American Akita en Tamaskan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Goedemiddag,

de tijd is er nog lang niet rijp voor, maar dromen mag altijd! Er zijn 2 rassen die mij ontzettend aanspreken, en na het grondig lezen van alle informatie die er maar te vinden is ben ik alleen nog maar meer overtuigd! De American Akita en de Tamaskan zijn de rassen waar ik echt van droom.

Ze komen er hier echt nog niet in, misschien over een aantal jaar als het met Diesel echt goed gaat, of pas als Diesel er niet meer is en wij er weer klaar voor zijn. Dat hier verder geen discussie over ontstaat haha O-)

Er zijn zat andere rassen die ik ook erg leuk vind, maar deze 2 rassen passen echt bij mij, mijn vriend en onze situatie (en hoe deze kan veranderen eventueel). Maar dat zijn dingen wat je op dat moment moet bekijken.

Maar nu wilde ik eigenlijk hier jullie meningen over deze rassen weten. Positieve en negatieve ervaringen/verhalen, gedrag wat je opvalt, hoe ze in huis zijn, opvoeding etc.

Ik ken van beide rassen mensen die deze prachtige honden hebben, maar van 1 mag ik er natuurlijk niet uit gaan. Het ligt ook aan de opvoeding etc, maar ik vind het wel leuk om te zien of er misschien toch rasspecifieke eigenschappen zijn die mij nog niet waren opgevallen.

Leef jullie uit!

Even nog voor de formaliteit 2 foto's:

American Akita - Foto van fokker 'Mara Shimas' - Hond is Binti en ben al weg van haar vanaf het begin.


Tamaskan - Foto van de Nederlandse Tamaskan club - Hond is Avak (volgens mij zit de eigenaresse op het forum O-) ) en mijn excuses als ik deze foto niet mocht gebruiken. Tis een pracht voorbeeld van de tamaskan zoals ik ze graag zie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "American Akita en Tamaskan" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Mail uit :-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Het zijn wel héél verschillende rassen moet ik zeggen.
Tamaskans zijn sociale honden, erg roedel-geörienteerd en gesteld op gezelschap en aandacht. Hierdoor kunnen ze soms moeilijk alleen blijven. Ze zijn meestal vrij sociaal met andere honden en ze spreken de hondentaal prima. Met (vreemde) mensen zijn ze vriendelijk, soms ietwat terughoudend maar niet waaks of wantrouwend. Ze hebben een redelijk jachtinstinct maar zijn in principe goed te trainen (ook op loslopen) en aanhankelijk.
De Akita is juist een heel onafhankelijke en zelfstandige hond, meer een einzelgänger. Ze zijn zeker niet per definitie sociaal met andere honden, persoonlijk vind ik ze erg imponerend en overheersend. Dit geldt ook voor de omgang met vreemde mensen: ze zijn waaks en soms zelfs zeer beschermend, vrijpostige onbekenden stellen zij absoluut niet op prijs en dit zullen ze duidelijk laten weten. Ze zijn best te trainen maar dit vereist veel inzicht en geduld, ze zijn niet bepaald geïnteresseerd in het opvolgen van instructies van de baas.

honden page profiel melosssmelosss 3 doggies

honden foto van melosss

Dat is idd Avak de lieve leuke clown!!! En miranda is de eigenaar ze zit hier ook, veel weet ik niet.

Wat ik heb ervaren bij Tamaskans is alleen maar positief. Miranda heeft er twee. Avak is een gekke clown met een constante big smile, ik vind hem helemaal geweldig. hij is druk op een leuke manier, maar is ook op tijden lekker rustig en aanhankelijk. Dan is er nog Sierra, een erg grote persoonlijkheid heeft ze, ik vind haar erg stoer. Ze is klein maar heeft wel een grote mond, kijken wie ze voor zich heeft, ik hou daarvan. Een beetje tegengas zonder irritant te zijn. Heb beide mogen meemaken, En beide vind ik geweldig. Maar ik denk dat miranda je er meer over kan vertellen. Iets wat een nadeel (zou kunnen!!!) zijn is dat ze graag mensen omzich heen hebben. Je zal ze vast wel aan kunnen leren een paar uurtjes alleen te blijven, voor als het moet. Maar net als de Tsjech en Husky bijvoorbeeld zijn ze niet graag alleen. Ook hebben ze wel echt beweging nodig, een blokje om zal niet genoeg zijn. Verder heb ik er zelf ook nog geen een hoor, sta al wel op de wachtlijst. :-)

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Safi Kengee

Ik weet niet veel van beide rassen alleen iets van de Tamaskan en dat heb ik via jou gelezen nadat je eens verteld hebt dat je het zo een mooi ras vond O-)

Ik vind ze beiden erg mooi, de tamaskan spreekt me meer aan met het karakter :-)

honden page profiel melosssmelosss 3 doggies

honden foto van melosss

Mij ook! Al ken ik de Amerikaanse akita niet vandichtbij. Een will to please maar niet slaafs, dicht bij de natuur staan, houd van beweging, veel uithoudingsvermogen, vol met humor (vind ik) baasgericht, en dan komt het prachtige uiterlijk er nog bij, ben nog nooit zo verliefd geweest van wat ik heb gezien en meegemaakt hahahaha

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Weylyn

Jahoor geen probleem dat je Avak gebruikt :-) Echter vind ik zijn zusje Konah nog mooier kwa uiterlijk
Beide rassen vind ik super.
Mijn broer heeft twee amerikaanse akita's die super lief zijn alleen is zijn reu wat beschermend naar de teef toe bij andere honden maar is hierin goed te corrigeren

En ja de tamaskan zie ik zelf als duidelijk roedel dier. Hier heb ik met het alleen laten absoluut geen probleem omdat ik naast mijn twee tamaskans Avak en Sierra ook nog 3 wolfhonden heb. Beide van mijn tamaskans zijn door de oudste twee wolfhonden opgevoed waardoor zij hier en daar wat wolfhond gedrag vertonen maar goed te corrigeren is als zij dus in andere omstandigheden zouden zitten ( ik maak van veel dingen niet zo'n probleem vanwege mijn andere woofers waardoor ook mijn tamaskans een vrijere opvoeding hebben gehad zoals dat ze hier dus gewoon op de bank mogen en dat zij graag nogal eens jatten hihi)

Wel is het bij de tamaskan nog erg afhankelijk vind ik hoe ze met andere honden zijn. Over het algemeen super al heeft dit bij bepaalde lijnen zeker met de teven iets meer begeleiding nodig.

En tja ik zeg altijd wil je ze mee maken en al je vragen kunnen stellen die je heb zou ik zeggen vraag maar raak en je bent altijd welkom om eens langs te komen. :-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Dankjewel!

Ik zie nu dat de foto van avak weg is, maar het is en blijft een prachthond! En konah is inderdaad ook super mooi!

Qua alleen zijn is het hier geen probleem. Ik run een bedrijf vanuit huis, en honden kunnen met mij meestal wel mee als ik weg ben. Daarnaast heb ik dus wel alle tijd om de honden te leren om alleen te zijn. Daar heb ik dus geen moeite mee met dit ras.

De roedeldieren, het echte hond zijn nog. Het spreekt me zo aan in deze rassen!

En ik heb inderdaad vaker gehoord dat je bij de akita beter een teef kunt hebben, en bij de tamaskan beter een reu. Klopt dit?

Anoniem (Gast)

Als je het heb over beschermend gedrag ja. Alhoewel dit bij de tamaskan teven wel goed te begeleiden is.Konah gaat bv geweldig met andere honden in een grote groep buiten hier en daar wat terechtwijzinkjes wat normaal is. Sierra van mij is vorige keer met de tamaskan wandeling ook los gekunt( Sierra heeft echt daarin begeleiding nodig want voorheen accepteerde zij echt geen andere teef in de buurt) en deed het super.

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Weylyn

hahaha nah ja hierboven ben ik dus ook maar gooide ie het erop als gast ??????

Avak staat nog wel op de site hoor maar de layout is Rahne helemaal aan het veranderen. Hij staat nu onder de dekreuen en als goed is krijgen ze later allemaal ook weer de foto erbij.

honden page profiel RahneRahne 3 doggies

honden foto van Rahne

Ben de site aan het aanpassen, maar hier is Avak ;-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Dankjewel Rahne!

Nu je hier toch bent, wat is jouw ervaring met de tamaskan teef en reu? Liever teef of een reu?

honden page profiel RahneRahne 3 doggies

honden foto van Rahne

Nou mijn reu is een beetje een gevalletje apart (en de reu die ik vroeger heb gehad ook, overigens geen Tamaskan), dus mijn voorkeur gaat puur op mijn eigen ervaring uit naar teven.

Winter is erg op zichzelf, geen knuffelaar, soms wantrouwend naar andere mensen en honden toe. Erg lomp en onstuimig, nu is hij ook pas 10 maanden dus dat zal wel minder worden hoop ik. Heel snel afgeleid door zijn omgeving, kan moeilijk zijn aandacht krijgen en houden.

Mijn teef Konah is wel erg op mij gericht en wil ook graag constant dicht bij mij in de buurt zijn. Zij houdt heel veel van knuffelen, ook met andere mensen. Konah is beleefd en voorzichtig, iedereen die haar ontmoet wil haar maar wat graag mee naar huis nemen ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "American Akita en Tamaskan" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ik wordt hier zo verdrietig van...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^