Border terrier! Wie kent of heeft zelfs een border?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lauralaura

honden foto van laura

heei,,

Ik lees hier niet zo vaak iets over de border terrier, ik weet ook dat dat niet zo'n heel bekend ras is maar ik was toch benieuwd wie het ras wel kent of zelfs borders kent/heeft. Kunnen we daar lekker over praten, ik vind het namelijk een supergeweldig ras. :-D

Tuurlijk als mensen het niet met me eens zijn over de border mogen ze dat ook gerust zeggen.

Daag

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border terrier! Wie kent of heeft zelfs een border?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel draadjedraadje

honden foto van draadje

ik heb er geen, maar het was OF een border terrier, of weer een duitse staande draadhaar...uiteindelijk toch een draadhaar geworden.
Een border terrier heeft veel pit, echt een kleine jager, ken er 1 die een kat heeft gedood....ruzie zoeken of een uitdaging graag aangaan is ook iets wat vaak bij een border terrier voor komt (bij veel terriers), dat pittige spreekt mij aan in een hond, maar je moet er wel mee om kunnen gaan anders zal je het een draak van een hondje vinden, groot zijn ze niet maar dat denken ze wel en zo gedragen ze zich ook. Heel veel hond in een kleine verpakking, ideaal voor jacht, sport, agility, flyball, gehoorzaamheid etc etc. Plukvacht is makkelijk in onderhoud maar ze zien er wel heel rommelig uit met hun echte volle vacht. Op veel foto's zie je de mooi geplukte exemplaren, een border terrier met zijn volle vacht ziet er gewoon vuilnisbakkenrasachtig uit :-)
NOOIT een border kopen van marktplaats maar alleen van serieuze fokkers met referenties en stamboom ivm spike's disease en andere erfelijke kwalen.

ik heb uiteindelijk toch een draadhaar gekozen vanwege het grotere formaat en omdat ik dat ras al ken, maar de eerstvolgende hond die ik zal aanschaffen wordt zeer zeker een border terrier.

honden page profiel lauralaura

honden foto van laura

Ik krijg over 3 weken mijn Border Terrier pup.
Als je nog info hebt voor het opvoeden van een pup, en dan bedoel ik een border pup in het speciaal, is dat altijd welkom. Borders zijn ook lief voor andere honden en mensen omdat ze in de jacht zoveel samenwerk(t)en met verschillenden honden en mensen.

Dank je wel voor de reactie :-D

honden page profiel draadjedraadje

honden foto van draadje

border terriers vereisen geen andere opvoeding dan andere honden, consequent zijn, niet suf vertroetelen, rust, goed eten, voldoende beweging en training met andere honden samen zijn eerste vereisten voor iedere pup voor welk ras dan ook.

krijg je een reutje of teefje ? ga er echt niet vanuit dat je de eerste zal zijn met een border reutje die vriendjes wordt met alle andere reuen, het is en blijft een terrier en voor ALLE terriers geldt dat ze erg fel kunnen zijn en een knokpartijtje ook voor de lol aan gaan. Een goede socialisatie is het halve werk !

honden page profiel lauralaura

honden foto van laura

Ik krijg een reutje, en nee tuurlijk ga ik daar niet van uit. Tuurlijk socialisatie, Tuurlijk altijd opletten. Maar ik denk dat het wel mogenlijk is en jij klilnkt wel heel negatief, alsof ze echt met geen enkele hond kunnen omgaan.

Hier bedoel ik niets gemeens mee hoor :-D

honden page profiel draadjedraadje

honden foto van draadje

zo erg is het niet hoor dat ze met geen 1 reu kunnen omgaan, het karakter van een terrier is vergelijkbaar met dat van een draadhaar, veel reuen negeren ze gewoon, met sommige spelen ze heel leuk, en een enkeling vliegen ze vol aan, gewoon om zich te laten gelden of om te laten zien dat ze geen nonsense pikken en niet te intimideren zijn, want een uitdaging gaan ze niet uit snel uit de weg. En een vechtende terrier of een vechtende draadhaar is andere koek dan een "vechtende" labrador of golden retriever...

Terriers hebben pit en laten doorgaans niet met zich sollen.
Irish Terrier, ook wel Red Devil en Dare Devil genoemd, niet zonder reden, irish glen of imaal terrier....bull terrier, american en english staffordshire (bull)terrier, cairn terrier, jack russel terrier... stuk voor stuk honden die fel uit kunnen halen en allemaal uit dezelfde rasgroep....hun felheid is typisch des terriers en is sterker aanwezig dan in veel andere rassen....dat is wat ik eigenlijk bedoel.

honden page profiel lauralaura

honden foto van laura

Oke :-D

En wat vindt jij dan de positieve kanten van een Border, ik bedoel waarom wil je er toch wel een?

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

De ervaring die ik ermee heb is niet zo positief. De borders die ik ken en gekend heb, zijn erg fel naar andere honden van dezelfde sexe toe. Van de reutjes heb ik dan weer geen last, maar ik ken een teefje...Dan kom ik het bos uit met mijn honden aangelijnd en dan komt dat hondje eraan en spring zo grommend en blaffend tussen mijn honden in. En neuh...dat vinden die van mij niet zo leuk. Bovendien hebben ze een goed geheugen, dus probleem is nu dat ik mijn honden onmiddelijk bij me moet houden als ik het loedertje aan zie komen. Die van mij zijn niet begonnen, maar 4 tegen in dat wil ik niet meemaken...
Ik hoop dat jouw hondje beter op gaat drogen.

kelly (Gast)

Het laatste berichtje is van een tijd geleden.Wij hebben gekozen voor een border een teefje.Ze is nu nog bij de fokker maar volgende week komt ze bij ons.Eerlijk gezegt schrik ik een beetje van wat hier allemaal staat.En ik zo heel graag willen weten of laura nu een lieve border heeft of dat het toch tegenvalt?En of je inmiddels ook tips aan mij kunt geven?

honden page profiel kellykelly

honden foto van kelly

Hoi ben ik weer.Ik heb mij inmiddels maar lid gemaakt.Dat maakt het wat makkelijker te communiceren.
Laura ik zou heel graag iets van je willen horen.Trouwens van alle border terrier eigenaren.Hoe meer ik weet hoe beter!( toch?) :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het stikt er hier van. Er hebben er hier altijd minstens twee of drie stuks gelopen.

Ik vind het hele leuke hondjes, alleen vraag ik me altijd af of de terriër in hun niet de overhand neemt bij konijnen enzo.

Degenen die ik gekend heb (intussen 4 of 5) luisterden allemaal geweldig. Sommigen zijn wel nieuwsgierig naar mijn 'grote' hond, maar nemen dan snel de benen als die hond met hen wil spelen. Anderen speelden juist heel leuk met de mijne.

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Ik ken ze wel...ik vind ze fantastisch!!
Al denk ik dat qwa karakter hij neit echt bij ons past

lilian (Gast)


Wij hebben er een. Het is een geweldig hondje en heel sociaal. Ze kan met alle honden opschieten. Groot of klein, teef of reu, het maakt haar niet uit. Dominante of aggressieve honden loopt ze met een bochtje omheen. De confrontatie opzoeken doet ze nooit. Ze heeft wel enorm jachtinstinct. Bij paarden of mountainbikers moet ik haar aanlijnen. Daar wil ze zeker achteraan. Ze luistert dan ook niet meer. Verder luistert ze heel goed, kan ze loslopen en komt ze als we haar roepen. Ze is enthousiast en als echte terrier snel geprikkeld. In huis is ze heel rustig en ze is heel aanhankelijk. Ze gaat graag mee in de auto en is heel lief voor kinderen. Voor ons een perfect hondje, maar niet voor iedereen, denk ik. Je moet wel om kunnen gaan met het pittige en het jachtinstinct.

border terrier (Gast)

Veel succes met je bordertje.

Ik heb net een website gemaakt over mijn border terrier.

www.mijnborderterrier.be

Veel plezier met je hond want het is een leuk en slim hondje

honden page profiel Karlijn Karlijn

honden foto van Karlijn

Ja, ja..
Wij hebben er ook 1,
van nu ong een half jaar oud.
Het is onze eerste hond,
wat een schat! O-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wij hebben 2 border terriers.
Isa van 2 :-)
En Bowie van 17 maanden. :-)

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Hier ook een Border Terriër! Beetje oud topic zie ik net, maat toch O-)

Groetjes, Inge en Jessy

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

De ouders van een vriend hebben een Border. Ik pluk hem 1 x per half jaar.
Super leuk en lief hondje :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik wilde je al aanbevelen corrie, vertels jij maar eens wat over de borders, je hebt er drie, zijn lievers, dat kan jij als de beste dus weten. :-D

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wij hebben sinds 4 weken een bordertje bij.

Het zijn hele leuke en aanhankelijke hondjes.

Ze zijn ook lief voor kinderen wij hebben zelf 6 kleinkinderen en ze zijn er erg lief voor.

Er ziet natuurlijk wel en beetje een jacht instinct in.Ze vinden cursus lopen ook heel erg leuk.

Wij zijn er heel blij en trots op. :-)

honden page profiel Wendy & KobusWendy & Kobus

honden foto van Wendy & Kobus

Wij hebben Kobus, die is nu 6 maanden.
Een schat van een hondje, wel enorm ondeugend maar super leergierig!
Vind het zo´n leuk ras! Ik hoop er in de toekomst ooit nog wel eentje bij te nemen.
Zeker als ik de puppy foto´s van Corrie zie, wat een droppie zeg.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ze is ook erg lief en we hebben wel een jaar op haar gewacht om dat we een bleu and tan wilden.

Bej Hoogers (Gast)

onze syb, ja het is een border terriër, de derde border. ik vind het de allerleukste hond in de rassen. slim, lief, trouw. maar je moet hem of haar goed opvoeden.
ik ben op zoek naar een pup, heeft iemand een pup voor mij, 700 euro kan ik niet betalen. maar ik wil heel graag voor zo.n hond zorgen.

gr. Bej

tets138 (Gast)

Hoi, ik heb zelf een bordertje die nu net 2 is. We hebben haar gekocht uit Rumpt en ik zoek haar broertjes en zusje. Onze border is een teefje en heeft 2 broertjes en 1 zusje. Ze is jarig op 16/17 april. En ze is zwart met een beetje bruin.

Ik hoop dat iemand het herkend :-D

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Er zijn ook fokkers die er minder voor vragen.

Ze mogen er 500 euro tot 750 euro voor vragen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border terrier! Wie kent of heeft zelfs een border?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Vrienden - echte vrienden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^