Hoe haal ik mijn moeder over om een hond te kopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LucyLucy

honden foto van Lucy

Hoi! Ik ben een meisje van dertien en ik wil graag een hond. Het liefst zou ik een kleine poedeltje willen.... alleen mijn moeder wil dat niet.... Ik heb een paard die bij een stalling staat die ik elke dag rij en verzorg met liefde. Ze denkt dan dat als ik een hond krijg, ik dan een van die dieren te kort aan andacht zal geven omdat ik ook ADD heb en ik raak heel erg gestrest als ik in een stuk door vanalles doe. Ik snap wel wat ze bedoelt maar toch denk ik ook dat het komt omdat ik 6 of 7 jaar geleden een hond had (een half golden rietriever, half labrador) En toen was ik nog te klein om er voor te zorgen. Nu voel ik me er klaar voor alleen wat moet ik doen om mijn moeder over te halen?!?
xx

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe haal ik mijn moeder over om een hond te kopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Nou, als je een hond koopt, moet heel het gezin er achter staan

Ik wou vroeger ook altijd hond, maar stond het gezin niet achter en nu ik ouder ben, hebben we toch 1 gekregen.

honden page profiel ~~

honden foto van ~

Als je moeder het niet wilt houdt het op.
En een hond kost heel veel tijd waarbij je elke dag erg lang bij moet zijn vooral als het nog een pup is.

honden page profiel KK

honden foto van K

ik heb ook add, en toen ik een paard had, ging dat zeker ten koste van mijn honden, omdat er heel veel tijd en aandacht in gaat zitten.

jij moet dan ook nog naar school, dus ik begrijp het standpunt van je moeder, zeker omdat wij add-ers nogal eens impulsief zijn, en dingen willen zonder er goed over na te denken.
ik zou zeggen:wees heel blij dat je zo bevoorrecht bent dat je een paard kunt hebben, heel wat meisjes van jouw leeftijd zouden graag hun hond willen ruilen voor een paard, en wacht met een hond tot je wat ouder bent, en beter in kunt schatten of je er tijd en aandacht genoeg voor kunt hebben.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Poedels zijn erg leuk zie hier mijn krullenbol ------>


Maar ..... ze vragen veel vachtverzorging en best wel veel beweging het is geen schoothondje ook de kleintjes niet.

En vergis je niet in de trimkosten komt ook iedere keer terug.

Verder als je een hond wil heb je toch echt je moeder nodig want als jij niet kan/wil moet zij de hond verzorgen.

Ik heb zelf een zoon met asperger en een dochter met ADHD en de verzorging komt het meest op mij neer. Lekker kroelen met een hond is leuk maar er komt veel meer bij kijken en je schrijft dat je ook een paard verzorgt wordt een beetje veel denk ik.

Maar poedels zijn wel erg leuk ;-)

honden page profiel LucyLucy

honden foto van Lucy

Ik snap wat je bedoelt Mirjam en Curly Koda, Zelf hebben mijn opa en oma in Canada een Standard zwarte poedel (ze lijkt best wel op uw poedel op de foto :-)). Ik ken haar al mijn hele leven lang en ze is mijn beste vriendin. Ik de haarne ook. Poedels zijn super lieve beestjes en ik begrijp dat ze veel aandacht nodig hebben.
Ik had een plan bedacht waardoor ik een goede schema had voor het uit laten. Ik zou nooit een standard nemen omdat wij een te kleine tuin daar voor hebben XD

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lucy.......ik begrijp het, een paard kan je niet mee nemen naar huis, poedeltje kan je goed opvoeden en mee nemen naar het paard als je het paard gaat verzorgen, dat is zeker waar.

misschien kan je eerst eens een oppashondje uitlaten en verzorgen , van iemand van misschien een ouder iemand, zodat je kan zien of je het aan kan, en een hond te verzorgen en een paard, je moeder kan dan ook kijken of je het allemaal wel aankan.

misschien is dat een optie voor je Lucy. ?

honden page profiel LucyLucy

honden foto van Lucy

honden page profiel LucyLucy

honden foto van Lucy

Dank je wel voor de tip! Ik had dat al geprobeerd rond de hele buurt, maar iedereen had al kinderen die daar voor zorgden of dat zij het zelf deden, maar toch bedankt voor de tip

Spock (Gast)

Oke 'Lucy' je moeder overhalen is moeilijk hahahahaha

Anoniem (Gast)

:-D

honden page profiel LucyLucy

honden foto van Lucy

Hahahahahahahaa joh!!! dit is voor echte tips en niet duidelijke dingen XD haha lisa!!!!

Spock (Gast)

Maaar je hebt ook al een paard he... Maar hondjes zijn wel heel lief succes Amanda':-)

honden page profiel elisaelisa 1 doggies

honden foto van elisa

blijven zeuren help bij mijn dochter ook altijd en veel slijmen en ze tegen je moeder dat de hond mee gaat naar het paardt hihi

honden page profiel LucyLucy

honden foto van Lucy

hihi ja! Zeuren helpt heel erg goed! Zo heb ik mijn paard ook gekregen :-) O-)

honden page profiel .. 2 doggies

honden foto van .

Niet gaan zeuren! Uit je bericht begrijp ik dat je moeder niks tegen een hond heeft, maar dat ze enkel bang is dat jij de verantwoordelijkheid niet kan dragen. Laat haar zien dat ze ongelijk heeft, leen boeken uit de bibliotheek over het opvoeden van honden, probeer je moeder daarbij te betrekken zodat ze ook wat van de 'voorbereiding' meekrijgt. Wat je ook kunt doen is een kijkje nemen op marktplaats om een oppashondje te vinden. Geloof me maar, er staan daar heel veel advertenties over hondjes waarvan de baasjes een paar weekjes/een weekje op vakantie gaan. Grijp je kans, toon je moeder dat je er klaar voor bent. Wil ze hierna nog steeds geen hondje (om andere redenen bijvoorbeeld), dan heb je helaas pech, je woont in haar huis en zal je aan haar regels moeten houden.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Hallo Lucy,

Nou, ik snap je wel, een hondje is immers altijd bij je en zoooo leuk.
Maar ik snap je moeder ook wel. Mijn kinderen zijn pubers en als ik zie hoeveel tijd ze met school bezig zijn, sporten en misschien een baantje. En als ze wat ouder worden zijn vrienden ook heel belangrijk en waar ze graag mee weg gaan. De hondjes zijn dan vaak alleen. Gelukkig zijn het mijn hondjes en ik zie, net als zo veel andere kinderen, dat het gewoon niet goed lukt om en volwassen te worden en te zorgen voor een dier dat veel tijd en aandacht nodig heeft. Zeker, als ze thuis zijn, zijn ze er ook voir de hondjes.

Ik denk dat hierboven al een paar goede tips tussen zitten, zoek een 'verzorg' hondje, een hond waar je mee mag wandelen of waar je in de vakanties een keer oppast. Of een asiel, daar zou je ook kunnen helpen.

In ieder geval kun je al goed gaan kijken naar alle rassen en soorten, kijken hoeveel beweging en vachtverzorging ze nodig hebben om als je uit huis gaat het mooiste en liefste te kunnen kopen wat er is.

honden page profiel KK

honden foto van K

het valt wel weer op dat de ts alleen reageert op de reacties die haar bevallen, en dat ze de rest negeert.O-)

honden page profiel LucyLucy

honden foto van Lucy

Goeie idee habbelbabbel! Ik ga zowizo naar Canada in de kerst vakantie en daar hebben mijn opa en oma een poedel. Daar kan ik voor zorgen om een proef te doen of het mij zou lukken! en Karin, Dat is niet helemaal waar... Ik reageer op goede ideeën, niet van dat gaat nooit lukken, zet het uit je hoofd.

honden page profiel KK

honden foto van K

" Goeie idee habbelbabbel! Ik ga zowizo naar Canada in de kerst vakantie en daar hebben mijn opa en oma een poedel. Daar kan ik voor zorgen om een proef te doen of het mij zou lukken! en Karin, Dat is niet helemaal waar... Ik reageer op goede ideeën, niet van dat gaat nooit lukken, zet het uit je hoofd. "


  maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat sommige volwassen mensen het misschien beter weten, en het op dit moment gewoon geen goed idee is?
waarschijnlijk niet, want je zit in de "ik wil het" fase.

honden page profiel KK 1 doggies

honden foto van K

nou, oke, als jij ervan overtuigd bent dat het WEL een goed idee is, laten we eens gaan kijken hoeveel tijd je over hebt om een pup op te voeden.

van hoe laat tot hoe laat moet je elke dag naar school, en van wanneer tot wanneer ben je dan bij je paard?
is je moeder hele dagen thuis?
een pup kan namelijk de eerste weken helemaal niet alleen zijn, en moet er ook 's nachts een aantal keren uit om te plassen.

honden page profiel ~~

honden foto van ~

Ik zal heel eerlijk zeggen,ik denk dat het je NIET gaat lukken.

honden page profiel LucyLucy

honden foto van Lucy

Vragen van Karin (de antwoorden) :
Ik ga naar school elke dag van 8:30 tot 3 uur. om 3 uur ben ik thuis. en anders op maandag en woensdag ben ik rond 15 voor 4 thuis. Het hangt er van af waneer ik bij mijn paard ben, of ik laungeer of rij. Mijn moeder is hele dAgen thuis omdat ze op de computer werkt. Ik wardeer echt alle vragen van u. En hopelijk bent u dan een beetje hier van overtuigd?

honden page profiel KK

honden foto van K

" Vragen van Karin (de antwoorden) :
Ik ga naar school elke dag van 8:30 tot 3 uur. om 3 uur ben ik thuis. en anders op maandag en woensdag ben ik rond 15 voor 4 thuis. Het hangt er van af waneer ik bij mijn paard ben, of ik laungeer of rij. Mijn moeder is hele dAgen thuis omdat ze op de computer werkt. Ik wardeer echt alle vragen van u. En hopelijk bent u dan een beetje hier van overtuigd? "

zou je moeder er 's nachts uitgaan voor de pup, en hoe wil je het doen als je moeder boodschappen moet doen of weg moet?

honden page profiel --

honden foto van -

je bent 13

je zegt een schema te hebben opgesteld voor uitlaten, maar...

als je in de 3e zit... of hoger, heb je echt veel minder tijd
nu doet mijn moeder het ook alleen maar
toen ik in de 1e en 2e zat, liet ik olly vaker uit

nu heb ik er geen tijd voor
probeer nu wel wat meer olly uit te laten, maar begrijp je wat ik bedoel?

nu heb je het nog niet zo super druk, laat ik het zo maar zeggen.
je hebt een paard waar je tijd voor hebt

maar een hond vergt heel veel tijd... cursus, uitlaten, er moet iemand thuis zijn  (hond kan natuurlijkl wel even alleen zijn)

als je in de 3e zit moet je vast tpot 4 uur naar school
tenminste ik
2 dagen in de week...


zit je nu in de 1ste? want dan heb je t niet zo druk.. tenminste ik had t niet zo druk ^^

en in het begin doe jij het meeste, maar uiteindelijk loopt het wel uit dat je ouders uitlaten en meer de 'stomme' klusjes doen, laat ik het zo maar zeggen

honden page profiel KK

honden foto van K

als je een pup in huis neemt, is het belangrijk dat het hele gezin erachter staat, en dat iedereen 1 lijn trekt wat betreft de opvoeding.

een paard kost enorm veel geld, ik was alleen aan stalling al 200 euro kwijt, en dat was goedkoop. dan nog de hoefsmid, tandarts, evt. dierenartskosten, en de rest.
misschien is het voor je moeder wel te duur om ook nog een hond te kopen.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Een hond in huis nemen is een hele verantwoording.

Daarom word ook altijd gezegd: het hele gezin moet erachter staan.
Iedereen in het gezin is betrokken bij de opvoeding en verzorging van de hond.

Honden kosten ook geld. Soms heel veel geld.
Denk aan aanschafdingen zoals een riem, halsband, mandje, kussen, speelgoed, kluifjes etc.
Dingen komen ook wekelijks of maandelijks terug. Denk aan voer, kluifjes, koekjes.
Ook de dierenarts kosten kunnen soms ook erg oplopen.
Jaarlijkse entingen en controles bijvoorbeeld.

Een poedel heeft ook nog eens een goede vachtverzorging nodig. Daar hoort ook een bezoek aan de trimsalon bij. Ook dat kost geld en tijd.

Het komt er bij jullie dus eigenlijk op neer dat je moeder de hond moet gaan opvoeden en uitlaten omdat jij toch veel van huis weg bent. Logisch je moet naar school.
Laten we het erop houden dat je 7 uur van huis weg bent. Ik denk dat je zo rond 21.00 - 21.30? naar bed gaat?
Dat houdt in dat je overdag gemiddeld maar zo'n 5 a 6 uur de tijd hebt voor de hond.
In die tijd moet je dus ook nog eten, huiswerk maken en eventueel iets met vriendinnen doen of voor jezelf.
Daarom is het heel belangrijk dat je moeder er ook voor 100% achter moet staan.
Zij doet het meeste werk.

Je kan je moeder laten zien dat je het wel serieus neemt door je goed te gaan inlezen over het hebben van een hond.
Zie het als een soort werkstuk.
Hoe je een hond moet opvoeden, wat een hond nodig heeft. 
Bedenk ook goed wat je zelf met de hond zou willen doen.
Een poedel is een energieke hond die veel beweging nodig heeft.

Maak er werk van en laat je moeder zien dat je er echt voor wilt gaan.
Betrek haar er natuurlijk ook bij!

honden page profiel KK

honden foto van K

in het begin bijten pups veel kapot, en poepen en plassen binnen.

als je moeder niet 100 % achter de hond staat, zal ze daar sneller genoeg van hebben, en wie ruimt het op als jij op school zit?

honden page profiel LucyLucy

honden foto van Lucy

Het klopt wel, ze moet er 100% achter staan, daarom probeer ik ook om haar te over tuigen. Ik weet wat het inhoud voor een hond en het is duur! maar ik heb heel erg veel zakgeld (rond de 500 euro) dus die kleine dingetjes zoals voerbakjes enz. Ik ga heel hard proberen om haar te overtuigen. Boeken lezen, honden uitlaten enz.

honden page profiel --

honden foto van -

" Goeie idee habbelbabbel! Ik ga zowizo naar Canada in de kerst vakantie en daar hebben mijn opa en oma een poedel. Daar kan ik voor zorgen om een proef te doen of het mij zou lukken! en Karin, Dat is niet helemaal waar... Ik reageer op goede ideeën, niet van dat gaat nooit lukken, zet het uit je hoofd. "

we geven je alleen aan hoeveel werk een hond kost
wat karin zegt, is helemaal waar

ouders zijn de baas, ouders weten wanneer het kan of niet.
zij bepalen

ik vind het jammer dat je daar niet aan wil luisteren...
dat je alleen maar luisterd naar de mensen die je een tip geven hoe je je moeder kan overhalen
overhalen vind ik sowieso slecht

wacht gewoon een tijdje en kijk dan weer...

mijn moeder wou het ook niet ivm allergie
ik zeurde niet, praatte er niet over... bekeek wel eens hondenplaatjes en hondeninfo..
en uiteindelijk kwam mijn moederr naar mij toe dat ze een hond gevonden had

je moeder beslist wanneer je een hond krijgt
totdat je alleen woont zegmaar... dan mag jij zelf beslissen

maar blijklbaar zie je niet in hoeveel tijd je moet hebben voor een paard, een hond en school waar het niveau steeds hoger wordt en je een week van te voren moet leren

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe haal ik mijn moeder over om een hond te kopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^