Maaike

honden page profiel 000000 3 doggies

honden foto van 000

Maroesja,

Woon ongeveer 13km er vandaan.Ze staan niet goed bekend. :'( Ik zou ook niet gaan kijken daar.Vaak als je een pup ziet ben je al verkocht.Ze zijn zo schattig als je ze dan ziet.En die mensen weten zo te babbelen dat jij dan die pup neemt.Daar zijn ze in gespecialiseerd.
Ze adverteren bijna in iedere krant en weekbladen hier in de omgeving dagelijks.Ze hebben vaak nog meer nestjes pups die ze aanbieden.Het zijn echte broodfokkers.
Zou zeker de tips die hier al gegeven zijn ten harte nemen.
Ik wens je heel veel succes met je zoektocht en laat je het ons weten ben er heel benieuwd naar. ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

En een border terrier, wat vinden jullie daar van? Die heeft een wat vagebond-achtig uiterlijk. Hele zachtaardige hond. Niet al te groot, beetje eigenwijs.





honden page profiel Jacko1Jacko1 3 doggies

honden foto van Jacko1

Ook mijn advies is: niet doen! Het lijkt op broodfokkerij en verder sluit ik me bij de vorige forummers aan.

honden page profiel DoggywomanDoggywoman 3 doggies

honden foto van Doggywoman

Verdiep je eerst even in beide rassen door bijvoorbeeld van beide rassen een boekje te kopen. Als je dan uit ben wat voor ras het beste in jullie situatie past. Neem dan contact op met de rasvereniging. Ga dan vervolgens naar verschillende nestjes kijken en vergelijk. Van daar uit kan je een beslissing gaan maken. Doe dat niet te overhaast en laat alle bezoeken even op je in werken. Ook een tip om 1 nestje per dag te bezoeken.

Oja en nog iets; veel mensen gaan naar website's en trekken daar hun conclussie uit. Maar door daadwerkelijk in het ras, de fokker (en hun testen, stamboom enzovoorts) te verdiepen door echt contact met verschillende op te nemen kan je een veel beter beslissing nemen dan alleen een blik van een website. Veel fokkers besteden liever meer aandacht aan hun beestjes dan dat ze een professionele website lanceren.

Succes met de zoektocht naar jullie hond! ;-)

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas 3 doggies

honden foto van ben niet meer actief helaas

hoi maroesja leuk dat je er bent hihi wel blijven he ook als je de pup hebt we willen allemaal meeleven
voor t geval je even niet weet wie ik ben moeder van onaida en titiksha
nou ja mijn tips heb je natuurlijk al en deze mensen kunnen je zeker ook een duwtje in de rug geven om de juiste beslissing te maken en veel tips geven die ik misschien nog niet gegeven hebt
groetjes tanja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fokker bekend???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^