Kat aangevallen door jouw in hond in je eigen tuin: wat zou je doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Iedere huisdier-eigenaar moet zijn verantwoordelijkheid oppakken :-)

Ik heb hier zelf een hond en 5 katten. En niemand, maar dan ook niemand, heeft last van mijn beestjes. Mijn hond doet zelfs flink zijn behoefte in de goot en zal zeker niet (zoals sommige andere hier in de buurt) in de voortuin van iemand gaan plassen. En mijn katten komen gewoon niet buiten. En neen hoor, ze komen niets te kort. En ondanks dat ze binnen zitten zijn ze allemaal toch steriel en gechipt. 

Het kan inderdaad zijn dat je hond iemand anders zijn kat te pakken krijgt. Maar om dan helemaal er niet naar om te zien vind ik toch echt erg. Het is tenslotte het baasje dat zijn verantwoordelijkheid moet opnemen. Die kat is heus niet naar school geweest en heeft niet geleerd om uit andermans tuin te blijven. Maar misschien is dat mijn verzorgend/bezorgd karakter wel :-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik heb tussen mijn bedje van viooltjes en vergeet-me-nietjes de afgelopen zomer cocktail prikkertjes in de aarde gestoken. Zodoende lieten hond en kat mijn bloembedjes met rust! 
"


zal ik eens een cocktail prikkertje in je voetzool prikken ? :'( dat is geen oplossing hoor.

wil je geen kat in je tuin hebben, dan over de schutting, aan een lijn van waslijn,ongeveer tien cm boven de laatste en hoogste plank, spijkers van tien cm, daaraan de waslijn knopen, plastic zakjes laten hangen, gewoon met een knoop erin, door weer en wind,laat het maar regenen, de zakjes zijn zijknat de katten vinden het heel onprettig om dan over de schutting te klauteren, ene vriendelijke manier , vriendelijke dan cocktail prikkers.

.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Dan ben ik weer de uitzondering want ik strooide jaren cacaodoppen tussen mijn struiken, rondom terras. Zou tegen slakken zijn geweest...nooit geholpen.:'(  In het begin ging poes er ook niet tussen....maar al gauw werd  dat één grijze schimmel korst, en mooi is anders. Ben er daarom mee gestopt, maar nooit is mijn kat of hond daar ziek van geweest hoor. En de slakken , er zijn er nog meer ;-) Maar nu prikkers tussen de planten....neen wil ik ook niet, en mijn muren vol koord en natte zakjes ook niet mooi.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Wanneer leren mensen nou eens dat een kat een HUISDIER is en geen gezellige buurtkat. Ik heb zelf ook een kat en die blijft keurig binnen want ik ben niet te beroerd om die vieze kattebak schoon te maken maar wel te beroerd om de stront van andermans katten in mijn tuin op te ruimen. Met alle gevaren bovendien van de poezen die buiten lopen neem alleen het verkeer maar

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee ik heb geen huiskat, maar wel een ..buurkat.. een lief ding, komt buurten voor eten, voor de rest niet, als het eten op is is tie er niet. :-D

ik vind niets geen uitwerpselen van deze kat, ik tolereer hem, omdat de overkant buren eens op vakantie gingen, skieen, de kat lieten ze buiten, vergeten ?

ik heb toen de iglo voor bamse ter beschikking gesteld voor tien dagen, en eten gegeven, daarna weer huis gestuurd. een kat wil ik niet, maar een..buurkat..wel. :-D

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

"

zal ik eens een cocktail prikkertje in je voetzool prikken ?  :'( dat is geen oplossing hoor.

wil je geen kat in je tuin hebben, dan over de schutting, aan een lijn van waslijn,ongeveer tien cm boven de laatste en hoogste plank, spijkers van tien cm, daaraan de waslijn knopen,  plastic zakjes laten hangen, gewoon met een knoop erin, door weer en wind,laat het maar regenen, de zakjes zijn zijknat de katten vinden het heel onprettig om dan over de schutting te klauteren, ene vriendelijke manier , vriendelijke dan cocktail prikkers.

. "


Dit betreft een bloemenprieeltje van maar liefst 1 heuse vierkante meter... nog tientallen vierkante meters waar ze van mij mogen rommelen. Zo'n zacht bedje van potgrond laat ik niet tot toilet of graafhoekje bombarderen. Dus nee... voel me niet bezwaart over het cocktail prikkeltje. Net als bij schrikdraad weten ze het na 1 x!

honden page profiel Esther & Doortje Esther & Doortje 3 doggies

honden foto van Esther & Doortje

ik hoef er niet bang voor te zijn, want Doortje is bang voor katten en loopt weg met haar staart tussen haar poten als ze er eentje ziet ;-) , maar mocht zoiets wel gebeuren, dan zou ik me zeker schuldig voelen. Ik zou de kat ook zeker naar de DA brengen en de kosten op me nemen, alhoewel dat mss niet helemaal fair is tov mij

honden page profiel Esther & Doortje Esther & Doortje 3 doggies

honden foto van Esther & Doortje

"
daar moet jij je niet voor excuseren. de eigenaar van de kat zou zich moeten excuseren voor het ongemak dat hij je geeft en aanbieden om gemaakte schade in je tuin/ letsels aan je hond te vergoeden. "


Ik ben het hier helemaal mee eens!

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik heb de buren gewaarschuwd en voor mij is het nu aan hun er wat mee te doen. Als Rambo ze pakt voel ik me niet verantwoordelijk en zal echt niets betalen al moet het een rechtszaak worden. Daarbij zal ik mij in de onkosten moeten steken voor de katten van een ander? Dacht het ff niet':-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hier een honden- én kattenliefhebster. Katten die buiten komen, kunnen inderdaad veel overlast bezorgen. Maar als poepen in je tuin het enige is waar je je aan stoort... Dan snap ik het probleem nog niet zo.
Katten zijn namelijk goed in dingen slopen, andere dieren de stuipen op het lijf jagen en zichzelf in moeilijkheden brengen.

Mijn katten komen buiten trouwens. Ze genieten van elk moment, de heren zijn echte jagers, de dames genieten van het zonnetje. Daarbij lopen mijn kattenheren altijd mee met het uitlaten van de honden. De hele buurt geniet daarvan! Dan is het weer van ''heb je je kat weer uitgelaten? vind dat toch zo'n leuk gezicht!''

De hele buurt weet dus ook welke katten van mij zijn, en heb ook duidelijk gemaakt dat ze altijd naar mij toe mogen komen als mijn katten onrust/schade veroorzaken. Gelukkig heb ik hele tolerante buren en zijn mijn katten redelijk goed opgevoed. Ze laten zelfs de kippen van de buren lopen ;-)

Als mijn kat aangevallen zou worden door een andere hond, omdat hij in de tuin van die hond liep.. Tja. Ik zou immens verdrietig zijn. Maar zo zijn katten. Die gaan en staan waar ze willen. Worden ze gepakt, hebben ze in ieder geval van hun vrijheid kunnen genieten. Ik zou het baasje of de desbetreffende hond ook niet schuldig rekenen. Niemand is schuldig in dit geval, het is gewoon een samenloop van (ongunstige) omstandigheden.

Maargoed, mijn punt is eigenlijk dat beide partijen zich wat positiever op moeten stellen. Zowel de katteneigenaar als degene die zich ergert aan de kat.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Het is zoals met alles; jouw vrijheid eindigt, waar die van de ander begint!

En gaat die ander wat verder, dan zijn de consequenties de zijne.

Het lijkt me logisch dat buurmensen van elkaar mogen weten hoever ze kunnen of niet.

Communicatie!

en verantwoordelijkheidszin!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Katten kunnen voor ontzettend veel overlast zorgen ja afgezien van de poep. Mijn vader heeft duiven, het soort dat mee op wedstrijden gaat en dus nogal een aardige duit kost het zijn namelijk allemaal duiven met afstamming uit goede lijnen. En al zeker 30 duiven zijn gesneuveld omdat een buurtkat zich op één of andere manier in de duivenren had weten te wurmen en één of meerdere duiven of dood of ernstig gewond heeft achtergelaten. Ja katten zijn enorm behendig ook om deurtjes etc. open te krijgen.

Dan snap je natuurlijk wel dat m'n vader die katten wat kan aandoen (wat hij overigens nog nooit gedaan heeft). Maar ja toen het nog veel gebeurde stuurde hij regelmatig onze vorige hond de tuin in juist om de katten te verjagen. Die rende dan met veel bombarie blaffend achter de tuin in wat de katten niet zo leuk vonden. Eén keer was een buurtbewoner zelfs een kat kwijt bleek ie later vast te zitten onder de vorstpannen bij het duivenhok al dagenlang. Ook van deze kat is het leven gespaard gebleven (hebben em zelfs uit het dak moeten "slopen" toen. Maar je snapt dan wel dat je daar niet vrolijk van wordt.

honden page profiel Staffie loveStaffie lovebijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Staffie love

Ik woon in een woonwijk waar iemand 3 ontsnapte kippen had...en laten er nou 2 mijn hele keuken onder poepen.... (het was zomer en de deur stond open) ik ben bang van vogels in huis dus ik begin te gillen.
En wat doet ons Spikey .... die bijt 1 van de kippen dood de andere 2 konden net ontsnappen maar een bende dat ze achterlieten alles zat onder de kippenstront en veren.
Ik ben naar de eigenaar gelopen en heb gevraagd of die z'n dode kip even kwam ophalen en de boel kwam opruimen. Dat is nog een hoop heibel geweest de politie moest er aan te pas komen om deze mevr haar kip op te laten ruimen. Nu zijn ze verhuisd :-D
Maar mijn inziens hoort een ander zijn beesten bij zich te houden.
En dat mijn hond me beschermd en toevallig een losgebroken kip doodbijt is niet mijn pakkie aan.
Al is dat natuurlijk wel iets anders dan een kat maar het komt wel op hetzelfde neer.

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 3 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Die kat kiest er toch zelf voor om in de territorium van een ander te komen. Daar kan jij toch niets aan doen dat een hond zijn plaats verdedigt? Als die kat gewond is gaat ie gewoon naar huis en dan zullen de baasjes het maar op moeten lossen. En als het een dure rekening word bij de dierenarts is dat hun probleem niet de jouwe. Als ik mijn hond laat loslopen en er gebeurt iets ben ik verantwoordelijk niet niemand anders. Dat is bij katten dus ook zo.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja het vervelende vind ik daarbij van een kat wordt alles getollereerd maar een hond heeft in de woonwijk nog geen stukje waar ze los mogen lopen daarbij moeten we alles van de hond opruimen en belasting betalen en zou ik ook nog eens de poep van andermans katten in mijn tuin moeten opruimen omdat deze wel overal los mogen lopen. Wie is nou daadwerkelijk het schadepostje?

gast (Gast)

Tjonge wat een dierenvrienden,katten kunnen er niets aan doen he.
Paul,als jou hond per ongeluk wegloopt en bij mij in de tuin terecht komt moet ik hem dan maar op laten vreten door mijn 3 herders?Kom op zeg een beetje compassie.Een hondenliefhebber die bewust en willens en wetens een gewonde kat aan zijn lot overlaat verdiend die hond ook niet.En Tineke,is het een vrijbrief voor een hond om een kat dan maar aan te vallen omdat ze overal poepen en geen belasting betalen?Ik zou het verschrikkelijk vinden als 1 van mijn honden dat zou doen.Maar dat gebeurd niet want ik heb ze opgevoed.

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 3 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

" Tjonge wat een dierenvrienden,katten kunnen er niets aan doen he.
Paul,als jou hond per ongeluk wegloopt en bij mij in de tuin terecht komt moet ik hem dan maar op laten vreten door mijn 3 herders?Kom op zeg een beetje compassie.Een hondenliefhebber die bewust en willens en wetens een gewonde kat aan zijn lot overlaat verdiend die hond ook niet.En Tineke,is het een vrijbrief voor een hond om een kat dan maar aan te vallen omdat ze overal poepen en geen belasting betalen?Ik zou het verschrikkelijk vinden als 1 van mijn honden dat zou doen.Maar dat gebeurd niet want ik heb ze opgevoed. "

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 2 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Natuurlijk niet, ik hou ook gewoon van katten maar als mijn hond ongevraagd bij jouw op de plaats komt en hij word aangevallen door jouw 3 herders dan kan ik het jouw of die 3 herders toch niet kwalijk nemen?  Als ik een kat zou vinden in mijn tuin laat ik hem zeker niet aan zijn lot over maar je kan mij niet wijs maken dat een kat per ongeluk in mijn tuin komt wat katten weten overal in de buurt de weg! Ik zou het ook verschrikkelijk vinden maar naar mijn mening is de enige die een schuldgevoel moet hebben de kat eigenaar en niet ik of mijn hond!

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 3 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Overigens Bo doet nog geen vlieg kwaat laat staan een kat! ':-) Mijn buurt katten lopen continu in en om onze tuin. Heb er zelfs een keer een binnen gehad schrok me kapot! Lol

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Wie heeft het over een vrijbrief dan?
Ik vind het ongehoord dat mensen aan een dier beginnen en er maar half de zorg voor dragen.
Ze laten hun kat naar buiten gaan met alle gevaar van dien, daarbij zorgen ze voor veel overlast. Verder heb ik geen hekel aan katten heb er zelf ook een lopen maar die valt niemand lastig want hij is binnen en nee is niet zielig want hij weet niet beter. Wel veiliger want komt geen honden tegen geen auto's tegen geen vergif  tegen en zijn eten staat altijd klaar schone kattenbak wat wil hij nog meer?

En nee ik voel me niet schuldig zou het wel proberen te voorkomen dat mijn hond(en) een kat pakken

esma (Gast)

mijn poes is kweit en ik zoek hem en die heet mimie:'(

esma (Gast)

ast uw blievt
:'(

esma (Gast)

ja/nee

esma (Gast)

ik gaa juli zoeken toeg niet en ik ben booo op jou

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Esmee,

je poesicat is verdwenen, vraag aan je ouders of ze ook mee willen zoeken, het is weekend.

misschien helpt het als je briefjes ophangt met een foto van mimie, je ouders kunnen je vast daar bij helpen, of een goede vriendin ?

pagina 12 van 12 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Volgende forumvraag: Corona virus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^