Husky pup heeft hekel aan alleen zijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Hallo allemaal,
Sinds 3 weken heb ik een husky pup Kiana,
Dit is de eerste keer dat ik een husky heb, door alle slechte verhalen over husky's dacht ik o nee daar gaan we dan.
Maar alles valt mee! Ze slaapt s'nachts netjes op haar kleedje naast ons bed en plast niet in de kamer. Ze heeft nog niks kapot gebeten in de huiskamer. Nog niks gedaan wat niet mocht! Oké wel paar keer binnen geplast en gepoept maar ze is nu al redelijk zinnelijk. Elke avond rond 5 uur ga ik half uur met haar wandelen met me vader en zijn Amerikaanse stafford. Ze loopt dan los en luistert super. We hebben al 3x puppy lessen gehad.
Nu is er 1 dingetje wat ze biet leuk vind!
Alleen blijven! 
We hebben het geprobeerd in de bench eerst 5 min toen 10min zo opgebouwd,
Maar in de bench ging ze helemaal door het lint graven en schreeuwen. Zo erg dat toen we na 20 min thuis kwamen was de bench plus pup erin 3 meter was opgeschoven. En ze had ook in haar bench geplast. Toen dachten we proberen het in de gang met haar kussen en haar kleedje waar ze s'nachts op slaapt. Gisteren had ze een heel uur alleen gezeten en het ging super de buren hebben haar niet gehoord en ze had niks gesloopt. Alleen plasje gedaan maar ik was al blij natuurlijk.
Nou komt het vandaag hebben we haar iets langer als een uur alleen gelaten (10min langer) ik kwam thuis en had ze alle jassen van de kapstok gehaald en de plinten eraf gehaald en zelf stukje vloer! (zeil vloer). Nu weet ik niet meer wat ik moet doen!  
Kan iemand me helpen?! 

(sorry voor het grote verhaal)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Husky pup heeft hekel aan alleen zijn" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

ff wat korter weg blijven , radio zachtjes aan laten op een zender waar praten is,dit wil ook heel goed helpen.
Als je weggaat geef haar wat brokjes , en als je thuiskomt ook.
Heb je wel genoeg kauwbotjes liggen in verschillende maten?

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Gefeliciterd met je pup!

Een pup is een baby en je kunt van een pup van drie weken niet verwachten dat ze al alleen kan blijven. Ze is niet gewend aan de bench dus zal ze idd gaan blaffen en schreeuwen. Aaleen blijven leer je door de eerste keer bijvoorbeeld naar t toilet te gaan, boven de was ophangen oid. Ze is alleen in de huiskamer maar niet alleen in huis. Als casper vroeger verplichte rist had legde ik hem boven in de bench met een koekje en ik ging in de kamer ernaast bijvoorbeeld strijken of op bed tv kijken of weet ik veel wat. Zo was ik vlakbij maar niet in zijn zicht. Na een paar dagen was hij alleen boven aan t slapen en ik gewoon beneden. Toen ging de bench uit de slaapkamer naar de gang en uiteindelijk ging ik boodschappen doen en nu kan Casper we hele dag alleen zijn. Hij hoeft dit nooit maar hij kan t wel!


Oh ja nooit geen kauwbptjes oid geven als je er niet bij bent! Dit alleen onder toezicht.
Alles heeft veel tijd nodig!

honden page profiel lunaluna 3 doggies

honden foto van luna

Hier krijgen ze vanaf dat ze 9 weken zijn en bij ons in huis altijd kauwbotten,ook als ze alleen zijn.er is in die 30 jaar nog nooit iets gebeurt.
Dat komt omdat je grote botten of taven koopt en niet van die vinger dunne dingen wat hap slik weg is.

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Bedankt voor de snelle reacties! Ze is nu 12 weken bijna 13 weken.En ik heb inderdaad ook dat eerst gedaan dus bijv. Haar in de bench en ik gaan douche. Wij wonen gelijk vloers dus kan niet even naar boven haha. Ik ben al 3 weken bezig ermee en ben nog vandaag pas voor het eerst uur weg geweest. En kauwspeeltje heeft ze wel maar durf ik niet te geven als ze alleen is dadelijk stikt ze. En brokjes krijgt ze niet ze krijgt 3 x per dag vers vlees van alaskan. Ze krijgt als ik weg ga wat snoepjes stuk of 4 van die puppy dingen.

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Ik denk dat je te snel gaat(wilt). Ik zou voorlopig dat ene uur alleen aanhouden als je daar wel vertrouwen in hebt. Eigenlijk zelfs maar 50/55 minuten zodat je zeker weet dat ze het aankan. Zo voorkom je dat je haar bij voorbaat al kans geeft om te "falen" om het zo maar even te noemen. Hou dit toch zeker een week aan, voordat je haar langer alleen laat. Zo bouw je rustig haar zelfverzekerdheid op. Klinkt misschien stom, maar één minuut te lang alleen kan al leiden tot verlatingsangst, de stap naar sloopgedrag is na 9 minuten dan al een heel stuk groter.
Heel veel succes

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Robin van harte gefeliciteerd met je pup.
Helaas wil je en ga je te snel met het alleen laten.Dat moet je opbouwen van even de kamer uit even naar boven even naar de wc.dan daarna ga je even naar buiten en komt meteen weer terug .Zo kan ik nog wel even doorgaan.maar meteen een uur dan kan het haast niet anders dan dat je problemen krijgt.Er zijn honden die het helemaal niet erg vinden en gaan lekker slapen maar er zijn er genoeg die het echt moeten leren,heb zelf een Samojeed en het heeft echt een vrij lange tijd geduurd voor hij een paar uur alleen kon zijn.Dus geduld. ;-)

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

Ga gewoon als dat mogelijk is 3 x per dag 20 min weg.
echt dat helpt en geef haar dan snoepjes of brokjes maak niet uit,dan wee ze ach ze komt wel weer krijg wat lekkers al zijn het maar 3 voor die tijd en 3 na ie tijd,ze krijgt wat lekkers.
en zorg dat het kauwbotten zijn die zo dik zijn als je pols en zolang als 30 cm, dan kan er niks gebeuren.

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Bedankt voor de tips, ik ga morgen proberen 3 x 20minuutjes weg te gaan. Even kijken of het qua tijd gaat lukken.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Probeer het rustig op te bouwen stapje voor stapje.
Maar maak ook de bench een leuke plek om in te verblijven.
Geef voortaan al haar voer en kuifjes en snoepjes in haar bench.
Ga je weg geef haar een lekkere kong waar ze even mee bezig is, zorg dat ze goed is uitgelaten en al wat moe is zet de radio zachtjes aan.

En ga dit rustig aan opbouwen eerst 5 minuten gewoon hup in de bench maak er geen ritueel van bv zo baasje gaat weg jij gaat oppassen braaf zijn enz enz, gewoon de bench in kong erbij en klaar.
Dit zelfde als je terug komt als ze rustig is deurtje open en niet helemaal hieper de piep zijn gewoon rustig blijven anders maak je het een beladen iets.

Heel veel succes ;-)

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Vandaag ben ik 2 x 20min weg geweest. En heb een groot bot voor haar gekocht en gegeven aan haar terwijl ik weg ging. Ze had de eerste keer niks gedaan en de tweede keer wel weer de jassen gepakt en stuk vloer gepakt. Ik heb toen ik terug kwam haar gelijk een snoepje gegeven. Zou ik dan nog morgen korter weg blijven?

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 3 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ontspaaann . ik heb er hier eentje van 18(inmiddels gaat zo snel) weken lopen en die kan zich verschrikkelijk aanstellen . ze moeten het gewoon leren . niet steeds korter en dan weer langer en dan weer korter. gewoon een uurtje aanhouden . ze leren het vanzelf dat je weer terug komt . die van mij gaan binnen kort weer halve dagen alleen zitten thuis en er komt dan iemand langs om ze uit te laten in de middag. ik geef ze een lekker groot bot en dan komt het allemaal wel goed. het is puur een kwestie van wennen . als je steeds de tijd verder gaat inkorten omdat ze huilt. merkt ze alleen maar dat het zin heeft. als ik boodschappen doe ben ik meestal ook een goed half uurtje drie kwartier weg en ik neem rustig mijn tijd. meestal als ik dan thuis aankom is alles gewoon stil . baylee kon makkelijk een uurtje of vijf alleen zitten . waarom ?omdat ze niet anders aangeleerd werdt. naar mate ze merkte dat ik altijd thuis kwam werd het sloop gedrag minder . het gehuil werd minder . ik maakte er ook altijd een standaard routine van meteen te gaan lopen met haar als ik thuis kwam . ook voor ik wegging ging ze altijd even naar buiten . heb geduld. dan komt alles goed.

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Hè Gwen, dat geeft me weer iets meer vertrouwen haha ik was het even kwijt.

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Hier even een update over Kiana, ze kan nu 1,5 uur alleen zijn in de gang zonder iets kapot te maken en te huilen! Het gaat de goede kant op! Stap je voor stapje langer!

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

zie je wel alles komt goed. ik denk zelf ook dat de reden is dat veel huskies niet lang alleen kunnen zitten is omdat eigenaren hun husky toch weer stil willen maken . waardoor ze gaan jo-jo en met de tijden . gewoon consequent blijven en zoals je ziet komt het alleemaal prima in orde :-)

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Ik kan natuurlijk niet altijd 1,5 uur weg. Net ben ik half uurtje boodschappen gaan doen. Dat doet ze ook super. Ze weet als ik terug kom krijg ik een koekje! Het eerst wat ze doet is naar de keuken lopen en netjes bij het kastje waar de koekje liggen gaan zitten.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ooh neeh je hoeft ook niet constant elke keer anderhalf uur weg te zijn. baylee was ook niet elke  dag vijf uur alleen hoor. ik had ook wel vooral int laatste kwartaal dat ik 1 of 2 uur eerder klaar was .  Goku gaat vanaf  overmorgen ook leren om  4 uur alleen te zitten . en dan worden ze een goed  uurtje uit gelaten op de hei of int bos ofzo . en dan zitten ze nog 3 uurtjes alleen en dan ben ik weer thuis.

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

4 uur pff daar zitten we nog niet aan haha. Kiana zal nooit echt lang alleen zijn overdag. Want mijn vriend werkt in een kroeg van zijn ouders bijna elke avond tot s'nachts en ik werk op het moment nog niet maar ik ga overdag werken dus er is altijd wel iemand thuis. Maar mij gaat het erom dat als ik een keer S avonds weg wil dat ze gewoon alleen kan zijn. Ze gaat eigenlijk overal mee naartoe maar kan niet altijd natuurlijk. Morgen gaan we weer 1,5 uur proberen en dan dinsdag weer wat langer!

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ja naja bij baylee was het moeilijker om het aan te leren  .maar goku heeft gezelschap van baylee vandaar dat ik er wel vertrouwen in heb dat het goed gaat komen hoor. lekker groot bot er bij en ze vermaken zich wel .

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Ja dat scheelt als ze met zijn 2 e zijn. Als wij gaan verhuizen naar een groter huis. Dan wil ik er toch ook een hond bij. :-) niet dat me vriend het er zo mee eens is haha zien we dan wel.

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Even een update van Kiana, ze kan nu al 2,5 uur alleen zijn! En we hebben haar verplaatst naar de slaapkamer waar haar bedje is en ook haar plekje om jaartelling te trekken, ze vind het heerlijk. Soms ligt dan wel soms op ons bed als ik binnen kom maar ach ben al blij dat ze alleen kan zijn! Ze huilt niet meer en sloopt niks meer! Voordat ik ga dan vul ik haar kong met wat brokjes en kaas. En ze krijgt een groot bot om zich mee te vermaken!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Robin fijn dat je de hond al 2,5 uur alleen kan laten ,gaat de goede kant op.maar wat bedoel je met haar plekje om de jaartelling te trekken? Je bedoelt toch niet dat je de hond alleen gaat laten met oud en nieuw?

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

O haha sorry komt door me iPad, ik bedoeld om haar terug te trekken

honden page profiel Snowie & Bella Snowie & Bella

honden foto van Snowie & Bella

die van ons kan nog geen 10min alleen zijn.. (16weken) en gilt dan al de hele buurt bij elkaar.. en dan loopt ze gewoon los met mijn andere hond in de woonkamer en keuken ze kunnen ook naar de tuin, met echt een stuk of 10 botten en speeltjes en een mand een kussen ofzoiets en dannog gilt ze t uit.. het verschilt per hond, wel goed dat die van jou al zo goed los kan !

honden page profiel Snowie & Bella Snowie & Bella

honden foto van Snowie & Bella

uhh alleen kan hihi

honden page profiel Robin, Kiana & BonjaroRobin, Kiana & Bonjaro

honden foto van Robin, Kiana & Bonjaro

Ja ze piept alleen als ze mij de deur uit ziet gaan of ziet weg rijden. En dan is mijn vriend gewoon bij haar. Ze hecht zich heel erg aan mij! Maar als ik haar opsluit en geef haar een kluifje en snel weg wezen. Dan is er niks aan de hand. We hebben met haar echt afgezien hoor. Maar elke dag 5 min langer zo ging het beter. En daarvoor goed stuk lopen en spelen en daarna ook.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Husky pup heeft hekel aan alleen zijn" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^