Kat aangevallen door jouw in hond in je eigen tuin: wat zou je doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Ik vind het verschrikkelijk dat sommige mensen zo laks zijn over andermans huisdier. Als iets of iemand jou hond half dood bijt zou je dat toch ook verschrikkelijk vinden? En ja ik weet een hond is geen kat die loopt niet zomaar in andermans tuin.. Maar katten zijn nou een maal anders. Het is je verantwoordelijkheid om je hond te leren dat hij geen andere levende wezens mag bijten.

honden page profiel DemelzaDemelza 3 doggies

honden foto van Demelza

Patricia, dat erbij blijven heb ik misschien een beetje verkeerd geschreven. Blijf bv in de zomer ook niet heel de tijd beneden als Wolf in de tuin is of ga hem dan ook niet binnen halen.
Had er denk ik neer moeten zetten dat als ik het zie of hoor...
Oh en ik heb hier zelf ook 2 konijnen, die in de zomer buiten zitten, maar ik weet wel bijna zeker dat de katten zich meer zorgen moeten maken om 1 van de konijnen dan om de hond met echt aanvallen betreft. Mijn ren is echt super kattenproof, maar als er dan toch 1 te dicht in de buurt komt probeert mijn voedster toch echt wel aan te vallen.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Mijn hond heb ik afgeleerd te jagen en bovendien is hij gewend aan katten. Hij zal met een kat proberen te spelen (doet ie ook met onze eigen katten), maar hij zal ze niet verwonden. Zou ik een hond hebben waarvan ik weet dat hij dat wel doet, dan zou ik hem zeker niet zonder toezicht buiten laten.

Verder mogen mijn katten niet zonder toezicht buiten loslopen. Ik ken bijna alleen mensen bij wie de katten lekker alleen buiten lopen, maar ik vind het superasociaal. Van de week lag er weer een kattendrol bij ons in de border en Tjibbe probeert 'm steeds op te eten. Planten worden uitgegraven en ondergezeken, overal wordt stront neergelegd en 's nachts wordt je wakkergemiauwd. Waar ik nu woon loopt er maar één kat alleen buiten het is hier buitengebied. Dat vindt ik een minder groot probleem, maar voorheen in een woonwijk waar de tuinen klein zijn en er veel katten wonen en veel verkeer is, is het gewoon irritant.

Mocht mijn hond onverhoopt een kat verwonden in mijn tuin, dan breng ik het beestje natuurlijk wel gewoon naar de eigenaar, maar met de opmerking dat het misschien handig is het beest binnen de eigen tuin te houden.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik hoop zoiets nooit mee te maken, lijkt me vreselijk!
Nu zijn mijn honden gelukkig naar alle dieren even lief, en gaat een kat niet snel mijn tuin in als mijn honden daar te zien zijn...

Toch, als zoiets zou gebeuren dan zou ik diertje uiteraard meteen helpen, als ik het dier niet kan pakken en ik weet van wie de kat is zou ik wel aan de eigenaar doorgeven wat er gebeurd is.

Toch blijf ik van mening dat iedereen verantwoordelijk is voor je dieren, een verhaal als deze moet een waarschuwing zijn voor iedereen die zijn katten buiten laat. Dit kan gebeuren net als alle andere gevaar wat op de loer ligt in die grote boze buitenwereld.

Ik zou geen seconden rust hebben als mijn kat alleen over straat zou dolen.  Daarbij vind ik dat een dier nooit overlast mag veroorzaken bij andere mensen. Als ik mijn voortuin bekijk hoe die volgescheten is door de katten van al die mensen die hun diertjes maar buiten dumpen.

Ja, ik klink dan misschien wat hard, maar ik ben er gewoon op tegen dat mensen hun dieren zo alleen over straat laten zwerven. Een dier moet je beschermen en niet aan zijn/haar lot overlaten.

En dan lees ik wel eens, ja maar mijn kat doet niks kwaad, of mijn kat gaat de straat niet uit. Dan nog kan er van alles gebeuren en vind ik dan ook geen excuses.

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina 3 doggies

honden foto van Patricia & Nina

" Patricia, dat erbij blijven heb ik misschien een beetje verkeerd geschreven. Blijf bv in de zomer ook niet heel de tijd beneden als Wolf in de tuin is of ga hem dan ook niet binnen halen.
Had er denk ik neer moeten zetten dat als ik het zie of hoor...
Oh en ik heb hier zelf ook 2 konijnen, die in de zomer buiten zitten, maar ik weet wel bijna zeker dat de katten zich meer zorgen moeten maken om 1 van de konijnen dan om de hond met echt aanvallen betreft. Mijn ren is echt super kattenproof, maar als er dan toch 1 te dicht in de buurt komt probeert mijn voedster toch echt wel aan te vallen. "

Ha ha ik vond het al vreemd, maar het is mij nu helemaal duidelijk!

Ik ben altijd bang dat ze toch aangevallen worden ook al zijn ze groot (Angora konijnen). Ik zie katten namelijk hier ook op wilde konijnen jagen. Als wij gaan slapen, moeten de konijnen van mij dan ook alijtd naar binnen, anders doe ik geen oog dicht. Dus misschien heb je wel gelijk dat de konijnen zichzelf goed kunnen verdedigen, maar ik zou het toch verschrikkelijk vinden als het 1x fout zou gaan.

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

honden foto van Angel, Google & Gadget

Ik maak het hier geregeld mee dat er katten 'verdwalen' in mijn tuin.
Mijn tuin is vanwege mijn allergie 2 meter hoog afgezet zodat hopelijk de katten uit de tuin blijven, in de voor en zijtuin schijten ze alles vol, maar dat hou je toch niet tegen. Ik erger me daar wel gruwelijk aan aangezien ik alles van mijn honden netjes opruim,

Als ik een kat in mijn achtertuin zie, dan jaag IK hem eruit en geloof maar dat ik er dan alles aan zal doen in de hoop dat ie zich rotschrikt en nooit terugkomt.
Als mijn honden in de tuin liggen te snurken of spelen en er is een kat zo stom om de tuin in te komen. Tja, is hun tuin. Ze zullen het beest als speelgoed zien, Oeh leuk, het rent weg, erachteraan. Als de kat slim is, vind ie een plek in het hek waar ie omhoog kan en weg kan. En als mijn honden dreigen gewond te raken door het beest zal ik ze bij me roepen. Maar ik voel me niet verantwoordelijk voor deze indringer.
Wil niet zeggen dat als ie gewond zou raken, ik hem zou laten creperen hoor. (zou hem bij de DA af laten leveren of de dierenambulance bellen, ik raak hem zelf namelijk niet aan) Maar ik ga ook geen zoektocht opstarten om hem te vinden. Ik ga er dan vanuit dat een gewonde kat naar huis zal gaan.

Laatst hoorde ik gerommel in de achtertuin, zat de buurvrouw een ongewenste kat uit haar tuin te jagen, MIJN tuin in... heel handig van haar ;-) Nou dat beest heeft minstens 1 leven verknald, zo is ze geschrokken toen ze in de tuin gemikt werd met een bezem midden tussen 2 grote zwarte honden en een vrouwtje met een hogedrukreiniger in....

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina 3 doggies

honden foto van Patricia & Nina

" Ik vind het verschrikkelijk dat sommige mensen zo laks zijn over andermans huisdier. Als iets of iemand jou hond half dood bijt zou je dat toch ook verschrikkelijk vinden? En ja ik weet een hond is geen kat die loopt niet zomaar in andermans tuin.. Maar katten zijn nou een maal anders. Het is je verantwoordelijkheid om je hond te leren dat hij geen andere levende wezens mag bijten. "


 Anouk ik ga absoluut niet laks met anderemans dieren om!
Ik hou van dieren en de dieren zijn altijd de dupe van de keuzes die wij mensen maken.

Maar moet ik dan maar mijn konijnen laten pakken door andermans katten, of moet ik dan maar toestaan dat ze mijn tuin volschijten terwijl mijn kinderen in de tuin spelen?

Nee sorry dit is mijn huis en ik betaal hiervoor de hypotheek en niet de eigenaars van de katten. Iedereen in de buurt weet dat ik een hond heb en deze hond is niet gesteld op katten en beschermd zijn terrein zoals het hoord. Tuurlijk zit ik er niet op te wachten dat mijn hond een kat grijpt in zijn eigen tuin. En heb ik het haar ook niet aangeleerd om dit te doen. Maar als het wel gebeurd zal ik haar hier niet om straffen, want zij verdedigd alleen maar ons terrein.

De katteneigenaars moet je hierop aanspreken en niet mij als huis eigenaar. Wij moeten onze honden toch ook aanlijnen als wij naar buiten gaan en de poep oprapen. Het zou toch wat zijn als ik mijn hond uit zou laten in hun tuin. Als je een kat hebt ben je er verantwoordelijk voor en laat die kat dan maar in zijn eigen tuin poepen, maar niet in die van mij.

Ik heb vroeger ook een kat gehad en die mocht in de tuin met een tuigje om. Ik blij want ik wist zeker dat de kat niet onder een auto terecht zou komen en de buurtbewoners blij want hij poepte niet in andermanstuin. En de kat was ook nog eens blij want die kon ook lekker van het buitenzijn genieten.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Bij ons hoeven katten zich geen zorgen te maken ! Heb nu zelf nog 1 kat en vroeger wel drie, dus Tibo is ze gewend. En moet zeggen, we hadden ooit een hond in de tuin die geen katten gewend was en dacht er even eentje te gaan aanvallen, maar niet dus...de kat was gelukkig veel te snel !

Bij ons in de buurt lopen de katten allemaal vrij rond, geen mens die zich daar druk om maakt. Als ik onze kat moest binnen houden, dan werd die doodongelukkig, ze is echt een buitenkat (maar ze kan ook gezellig komen binnenliggen hoor). Een kat is nog net iets anders dan een hond, die houdt je niet zomaar bij je. Wij hebben al jaar en dag katten en nooit anders geweten. En wat ik hier lees..drollen overal ???? Pardon...katten zijn normaal net dieren die het niet zomaar overal laten liggen. Die van ons begraven het heel goed en je zou het niet eens zien. Je kan last hebben van kattengemiauw en vuil, als er veel ongecastreerde/ongesterliseerde katten bij zijn. Maar dat is iets wat elke katteneigenaar zou moeten laten doen ! Anders nodig ik ze uit om eens bij de sukkelaars in het asiel te komen zien !

Een kat moet ook kat mogen zijn, altijd binnen is goed voor de zogenaamde raskatten of katten die niet anders gewend zijn, maar als het buitenkatten zijn, moet je ze ook die kans geven ! En binnen de tuin houden ?????????? Aan een leiband zeker ??? Sorry, hier word ik chagrijnig van ! Mij familie heeft al sinds jaren katten en de buren met ons, gelukkig begrijpen ze daar dus katten wel en maken er ook geen problemen rond. Ik zal eens beginnen over het vuil van mensen, blikjes in onze tuin, voorbij racende vuile auto's ! Maarja dat zijn mensen, die mogen alles ! O-)

En als mijn hond andermans kat iets zou aandoen, ging ik er gelijk mee naar de DA, hij wordt dit ook verboden ! Wij hebben al tal van katten opgevangen en verzorgd en die waren ook niet van ons. Je kan een dier toch niet aan zijn lot overlaten ! O-)

Krijg echter het idee dat sommige hondenmensen...kattenhaters zijn en ik houd gewoon van alle dieren :-D

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

honden foto van Angel, Google & Gadget

Oh nee, daar kom ik graag voor uit, heb een hekel aan katten. Ik vind ze een beetje zoals Jehova's. Als jij het leuk vind, moet je het zelf weten, maar val mij er niet mee lastig O-)


Beetje rare vergelijking he ;-) Maar ik hoef ze allebei niet aan huis te hebben

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

"

 Anouk ik ga absoluut niet laks met anderemans dieren om!
Ik hou van dieren en de dieren zijn altijd de dupe van de keuzes die wij mensen maken.

Maar moet ik dan maar mijn konijnen laten pakken door andermans katten, of moet ik dan maar toestaan dat ze mijn tuin volschijten terwijl mijn kinderen in de tuin spelen?

Nee sorry dit is mijn huis en ik betaal hiervoor de hypotheek en niet de eigenaars van de katten. Iedereen in de buurt weet dat ik een hond heb en deze hond is niet gesteld op katten en beschermd zijn terrein zoals het hoord. Tuurlijk zit ik er niet op te wachten dat mijn hond een kat grijpt in zijn eigen tuin. En heb ik het haar ook niet aangeleerd om dit te doen. Maar als het wel gebeurd zal ik haar hier niet om straffen, want zij verdedigd alleen maar ons terrein.

De katteneigenaars moet je hierop aanspreken en niet mij als huis eigenaar. Wij moeten onze honden toch ook aanlijnen als wij naar buiten gaan en de poep oprapen. Het zou toch wat zijn als ik mijn hond uit zou laten in hun tuin. Als je een kat hebt ben je er verantwoordelijk voor en laat die kat dan maar in zijn eigen tuin poepen, maar niet in die van mij.

Ik heb vroeger ook een kat gehad en die mocht in de tuin met een tuigje om. Ik blij want ik wist zeker dat de kat niet onder een auto terecht zou komen en de buurtbewoners blij want hij poepte niet in andermanstuin. En de kat was ook nog eens blij want die kon ook lekker van het buitenzijn genieten. "
Ik snap wat je bedoelt, natuurlijk is het logisch dat je hond jullie eigen terrein verdedigd. En je moet zeker niet je konijnen laten pakken. Maar ik word een beetje moe van dat honden met katten vergelijken. Ze zijn nou eenmaal niet hetzelfde. Ik heb zelf ook 2 katten en die blijven ook in mijn eigen tuin, af en toe bij de buren, maar ik heb het gevraagd en zij vonden dat gelukkig geen probleem. Ik laat ze ook nooit verder weg gaan want ik wil inderdaad niet dat ze iets overkomt! 

Maar het is wel een ander levend wezen wat verwond word door jou hond, Dat kan gebeuren ook al vind ik persoonlijk dat je dat toch moet proberen te voorkomen. Maar sommige mensen doen alsof het ze dan niks interesseert terwijl het toch een levend dier is. Een dier waar andere mensen veel om geven. En niet alle katten kun je binnen houden helaas. Een kat van mijn ouders werd gek als je die binnen liet. Die ging in de gordijnen hangen en krabde alle behang kapot als hij een dag binnen moest blijven.. Dus ik vind het ook niet helemaal kloppen wanneer de kateigenaar alle schuld krijgt want de kat heeft een eigen wil. Alles heeft 2 kanten.

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina 3 doggies

honden foto van Patricia & Nina

" Ik snap wat je bedoelt, natuurlijk is het logisch dat je hond jullie eigen terrein verdedigd. En je moet zeker niet je konijnen laten pakken. Maar ik word een beetje moe van dat honden met katten vergelijken. Ze zijn nou eenmaal niet hetzelfde. Ik heb zelf ook 2 katten en die blijven ook in mijn eigen tuin, af en toe bij de buren, maar ik heb het gevraagd en zij vonden dat gelukkig geen probleem. Ik laat ze ook nooit verder weg gaan want ik wil inderdaad niet dat ze iets overkomt! 

Maar het is wel een ander levend wezen wat verwond word door jou hond, Dat kan gebeuren ook al vind ik persoonlijk dat je dat toch moet proberen te voorkomen. Maar sommige mensen doen alsof het ze dan niks interesseert terwijl het toch een levend dier is. Een dier waar andere mensen veel om geven. En niet alle katten kun je binnen houden helaas. Een kat van mijn ouders werd gek als je die binnen liet. Die ging in de gordijnen hangen en krabde alle behang kapot als hij een dag binnen moest blijven.. Dus ik vind het ook niet helemaal kloppen wanneer de kateigenaar alle schuld krijgt want de kat heeft een eigen wil. Alles heeft 2 kanten. "

Anouk, ik kan het aan de ene kant wel van katten eigenaars begrijpen. Maar je moet ook begrijpen dat ik in mijn eigen tuin waar mijn kinderen spelen geen stront van een ander wil vinden.

In mijn voortuin wordt altijd door een kat gescheten precies bij de voordeur. Deze kat heeft niet eens de manieren om dat hoopje te begraven :'(. Aangezien ik vanuit huiswerk ontvang ik ook mijn klanten en dan is het niet fijn als mijn klanten die kattendrollen ziet liggen. In de zomer stinkt het ook nog eens verschrikkelijk. Dus katten moeten gewoon uit mijn tuin blijven en dat is de verantwoordelijkheid van de katteneigenaars. En dat heeft niets te maken met het vergelijken van katten en honden het heeft te maken met je verantwoordelijkheid nemen voor je huisdier.

De eigenaars heb ik hier ook op aangesproken en die hebben er maling aan. Nou hoe onbeschofd is dat dan wel niet. Nee mijn huis is mijn huis en hier bepaal ik wat mag en wat niet mag. En ik laat mij niet door een kateigenaar zeggen dat het ok is dat zijn kat in mijn tuin zijn behoefte doet en dat ik dit maar moet accepteren omdat het nu eenmaal een buitenkat is.

Katten zijn hele toffe en vaak ook lieve beesten, maar ik wil ze niet in mijn tuin vinden en ik accepteer het helemaal niet als ze ook nog eens in mijn tuin poepen!!!

Katteneigenaars zijn toch ook niet blij als ik mijn hond in hun tuin uitlaat en de drollen laat liggen. Of mag ik die vergelijking niet maken omdat wij het dan over een hond hebben?

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

"
Anouk, ik kan het aan de ene kant wel van katten eigenaars begrijpen. Maar je moet ook begrijpen dat ik in mijn eigen tuin waar mijn kinderen spelen geen stront van een ander wil vinden.

In mijn voortuin wordt altijd door een kat gescheten precies bij de voordeur. Deze kat heeft niet eens de manieren om dat hoopje te begraven :'(. Aangezien ik vanuit huiswerk ontvang ik ook mijn klanten en dan is het niet fijn als mijn klanten die kattendrollen ziet liggen. In de zomer stinkt het ook nog eens verschrikkelijk. Dus katten moeten gewoon uit mijn tuin blijven en dat is de verantwoordelijkheid van de katteneigenaars. En dat heeft niets te maken met het vergelijken van katten en honden het heeft te maken met je verantwoordelijkheid nemen voor je huisdier.

De eigenaars heb ik hier ook op aangesproken en die hebben er maling aan. Nou hoe onbeschofd is dat dan wel niet. Nee mijn huis is mijn huis en hier bepaal ik wat mag en wat niet mag. En ik laat mij niet door een kateigenaar zeggen dat het ok is dat zijn kat in mijn tuin zijn behoefte doet en dat ik dit maar moet accepteren omdat het nu eenmaal een buitenkat is.

Katten zijn hele toffe en vaak ook lieve beesten, maar ik wil ze niet in mijn tuin vinden en ik accepteer het helemaal niet als ze ook nog eens in mijn tuin poepen!!!

Katteneigenaars zijn toch ook niet blij als ik mijn hond in hun tuin uitlaat en de drollen laat liggen. Of mag ik die vergelijking niet maken omdat wij het dan over een hond hebben? "

Kijk maar dan heb je weer vervelende mensen die er inderdaad niks mee doen. Het is namelijk niet echt normaal als jij er iets van zegt tegen de eigenaar en hij/zij zijn kat daar nog steeds laat poepen. Wat ik wel erg vreemd vind is dat de kat ze niet eens begraaft.. Want meestal zijn het toch echt hele nette beestjes. Maar dat doet er verder ook niet toe :P
Ik snap je frustratie hoor! Alleen deze eigenaren laten hun kat er de dupe van worden. En ik zeg niet dat je het moet accepteren. En ik doelde ook niet specifiek op jou toen ik zei dat sommige mensen er laks over doen. Want ik heb jou reactie ook wel gelezen en ik weet dat je ook niet zou willen dat je hond een andere kat vermoord. 
Dus je hoeft absoluut geen katten te accepteren in jou eigen voor of achtertuin. Maar zoals je zelf vast wel weet vind ik ook niet dat je ze expres iets aan moet doen. Of dat je de kat aan zijn lot over laat wanneer je hond dat wel doet. En het lijkt er een beetje op dat dit honden eigenaar tegen katten eigenaar word maar ik ben beide :-)
En die laatste vergelijking mag je wel maken hoor :-) Ik zou zeggen, jij bent er bij wanneer je hond zijn behoefde doet, een katten eigenaar niet. Maar in dit geval was de katteneigenaar ingelicht, dus lekker je hond bij hun in de voortuin laten poepen? haha. Zoals ik al zei het heeft 2 kanten. Alleen ben ik tegen geweld tegen welk dier dan ook. Dus ook tegen de katten die jou konijnen iets aan wil doen hoor!

honden page profiel Igor,Bardo†,Dolly ,OwgliIgor,Bardo†,Dolly ,Owgli 3 doggies

honden foto van Igor,Bardo†,Dolly ,Owgli

Ik denk eigenlijk dat het niemands schuld is. 

Katten horen vaak buiten en honden hebben ook een instinct om hun gebied te beschermen.
Maar veel sterkte met de situatie!

honden page profiel Igor,Bardo†,Dolly ,OwgliIgor,Bardo†,Dolly ,Owgli 3 doggies

honden foto van Igor,Bardo†,Dolly ,Owgli

" zelf vind ik het dik egoïstisch van katteneigenaren om hun kat zonder toezicht buiten te laten. neem nu mijn buurman... omdat hij allergisch is voor honden en katten kan hij sommige dingen uit zijn moestuin niet eten. zelf hebben wij al schade aan de auto gehad en je zal maar iemand zijn die geen barst met katten heeft maar toch dagelijks een aantal miauwers opbezoek krijgt met hun boodschap in je tuin.

dan kan je wel zeggen pas je tuin aan maar als je een gedeelt hek hebt zoals ik dan gaat dat niet zomaar. "


Ja eigelijk heb jij wel een punt honden mogen ook alleen hun behoefte doen buiten de bebouwde kom. (Of het moet opgeruimd worden) En als katten je auto moter etc. beschadigen is er vaak niemand die er voor opdraait.
Mijn honden worden vaak ook druk als er buiten een kat in de tuin zit en persoonlijk vind ik dat hetzelfde als je in de tuin van bijv je buren gaat staan met je hond die zijn behoefte doet.
Groetjes Igor

honden page profiel Igor,Bardo†,Dolly ,OwgliIgor,Bardo†,Dolly ,Owgli 3 doggies

honden foto van Igor,Bardo†,Dolly ,Owgli

" ik zou me goed ziek voelen als dat gebeuren zou ... maar ja ik weet dat mijn honden echt niet met katten kunnen en als ze er dan ook 1 in hun domein (tuin) te pakken zouden krijgen tja dan zou ik het mijn honden niet heel zwaar aanrekenen al zou ik me er wel heel rot om voelen. 
De kat zou ik met spoed naar de DA brengen of naar de eigenaar en daar samen met de eigenaar van de kat naar een oplossing zoeken... beloven dat het niet meer zou voorkomen kan ik de eigenaar trouwens dan niet, want de honden verdedigen nou eenmaal hun eigen tuin. en je niet 24/7 kan opletten of het niet weer gebeurd. "
Klopt het in eenmaal een hele rottige situatie .

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina 3 doggies

honden foto van Patricia & Nina

"
Kijk maar dan heb je weer vervelende mensen die er inderdaad niks mee doen. Het is namelijk niet echt normaal als jij er iets van zegt tegen de eigenaar en hij/zij zijn kat daar nog steeds laat poepen. Wat ik wel erg vreemd vind is dat de kat ze niet eens begraaft.. Want meestal zijn het toch echt hele nette beestjes. Maar dat doet er verder ook niet toe :P
Ik snap je frustratie hoor! Alleen deze eigenaren laten hun kat er de dupe van worden. En ik zeg niet dat je het moet accepteren. En ik doelde ook niet specifiek op jou toen ik zei dat sommige mensen er laks over doen. Want ik heb jou reactie ook wel gelezen en ik weet dat je ook niet zou willen dat je hond een andere kat vermoord. 
Dus je hoeft absoluut geen katten te accepteren in jou eigen voor of achtertuin. Maar zoals je zelf vast wel weet vind ik ook niet dat je ze expres iets aan moet doen. Of dat je de kat aan zijn lot over laat wanneer je hond dat wel doet. En het lijkt er een beetje op dat dit honden eigenaar tegen katten eigenaar word maar ik ben beide :-)
En die laatste vergelijking mag je wel maken hoor :-) Ik zou zeggen, jij bent er bij wanneer je hond zijn behoefde doet, een katten eigenaar niet. Maar in dit geval was de katteneigenaar ingelicht, dus lekker je hond bij hun in de voortuin laten poepen? haha. Zoals ik al zei het heeft 2 kanten. Alleen ben ik tegen geweld tegen welk dier dan ook. Dus ook tegen de katten die jou konijnen iets aan wil doen hoor! "

Tot nu toe zijn alle katten die onze tuin zijn binnengekomen er levend weer uitgekomen ha ha ':-).

Ik zal ze nooit vergiftigen en ik zal ze nooit mishandelen. Als ik ze zie ren ik er achteraan en geef ik een schreeuw, daarna vloek ik even en dan ga ik weer verder waar ik mee bezig ben.

Ook ik ben tegen geweld in wat voor vorm dan ook tegen dieren, maar als ik niet in mijn tuin ben en de hond wel en die zou naar een kat happen en verwonden dan zal ik mijn hond hier niet voor straffen. Het is natuurlijk heel vervelend maar de hond beschermd haar eigen terrein.

En tja ik heb inderdaad het geluk om een kat in de buurt te hebben die zijn eigen drollen niet begraafd ;-). En hier erger ik mij eigenlijk het ergst aan, vooral omdat dit altijd bij de voordeur is, kijk is het tussen de bosjes en begraaft hij ze dan heb je er natuurlijk veel minder last van.

honden page profiel Igor,Bardo†,Dolly ,OwgliIgor,Bardo†,Dolly ,Owgli 3 doggies

honden foto van Igor,Bardo†,Dolly ,Owgli

Veel sterkte met deze rot-situatie!

honden page profiel SabineSabine 3 doggies

honden foto van Sabine

Ik heb 3 katten en daarvan zijn er 2 die graag naar buiten gaan...  Ze kwamen met regelmaat bij de buren in de tuin maar ik heb alle buren gevraagd ze nat te spuiten als ze in hun tuin komen. Als ze een paar keer zijn nat gespoten zullen ze niet gauw meer in je tuin komen. Daarnaast heeft 1 buurman een stukje gaas onder zijn schutting gemaakt zodat de katten er niet meer onder door kunnen, dat vond hij zelf geen enkel probleem om te doen. Mochten de buren toch nog last hebben van mijn katten weten ze dat ze mogen aanbellen, ik ruim hun kots of schijt met alle liefde op en deel ook graag cocaodopjes uit zodat mensen dat over hun aarde kunnen strooien, katten hebben hier een hekel aan en zullen dan niet meer in de aarde lopen (een plek waar ze graag in schijten). Overigens heb ik het grote geluk dat de mijne meestal naar binnenkomen voor hun poepje en plasje en dat ze uitsluitend buiten zijn om te jagen. Mijn hond zal dan dus ook nooit een kat aanvallen als er een vreemde kat in onze tuin komt. Ik vind het overigens niet meer dan normaal dat als jou hond een kat ernstig verwond je de kat helpt of in elk geval de dierenambulance laat komen, de rekening is natuurlijk voor de eigenaar van de kat, dat is inderdaad het risico wat je neemt. Je hond kan er niks aan doen want hij verdedigt zijn tuin maar de kat kan er ook niks aan doen, het zijn nieuwschierige dieren en altijd op onderzoek uit. 
Mijn katten komen heel afentoe eens thuis met gewonde vogels, ik bel hier ook de dierenambulance voor.

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina 3 doggies

honden foto van Patricia & Nina

" Ik heb 3 katten en daarvan zijn er 2 die graag naar buiten gaan...  Ze kwamen met regelmaat bij de buren in de tuin maar ik heb alle buren gevraagd ze nat te spuiten als ze in hun tuin komen. Als ze een paar keer zijn nat gespoten zullen ze niet gauw meer in je tuin komen. Daarnaast heeft 1 buurman een stukje gaas onder zijn schutting gemaakt zodat de katten er niet meer onder door kunnen, dat vond hij zelf geen enkel probleem om te doen. Mochten de buren toch nog last hebben van mijn katten weten ze dat ze mogen aanbellen, ik ruim hun kots of schijt met alle liefde op en deel ook graag cocaodopjes uit zodat mensen dat over hun aarde kunnen strooien, katten hebben hier een hekel aan en zullen dan niet meer in de aarde lopen (een plek waar ze graag in schijten). Overigens heb ik het grote geluk dat de mijne meestal naar binnenkomen voor hun poepje en plasje en dat ze uitsluitend buiten zijn om te jagen. Mijn hond zal dan dus ook nooit een kat aanvallen als er een vreemde kat in onze tuin komt. Ik vind het overigens niet meer dan normaal dat als jou hond een kat ernstig verwond je de kat helpt of in elk geval de dierenambulance laat komen, de rekening is natuurlijk voor de eigenaar van de kat, dat is inderdaad het risico wat je neemt. Je hond kan er niks aan doen want hij verdedigt zijn tuin maar de kat kan er ook niks aan doen, het zijn nieuwschierige dieren en altijd op onderzoek uit. 
Mijn katten komen heel afentoe eens thuis met gewonde vogels, ik bel hier ook de dierenambulance voor. "

Sabine,

Dat natspuiten dat wist ik, maar dan moet je maar net een spuit klaar hebben staan. Maar van de cocaodopjes wist ik het niet. Kun je dit in de supermarkt kopen?
Dat zijn nu van die dingen die ik wel wil uitproberen. Ik ga mijn tuin niet nog eens extra beveiligen tegen katten, maar dit zijn simpele oplossingen.

Iemand nog meer tips om op een simpele manier katten uit de tuin te weren??????????

honden page profiel SabineSabine 3 doggies

honden foto van Sabine

"
Sabine,

Dat natspuiten dat wist ik, maar dan moet je maar net een spuit klaar hebben staan. Maar van de cocaodopjes wist ik het niet. Kun je dit in de supermarkt kopen?
Dat zijn nu van die dingen die ik wel wil uitproberen. Ik ga mijn tuin niet nog eens extra beveiligen tegen katten, maar dit zijn simpele oplossingen.

Iemand nog meer tips om op een simpele manier katten uit de tuin te weren?????????? "

Ik koop het bij een tuin centrum. Daar ligt het bij de tuin aarde. Katten vinden dit vreselijk want het schijnt zeer te doen aan hun pootjes. Dat wil niet zeggen dat ze niet meer in je tuin komen maar als er cacoadopjes in je aarde ligt zullen ze hier niet gauw meer in poepen. Wat je kan doen is zorgen dat je een emmer water bij de achterdeur hebt staan, het is niet zo dat je dat steeds moet herhalen, na een paar keer snappen ze wel dat ze daar niet gewenst zijn. Je kan nog veel meer trucjes uithalen om ze weg te houden en allemaal kat vriendelijk, kijk hier maar eens:
http://www.hoedoe.nl/natuur-milieu/dieren/katten/hoe-houd-ik-poepende-katten-uit-mijn-tuin

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

honden foto van Angel, Google & Gadget

cacoadoppen zijn giftig voor je hond! Zou het niet doen.

honden page profiel SabineSabine 3 doggies

honden foto van Sabine

Dat wist ik niet, dan kan je dat dus beter achterwege laten als je vreest dat je hond het gaat opeten.. Wij hebben het zelf niet in de tuin want wij hebben alles bestraat. Maar misschien is citroen een oplossing voor je. Katten hebben een hekel aan citroen lucht. Ook aluminium folie vinden ze vreselijk. Zoals je op de website van de link kan lezen hoef je de tuin niet voorgoed aan te passen, zodra de kat je tuin niet meer interessant vind zal hij weg blijven.

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina 3 doggies

honden foto van Patricia & Nina

" Dat wist ik niet, dan kan je dat dus beter achterwege laten als je vreest dat je hond het gaat opeten.. Wij hebben het zelf niet in de tuin want wij hebben alles bestraat. Maar misschien is citroen een oplossing voor je. Katten hebben een hekel aan citroen lucht. Ook aluminium folie vinden ze vreselijk. Zoals je op de website van de link kan lezen hoef je de tuin niet voorgoed aan te passen, zodra de kat je tuin niet meer interessant vind zal hij weg blijven. "


 Ok goeie tips allemaal!

Als de cacoadoppen giftig zijn zal ik ze niet in mijn tuin gebruiken.

Maar in mijn voortuin zal ik het wel doen, want daar komt de hond niet. Deze kat poept altijd op dezelfde plek en graaft het niet in. En dit is een punt waar ik mij echt het meeste aan erg. Het is gewoon echt heel vies en in de zomer stinkt het echt ongeloofeijk. Als dit punt opgelost wordt dan ben ik echt heeeeeeel blij.

Zal vanavond even op de site kijken.

Alvast bedankt voor bedankt voor de tips!!!

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina 3 doggies

honden foto van Patricia & Nina

" Dat wist ik niet, dan kan je dat dus beter achterwege laten als je vreest dat je hond het gaat opeten.. Wij hebben het zelf niet in de tuin want wij hebben alles bestraat. Maar misschien is citroen een oplossing voor je. Katten hebben een hekel aan citroen lucht. Ook aluminium folie vinden ze vreselijk. Zoals je op de website van de link kan lezen hoef je de tuin niet voorgoed aan te passen, zodra de kat je tuin niet meer interessant vind zal hij weg blijven. "


 Ok goeie tips allemaal!

Als de cacoadoppen giftig zijn zal ik ze niet in mijn tuin gebruiken.

Maar in mijn voortuin zal ik het wel doen, want daar komt de hond niet. Deze kat poept altijd op dezelfde plek en graaft het niet in. En dit is een punt waar ik mij echt het meeste aan erg. Het is gewoon echt heel vies en in de zomer stinkt het echt ongeloofeijk. Als dit punt opgelost wordt dan ben ik echt heeeeeeel blij.

Zal vanavond even op de site kijken.

Alvast bedankt voor bedankt voor de tips!!!

honden page profiel DemelzaDemelza 3 doggies

honden foto van Demelza

" Ik vind het verschrikkelijk dat sommige mensen zo laks zijn over andermans huisdier. Als iets of iemand jou hond half dood bijt zou je dat toch ook verschrikkelijk vinden? En ja ik weet een hond is geen kat die loopt niet zomaar in andermans tuin.. Maar katten zijn nou een maal anders. Het is je verantwoordelijkheid om je hond te leren dat hij geen andere levende wezens mag bijten. "


Ik snap dat je dat je het verschrikkelijk vind, maar ik geloof ook dat iedereen hierhet er toch wel mee eens is dat verwonden of doden van een ander dier niet kan. Bij de meeste gaat het wel om de kat of ander dier verjagen zonder schade aan het dier toe te brengen.
Wat ik dan weer verschrikkelijk vind de laksheid van de eigenaren van de andere dieren, met als vb nu even katten.
De katten lopen maar los door iedereen zijn tuin en plassen/ poepen maar een eind weg. Moet ik eens gaan doen met mijn grote enge duitse herder, wedden dat ik een probleem heb.
Of als de kat is dood gereden, dan is het de ..... automobilist die beter had moeten kijken, terwijl je dan zelf je kat op straat laat lopen en geloof me dat beessie heeft geen besef van oh nu ben ik op de weg dat mag niet..

Ik heb veel planten in mijn tuin staan die katten zouden moeten afweren, die werken op zich wel maar alleen als het lekker warm is en ze lekker aan het groeien zijn. Nu niet meer en had laatst gewoon kattenpoep hier op de stoep in de achtertuin liggen. Natuurlijk ging ik erin staan en kon manlief mijn schoenen schoon maken ivm zwangerschap.
En zelf loop je dan altijd met poepzakjes voor de hond om achter hem op te ruimen.....
Ja, sorry maar dan ga ik mijn hond niet afleren om eens een kat goed te laten schrikken met een welgeplaatste blaf. Bijten zou hij volgens mij niet doen, omdat hij als de kat op de schuur zit kwispelend spelbuigingen staat te maken, maar hij heeft tanden en kan bijten. Dat is een risico wat de eigenaar van de kat dan wil nemen in mijn ogen...

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Waarom krijg ik ineens geen meldingen meer van dit topic? :'(

Ik zelf zou het niet aandurven om, als ik katten zou hebben, ze los buiten te laten. Ik zou doodsbang zijn dat ze zouden worden overreden, vergiftigd, meegenomen, aangevallen of gewoon ineens "verdwijnen". Je hebt er van die gekken rondlopen........
Ik zou wel graag een ren willen hebben in dat geval, zodat ze toch een beetje "buiten" zijn.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Ik vind het verschrikkelijk dat sommige mensen zo laks zijn over andermans huisdier. Als iets of iemand jou hond half dood bijt zou je dat toch ook verschrikkelijk vinden? En ja ik weet een hond is geen kat die loopt niet zomaar in andermans tuin.. Maar katten zijn nou een maal anders. Het is je verantwoordelijkheid om je hond te leren dat hij geen andere levende wezens mag bijten. "

ik vind het verscrikkelijk dat sommige eigenaars zo laks doen over hun eigen huisdier! als iets of iemand mijn hond half dood bijt dan sta ik daar bij en grijp ik zelf in. ik laat het niet aan anderen over om voor mijn honden te zorgen als ze wat voorhebben op straat en mijn honden zijn ook niemand tot last zonder dat ik daar weet van heb. als 1 van mijn honden poept dan weet ik waar dat ligt en dat dat van mijn honden is en dan ruim ik het ook op.

honden page profiel  Lucky Lucky 3 doggies

honden foto van  Lucky

heb een kat gehad ( 18 jaar geworden ) kwam nooit buiten wilde niet dat hij andere mensen tot last was en voor zijn eigen veiligheid ( woon vlak bij een drukke weg ) .
nu heb ik zelf last van andermans katten ondanks mijn citroen planten ed hulpmiddeltjes.
Mijn hond jaagt katten de tuin uit of hij ze bijt zou ???.
wel balen als hij er een zou bijten. de eigenaars van de katten weet ik te wonen, zou kat wel naar de DA brengen als ik die kan pakken en anders melden bij de eigenaar, rekening is voor de eigenaar.

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi 3 doggies

honden foto van Maris & Bodhi

Ik hoop echt dat mensen hun katten meer binnen gaan houden. Vandaag eentje uit de buurt dood gevonden. Ik kon er wel om janken. Mijn beestjes blijven gewoon binnen, ze zijn niks anders gewend en genieten doen ze! Merk ook dat veel katten hun drolletjes niet begraven inderdaad, tuin van m'n ouders zit ook regelmatig onder. Maar praten over hogedrukreinigers om ze weg te jagen? Dat kan echt niet....

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

honden foto van Angel, Google & Gadget

" Ik hoop echt dat mensen hun katten meer binnen gaan houden. Vandaag eentje uit de buurt dood gevonden. Ik kon er wel om janken. Mijn beestjes blijven gewoon binnen, ze zijn niks anders gewend en genieten doen ze! Merk ook dat veel katten hun drolletjes niet begraven inderdaad, tuin van m'n ouders zit ook regelmatig onder. Maar praten over hogedrukreinigers om ze weg te jagen? Dat kan echt niet.... "


hoezo niet? met water wegjagen toch?? en als je dat ding toevallig vast hebt.... ik zet hem er niet met volle poelen op 10 cm afstand op hoor.... zo dichtbij zat dat beest niet ;-)

pagina 7 van 12 12 3 4 5 6 78 9 10 11 12
Volgende forumvraag: Corona virus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^