boerboel/ napolitaanse dog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

vrienden van mij gaan een pup kopen.  ze hebben recent afscheid genomen van hun Amstaff op 12 jarige leeftijd.  Nu willen ze meteen een nieuwe pup in huis (het is nog maar 3 dagen geleden), hun keuze valt op een boerboel of een napolitano.
Een boerboel heb ik al wat opzoekwerk over gedaan omdat het ook één van mijn favorietjes is.  Ik (en zij ook ) ken maar 1 boerboel in die is nog maar 1 jaar vermits ze pas volwassen zijn op 3/4 jaar kan je daar mi niet op verder gaan?  Ik zou zelf dus eerst even op bezoek gaan bij mensen met een volwassen boerboel ... lauter op wat ik ervan gelezen heb denk ik wel dat dit bij hen past.
Nu de napolitano is een andere zaak.  Met dit ras heb ik geen goede ervaring, mijn vroegere schoonzus had er ééntje.  Ik ben verzot op honden maar met die hond had ik het helemaal niet.  Ik vond het een prachtig beest maar daar bleef het ook bij, ik vertrouwde hem voor geen haar. 

Graag jullie ervaringen met deze rassen, dan kan ik hen hopelijk overtuigen van niet onbezonnen te werk te gaan.

ja en even wat meer info over het gezin: 2 kleine kindjes (3jaar en net 1 geworden), waarvan de oudste heel actief is (druk) ze zijn met de vorige hond nooit erg actief geweest - hij is wel altijd heel betrokkken geweest bij het gezin (was altijd binnen bij hen ...) maar ze gingen eigenlijk niet wandelen met de hond.  Hun voornemens zijn wel om met deze hond te gaan wandelen maar ik ga uit van het slechtste en dat is dat ze in de oude gewoonten hervallen.   Ik wil wel niet negatief doen over hen hoor, ik ben van mening dat hun hond een geweldig leven heeft gehad, hij werd zeer graag gezien en heeft nooit iets te kort gekomen - maar het is wel belangrijk te weten dat een actieve hond niet bij hun past (volgens mij/maar wie ben ik ;-))

laat de tips maar komen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "boerboel/ napolitaanse dog" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 3 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

Dan is de mastino napolitano toch een goede keuze?
Dat zijn niet zo een actieve honden.


Als mijn kids groot zijn en de hondjes wat nu heb er niet meer zijn komt er hier ook nog ene......

En laten we eerlijk zijn als je op bezoek gaat bij een volwassen hond heeft dat nog niet te zeggen dat de hond die ze dan aanschaffen ook zo is van karakter.

Ik ben er wel voor om eerst goed op onderzoek uit te gaan over de rassen voor aanschaf.

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

nee, het is wel waar dat het karakter niet hetzelfde is bij elke hond maar als je een aantal volwassen honden hebt gezien van het ras dat je wil en praat met mensen die dat ras hebben, kan je je beter een beeld vormen +  je kan dan je specifieke vragen stellen waar je mee zit.  
Ik zou gewoon niet snel overgaan tot de aankoop van een ras waar ik alleen op internet iets van gelezen heb ...
maar wat je zegt van dat niet zo actief zijn, dat is alvast één plusje voor de napolitano ;-)

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

en btw Boots, wat een geweldig mooie hond heb jij, een echt model

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 3 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

Dankje wel ;-)

Ik vind wel dat ze verschillende fokkers kunnen bezoeken en ouder dieren ontmoeten dan weet je wel ongeveer wat je in huis haalt.

Maar goed ik maak ook de keuze om te wachten totdat mijn kinderen groot zijn om er 1 aan te schaffen.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Hallo :-) De Mastino en Boerboel zijn wel heel anders qua karakter dan de Stafford. Hoop dat ze dat wel realiseren. Vragen wel ervaring. Ik zou ze aanraden naar de clubmatch van beide rassen te gaan of naar een hondenshow. Daar kun je goed met eigenaren en fokkers praten. Als ik het zo lees zou ik zelf eerder denken voor hun aan de Mastino dan de Boerboel.
Op de shows vindt ik ze meestal heel erg lief. Denk dat de Boerboel wat pittiger is en meer beweging wil. Hoop dat ze er echt mee gaan wandelen. Dat is voor iedere hond zo belangrijk ook bij een hond met gemiddelde / wat minder bewegingsbehoefte als de Mastino. Die rassen moet je echt de baas zijn dmv leiderschap op basis van goede band en wederzijds respect. Dat krijg je bij uitstek door wandelen. Zou dan meerdere kortere wandelingen doen.

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

" Maar goed ik maak ook de keuze om te wachten totdat mijn kinderen groot zijn om er 1 aan te schaffen.
"

waarom zou je wachten - vin je het zelf geen hond voor bij kleinere kinderen?

honden page profiel lyannelyanne 3 doggies

honden foto van lyanne

ik ken wel een mastino.

Het is een ontzettende lieve teef die goed met honden en kinderen kan en zeer zachtaardig van aard is.

Het is wel een slome hoor:p het zal mij de tijd wel duren.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 3 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

"
waarom zou je wachten - vin je het zelf geen hond voor bij kleinere kinderen? "


Ik vind zelf dat ik het toen te druk had ervoor met de kinderen ik heb liever een aktieve hond wat mee kan. En niet halverwege te moe is of last van zijn gewrichten krijgt.

En grote honden zijn ook best lomp bij kleine kids.
die van mij zijn nu wel groot 11 en 12 maar nu heb ik al 4 honden hahaha als hun er niet meer zijn dat zou ik er graag een willen.

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

oeps oeps sorry ben helemaal verkeerd!  ik las bij Mastino, rustig, niet zo actief ... ik dacht hu, dat klopt helemaal niet met die hond die ik ken/ ha het was helemaal geen Mastino! 
dus bij deze - vergeet mijn eerste post over de napolitano - ik ken er dus geen ;-)
het was zelfs een hele andere hond/ ik weet ook niet hoe ik erbij kom hoor (het was nu ook al wel meer als 10 jaar geleden), de hond van mijn vroegere schoonzus was een corsa di canaria, wel iets heel anders natuurlijk.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

Beide hebben een ander karakter, de mastino kan zeker als gezinshond worden gehouden, alleen de mastino heeft in zijn aard dat hij erg territoriaal is, zal huis en haard bewaken en ingrijpen indien nodig,dat mag je de hond uiteraard niet kwalijk nemen, maar ik weet niet of het een hele verstandige keuze zou zijn in een gezin met héle jonge kinderen.

honden page profiel NacNac 3 doggies

honden foto van Nac

Zelf heb ik helemaal geen ervaring met beide rassen. Wel heb ik vrij 2 weken geleden toevallig een fokker van boerboels gesproken. Hoe hij er over sprak, kwam op mij heel liefdevol over, hij had volgens mij echt kennis van zaken.
Wel gaf hij aan dat nieuwe eigenaren vaak te snel en te veel willen met hun pup, waardoor de pup (later) gewrichtsproblemen kan krijgen. Hij had zo'n 1,5 jaar geleden een pup verkocht en er expliciet bij gezegd dat de pup niet met de andere aanwezige honden kon/mocht rennen en het beter was de pup te kennelen (mensen woonden op een boerderij), deze mensen hebben dus niet naar zijn advies geluisterd ... Nu, 1,5 jaar later, had de boerboel heel veel gewrichtsproblemen en kwamen ze verhaal halen ...
Het schijnt dus zo te zijn dat dit een veel voorkomend probleem is, wat eigenlijk 'heel gemakkelijk' te voorkomen is.
Ik denk dat jouw vrienden zich daar wel heel erg van bewust moeten zijn.

Overigens denk ik dat een grote hond bij kleine kinderen geen probleem hoeft te zijn, het is ook een kwestie van opvoeden.

honden page profiel Joeri & TeddyJoeri & Teddy 3 doggies

honden foto van Joeri & Teddy

Ik heb van beide rassen geen verstand dus sorry, daar heb ik geen mening over.
Wel hoop ik dat ze zich realiseren dat met 2 kleine kinderen, een pup toch weer heel wat anders is (24 uur per dag aandacht) dan de volwassen hond die ze net hebben laten gaan.
Je wilt dat nog wel eens vergeten als je net een oude, volwassen hond hebt gehad (ik spreek nu uit ervaring)

@Boots: jij hebt de mooiste profielfoto van het forum ;-)

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 3 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

" Ik heb van beide rassen geen verstand dus sorry, daar heb ik geen mening over.
Wel hoop ik dat ze zich realiseren dat met 2 kleine kinderen, een pup toch weer heel wat anders is (24 uur per dag aandacht) dan de volwassen hond die ze net hebben laten gaan.
Je wilt dat nog wel eens vergeten als je net een oude, volwassen hond hebt gehad (ik spreek nu uit ervaring)

@Boots: jij hebt de mooiste profielfoto van het forum ;-) "


Dankje wel

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien



van "gezicht" doet hij me een beetje aan mijn amstaffje denken maar ik moet toegeven Boots ik vin die van u een beetje mooier - niet zeggen tegen Capo hoor

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Boerboel en Mastino, beide zeer territoriale honden.
Zou ik zeker niet doen met een gezin met jonge kinderen. Met eigen kinderen gaat het vrijwel altijd heel goed. Maar kinderen groeien op, lopen in en uit, met vriendjes en vriendinnetjes en dat lang niet altijd goed.
Ik zou het zelfs ten zeerste afraden.

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

@Margje: dat was mijn grote bezwaar bij een boerboel (toen mijn man met die ras kwam) maar ik heb hier al enkele mensen over gesproken... dit ras is als origine een hond die gehouden werd (nog altijd eigenlijk) op boerderijen in Afrika - waar veel mensen in en uit lopen (seizoen arbeiders, leveranciers ...) men kan het zich dan niet permiteren dat die hond agressief loopt te zijn of onbetrouwbaar is naar die vreemden.   Hij is eerder terughoudend tegen vreemden en zal "zijn" erf beschermen indien nodig maar neemt niet het initiatief.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Das waar Margje daarom vroeg ik ook een beetje naar hun ervaring met honden. Al ben ik wel van mening dat je altijd in de buurt moet blijven bij alle honden en kinderen.

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

deze mensen hebben zeker ervaring met honden, de Amstaff die zij hadden was zeer sociaal naar andere mensen toe en was goed opgevoed.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

" @Margje: dat was mijn grote bezwaar bij een boerboel (toen mijn man met die ras kwam) maar ik heb hier al enkele mensen over gesproken... dit ras is als origine een hond die gehouden werd (nog altijd eigenlijk) op boerderijen in Afrika - waar veel mensen in en uit lopen (seizoen arbeiders, leveranciers ...) men kan het zich dan niet permiteren dat die hond agressief loopt te zijn of onbetrouwbaar is naar die vreemden.   Hij is eerder terughoudend tegen vreemden en zal "zijn" erf beschermen indien nodig maar neemt niet het initiatief. "

Wat ik ervan weet is dat de honden die op het erg gehouden worden, in hun kennel zitten als er vreemden op bezoek komen. Maar ook wel los zijn en wel tolereren dat er vreemden rondlopen, maar onrust op het terrein is weer wat anders. En dat is wat je krijgt met kinderen, die spelen, rennen, zitten elkaar achterna, stoeien.
En mijn ervaring is dat honden in het algemeen daar al niet zo goed tegen kunnen, maar dat het bij Boerboels en Mastino's nog een tandje erger is, met name omdat als die bijten, het ook zoveel schade geeft.
Ik heb een Aus en als het hier druk is met kinderen zet ik hem apart (kinderfeestje bijvoorbeeld). Hij heeft weleens 'gesnapt' naar een kinderbeen, omdat de kids zo rond liepen te rennen en gillen. En dan springen er vreemde kinderen bovenop de eigen kinderen en hij begrijpt dat niet. Is prima onder controle te houden zolang ik erbij ben en het stuur.

Heb je jonge kinderen, dan zou ik gewoon niet voor een ras gaan wat qua vreemde kinderen een aanzienlijk risico met zich mee kan brengen.
Natuurlijk kan het helemaal goed gaan, maar het zijn nou eenmaal honden die erg territoriaal zijn.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 3 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

" http://www.hondenpage.com/foto/foto/250179.jpg

van "gezicht" doet hij me een beetje aan mijn amstaffje denken maar ik moet toegeven Boots ik vin die van u een beetje mooier - niet zeggen tegen Capo hoor "



Hahaha die foto is ook een lucky shot...lukt me ook niet meer om hem zo mooi erop te krijgen hahaha


Ow en de hond heet Boots hihi

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

qua rasssen heb ik er niet zo'n verstand van.
Maar is een herplaatser wellicht een idee?
Zeker wat ouderen herplaatsers zijn vaak wat minder actief/rustiger als pupjes...

Ik zou wel eerder gaan voor de napolitano als de boerboel.

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

@Margje: op het vlak van hond vast zetten bij kinder feestjes volg ik je helemaal.  Ik doe het zelf altijd, ook omdat mijn zoontje op een leeftijd is (4j) dat het spelen als volgt gaat: kinderen zijn leuk aan het spelen - 5 min later zoontje is ontroostbaar omdat zijn vriendje op een tracktor zit waar hij zelf al weken niet heeft opgezeten - 5 min later zijn weer de dikste vrienden (en zo gaat het de hele namiddag).  Ik ken mijn hond goed genoeg om te vrezen dat hij "zijn" kind zal beschermen als ze bovenop elkaar liggen te kressen :-)

onze vrienden zetten de hond nooit weg, ook niet bij mensen die schrik hadden van hun hond  - dus op dat vlak volg ik je wel

persoonlijk zou ik het nemen van een hond in hun geval uitstellen, maar daar hebben ze geen oren naar ;-) het opvoeden van een hond + een hyper actieve 3 jarige en een 1 jarig dochtertje zou ik zelf niet aan beginnen.  Dus probeer ik gewoon info te geven over de 2 rassen, zodat ze hier de beste keuze maken.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

" @Margje: op het vlak van hond vast zetten bij kinder feestjes volg ik je helemaal.  Ik doe het zelf altijd, ook omdat mijn zoontje op een leeftijd is (4j) dat het spelen als volgt gaat: kinderen zijn leuk aan het spelen - 5 min later zoontje is ontroostbaar omdat zijn vriendje op een tracktor zit waar hij zelf al weken niet heeft opgezeten - 5 min later zijn weer de dikste vrienden (en zo gaat het de hele namiddag).  Ik ken mijn hond goed genoeg om te vrezen dat hij "zijn" kind zal beschermen als ze bovenop elkaar liggen te kressen :-)

onze vrienden zetten de hond nooit weg, ook niet bij mensen die schrik hadden van hun hond  - dus op dat vlak volg ik je wel

persoonlijk zou ik het nemen van een hond in hun geval uitstellen, maar daar hebben ze geen oren naar ;-) het opvoeden van een hond + een hyper actieve 3 jarige en een 1 jarig dochtertje zou ik zelf niet aan beginnen.  Dus probeer ik gewoon info te geven over de 2 rassen, zodat ze hier de beste keuze maken. "

Hier zijn ze net 6 en 8 geworden, dus ik herken het helemaal!

Hoop dat ze er nog goed over nadenken.
Ik zou voor mij ook teveel worden, twee zulke jonge kinderen en een pup opvoeden. Dan ook nog van een ras waar je echt heel veel aan socialisatie moet doen. En de pup van zo'n groot ras moet extra veel rust hebben in verband met zijn groei.
Hele klus hoor!

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Beide rassen hebben beweging nodig, het zijn beide waakhonden die gestimuleerd moeten worden anders gaan ze zeer overdreven het terrein bewaken, een postbode uit Belgie kan hier inmiddels ruimschoots over meepraten.

Beide rassen zijn ook bezitterig omtrent hun eigen mensen bezittingen, daar zitten wel wat nadelen aan, als de kinderen te lomp met elkaar spelen, kan de hond denken dat het kind in gevaar is en het gaan verdedigen.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Alles wat ik wilde zeggen is al gezegd. Wel wil ik nog even toevoegen dat ik dit absoluut geen honden vind om te houden in een flat of in de stad, nu weet ik natuurlijk niet waar deze mensen wonen. Maar ik vind dat hier wel rekening mee gehouden moet worden.

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

mijn vragen zijn voor niks geweest.... de man is gisteren thuis gekomen met een bull mastif pup!
zo onbezonnen, laten we hopen dat alles goed loopt.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 3 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

Oh dat is wel heel snel!

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

ik ben teleurgesteld eigenlijk ;-(

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro 3 doggies

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Dat is inderdaad snel! Ik wou net verhaaltje vertellen over onze boerboel die we 2 jaar geleden in hebben laten slapen!
Geweldige gezinshond! Mijn broertje was toen 1 jaar toen we hem als pup kregen! Die twee waren onafscheidelijk!
Alleen hij was buiten tegen andere honden niet echt aardig! Maar als gezinshond de beste hond die je kan bedenken!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "boerboel/ napolitaanse dog" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Blauwe fransebulldog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^