Welk ras

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

hondenras (Gast)

Hallo iedereen

Er bestaan heel veel hondenrassen en er staat veel info op deze site, maar ik vroeg me af als jullie mij wat verder kunnen helpen.

Ikzelf zou ook graag een hond aanschaffen maar ik zoek vooral een hond met deze kenmerken
- Lief/zachtaardig
- goed trainbaar ( zodat hij later kan loslopen tijdens wandelingen en een paar basiscommando's goed opvolgt)
- gemiddeld of grote hond
- Liefst niet te veel verharen
- Heeft niet superveel beweging nodig, ik heb dus wel tijd om elke dag te wandelen maar heb bv geen tijd voor een hond zoals een husky


bv: een witte mechelse herder lijkt mij een paar van die eigenschappen te hebben

Ik weet dat dit misschien veel eisend lijkt, maar ik geef deze kenmerken zodat jullie mij een paar of zoveel mogelijk rassen kunnen geven zodat ik er verder over kan inlezen. graag ook jullie eigen ervaring :-)






Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Herder zou ik in jouw geval niet aan beginnen, vooral een hond zoals de Mechel is een extreem veelzijdige sporthond die je tekort doet met enkel een rondje park. Witte Mechelse herders bestaan trouwens niet, een witte herder is een Zwitserse (oorspronkelijk Duitse).

Ook zijn herders ontzettend lief, maar meestal niet zachtaardig te noemen. Duitsers zijn in het algemeen wat meer in balans en rustiger, maar er zit heel veel drive achter deze rassen. Makkelijk te trainen: Ja, maar een makkelijke hond: Alleen als je heel goed weet wat je doet en zelfs dan moet je zeer consequent met je hond omgaan.

En verharen weten vooral de kortharige wel weg mee, in de ruiperiodes kan je er zo een boodschappentas haar uit kammen, om niet te spreken wat er in huis ligt. :-D

hondenras (Gast)

even een foutje van mijn kant:

Ik bedoelde Zwitsere witte herder

hondenras (Gast)

@zwarte monster: Daarom ben ik hier dus :-) zodat jullie mij wat kunnen sturen naar de goeie kant zodat ik later niet voor verassingen komt te staan :-) Maar als ik hier een paar rassen krijg zal ik mij er zowizo eerst goed over inlezen, geen haast hoor :-)

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Als je een grote hond wilt...
Een leonberger..

En ik ben niet bevooroordeeld hoor, haha!
Alleen het verharen klopt niet..
Maar elkw hond vwrhaart wel

Jara is een lieve zachtaardige hond die met alles en iedereen kan opschieten, volgt basiscommando's op, ze is groot en hewft beweging nodig maar niet extreem veel :-)

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Een Zwitserse Witte herder verhaart wel heel veel, ik ken meerdere mensen die ook een witje hebben en iedereen heeft dat "probleem". Wel hebben wij het idee dat het iets minder is nu ze kvv krijgt (en haar vacht word mooier wit).

Shanti is erg lief zachtaardig, maar ik heb ook gehoord dat de witjes steeds banger en schrikachtiger worden. (van een fokker, via de dierenwinkel)
De witjes die ik ken zijn allemaal erg lief maar daar moet je dus heel goed mee oppassen als je er een besluit te nemen.

Maar op het verharen na past een witje volgens mij wel goed bij jouw, in tegenstelling tot de meeste herders zijn het niet meer echt werkhonden (ze zijn gefokt op hun witte vacht) en degene die ik ken (en volgens de rasstandaard) zijn erg lief en rustig in huis. Shanti is dol op wandelen maar heeft niet super veel beweging nodig, ik doe agility met haar maar in de winter niet, ik merkte niet dat ze drukker was ofzo.
Als je gewoon consequent bent zin herders heel goed te trainen, maar dat moet je bij elke hond zijn.

hondenras (Gast)

@ ayla: deze is mss niet iets te groot, maar wel een zeer mooie hond !!

@ thessa: ja van dat verharen heb ik ook al gelezen, daarom dat ik graag eens verschillende honderassen zou horen :-) ps: wat een mooi hond is shanti !

honden page profiel Dewi & de doodlesDewi & de doodles

De Goldendoodle!!! Voeldoet aan de meeste van jou eizen! Nu wil ik mijn hond niet voorop zetten ofzo alleen heb ik wel ervaring met dit ras.

Hij heel lief en rustig binnen buiten is hij een stuiterbal, hij heeft wel redelijke beweging nodig anders wordt hij iritant in huis, hij verhaart niet tot amper, heeft wel vachtverzorging nodig, het is een slimme hond die veel wil leren. Wil je je meer verdiepen in dit ras? Vraag dan maar raak! Op mijn profiel kan je foto's zien van het witte monster..

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Haha, wij noemen Shanti ook altijd wit monster. ;-)

En ts (topic starter) bedankt. ;-) :-)

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Misschien is een Oud Duitse herder wat? Ik ken het ras niet goed maar volgens mij waren deze rustiger dan de Duitse herder, maar misschien kan iemand anders je hier meer over vertellen.

hondenras (Gast)

toevallig mensen met ervaring met de labrador of Berner Sennenhond ?

Zal eens wat opzoeken over de oud duitse herder

honden page profiel nickynicky

honden foto van nicky

Hai,

Wij hebben een labrador, Balou, en sinds kort ook een Shiloh Shepherd (herder),Raksha, dus ik kan een beetje vergelijken :-)

- Allebei de honden zijn buiten zeer actief maar kunnen ook best een weekje met wat minder beweging zonder dat ze je huis slopen ;-) Ik vind wel dat Raksha in huis rustiger is dan Balou op die leeftijd was.
- Qua zachtaardigheid zou ik zeker voor de labrador gaan. De Shiloh is gefokt op een zachter karaker dan de gemiddelde herder maar haalt het niet bij de labrador.
- Voor wat betreft het verharen is een kortharige hond erger. Een langharige hond verhaart ook, maar dat ligt meer in plukken op de grond terwijl je van Balou echt een zwarte waas over de hele vloer ziet liggen.
- Qua training is de Shiloh supersnel. Maar ook de labrador is zeer goed te trainen en vind het leuk om voor je te werken en dingen samen te doen.
- De labrador is een middelgrote hond en de Shiloh is een stuk groter.
Het zijn wel allebei echt gezinshonden. We kwamen laatst iemand tegen die zich in het Shiloh aan het verdiepen was en wilde er 1 om buiten op het erf te zetten. Maar daar maak je ze echt doodongelukkig mee.

Je had het ook over de witte herder. Zoals Thessa al zei heb ik ook gehoord dat ze steeds angstiger worden. Maar ik was meteen verliefd op de witte herders die ik ben tegengekomen, wat een superhonden ;-)

Ik geloof dat het een beetje warrig is opgeschreven allemaal maar er staan hier 2 kids die steeds met iets anders naast me staan ;-) Maar als je nog iets wilt weten..... vraag maar raak :-)
Heel veel plezier met je zoektocht!

Groetjes, Nicky

honden page profiel marisamarisa

honden foto van marisa

Old english bulldog
Het zijn hele lieve honden en leerzaam
verharen doen bijna alle honden wel 2x in het jaar dus de old englishe bull ook
ze zijn wel wat beweging nodig maar niet echt heeel veel

Anoniem (Gast)

@ nicky: de Shiloh Shepherd lijkt me ook wel wat
ik lees dat hij het van zachtaardig karakter niet haalt op de labrador, zit er dan geen groot verschil in of ?

en ik lees ook op dit forum dat het ras nog nie erkend is, dat je moet opletten waar je het haalt, weet jij een goede fokker ?

honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe.

honden foto van Judith en Babbe.

Ik kan je een hollandse herder ruwhaar aanraden. Goed te trainen,Goed gericht op de baas en zijn gezin, middelgroot, moeten 2x per jaar geplukt worden en tot die tijd zit de vacht redelijk vast. Zit je net voor het plukken vind je wat haar in huis, maar heb mijn hond geleerd om haar te stofzuigen en dat vind ze zalig, en scheelt met haar wat je in huis vind. Wel moet je 1x per week haar goed kammen. Ze zijn erg lief. En je hebt 1 van de oudste hollandse honderassen die er nog zijn , dus een hond die je niet zoveel meer ziet. Succes.

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

Benersennehond vroeg je informatie over...

Mijn buurvrouw heeft er drie waarvan ik er 1 heb opgevoed de basiscomando's gaan goed (na 2 jaar)
Je moet heel veel herhalen en die van mijn bv is nu 2 jaar en kan eindlijk rustig loslopen zonder gek te doen en rond te gaan rennen en vervolgens niet meer terug komen. Verder luisteren ze wel goed maar je moet niet super veel van ze gaan vragen want dan hebben ze er geen zin meer in.
Verder verharen ze super veel soms zie je buiten een hele wolk voorbij vliegen zo groot als een cavia. ze zijn super enthousiast maar mensen en andere honden (soms iets te) en ze zijn zeer vriendelijk.

Ik heb zelf een kruising witte herder/Duitse Herder.
Opzich zo dit een iedeale combi zijn voor jou alleen op het uitharen na.
Hij is heel vriedelijk sociaal en luisterd zeer goed en nieuwe comando's zijn simpel aan te leren ook is het niet erg als je nniet zo veel naar buiten gaat hij vernield niks en wordt ook niet vervelend als het een keer niet kan maar als het wel kan helemaal dol...
en naar andere honden is hij ook heel sociaal (hij is altijd zelf het bokje) ze moeten altijd op hem afgeageren hij gaat er niet op in oom ruzie te maken (dominant is hij niet) ook geeft hij zich liever niet gelijk over maar als het moet wel(onderdanig) hij wil het lieft gewoon tussen uit.

ik hoop dat dit een beetje geholpen heeft....

groet kim
poot MO

hondenras (Gast)

die van jou is idd ook prachtig :-)
vind je dat veel een witte herder/duitse herder kruising ?

verliest deze ook veel haar buiten de rui periodes dan ?

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

" toevallig mensen met ervaring met de labrador of Berner Sennenhond ?

Zal eens wat opzoeken over de oud duitse herder "


Ik heb een 3/4 labrador. Maar bijna hetzelfde als een labrador; Heeft veel beweging nodig en verhaart vrij veel.

Als ik met Pépé alleen maar 3x per dag een rondje park doe, al is het los, komt hij niet genoeg aan zijn beweging en wordt hij vervelend in huis.
We moeten bijna elke dag stofzuigen, vanwege de vele haren.

Een Berner heeft ook vrij veel beweging nodig hoor! Verharen weet ik niet...

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

" die van jou is idd ook prachtig :-)
vind je dat veel een witte herder/duitse herder kruising ?

verliest deze ook veel haar buiten de rui periodes dan ? "


Ik weet niet zo goed of je ze veel vind deze was een 'ongelukje'
en komt van een boederij. buiten de rui verliest hij niet super veel haar.
en bedaankt dat je hem mooi vind :-D ...

ik hoop dat je de juiste keuze maakt/ vind...

Poot Mo gr kim

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Persoonlijk vind ik niet dat je een herder aan kan raden als je vraagt om een ras dat niet superveel beweging nodig heeft. Misschien dat een Zwitserse herder nog wel gaat, maar een (Oud)Duitse herder zou ik niet aanraden en al zeker geen Hollandse herder. ;-)

En dan heb ik het nog niet eens over het verharen van een (Oud)Duitse herder..... ;-)

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

honden page profiel nickynicky

honden foto van nicky

" @ nicky: de Shiloh Shepherd lijkt me ook wel wat
ik lees dat hij het van zachtaardig karakter niet haalt op de labrador, zit er dan geen groot verschil in of ?

en ik lees ook op dit forum dat het ras nog nie erkend is, dat je moet opletten waar je het haalt, weet jij een goede fokker ? "


Onze labradors zijn, naar mensen toe, echt zoals een labrador bedoeld is. Zolang ze maar aandacht krijgen vinden ze iedereen geweldig. En Raksha is iets kieskeuriger. Voor de mensen die ze kent ligt ze gelijk op haar rug maar ze vindt zeker niet iedere vreemde leuk.
Maar er zijn ook Shilohs die wel gelijk op iedereen afstappen voor een aai en er zullen ook best labradors zijn die niet door iedereen geaaid willen worden.

Wat Mireille ook zei, de meeste herders hebben echt een hoop beweging nodig. De Shiloh heeft dat dan wel een stuk minder. Als ik Raks 1 keer per dag lekker laat rennen heeft ze verder genoeg aan de gewone wandelingen en is ze in huis echt een vloerkleedje. (wel een die het liefst op je voeten ligt dan). Maar als ik haar 3 keer meeneem naar het strand gaat ze ook drie keer helemaal los. Ik denk wel dat het belangrijk is om de hond, zeker een herder, ook geestelijk lekker bezig te houden.

Er zit momenteel 1 (ISSR) fokker in nederland (http://www.dutchprideshilohs.com)
Raksha is mijn vierde hond maar ik ben nog nooit een fokker tegengekomen die zo veel om haar honden geeft. We hebben dan ook nog steeds veel contact en zien elkaar, en de nestgenootjes van Raks, ook regelmatig.



Anoniem (Gast)

Wat dacht je dan van de Golden retriever en de Flatcoated retriever?

honden page profiel White shepherdWhite shepherd

Witte herders hebben net zoveel beweging nodig als bv een duitse herder. witte herders zijn zeer lief en zachtaardig.
wanneer goed opgevoed kunnen ze de basis en nog veeeel meer commando s goed beheersen.
Mijn witje kan al heeeel lang fantastisch goed loslopen kwestie van oefenen en oefenen en blijven investeren. en dat is zeker niet leeftijdgebonden.
Maar je zegt dat je niet veel tijd hebt, dan kan je beter helemaal geen hond nemen. voor elk hondenras heb je veel tijd nodig, training en ook het onderhouden er van dagelijks lekker lang wandelen en dat zo.n 2 a 4 x op een dag en ook lekker in het bos, daarbij niet vergeten de hond ook geestelijke uitdaging te bieden anders slaat verveling toe, met alle gevolgen van dien...

Misschien is een poes een leuk idee... zij kunnen langer zonder gezelschap dan een hond, en als je meer tijd hebt dan een hond....

succes in elk geval

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Bulldog, maar die hebben wel veel ruimte nodig.. Mijne verhaart niet super veel en is heel zacht, ik moet m wel 3x per week kammen.

Mijn Jack Russel loopt mijn Bulldog er bij lange wandelingen echt uit..

Wel gewoon bij elke wandeling loslaten op groot veld en dan alles er uit laten rennen wat er in zit!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Wellicht een schotse collie? Deze voldoet volgens mij wel aan alle omschrijvingen ;-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Oh behalve niet teveel verharen haha, maar eigenlijk als je ze goed borstelt valt het met die haren reuze mee ;-)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Volgens mij zou een Labrador, Golden retriever, Bulldog, keeshond, ...wel kunnen.

De 1 zal al wat meer verharen dan de ander maar ik denk dat ze qua energielevel goed zitten voor jou.
Deze honden hebben allemaal wel beweging nodig, maar niet extreem veel zoals de Husky of als een jachthond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^