de husky heren in 3 filmpjes, een met nare verrassing

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Hoi,
Soms film je ineens heel iets anders dan je dacht. Shadow is dol op de de kleine pony's die bij ons op div plekken in de weide staan. Regelmatig wordt en gesnuffeld en gaat hij ze uitdagen om te spelen, compleet met spelboog. We kwamen bij een nieuw weitje met oude bekenden en ik wilde dat gedrag filmen en toen gebeurde er dit:

" target="_blank">

Shad komt tegen het schrikdraad aan en schrikt zich kapot. Hij rent piepend weg en komt mij opzoeken. Ook Spot komt kijken en geeft hem een likje. Vervolgens gaat Shadow lopen grommen en loopt met alles omhoog naar Spot en hapt naar hem. Vandaar even mijn ingrijpen met een EHEHEH en stoppen van filmen anders had ik mogelijk twee vechtende honden gehad. Filmen gestopt, Shadow bij me geroepen, even interactie, wat brokjes gestrooid en toen meneer weer wat rustiger was verder gewandeld. Naar een paar minuten uitgebreid uitschudden en weer verder lopen.

Commentaar?

Dit is een filmpje muizenjagen waarbij ik toch het vermoeden heb dat er in hun voorgeschiedenis ergens een varken in gekruist is (en yup, ze hebben hier totaal geen aandacht voor mij, ik film en heb ze "vrij" gegeven alleen durf ik hier de lijn niet los te maken ivm hazen & wegen)

" target="_blank">

En dit is een filmpje waarin ik het 'fout' doe. Spot heeft wat gespot en bouwt steeds meer spanning op, wordt steeds moeilijker bereikbaar en sleurt mij het bos in. Al op het moment dat hij "verstilt" zou ik in moeten grijpen wil ik dit voorkomen.
" target="_blank">

veel kijkplezier en graag commentaren ;-)

Mireille

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "de husky heren in 3 filmpjes, een met nare verrassing" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Grappig, dat varkentjes-geknor! 
Die twee hebben lol als ze op trot zijn.
Maar in dat laatste filmpje: wat loopt Spot raar, lijkt wel of ie door z'n achterpoten zakt... is dat omdat ie trekt en zo kracht zet?

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Wel een heel zielig gepiep van Shadow toen hij tegen het draad liep. Troost zoeken bij jou, Spot troost hem en vervolgens uitvallen naar Spot, geen idee waarom hij dat doet. 

Mij viel in het laatste filmpje ook heel erg op dat Spot anders loopt, maar in het eerste en tweede filmpje is het ook te zien.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Spot is nogal koehakkig en hij loopt niet super mooi als hij wandelt en zeker niet als hij gaat sleuren aan de lijn. Voor de step is het een stuk beter, hij leert ook netter draven. Ik heb een gangwerk analyse laten doen door een hondenfysio, de ene kantheeft hij iets speling op de knieschijf, maar luxeert niet. Ik mocht hem juist meer voor de step hebben om hem te leren beter door te strekken.

Moederhond schijnt ook zo te lopen voor de slee.

@nikki: ikdenk dat hij zijn frustratie / spanning zo afreageert. Wel iets om rekening mee te houden, bv bij ontmoeten van vreemde honden op een wandeling..

Mireille

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Het bovenste filmpje lijkt me de spanning afreageren op de ander. Ik zou op dat moment de hond rustig even bij je geroepen hebben. Of de andere hond eventueel even af geleid hebben..
En misschien wel niets doen....

Grappig om te horen hoe ze fanatiek aan het snuffelen zijn.

Wat is er verkeerd aan het laatste filmpje? Je zou dan door kunnen lopen, volgens mij komen ze dan wel mee. Of bedoel je dat niet.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

" Het bovenste filmpje lijkt me de spanning afreageren op de ander. Ik zou op dat moment de hond rustig even bij je geroepen hebben. Of de andere hond eventueel even af geleid hebben..
En misschien wel niets doen....

Grappig om te horen hoe ze fanatiek aan het snuffelen zijn.

Wat is er verkeerd aan het laatste filmpje? Je zou dan door kunnen lopen, volgens mij komen ze dan wel mee. Of bedoel je dat niet. "


Uhm.. Dat mijn knien aan gort gaan?! Spot is in het laatste filmpje echt vol aan het trekken en ziet of hoort niks meer. Een hus die vol trek vraagt veel kracht om in toom te houden. Toen ik stopte me filmen, heb ik hem met al mijn kracht uit dat bosje getrokken, anders waren we cross country gegaan. Meestal grijp ik in op het moment dat hij begint me fixeren, vraag of hij meeloopt. Dat lukt niet altijd...

Ik had niet verwacht dat Shad agressief naar Spot zou reageren, mijn 'eheheh' gebruik ik ook innhuis. Hij keek toen naarmij, heb hem bij me geroepen en even naar een paar brokjes laten snuffelen. Als ik niets had gedaan, ben ik bang dat ik twee honden aangelijnd in gevecht had gehad. spot kan nl niet weg op dat moment...

Mireille

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "de husky heren in 3 filmpjes, een met nare verrassing" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hiep Hiep Hoera, Sky 4 jaar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^