pup plast van blijtschap (schrik).wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LeonLeon

honden foto van Leon

Vroeger straften we ons honden er voor af ; neus in de plas deuwen en meteen naar buiten in de tuin om het plassen met de tuin te assosieëren. Maar nu ik meer en mer bezig ben met het correct opvoeden van honden weet ik dat dit niet de goeie manier is + de hond doet het uit blijdschap / schrik  /onderdanigheid en door de hond de straffen krijgt hij aleen maar meer schrik.
dus dit is geen oplossing. maar wat dan wel? normaal gaat het over naarmate ze ouder worden maar toch. moet ik men hond toch corigeren op de oude manier of moet ik hem gewoon direct naar buiten doen of moet ik gewoon afwachten tot ze ouder is ?.
noch even verduidelijken dat het NIET om gewoon in huisplassen gaat maar echt het onderdanig plassen als je ze wil gaan strelen of door opgewekt naar haar toe tegaan zo van : he luna luna lunatje ,liefmeisje (dan gaat ze meestal op haar buik liggen en plassen)
ze is wel al zindelijk voor het "gewoon" plassen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup plast van blijtschap (schrik).wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Laat de visite en jullie baasjes gewoon eerst rustig hun jas ophangen, tas wegzetten, desnoods koffie zetten zodat de grootste opwinding bij Luna weg is. Daarna pas aanhalen!

honden page profiel LeonLeon

honden foto van Leon

ga ik zeker proberen maar het probleem is een beetje erger , ze dat ook doet al ik bevoorbeeld juist de badkamer uitkom of 5 minuten op men kamer ben geweest. In ieder geval zullen we zoals jij zegt het eerst negeren en dan aanhalen na de grootste spanning zeker doen.

honden page profiel LeonLeon

honden foto van Leon

zou iemand me ook kunnen vertellen waarom ze dit doet . schrik blijdschap onderdanigheid of iets anders. als ik weet waarom een pup dit doet kan ik daar ook beter op inspelen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het wordt een deemoedplasje genoemd. Het heeft m.i. vooral met onzekerheid te maken. Misschien kom je te bedreigend over, misschien weet ze niet goed wat ze kan verwachten als je binnenkomt, misschien kan ze haar emoties op dat moment niet goed controleren (mengeling van opwinding, blijdschap, afwachting) en weet ze zich geen houding te geven, misschien heeft ze het gevoel dat je iets van haar verwacht maar weet ze niet wat en maakt dat haar onrustig....
Probeer dus zelf een beetje je hond te lezen: zijn er nog situaties waarin ze bang is, of onzeker is, of snel opgewonden is, enz... Dan kan je zo een beetje haar karakter ontdekken en dan hierop inspelen. 
Maar wat eigenlijk voor alle redenen van deemoedplasjes helpt is: zelf rustig zijn.
De meeste pups groeien er uit zichzelf uit als ze zelfzekerder worden.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Compleet negeren :-) Gewoon opruimen en ze groeien er vanzelf overheen.
Wat wel kan helpen is bijvoorbeeld bezoek je hondje eerst te later negeren, zodat ze iets rustiger is op het moment dat ze geaaid wordt.
Mikey deed het ook al als ze me 's morgens zag als ze wakker werd, gewoon blij, opgewonden, geen houding weten te geven enz.. en bij visite, of buiten bij mensen die gngen aaien, of als ik thuiskwam enz.. alles is vanzelf overgegaan. :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hondje van  mijn moeder heeft het heel lang gedaan.
Ik deed de deur open met de keukenrol in mijn hand...
Inderdaad de begroeting rustig houden.
Bij haar ging het vanzelf over, maar volgens mij heeft het een paar jaar geduurd.

Santa ging op de visite rijden, als we te enthousiast waren, da's ook niks hoor, 35 kg van je visite plukken.....O-)

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

had onze hond ook toen we hem pas hadden, vooral bij mijn vader omdat die nogal overheersend overkwam. Gebeurde wanneer we te enthousiast waren, of wanneer hij merkte dat hij onder druk gezet werd. Bij hem was het puur door onzekerheid.

Nu, bijna een jaar later, doet hij het amper nog. Wat volgens mij de reden hiervoor is, is dat zijn zelfvertrouwen sterk gegroeid is sinds we naar de hondenschool gegaan zijn, hij heeft zijn grenzen verlegd, wat betreft contact met andere honden, maar ook dingen die hij eerst niet durfde (over een brugje lopen) en waarvan je gewoon ziet dat hij supertrots is als hij het heeft gedaan.
Ik zou ook bij jouw hond proberen zijn zelfvertrouwen te laten groeien, ga veel met hem ondernemen, leer hem dingen en beloon uitbundig. Ondertussen heel rustig zijn in zijn bijzijn, vooral wanneer je pas binnenkomt, heeft bij ons ook sterk geholpen. Wil niet zeggen dat je hem niet meer mag aaien, gewoon langzaam opbouwen en een stapje trug wanneer je merkt dat het hem teveel wordt.

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Hallo,
Mijn hondje deed het ook als pup. en indd wat hierboven al werd gezegd laat bezoek het hondje eerst negeren en laat haar eerst in haar mand wachten (dan is ze in rust) wanneer het bezoek rustig zit en het hondje rustig is, kun je haar het bezoek laten begroeten. 

Bij Chula gebeurde het omdat ik haar gewoon te enthousiast begroette en ze gewoon zo opgewonden en blij werd dat ze een beetje plaste. Ik heb moeten leren om haar niet zo enthousiast te begroeten, iets lagere stem gewoon een aai en niet een hele kroelbeurt en wees niet bang dat je hondje je niet meer komt begroeten, want dat doen ze echt wel. Ze is er nu overheen gegroeid en nu kan ik weer heerlijk overdreven enthousiast doen!;-)

Succes ermee!

Kimberly (Gast)

Beste help me ik zit met en probleem ik heb samen met men ex en stafford gekocht ik ben me hem uit 1 gegaan en nu heb ik hem terug gekregen zoal 3 maand is hij bij mij dat hij alles kapot bijt plast uit schrik nog maar als ik naar hem kijk wat moet ik er aan doen ondertussen de nest al de zetel en het bed tapijt onder geplast ik ben ten einde raad hij is nu 3 jaar oud ik zie hem echt graag maar men vriend is het beu als het niet betert moet hij het huis verlaten help ?!!! Groetjes 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Beste help me ik zit met en probleem ik heb samen met men ex en stafford gekocht ik ben me hem uit 1 gegaan en nu heb ik hem terug gekregen zoal 3 maand is hij bij mij dat hij alles kapot bijt plast uit schrik nog maar als ik naar hem kijk wat moet ik er aan doen ondertussen de nest al de zetel en het bed tapijt onder geplast ik ben ten einde raad hij is nu 3 jaar oud ik zie hem echt graag maar men vriend is het beu als het niet betert moet hij het huis verlaten help ?!!! Groetjes  "

Misschien is het handiger als je, je even registreert en een nieuw topic over hem opent. Ik denk dat als je, je best voor hem wil doen je de komende tijd wel wat hulp kan gebruiken.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wanneer doet ze dit? Doet ze dit bij iedereen? 

 

Mijn hond deed ook deemoeds plasjes, bij een hond die ze heel spannend vond, maar ook bij mensen die ongevraagd haar wel eens niet zo leuk gecorrigeerd hadden, streng behandeld hadden. Mijn nichtje duwde haar een keer hard omlag toen ze opsprong en toen ze blafte, een kleine tik op haar neus en nee. Nu is Luca 2 en doet dit plassen allang niet meer, behalve bij dit nichtje. Luca is een beetje bang voor haar.

 

Als ik naar mn zus ga, of als dat nichtje bijnons komt, laat ik haar Luca even buiten begroeten. Uiteraard zorg ik sinds die tijd dat Luca uit haar buurt blijft.

 

Daarom de vraag bij wie doet ze dit en wanneer.

 

Het kan uit blijdschap, opwinding zijn als er iemand thuis komt. Iets wat pups doen, gaat vanzelf over. Het kan omdat ze een beetje bang is voor iemand of de situatie te spannend vind.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Beste help me ik zit met en probleem ik heb samen met men ex en stafford gekocht ik ben me hem uit 1 gegaan en nu heb ik hem terug gekregen zoal 3 maand is hij bij mij dat hij alles kapot bijt plast uit schrik nog maar als ik naar hem kijk wat moet ik er aan doen ondertussen de nest al de zetel en het bed tapijt onder geplast ik ben ten einde raad hij is nu 3 jaar oud ik zie hem echt graag maar men vriend is het beu als het niet betert moet hij het huis verlaten help ?!!! Groetjes  "

 Ik zou even een goed GT inschakelen. Denk dat het niet zo via een forum is op te lossen.

 

Idd even een eigen topic openen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" zou iemand me ook kunnen vertellen waarom ze dit doet . schrik blijdschap onderdanigheid of iets anders. als ik weet waarom een pup dit doet kan ik daar ook beter op inspelen. "

 Hoe ga je met je hond om? Wordt je wel eens boos? Ben je heel,erg druk zelf?

 

Wat doe je met je pup? Cursus, wandelen, spelen?

 

Je kan, als je haar ziet, een handje brokjes op de grond strooien, zo gaat ze jou met iets leuks associeren. 

Ze vind het misschien nu veel te spannend als ze je ziet.

 

Als jij eet, voel je je goed, dit is ook zo bij honden. Honden leren ook door associeren, ze zal jou komst met iets leuks, de brokjes gaan associeren.

Koen (Gast)

Ik heb het zelfde probleem met mijn puppy ( kruising chihuahua-pincher) van ongeveer 5 maanden oud. Hij is al een tijd lang zindelijk geweest. Ik ben ten einde raad. Ja plast zelfs op de schoot van de kinderen. En als hij gestreeld wordt dan zit hij op zijn poep en plast op zichzelf en niet een klein plasje of zo maar echt een grote plas. Ook plast hij in zijn mandje. Ik heb van alles geprobeerd, neus erin, buiten zetten, boos worden, speciale doeken leggen en zelfs een spray gebruiken. Niks helpt.

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Beste Koen.

Maak even een profiel aan, en open een nieuw topic met jou vraag.

Dit is een zeer oud topic , en gaat opslot.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup plast van blijtschap (schrik).wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: presa canario
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^