american stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Heel rustig.

Neem er de tijd voor, zorg dat de honden ontspannen zijn in een omgeving waar verder ook niet veel prikkels zijn.

Wees ook duidelijk, regels zijn regels en geef dus ook vanaf het begin aan wat die regels zijn. Ga niet boos worden, trekken aan riemen en spanning erop zetten maar beloon het goede gedrag. Wat je wil is een kennismaking , geen speelkwartier.

Ten slotte is een AST van 10 maanden een soort van mini-orkaan. Ze zijn kan al enorm sterk, met het typische enthousiaste van een Stafford. Dat kan op een Maltezer, die wat minder fors is, flink aankomen. De uitdaging is ervoor zorgen dat de Stafford niet als een dolle er op af stormt met angstreactie als gevolg, dat zou een heel slecht begin zijn.

Dus rust, regels en weinig prikkels.

Zo heb ik mijn honden op de parkeerplaats achter het appartement kennis laten maken. Geen andere mensen, geen andere hond, geen bal, geen gevoelens van eigendom. Een relatief neutrale, prikkelarme locatie. Pup kort bij houden en toen onze AST Misia ruimte gegeven kennis te maken. Misia moch van mij niet boven Daisy staan maar kreeg verder van mij veel ruimte zolang ze kalm bleef.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "american stafford" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel NickyNicky

honden foto van Nicky

Mijn staff kan juist super goed met katten.

Linda (Gast)

Goed introduceren bij de katten. Wij hebben een Amstaff en hem laten socialiseren met de kippen. Ooit geprobeerd met een kat maar dat ging niet echt. Hebben de ceasar milan methode bij hem gebruikt. Onze amstaff is een herplaatsingshond. Hij was heel onbesuisd en druk en ja reageerde sterk op andere honden.
Door de buurt zijn we verguisd en uitgescholden en worden we gemeden. Wonen aan de rand van het bos. Door sommige mensen worden we gewaardeerd omdat we deze hond een nieuw thuis hebben gegeven en mijn vriend hem dagelijks traint door hem te socialiseren en andere hondeneigenaren te vragen of hij mee mag lopen. Wij hebben heel veel problemen gekregen door deze hond met de buurt en de gemeente. Hij heeft een test  ondergaan in Utrecht faculteit dierengeneeskunde op verzoek van de gemeente waar hij overigens heel goed door heen kwam en wij hebben hem ook gecastreerd.  Wij zijn na een jaar heel ver gekomen met deze hond die thuis heel lief is. Maar mijn vriend heeft hem vooral in het begin heel stevig moeten aanpakken om hem onder de duim te krijgen. Wij kregen hem toen hij 2 jaar oud was. heel spontaan en lief was maar aan de andere kant onhandelbaar was en van 0 tot 10 in 1 seconde kon omschakelen als hij een andere hond zag. Hij loopt in het bos gekorfd en aangelijnd. Met sommige honden kan hij nog steeds niet maar is nu goed te corrigeren. de 10 haalt hij niet meer maar een 3 nog wel dus we moeten altijd op onze hoede zijn.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

oei.. ik vind het meer schrikken dat je je er niet eerst voor heb gezeten en uitgezocht aan wat voor ras je begint
maar hoezo agressief ??? het is de opvoeding ... 

hier met een soortgelijke hond,,, de pitbull en het gaat super met de 6 katten en andere hond ( jack russel).
maar als je onzeker bent, kun je er beter niet aan beginnen

( ja ik weet het is eigenlijk een topic van 2012)

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Zouden de reacties ook zo heftig zijn als het om een tekkel zou gaan?

duck of wah (Gast)

ik heb self ook een staford/pitbull teefje. En ook 3 Katen bij mij gaat d.d.at pervekt ze is alleen speels idd en dat vind de kat minden maar die slaan wa van zich af als je de hond leert van pup af met katten om te gaan Ik de nix. 

 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Geen Stafford nemen, je hebt je er blijkbaar niet in verdiept;) Staffords kunnen schatten van een beesten zijn!! Mijn zwager en schoonzus hebben er een en een aantal vrienden van hun ook. 

Qua opvoeding en training hebben ze zeker wat nodig, maar met een goed baasje zijn het lachebekjes die lekker veel energie hebben:)

Lotte (Gast)

Beste Boya, Wij hebben een hele lieve en rustige American Stafford, maar katten zijn bij haar in de buurt niet veilig. Ik zou zeker de combinatie niet aanraden. Succes!

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

voordat wel allemaal weer opnieuw in discussie gaan, 

dit is een oud topic 

Wilma (Gast)

Een Stafford is inderdaad geen hond voor een beginner; ik zie het fout gaan om mij heen.

Mijn buurvrouw van 65 heeft een staff cadeau gekregen van 3 maanden, een reu.

Het dier luistert totaal niet, vreet alles van de grond en begint agressief te worden!

Het diertje kan er niets aan doen..

honden page profiel anoniemanoniem

Veel Amstaffs zijn lief voor mensen maar hebben, is mijn ervaring, wat sneller hondagressie. En het probleem ermee is, als ze bijten is het vaak wat ernstiger gevolg dan als een gewone niet-klapkaak bijt. Als in, dode hondjes. Operaties, verscheurde pezen en open liggende buikjes.

Als ik een onbekende amstaf of soortgelijk tegen kom, ontwijk ik deze. Ik kan veel lieve filmpjes en foto's zien van hoe schattig en betrouwbaar ze zijn met mensen en hun eigen roedel, maar ik heb met eigen ogen en oren mogen ervaren (meerdere malen, verschillende honden) wat het gevolg is van een amstaf die een andere hond pakt. En dat is iets andere orde dan tussen 2 niet klapkaken. "Hij doet niets" en "doet hij anders nooit" riedeltjes er tussendoor.

Edit: excuus, zie nu pas dat dit een oud topic is!  

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "american stafford" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: ik haat mijn hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^