hoe ga ik om met mijn dominante reu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

onze hond is een 4 jaar oude australian shephard reutje uit het asiel;

bruno begint langzaam een plek te krijgen in ons gezin, op een paar puntjes na gaat het super goed!

wat ik lastig vind is zijn dominante gedrag naar ander reutjes.
als hij los loopt staat hij meteen stil en hoog en er hoeft maar "iets"te gebeuren en hij begint met vechten. vooral als het andere reutje ook rechtop blijft staan.Dit gebeurt nu echt steeds vaker!
alleen bij duidelijk onderdanige honden en teefjes gaat hij wel spelen.

ik heb het idee dat het steeds erger wordt, waarschijnlijk omdat hij zich zekerde voelt over zijn positie ( hij woont nu ruim 3 weken bij ons) en ook ons wil "beschermen"?

hoe moet ik hier mee omgaan?
bruno steeds aanlijnen en snel doorlopen? of relext blijven en hopen dat de honden het zelf oplossen?

en als ze eenmaal vechten moet je dan schreeuwen en ze uit elkaar halen?
ik merk dat het ook lastig is
of helpt het als ik juist weg loop?
of zal castratie een oplossing zijn?

kortom ik weet eigenlijk hoe ik dit gedrag van bruno kan indimmen.
hopelijk kunnen jullie mij dit inzicht geven...

gr mariaa en bruno

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe ga ik om met mijn dominante reu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel WilmaWilma 2 doggies

honden foto van Wilma

Hoi Mariaa,

Je hebt duidelijk een rangorde probleem. Hij is net nieuw bij jullie en het is hem nog niet helemaal duidelijk wie nu de Alpha is. Hij neemt ruimte die hij beslist niet mag nemen.

Waar het aan ligt is op dit moment niet zo belangrijk, dat kan een gedragstherapeut/hondenschool je beter uitleggen dan ik.

Ik zou hem aanlijnen en aangelijnd houden. Om los te mogen lopen moet hij dat wel verdienen en dat doet hij nu duidelijk niet. Jij bepaalt en jij keurt zijn gedrag niet goed, dus blijft hij aangelijnd.

Dan zou ik er heel hard voor gaan zorgen dat hij meer gericht wordt op jou. Jij bent zijn Alpha, alles -maar dan ook alles- moet jij voor hem worden. Ik wil je best even een tip geven om hiermee aan de slag te gaan, maar het is echt verstandig om zo snel mogelijk naar een hondenschool te gaan.

Je koopt iets heerlijks voor hem. Bijna elke dierenwinkel verkoopt wel een Rodiworst. Ik heb de kip en rund versie. Barca is hier helemaal lijp van. Als ik dit in mijn jaszak heb, bestaat niemand meer!

Oke, je snijdt wat plakjes en die leg je op elkaar. Nu snij je reepjes en je draait het nog een maal. Nog een keer reepjes snijden en als het goed is heb je allemaal kleine brokjes. Neem een boterhamzakje, donder al die Rodiworst brokjes in je jaszak, -restant Rodiworst gaat ook in een boterhamzakje en in de ijskast- en lijn je hond aan. Nu ga je voor je hond staan en je hond gaat zitten. Geef hem een brokje!

Zeg rustig en duidelijk: Let Op Mij...brokje Rodiworst in je hand en je hand hou je voor je mond, snuitje gaat ophoog en je hond kijkt jou aan. Op dat moment geef je razendsnel zijn brokje. Dit oefen je een aantal malen. Mag best 20 keer! Wees enthousiast. Hij moet het helemaal het einde vinden om jou aan te kijken.

Let Op Mij heeft hij nu door. Je gaat lekker met hem wandelen en je houdt een brokje in je hand op jaszak hoogte. Riem in je rechterhand, brokje in je linkerhand en je hond loopt LINKS!

Zodra je hond nu jou probeert aan te kijken terwijl je loopt...geef hem ogenblikkelijk je brokje! Daar gaat het om! Je zegt super vriendelijk (alsof hij net de loterij heeft gewonnen)..."Goed Zo, Dat is Let Op Mij", en hup weer een brokje erin.

Uiteraard zal hij dit echt niet de hele weg volhouden. Start hier alvast mee en je zal zien dat hij jou heel erg aardig gaat vinden. En daar zit de kneep!! Jij gaat nu bepalen wanneer je dat brokje geeft en je geeft dat rijkelijk als hij het goed doet. Al heb je maar 1 seconde aandacht...dat is het moment voor dat brokje. Pas veel later ga je dit uitbreiden en daar heb je echt begeleiding bij nodig. Nog niet los laten lopen...eerst naar de Hondenschool. Loslopen moet hij echt gaan verdienen.

Handige tip: vertel je huisgenoten dat die Rodiworst geen nieuw merk leverworst is om uit hun vuistje te eten. :-))

Oke, dan start je met zijn eetgedrag. ALTIJD na jouw eten en nooit ervoor of tijdens jouw maaltijd. Zodra je gaat eten gaat hij naar zijn plaats. Daar blijft hij net zolang totdat je helemaal klaar bent en de tafel is afgeruimd. Geen eten meer op bekjeshoogte? Dan roep je hem bij je. Nog even wachten (half uurtje) dan ga je zijn eten klaarmaken. Laat hem zitten voordat je hem zijn bak geeft. Zomaar zijn voer aanreiken is not done!

Bij het naar binnen of naar buiten ga...ga jij ALTIJD voor en achter jouw komt de hond binnen of stapt naar buiten. Doet hij dit niet goed, dan start je opnieuw. Hond naar binnen, jij stapt als eerst naar buiten, je geeft het commando "kom maar" hond stapt naar buiten -brokje erin, zeg "Goed Zo..dat is Kom Maar", sluit je deur en ga wandelen. Binnenkomst idem dito.

Hond mag nu niet meer zomaar op de bank. Mag alleen als jij dat wilt of als je hem roept. Gaat hij zomaar op de bank liggen, stuur hem ogenblikkelijk eraf!! Jij bent Alpa, denk daar goed om.

Jij gaat nu ook de speltijden bepalen. Jij start een speeltje en net voordat hij er genoeg van krijgt, stop je direct!

Hoop dat je hier even mee vooruit kan en zoek een hondenschool. Dit is zo opgelost! Kwestie van even volhouden...en een Alpha voor hem worden. Geeft hem en jou rust en de regels zijn voor hem duidelijker. Zul je zien dat hij ook rustiger wordt.

Heel veel succes!

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Mariaa,

Ik blijf relaxted omdat Christo geen vechtersbaas is. Aidan gaat soms de strijd aan, maar dat komt heel zelden voor, het is veel geschreeuw en weinig wol, en als ik doorloop is het zo over. Bij veel geschreeuw en weinig wol gevechten, dus verreweg de meeste gevechten, werkt het averechts om tussenbeide te komen. Doorlopen is dan het beste.

Castratie helpt, maar heeft voor- en nadelen. Bruno kan gaan ruiken naar een teefje, zodat alle andere reuen op hem willen rijden. Dat vind ik zelf de ergste complicatie. Verder had Christo na zijn castratie een tijdje last van incontinentie, als hij ging slapen met een volle blaas, lekte hij urine. Dat is nu gelukkig over.

Voor de rest, mijn twee reuen zijn nu gecastreerd zodat ze beter met elkaar overweg kunnen, en ik heb niet veel nadelen ervan onvervonden. Alleen is Aidan nog steeds wel zo eentje die zich af en toe laat uitdagen. Maar Aidan is dan ook aan een inhaalslag bezig, nu het met zijn knie zoveel beter gaat dat hij veel vaker los mag.

Je kunt Bruno ook trainen op bij je komen en bij je blijven als je een hond tegenkomt waar het anders vechten mee is. Daarvoor moet je een beloning vinden die het voor hem doet. Voor sommige honden is dat voer, voor andere de bal of een favoriet speeltje.

Wel zorgen dat als hij eerder met een reu een schermutseling heeft gehad, hij niet opnieuw met diezelfde reu in de clinch gaat, dan zou het echt vechten kunnen worden.

Maar voor de rest zou ik het nog een maand of twee rustig aanzien. En als je castratie wilt proberen, zou ik eerst voor chemische castratie gaan, om te zien hoe zijn gedrag naar reuen toe hierdoor verandert.

Met vriendelijke groet,

Linda.

honden page profiel WilmaWilma

honden foto van Wilma

Neem een boterhamzakje, donder al die Rodiworst brokjes in je jaszak, -restant Rodiworst gaat ook in een boterhamzakje

Hier moest staan..

Neem een boterhamzakje, donder al die Rodiworstbrokjes in het boterhamzakje en dat stop je in je jaszak.

Rodiworst voelt heel plakkerig aan. Sommige mensen doen die worst voor het trainen en 20 sec. in de magnatron. Geloof me...je gaat steeds 'zuiniger' snijden want je bent er zo doorheen!

honden page profiel EstherEsther 2 doggies

honden foto van Esther

Hoi Mariaa,

Ik heb nog een aanvulling op mijn vorige sprekers.

Ik zou idd eerst aangelijnd veel gaan trainen op de aandacht van jezelf. Lekkere beloningen meenemen en hem regelmatig aan de lijn gaan roepen. Zodat hij leert naam = voertje halen bij de baas. Dit kun je eerst ook gaan trainen in de tuin dus zonder afleiding.

Dan ga je steeds de prikkels opvoeren en hij moet steeds gaan luisteren. Let wel, ga niet meer dan 1x roepen want dan gaat hij slechter naar je luisteren. Mocht hij echt niet luisteren dan kun je naar achteren lopen en met het omdraaien van je hond kun je zeggen: goed zo en dan komt hij als het goed is een voertje bij je halen.

Ook kun je zijn aandacht krijgen d.m.v. een klein kriebeltje op zijn kontje en dan ook een voertje gaan geven.

Snel doorlopen bij honden gaat niet helpen want bij honden werkt het als volgt: snel doorlopen is gevaar en hij raakt steeds meer op zijn hoede.

Probeer het als volgt: jij gaat als een brug tussen jouw hond en de andere hond staan en je pakt je hond bij de halsband beet (via de zij of onderkant, via de bovenkant is te bedreigend) en met de andere hand ga je voertjes aan je hond voeren. Met je stem kun je hem bij je houden. Wees daarbij kalm en neutraal. Niet negatief of positief want hij kan daar weer opgewonden van worden en je wilt graag dat hij rustig wordt en dit kun je bereiken door voer te geven en je stem neutraal te gebruiken.

Je zegt dat hij jullie wil gaan beschermen maar dat is niet waar. Hij probeert zijn grenzen te stellen en te kijken hoe jullie op zijn gedrag gaan reageren. Als jullie stabiel zijn wordt hij dit ook.

Castratie kan een oplossing zijn maar ik zou eerst bovenstaande proberen.

Honden het zelf laten oplossen ben ik van afgestapt. Als je ziet dat het niet goed gaat, dan roep je je hond vrolijk en geef je een brokje. Niet staan kletsen maar gewoon relaxed doorlopen. Evt. een korte NEE kan helpen maar als ze echt gaan vechten dan kun je het volgende doen. Of aan de achterpoten optillen en dan laten ze los of een knijp geven in de lies want dan laten ze ook los.

Voorkomen is beter in dit geval want elke vechtpartij is er 1 en dus ook weer een slechte ervaring voor je hond en voor jezelf.

Ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt en als er nog onduidelijkheden in staan dan hoor ik het wel.

Groetjes van esther

honden page profiel JanJan

Hoi,
Dit is een probleem dat je niet in een paar regels kan oplossen. Als dit zich verder ontwikkeld heb je een groot probleem.
Ik zou dit boek gaan lezen daar staan een hoop dingen in die je kunnen helpen
http://www.mediaboek.nl/product/20430_Vechten!?lang=nl


Jan

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

alvast bedankt voor jullie reacties!
ik zal nog even een aanvulling geven voor een completer plaatje.

bruno is juist erg op ons gericht, luistert perfect,kijkt steeds op wat wij van hem verwachten. loopt nooit verder dan 5 meter van ons los,komt elke keer terug op te kijken wat we doen. komt altijd als we roepen,reageerd niet op mensen,auto's, drukte etc. gaat zitten, liggen en blijf (ook los)> echt baas gericht!

ook laat hij andere honden links liggen, hij stormt er niet dominant op af.
hij loopt gewoon mee als ik hem roep maar....
bij het losloopterein komen we altijd mensen met andere loslopende honden
tegen.
ik heb wel altijd ruim de tijd om bruno aan te lijnen en verder te lopen,als ik dit zou willen.
zelf dacht ik als dit elke keer doe, dan ervaart bruno dat er iets "bijzonders" aan de hand is als we soortgenoten tegenkomen waardoor hij juist nog meer op zijn hoede raakt???! ( tis maar een bedachte theorie)

ook merk ik dat ik lastig afstemmen is met de ander baasjes...sommige lijnen zelf hun hond al vast of ze zeggen als ik bruno aanlijn "laat hem maar los hoor, mijn hond is erg sociaal" etc.(dan gaat het later vaak alsnog mis..) of ik roep eerst is het het een teefje of reutje? maar dat is ook zo stom...dan weet ik niet meer wat wijsheid is?
het is natuurlijk juist erg leuk als honden elkaar los kunnen besnuffelen en zelf kunnen "kiezen" ik loop door of ik ga even met deze hond spelen!
als bruno wel een geschikte hond is tegengekomen dan is het samenspelen juist zó leuk.

omdat bruno erg baasgericht is lijkt het erg belangrijk hoe mijn houding en uitstaling is bij dit soort momenten.
ik heb tot nu toe dit gedrag (hoog staan, bevriezen,gespannen) nooit echt bestraft omdat ik dan dacht
(komt weer een bedachte theorie..)dan ben ik ook dominant en dan stimuleer ik een soort goedkeuring dat het een spannende/bijzondere situatie is?
terwijl ik juist relect en rustig wil zijn , als een soort voorbeeld?
als hij eenmaal vecht, dan roep ik wel boos maar dan is het te laat en is het al gebeurt.
zou het gedrag kunnen afnemen als ik bruno help met het goedkeuren van een hond "dat is een brave hond, zelf die hond aaien etc, erbij blijven staan" als een soort toestemming... of is dit te ver gezocht?

ik ben weer benieuwd naar jullie reactie hierop??
gr mariaa en bruno

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Mariaa,

Ik denk dat je er heel goed over aan het nadenken bent. Waar je denk ik handigheid in moet krijgen is het inschatten van de andere hond. Vaak kan ik al in één oogopslag zien dat die een probleem zou kunnen geven. En dat van dat vragen of het een teefje is of een reu, dat doe ik ook, hoor, dat gebeurt echt wel vaker. Zeker mijn teefje kan net wat beter met reuen overweg.

Verder heb ik ook niet alle antwoorden, maar hier is een voorbeeld van hoe ik een recent voorval heb aangepakt. Aan de dijk waar ik vaak mijn honden uitlaat grenst een huis met een lieve, normaal heel sullige labrador, Charlie. Gecastreerd.

Christo kent hem, en kan goed met Charlie opschieten. Maar laatst had ik Aidan ook bij me, en die kent Charlie niet. Een vreemde hond op zíjn territorium, dat kan natuurlijk niet. De eerste keer kwam hij blaffend kwam hij op ons af, maar was het baasje erbij en kon hem weghalen. De tweede keer was er alleen de dochter des huizes, niemand met overwicht dus, en Charlie ging compleet uit zijn stekker, en kwam al blaffend naderbij. Naast me stond Aidan eveneens uit zijn stekker te gaan, ook een waakhond, en druk bezig zijn stukje territorium, dat stukje grond in een cirkel om ons heen, te verdedigen. Qua vechten scheelde niet veel, maar ik stond ook zelf stevig te roepen en te brullen. Heyyy!. En keek Charlie dwingend aan. Het duurde even voordat het baasje alles hoorde en het huis uit kwam. Gelukkig kon hij Charlie weghalen.

Maar nu komt het. Op de terugweg had ik een probleem. De dijk is de korste route, en Aidan's knie speelde op. Maar halverwege bleek Charlie toch weer buiten te zitten. Wat te doen? Ik besloot het huis rustig te naderen. Naast mij hielden drie honden zich stil. En vanaf een afstandje zal ik Charlie zich bedenken. Die vreemde honden op zijn terrein... En mijn blik. Plus strenge woorden. Dènk't erom... Ik fixeerde hem net zolang tot ik hem zijn blik af zag wenden. Charlie bleef zitten in zijn tuin, en wij passeerden hem op zo'n tien meter afstand. En naast mij hield Aidan zich keurig stil. Vrouwtje had de leiding...

Ik zou jezelf dus tijd geven om de andere hond rustig in te schatten, door Bruno naast je te laten zitten, en hem pas vrij te geven als je denkt dat het goed zal gaan. Maak daarbij ook oogcontact met de andere hond, laat die even weten dat jij er ook nog bent... Verder gaf ik vroeger bij Christo nog wel eens het commando 'ga maar kijken', die kon soms wat schuchterder zijn, en daar reageerde hij dan goed op. Dat zou je dan bij Bruno ook kunnen doen.
Maar terwijl hij bij die andere hond is, loop je dan wel alvast een stukje verder. En zodra je het vermoeden hebt dat het evt. niet goed zou gaan, roep je Bruno en loop je meteen door.

Maar net wat ik zei, ik heb niet alle antwoorden, dit is wat voor mij goed zou werken.

Groetjes,

Linda.

honden page profiel aadjeaadje 1 doggies

honden foto van aadje

ff over dat vechten als het veel te ver gaat en je wilt ze ECHT uit elkaar halen dan ALTIJD aan de achterpoten nooit ertussen komen!

je kunt hem natuurlijk ook proberen af te leiden maaaar... de meeste honden horen niks meer tijdens een gevecht!

groetjes

honden page profiel

Als eigenaar van een piepklein reutje wil ik toch even reageren op het vechten en het zelf laten regelen. Mijn ukkie kán niks regelen...
Meestal gaat hij plat bij aanstormende reuen, maar uit angst trekt hij bij zoveel dominantie ook nog wel eens (al plat liggend) een lipje op. De meeste honden reageren hier normaal op en dan dimmen ze om daarna te spelen, maar ik moet er niet aan denken dat er eentje tussenloopt die hem gaat grijpen. Nogmaals: hij is zó klein dat hij zelf niks kán uitvechten. Eén beet van een grote soortgenoot kan voor hem fataal zijn...
Pal voor mijn woning is een Yorkje van twee huizen verder (een oud en bijzonder sociaal hondje) zo doodgebeten. De eigenaar van de dominante herder die dit deed stond erbij en keek ernaar.
Kom dus alsjeblieft tussenbeide als het vechten wordt...

honden page profiel Margje Margje 3 doggies

honden foto van Margje

Je kent de hond nog niet zo heel goed.
Weet je of het een vechtersbaas is?
Wil hij zijn rang duidelijk maken of is het echt vechten en bijten?

Ik zou het laten gaan als het twee honden van gelijke grote zijn. Het liefst zelfs met een hond die nog zekerder is van zichzelf en waarbij Bruno eens een keer verliest en zich over moet geven. Van als dat 'winnen' kunnen ook honden een beetje arrogant worden ;-)
Als hij een hond weg kan blaffen of grommen doordat jij doorloopt, ziet Bruno dat ook als overwinning.

Als je het ze dus niet zelf kan laten uitvechten, keer je om zodra Bruno begint met zich groter te maken, of begint met te fixeren, aanstaren van de andere hond. Je draait je om met Bruno aan de lijn of je zonder lijn als je denkt dat hij je zal volgen als je de andere kant op rent (desnoods) is hij bij je: knappe hond, lekkers, spelen, vanalles. De baas is namelijk altijd veel leuker dan een andere hond.

Aan de riem is het makkelijkst. Maar lijn hem dan aan voordat hij de andere hond ziet. Anders wordt de andere hond nog vervelender: ik zie ene hond, ik moet aan de lijn.

Veel oefenen, en dan komt het echt goed!
Als je jezelf daarbij ook in huis als leider opstelt, maak je buiten ook meer indruk en zal hij jou willen volgen.
Laat je dus niet naar een andere hond trekken, jij bepaald waar je heen gaat! Dan keer je dus 180 graden om!
Loopt hij voor je uit, jammer voor hem, jij draait onmiddelijk om. Gaat hij naar links, ga jij naar rechts en omgekeerd.
Leer hem op jou letten.
En zonder jou komt hij nergens, ook niet bij die ene leuke hond. Je gaat er samen (zonder trekken) naar toe, of je gaat er niet heen.

Zo weer een bak met advies.
Hoop dat je er wat aan hebt.

Succes!

honden page profiel Margje Margje

honden foto van Margje

Beste Martie,

Je hebt gelijk dat de strijd wel eerlijk moet gaan. Zelf spelen tussen mijn hond en een york kan fout gaan, omdat mijn hond leuk een poot erop zet en de york heeft drie dagen last van zijn rug.
Daarom is het ook belangrijk pups met alle formaten in aanraking te laten komen. En ze te leren dat hond zien niet per definitie betekend: speeeluuuhhhh.

Jij kan je hond zelf beschermen door op je hurken te gaan zitten en met een armen een soort koepel te maken. Zo is je hond veilig, kunnen andere honden wel aan hem snuffelen en leert hij dus wel dat niet alle grote honden foute boel is.

En mijn hond heb ik geleerd dat hij alleen liggend mag spelen met kleine hondjes. Het is zo'n lomperd af en toe, ik moet er niet aan denken als hij met zn volle gewicht op een klein beestje gaat liggen om te spelen. Maar hij weet dat niet, hij is zich niet bewust van dat een klein hondje weleens helemaal geplet kan worden door hem of dat hij hem kan verwonden met een speelse beet in het nekje.
Dat is dus mijn verantwoording als baas.

honden page profiel

Thanks voor de tip van de koepel, die kende ik nog niet.
Jazz gaat over het algemeen erg goed met honden, hoor... Hij is naar de hondenschool geweest en daar hebben ze de pups erg goed begeleid. Ik hoefde ook niet echt problemen te verwachten, werd er gezegd, omdat Jazz heel relaxt is en grote honden hem daardoor echt wel als hond zien (en niet als prooi). Hij is bovendien hartstikke sociaal, maar helaas kan ik dat niet van alle honden hier uit de buurt zeggen. Die lijken hondentaal niet te snappen, kennen de onderwerpingsgebaren niet (zo lijkt het) en dat kan resulteren in gevaarlijke situaties. Helaas lopen hier juist díe honden los. Ook in de woonwijk en op de uitlaatroute door de wijk, waar honden aangelijnd horen te zijn... Ik heb argusogen en weet mijn hondje weg te loodsen zonder dat hij ook maar iets in de gaten heeft (haha, is ook een kunst hoor), reageer ook niet paniekerig maar 't blijft wel in mijn achterhoofd dat het ooit fout kán gaan. Ik weet hoe ik in moet grijpen, maar toch... zoals ik al schreef: één beet, en die hoeft niet eens gevaarlijk bedoeld te zijn, kan fataal zijn. Heel vaak wordt daar niet bij stil gestaan, helaas...

honden page profiel Margje Margje

honden foto van Margje

Ja Martie daar heb je gelijk in.
Er zijn hondeneigenaren die gewoon hun hond absoluut niet (willen) zien als potentieel gevaarlijk.

Wij mensen hebben honden gefokt die zo enorm uiteen lopen qua formaat en uiterlijk. Dan moeten wij als bazen ook opletten vind ik.
Maar ik heb ook al de nodige discussies op straat gehad hoor...

Groetjes!

asha (Gast)

ik zelf heb een americaanse bulldog 15 maanden en weegt 45 kilo zowat. maar spelen met de kleinste hond dat doet hij super hij is heel voor zichtig en houd gelijk op als hij merkt dat hij te druk of pijn doet bij een andere. aan de andere kant is het een reu en begint nu haantjes gedrag naar grote honden die ongeveer even groot als hij is en ook die leeftijd. ik heb hem aan een lange lijn. als ik een hond zie waar ik aan zijn ligaam merk dat hij stoer gaat doen zeg ik wachten en laat ik hem wachten. als hij aan een lange lijn is doet hij dat super. als hij nog dichter bij een hond is waar ik het niet goed bij hem in geschat en hij zit vast dan laat ik hem tot hij er net niet bij kan en zeg dan heel kalm nee tyson tyson hier of kom maar. en dan komt hij wel tot nu toe merk ik dat als ik nu met de lange loop en hij steeds minder in de fout kan gaan hij ook steeds liever en rustiger word.oja als hij komt of wacht dan beloon ik hem heel erg uit bundig en geef hem een stukje kaas want hij is zot op kaas. ook dat kijken heb ik hem aan geleerd alleen als hij aan de riem is kijkt hij naar mij is hij los en ik zeg kijken dan kijkt hij om zich heen van waar is die hond dan. het is wel zo hoe vaker jou hond een strijd aan gaat en hij wint hoe vaker hij het gaat doen omdat elk gevecht bevestigt dat hij sterk is. ook is het moeilijk te zeggen dat je hond alshij al 4 is dat hij rustiger word van castratie meestal werkt dat alleen in de twee eerste jaren. en dat vragen of het een reu of teefje is doe ik ook mijn tyson is gek op teefjes en zal alles doen voor haar

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe ga ik om met mijn dominante reu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^