DRINGEND vluchtbegeleider vanuit Rhodos gezocht!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ingrid van wensenIngrid van wensen

honden foto van Ingrid van wensen

Na uitgebreid overleg met het moderatorteam heb ik bij wijze van uitzondering toestemming gekregen deze oproep op het form te plaatsen.

HELP!!!
Aan diegene die nog in Rhodos zijn of nog gaan: wij zoeken dringend iemand die bereid is vluchtbegeleider te zijn op de terugweg voor een door ons daar gered hondje.
Anderhalve week geleden konden we nog maar net op tijd voor deze stumper in onze remmen. Dit hondje is duidelijk niet gewend op straat te leven en snapte er dan ook niks van dat je niet kris-kras over de weg moet lopen. Een intensieve zoektocht leverde geen baas op. Ook de dierenarts concludeerde aan de hand van de aanwezige teken op de arme ziel en zijn algemene lichamelijke toestand dat er niemand meer voor hem zorgde.

De animal-welfare zit op dit moment overvol en neemt geen honden meer op. Zij hebben niet eens genoeg middelen om iedere dag eten te verzorgen voor alle nu aanwezigen honden en katten. Door de afwezigheid van de benodigde middelen, financiën en mankracht rest hun op dit moment niks anders dan NEE verkopen bij een extra hulpvraag.

Het terugplaatsen op straat zal voor dit hondje (nu Servio genoemd) zeker de dood of erger nog verminking betekenen. Weloverwogen hebben wij dan ook besloten om Servio in ons gezin op te nemen. Helaas vlogen wij deze keer met Ryanair ipv met Transavia en zij vliegen absoluut geen honden. Het omboeken van de terugvlucht naar Transavia ging op het laatste moment mis.

Ik wil met klem benadrukken dat het hier niet gaat om een impulsieve beslissing in de vakantieroes. Wij hebben al jaren een huis op Rhodos en zijn dus goed bekend met de zwerfhonden problematiek en de overige gang van zaken aldaar. Servio naar Holland halen is dan wat ons betreft geen deeloplossing van dit probleem. Dan is ons eerste antwoord heel duidelijk; sterilisatie! Echter gaf het op ons pad komen van Servio ons twee keuzes: 1. Terugplaatsen op straat en hem de dood of erger nog invaliditeit insturen of 2. Zo mogelijk hem op nemen in de roedel van de al aanwezige 3 honden in huis. Onze keus is gevallen op nummer 2.

Ongetwijfeld zal blijken wanneer Servio in Holland is dat ook hij zijn eigen rugzak heeft meegenomen. Onze oudste twee honden komen echter ook uit Griekenland en wij zijn dan ook gewend, en bereid, ons aan te passen aan de begeleiding die deze rugzakhonden zo nodig hebben.

Op dit moment zit Servio in de noodopvang bij de buurvrouw totdat er vervoer voor hem is geregeld. Het is echter zaak dat dit van een zo kort mogelijke duur is. In verband met haar privacy wil ik hier verder niet over uitweiden.

Voor Servio zijn alle papieren, inentingen, reisbox en de onkosten van de vlucht al geregeld. Servio is dus volgens alle richtlijnen klaar voor transport. Wij zoeken alleen iemand die op de vluchthaven in Rhodos Servio aan wil nemen, een formuliertje in wil vullen dat hij met hun meereist en hem in NL op een willekeurige vluchthaven(of Brussel, belgië of Dusseldorf Weeze, Duitsland)  voorbij de douane aan mij wil overhandigen.

Met een aantal mensen voeren wij op dit moment een intensieve zoektocht naar die ene toerist wiens hart groot genoeg is om mee te werken aan een rooskleurige, onbezorgde toekomst voor Servio. Helaas tot op dit moment zonder succes. In de hoop hier toch die ene persoon te vinden heb ik dit verhaal gepost.
Bent u bereid die reddende engel in nood voor Servio te zijn, neem dat aub contact met mij op via de PB van dit forum.

Alvast bedankt voor het lezen en ik hoop echt Servio zo snel mogelijk een onbezorgd en veilig leventje te kunnen bieden.

Met vriendelijke groeten en hoopvol gestemd,
Ingrid

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "DRINGEND vluchtbegeleider vanuit Rhodos gezocht!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Ricarda (Gast)

Hoi Ingrid, wat een vervelende situatie, helaas vliegen wij zond.. ook met Ryanair terug anders hadden wij hem met liefde meegenomen. Het enige wat ik aan je kan voorstellen is dat mijn ouders in september weer naar Rhodos gaan en met Transavia vliegen. Ze vliegen wel pas eind sept. terug maar misschien ( mocht er niemand anders zijn) kan ik hun vragen of ze jullie kunnen helpen. Zijn ook honden liefhebbers. Hopelijk heb je inmiddels al lieve mensen gevonden die jullie kunnen helpen. Veel succes.Groetjes Ricarda

*Wijziging Moderator: Ricarda, vanwege de regels mbt tot privacy is je emailadres verwijderd. We zullen het emailadres in een PB aan Ingrid doorgeven*

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 29 juli om 20:34 --

honden page profiel Ingrid van wensenIngrid van wensen

honden foto van Ingrid van wensen

Hoi Ricarda,

Eind september ga ik zelf ook weer voor een week. Op dat moment zou ik Servio dus zelf mee terug kunnen nemen. Helaas kan Servio niet zo lang op z'n opvangadres blijven. In ieder geval ontzettend bedankt voor je aanbod.

Wellicht ben je nog wel bereid dit bericht onder zoveel mogelijk vrienden en kennissen te verspreiden. Dat zou al een ontzettende hulp zijn.

Veilige reis terug!
Groetjes Ingrid

honden page profiel LizLiz 3 doggies

Helaas ga ik niet naar Rhodos, maar als ik je een tip mag geven. Er zijn ook vakantieforums te vinden op internet, ik zou als ik jou was even zoeken welke op dit moment nog actief wordt bezocht en daar een oproep plaatsen. Een Griekenland forum of zo.

honden page profiel Ingrid van wensenIngrid van wensen

honden foto van Ingrid van wensen

Ik heb echt al ik weet niet hoeveel forums "gestalkt" met mijn oproep. Inmiddels is het zo'n beetje een dagtaak geworden. Geen punt maar er moet af en toe ook gewerkt worden. De zakken hondenvoer, dierenarts en bijkomende kosten moeten namelijk wel iedere maand betaald worden helaas. Een ieder die nog een nuttig plekje vindt waar ik niet vindbaar ben zou ik erg dankbaar zijn als ze mijn oproep Kopieëren en deze dan daar plaatsen.

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita 3 doggies

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Ik ga helaas niet naar Rhodos. Ik hoor je denken, daar heb ik niks aan. Maar ik hoop echt dat Servio zo snel mogelijk naar jullie toe kan komen, daarom heb ik even gereageerd om te volgen.

Heel veel succes!!!

honden page profiel Ingrid van wensenIngrid van wensen

honden foto van Ingrid van wensen

Dank je Sanne, alle emo steun is uiteraard ook welkom. Het voed mijn doorzettingsvermogen ;-)

honden page profiel LizLiz 3 doggies

Misschien een hele stomme vraag, maar zit er op Rhodos niet een stichting die er voor zorgt dat er asielhondjes naar Nederland komen, zodat zij daar voor kunnen zorgen? Ik bedoel dus zo'n stichting zoals ACE of zo.

honden page profiel Ingrid van wensenIngrid van wensen

honden foto van Ingrid van wensen

Hoi Liz, helemaal geen stomme vraag hoor. Er zijn een aantal stichtingen die contact hebben met "het asiel"/animal-wellfare op rhodos (Er is er maar één). Inmiddels heb ik deze allemaal al benaderd. Zij hebben echter hetzelfde probleem, tekort aan vluchtbegeleiders. (Naast alle andere tekorten)

Ik heb ook contact met de nederlandse dame die aldaar werkt, ook zij houdt haar ogen en oren open maar heeft tot nu toe nog geen succes kunnen boeken.

Het toerisme vanuit oa Nederland, belgië en duitsland is in de afgelopen jaren ontzettend terug gelopen. Dit heeft mede te maken met de toestand van Griekenland de laatste jaren. Hoewel er zich op de eilanden geen echte problemen voordoen, de toestanden die je op tv ziet zijn merendeels opnamen uit Athene, zijn mensen toch terughoudend hier vakanties naar toe te boeken. Hiermee is ook het aantal vluchtbegeleiders deze kant op flink terug gelopen.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

Ah, nou begrijp ik het, bedankt voor je antwoordt.
Nou ik hoop dat je toch snel goed nieuws krijgt, je bent er i.i.g. goed voor bezig. Je hebt het aan zoveel mensen gevraagd, er komt vast opeens iemand die je kan helpen.
Ik zal zeker mijn oren voor je open houden, mocht ik opeens iemand horen die binnenkort naar Rhodos op vakantie gaat, dan weet ik wat ik moet vragen..

(Gast)

Waarom niet zelf een goedkope vlucht zoeken en 'm ophalen? Bijvoorbeeld

Op 19 augustus heen vanaf Brussel Charleroi met Ryanair (vertrek; 08.40, aankomst; 13.05): € 58,99
Op 19 augustus terug naar Schiphol met Transavia (vertrek; 22.05, aankomst; 00.55): € 185,00
Totaal: € 243,99

Dat valt toch best mee? En als je goed zoekt is er misschien nog wel een betere/goedkopere combinatie. Zeker als je een eigen huis daar hebt en 1 of 2 dagen kan overnachten.

honden page profiel Ingrid van wensenIngrid van wensen

honden foto van Ingrid van wensen

Beste "gast",

Mocht er geen andere oplossing zijn is dit zeker een mogelijkheid.

Echter is een hondje van de straat redden, in tegenstelling van wat sommigen mensen denken, zeker geen goedkope oplossing/actie.

Voor mensen die op zoek zijn naar een hond en deze graag uit het buitenland willen hebben is het niet alleen raadzaam maar ook voordeliger dit via één van de bestaande erkende/bonafide stichtingen te regelen. (Kosten hond tussen de €200 en €300)

Voor diegene die hier nog aan twijfelen, hier nog even de financiële feiten op een rijtje:

Dierenarts (papieren, entingen en benodigde behandelingen)                                  € 130
Leishmania test                                                                                             €  50
Aanschaf benodigheden aldaar (riem, eten, speeltje, vlooienkam, antimuggenspul)     €  80
Reisbox                                                                                                        € 100
Onkostenvergoeding noodopvang (eten, benzinekosten ed)                                   € 100
Kosten voor de vlucht van Servio naar NL                                                          € 110
                                                                                                               -------------
                                                                                TOTAAL TOT NU TOE     € 570
Castratie na aankomst in NL (minimaal)                                                              € 150
                                                                                                               -------------
                                                                                                  TOTAAL    € 720

En ja......als het niet anders kan ga ik Servio desnoods zelf ophalen. (het redden van welk levend wezen dan ook is, uiteraard, onbetaalbaar)
Wellicht zul je, na het lezen van bovenstaande, begrijpen dat als er de mogelijkheid is om Servio hiernaartoe te halen met een vrijwillige vluchtbegeleider, hier de voorkeur naar uit gaat.

Ingrid

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

up voor Servio

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Up voor je...

honden page profiel Ingrid van wensenIngrid van wensen

honden foto van Ingrid van wensen

huh?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Topic weer even omhooghalen zodat het weer in de kijker gezet wordt :-) Tegelijk nog wel ;-)

honden page profiel Ingrid van wensenIngrid van wensen

honden foto van Ingrid van wensen

Zo ben ik even dom ;-)Tuurlijk snapte ik dat...............niet':-)

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z





;-)................;-)

honden page profiel Lisah en WodanLisah en Wodan

honden foto van Lisah en Wodan

Zijn er al ontwikkelingen? Misschien al iemand gevonden? Ik hoop het voor je!

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Helaas kan ik je niet helpen met de vlucht, maar ik wil jou wel heel veel geluk toewensen en hoop dat je Servio snel in je armen mag sluiten!

Ik vind het heel lief van je dat je zo je best doet voor dit hondje...

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Weer even een up!

honden page profiel Ingrid van wensenIngrid van wensen

honden foto van Ingrid van wensen

Hierbij een update over Servio.;-)

Blij, gelukkig, opgewonden maar vooral dankbaar kan ik melden dat, HOE DAN OOK, Servio morgen over een week in Nederland aankomt.':-)':-)':-)

De zoektocht naar een welwillende toerist op/naar Rhodos heeft helaas niets opgeleverd Maar.......

Op het naastgelegen eiland, Karpathos, woont op dit moment voor anderhalf jaar een Nederlander die daar heel veel voor de plaatselijke animall wellfare doet. (Voor het gemak noemen we hem even "ENGEL B")
ENGEL B zag op verschillende plaatsen op het internet mijn noodoproep verschijnen en concludeerde dat het vinden van een vluchtbegeleider voor Servio niet echt wilde lukken.
ENGEL B is aan het regelen gegaan en heeft een vluchtbegeleider kunnen regelen op een vlucht vanuit Karpathos voor morgen over een week (Donderdag 9 augustus)
Dit betekent wel dat Servio voor deze datum op Karpathos moet zijn. Omdat Servio meer dan 8 kg weegt kan hij alleen per boot hierheen. De binnenlandse vluchten nemen geen honden boven de 8 kg mee.
Hiermee kwam ook gelijk de volgende uiitdaging om de hoek kijken, iemand vinden die bereid is Servio met de boot naar Karpathos mee te nemen. Inmiddels zijn alle contacten op Rhodos benaderd met deze hulpvraag. Dit bleek echter net zo lastig te zijn als een vluchtbegeleider vinden. Tot op heden dus GEEn begeleider voor Servio naar Karpathos:'(
Echter: ENGEL B, liet zich ook hierdoor niet tegenhouden in zijn hulp Servio naar Nederland te krijgenO-)
Als er aan het einde van de week geen beleider voor Servio's avontuur op de boot is gevonden, stapt ENGEL B zaterdagmorgen op de boot vanaf Karpathos naar Rhodos. Hij arriveert dan 5 uur later in de haven van Rhodos. Hier zal de opvang van Servio zorgen dat Servio in zijn veilige handen terecht komt.
In de avond/nacht onderneemt ENGEL B samen met Servio dezelfde reis terug. (weer 5 uur reizen) Ze zullen samen van de sterren moeten genieten want in Griekenland is het verboden een hond mee te nemen naar een hut. Dit bekend dus dat ENGEL B samen met Servio op het dek zal moeten vertoeven.
Iedereen zal begrijpen dat ik ENGEL B ontzettend dankbaar ben dat hij dit hele avontuur wil ondernemen om mee te werken aan het verwezelijken van een veilig thuis voor Servio.

Mocht er nou nog iemand zijn die iemand weet die, in de aankomende dagen, met de boot van Rhodos naar Karpathos gaat en bereid is Servio hierheen te begeleiden, dan hoor ik dat graag. Dat zou ENGEL B deze ontzettende reis en moeite besparen.

Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen in het grote avontuur van Servio.
Ik wil ook bij deze alvast iedereen die heeft deelgenomen aan deze zoektocht, mijn berichten heeft verspreid en lieve woorden heeft achtergelaten HEEL ERG BEDANKEN. Zonder de inzet en aandacht van jullie allemaal was dit nooit gelukt.

Groetjes van een opgewonden en blije Ing

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Super dat er een noodoplossing is gevonden!!

honden page profiel Lisah en WodanLisah en Wodan

honden foto van Lisah en Wodan

Geweldig!!

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Kippenvel!! Engel B, je bent fantastisch!

En jullie ook Ingrid! Wauw!!

honden page profiel  karin en yuki en nami karin en yuki en nami

honden foto van  karin en yuki en nami

gelukkig dat engel B het wil doen en dat servio bijna bij jouw is

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ongelooflijk ... bijzondere ontwikkeling. Engelen in mensengedaante bestaan! :-) Als het universum zo samenspant op Servio bij jou te krijgen zal de boottocht toch ook moeten gaan lukken ;-) Fijne update om te lezen en vooral hoe Engel B getroffen is door de vele oproepen op het internet.

honden page profiel Ingrid van wensenIngrid van wensen

honden foto van Ingrid van wensen

Update Servio.

Servio is met zijn vier pootjes weer een stapje dichter bij Nederlandse bodem. Vannacht heeft ENGEL B hem na een lange, 10 uur durende, vermoeiende maar vooral saaie bootreis vanaf Rhodos mee naar Karpathos genomen. Servio mag nog tot donderdag een kleine vakantie vieren en bijkomen van deze onderneming. Donderdagochtend gaat Servio met een collega ENGEL van ENGEL B, ENGEL J mee in het vliegtuig naar Nederland om vervolgens hier kennis te maken met zijn nieuwe harem ;-) Inmiddels zijn hier de voorbereidingen om voor Servio zijn eigen plekjes in huis te creëren in volle gang.

Servio en ENGEL B & co. geniet nog even van elkaar. Wij kunnen hier in ieder geval niet wachten tot het donderdag is.;-)

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Top!!!

Anoniem (Gast)

**UP**  en????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "DRINGEND vluchtbegeleider vanuit Rhodos gezocht!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Welk voer?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^