Therapie/hulphonden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaudMaud

honden foto van Maud

Hallo allemaal,

Ik ben benieuwd of er op dit forum ook baasjes zijn die een therapie/hulphond hebben. Ik ga bijvoorbeeld regelmatig met mijn pup (13wkn) naar het bejaardehuis om de oudere mensen uit hun isolement te halen. Dit is heel leuk om te doen, je ziet de mensen helemaal opleven. Dit is dus een soort therapie voor de ouderen.

Bij mijn foto's staan enkele foto's van Buddy in het bejaardehuis.

Groetjes,
Maud

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Therapie/hulphonden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

Ik heb wel een gehandicapte vriendin met een hulphond

en als ik ooit Kyra niet meer heb dan wil gastgezin worden van een hulphond maar dan van een oudere hulphond die niet meer voor een baas mag werken na 7 jaar mogen die honden niet meer voor een baas werken en daar wordt nog wel eens gastgezinnen voor gezocht. ben zelf chronisch rugpatient en zulke honden mogen nog wel bijv. dingen voor je oppakken maar niet meer dat zwaardere werk zeg maar zoals mensen uitkleden de was doen ect.

honden page profiel MaudMaud

honden foto van Maud

Ik vind het prachtig werk wat een hulphond allemaal doet!!! Ik heb er voor school een heel werkstuk over de hulphonden gemaakt. Toevallig ben ik gister nog naar een presentatie/demonstratie van een hulphond geweest, prachtig wat een hond kan betekenen.

honden page profiel Ria Macho JamieRia Macho Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Ria Macho Jamie

Ik heb geen hulphond. Maar 1 van de hondjes gaat zondags wel altijd mee naar mijn oma in het verzorgingscentrum. Ze heeft dan idd  nergens anders aandacht voor, alle aandacht is voor de hond.
En ook de oudjes die je op de gang tegen komt roepen ahhh en ohhh, en willen ze aaien. Nu neem ik meestal 4 honden mee. die wel geaaid willen worden. Maar die ene ligt echt de hele middag op schoot  bij oma.



Deze foto is thuis genomen. Wel bij oma op schoot. Zo ligt ze dus de hele middag.

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

Ik doe vrijwilligerswerk in een bejaardencentrum maar daar zijn huisdieren gewoon toegestaan er zijn heel wat ouderen die zelf een huisdier mogen hebben kom regelmatig een oudere man tegen die woont in een apartement op de afdeling waar ik werk en die heeft een hondje heel veel mensen daar hebben poezen maar ook grote honden zoals labradors en goldenretrievers zijn daar toegestaan om te houden. Het is 1 van de weinige bejaardencentra's waar huisdieren zijn toegestaan.

honden page profiel MaudMaud

honden foto van Maud

Herkenbaar.... Ik ga meestal met een stichting mee die dit een dag in de week in verschillende tehuizen doen. Ze nemen niet alleen honden mee maar ook kippen, konijnen, cavia's, varkentjes en ezels. Je ziet de mensen dan helemaal genieten van de beesten.... Sommige beginnen verhalen te vertellen van vroeger. Echt heel mooi vrijwilligerswerk om te doen!!!!

honden page profiel RianneRianne 2 doggies

honden foto van Rianne

Wat ik het erger vindt van hulphonden daar wordt vanaf volgend jaar behoorlijk in gesneden terwijl die honden heel veel werk wat anders een ADLer moet doen kan verrichten. En bovendien zo'n hond is goedkoper dan een ADLer

honden page profiel MaudMaud

honden foto van Maud

" Wat ik het erger vindt van hulphonden daar wordt vanaf volgend jaar behoorlijk in gesneden terwijl die honden heel veel werk wat anders een ADLer moet doen kan verrichten. En bovendien zo'n hond is goedkoper dan een ADLer "

Wat bedoel je met ADLer???

Een hulphond kost idd veel geld. Ik heb laatst nog een actie gehouden voor een hulphondenschool. Ik weet dat dit geld goed besteed kan worden en daar doe ik het voor!!!

honden page profiel RianneRianne 2 doggies

honden foto van Rianne

ADLers zijn mensen die je helpen met bijv. na bed brengen douchen aan en uitkleden. ADL staat voor algemeen dagelijks levensonderhoud of levensbehoefte.
Een hulphond kan een gehandicapte helemaal uitkleren en de kleren bijvoorbeeld in de wasmand doen waardoor er geen mensen meer nodig zijn voordat soort dingen. Die vriendin kan haar benen niet meer gebruiken waardoor ze in een electrische rolstoel zit maar ze heeft nog wel 2 gezonde handen en ze is licht spastisch. die hond van haar kan de was in de machine doen waardoor er ook geen mensen meer aan te pas hoeft te komen. Die honden kennen 65 comando's. die vriendin woont in een apartementen complex gewoon tussen valide mensen er zitten in die apartementen complex zo 15 a 20 mensen met een handicap. Er is daar ook een kantoortje waar die ADLers zitten voor als er echt wat aan de hand is. heel wat gehandicapten hebben gewoon regulier werk en zijn overdag niet eens thuis. Die mensen hebben alleen hulp nodig met douchen en het naar bed gaan en naar de wc gaan.

honden page profiel RianneRianne 2 doggies

honden foto van Rianne

Die labradoodle is van die vriendin we zijn toen een dagje naar het park geweest.

honden page profiel Ria Macho JamieRia Macho Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Ria Macho Jamie

Bij het verzorgingscentrum bij mijn oma mogen ze zelf wel honden hebben, mits ze ze zelf kunnen uitlaten of iemand hebben die ze uitlaat. Het personeel doet dit dus niet. Logisch

honden page profiel trouwe_viervoeterstrouwe_viervoeters

honden foto van trouwe_viervoeters

Ik heb het weleens overwogen om te doen, maar hier in mijn woonplaats zijn nu enkele hondjes (oudere en kleine) die als aai hond fungeren. Maar verder willen ze niet uitbreiden, wordt te druk.
Wel heb ik laatst eens Tara meegenomen naar het ziekenhuis, toen een goede kennis van mij daar opgenomen lag. Ze had zoveel narigheid mee gemaakt, en ik wist dat ze op zou fleuren als ik mijn hondje mee zou nemen, omdat ze zelf ook van honden houdt.
het was toen een geslaagde middag met haar en Tara. Alleen moesten we wel buiten blijven of voor in de hal, verder mocht de hond niet komen, tja logisch...

honden page profiel BuddyBuddy

honden foto van Buddy

Wat leuk, Maud, dat je dat met Buddy doet!

Mijn Buddy is daar ietsje te lomp voor ;-) Onlangs waren ze van de hondenschool op zoek naar rustige honden die mee naar de open huis van een verpleeghuis gingen. Maar Buddy en ik kwamen niet in aanmerking. Had ik anders heel graag gedaan.

Even off-topic: is jouw Buddy een meisje? ;-)

honden page profiel MaudMaud

honden foto van Maud

Jammer dat jou Buddy er niet voor in aanmerking kwam. Mijn Buddy is nu bijna 14 weken en is al 2 keer mee geweest. Ik ga dan met een stichting mee die nog veel meer dieren hebben. Zo gaat er dan nog een Berner van 8 jaar mee en een Berner die 2 maanden ouder is al Buddy... Het is goed voor z'n socialisatie en de mensen worden helemaal verliefd op haar.

Mijn Buddy is idd een meisje en jou Buddy? Wij hebben nu in het totaal 4 Berners gehad en het zijn altijd teven geweest van dezelfde bloedlijn (wel zonder stamboom). Ze hebben een heel sterk karakter de super oma van Buddy is 10 geworden en de Tante bijna 11.

honden page profiel BuddyBuddy

honden foto van Buddy

Hihi - mijn Buddy is een mannetje :-D

Ja, dat was inderdaad jammer. En ik denk niet dat Buddy zo heel onrustig is. Op de jonge hondenles is die natuurlijk heel enthousiast met de anderen hondjes, maar tegen mensen niet zo enorm - zeker niet als die eerst eens flink uitgelaten is. Maarja, een hond van 8 maanden is natuurlijk enthousiaster in vergelijk met eentje die al 10 jaar oud is. Mischien bij een volgende keer.

Buddy is ons eerste berner, voor mij zelfs de eerste hond! De ouders van Buddy zijn zelf nog jong (was hun eerste nestje). Dus oma en opa zijn ook nog niet zo heel oud (in berner jaren gerekend....). Maar bij de generaties daarvoor hebben vele de 10 jaar gehaald ;-) Dus we hopen natuurlijk!

honden page profiel MaudMaud

honden foto van Maud

Mag ik vragen waar jullie buddy vandaan komt??? Is buddy met of zonder stamboom??

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Evy wordt een klein beetje hulp hond voor mijn moeder. Mijn moeder heeft een slechte rug, slechte armen en slechte voeten.Voor nu gaat het allemaal nog wel, maar het word natuurlijk alleen maar erger. We willen Evy kleine dingen leren, zoals aan koorden trekken en daarmee deuren open maken en dingen oppakken en aangeven. Maakt voor mijn moeder het leven doenbaar.

honden page profiel BuddyBuddy

honden foto van Buddy

" Mag ik vragen waar jullie buddy vandaan komt??? Is buddy met of zonder stamboom?? "


'tuurlijk mag je dat vragen:
Buddy noemt officieel "Buddy van de Bernerwereld". Dus ja, hij heeft een stamboom. Het baasje van zijn broertje Max zit ook hier op het forum ;-)

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

als drum niet zo angstig was naar vreemde zou hij daar ook een goede voor zijn denk ik..

wij krijgen vandaag huisbezoek van het kngf om te kijken of we geschikt zijn om een pup zo'n jaar op te voeden :-D ze komen straks om 10u spannend!!!

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Ik heb Kyra vroeger toen ze nog maar een paar maanden was meegenomen naar de spelletjesclub woensdagmiddag ik doe daar vrijwilligerswerk in een bejaardencentrum. Maar Kyra was te druk. Gelukkig hadden ze daar een heel groot balkon heb haar op een gegeven moment daar maar neer gezet het was toch mooi weer met een bak water. De oudjes vonden het wel leuk Kyra kreeg aandacht genoeg en werd natuurlijk volgepropt met koekjes door de oudjes ze vonden haar ontzettend lief enzo. En dan kwamen de verhalen los over dat een paar van die oudjes vroeger ook een hond hebben gehad. Maar door Kyra kwamen we bijna niet meer aan de activiteit toe O-) Alle aandacht ging naar haar. De eerste anderhalf uur heb ik haar in de huiskamer gelaten en de 2 anderhalf uur heb ik haar op balkon gezet. vond ze niet erg want er was genoeg tezien. Uiteindelijk ging ze slapen.

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Met Lola heb ik deels de opleiding therapiehond doorlopen. Ik deed puppycursus bij een hondenschool waar ze ook therapiehonden opleiden. Hier in Duitsland gaat dat allemaal een beetje anders.
Mijn instructrice vroeg of ik het wilde doen, Lola´s karakter beviel haar.

Je hebt honden die het allemaal maar over zich heen laten komen, maar Lola vond het allemaal geweldig.
Enfin, zo gezegd, zo gedaan.
Tsja en dan ga je voor het eerst naar een school en een bejaardenhuis en dan kom je erachter dat je hond toch een stempel heeft als Bullmastiff. Zeker hier in Duitsland. Mensen zijn bang voor haar. Ook al is ze nog zo lief.
Dus we zijn er maar mee gestopt. Ik wil Lo niet confronteren met mensen die haar niet leuk vinden.

Ach aan de andere kant heb ik nu een hond die niet opkijkt van rollators, rolstoelen, rennende kinderen, lawaai en drukte.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

" Met Lola heb ik deels de opleiding therapiehond doorlopen. Ik deed puppycursus bij een hondenschool waar ze ook therapiehonden opleiden. Hier in Duitsland gaat dat allemaal een beetje anders.
Mijn instructrice vroeg of ik het wilde doen, Lola´s karakter beviel haar.

Je hebt honden die het allemaal maar over zich heen laten komen, maar Lola vond het allemaal geweldig.
Enfin, zo gezegd, zo gedaan.
Tsja en dan ga je voor het eerst naar een school en een bejaardenhuis en dan kom je erachter dat je hond toch een stempel heeft als Bullmastiff. Zeker hier in Duitsland. Mensen zijn bang voor haar. Ook al is ze nog zo lief.
Dus we zijn er maar mee gestopt. Ik wil Lo niet confronteren met mensen die haar niet leuk vinden.

Ach aan de andere kant heb ik nu een hond die niet opkijkt van rollators, rolstoelen, rennende kinderen, lawaai en drukte. "


En ze heeft nog wel zo'n lief koppie hoe kunnen mensen nou bang voor haar zijn. Gisteren heeft Kyra nog met een jonge pitbull gespeeld die nog een jaar moet worden was erg leuk om te zien.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Therapie/hulphonden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wat voor kruising is mijn hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^