pup erbij!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo, Ik heb een dwergteckel van 1 jaar en we zijn helemaal verliefd!! Hij is heel lief nooit niks gesloopt en hij is heel lief voor onze dochters van 2 en 8! Daarom hebben wij besloten om een tweede dwergteckel erbij te nemen! Dus in augustus als alles goed gaat krijgt onze Bickel een broertje.. Wij hopen dat het voor hem en voor ons weer zo een geweldige hond gaat worden en dat Bickel een kameraad krijgt! Nou heb ik wel een paar vraagjes en hopelijk hebben sommige van jullie ervaring.. Bickel gaat niet meer in de bench.. De pup zal dat in het begin natuurlijk wel weer moeten ivm zindelijk maken enz. Nu was mijn vraag hoe ga ik dat met Bickel doen? Moet hij ook weer mee in de bench, kunnen ze al meteen samen in een bench, mag de nieuwe pup in de bench van Bickel of is dat juis niet goed(ivm rangorde), Moet Ik Bickel elke keer meenemen als ik de pup in de socialisatie fase is ..Ik ga dan vaak overal heen waar ik normaal nie vaak kom(markt, drukke straat etc...) Ben bang als ik Bickel niet mee neem dat hij zich achtergesteld voelt...of werkt dat zo niet!!! De nieuwe pup heeft dezelfde ouders als Bickel! Als iemand tips heeft wat dan ook is dat erg welkom!

gr joyce

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup erbij!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel joycejoyce

honden foto van joyce

Haha bovenste vraag is van mij!! Beetje fout dacht dat ik al ingelogd was!

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Hoi Joyce,

Leuk, een pup er bij !!
Ook wij hebben sinds een aantal weken een (Rhodesian Ridgeback) pup bij onze Maltezer van bijna 9 jaar oud (hij heet trouwens ook Bickel, met ck ...).
De eerste paar dagen heb ik ze tezamen uitgelaten, maar al na ongeveer een week doe ik het (zeker overdag) apart; enerzijds omdat het niet te doen is, Bickel wil vooruit en Kyana (de pup) bleef continu achter (je ziet me zeker wel staan op straat ;-) ).
Anderzijds wil ik goed oefenen/trainen/socialiseren met Kyana (zeker ook met wandelen en niet trekken, want zij wordt echt wel groot en het moet niet zo zijn dat zij mij uit gaat laten) en dat gaat eigenlijk niet als Bickel meegaat.
Toevallig afgelopen zaterdag tijdens de theorieles van onze puppytraining geleerd/gehoord dat het verhaal rondom rangorde helemaal achterhaald is, er schijnen een aantal nieuwe onderzoeken te zijn geweest die dit tegenspreken (heb erg veel info gekregen, maar moet het allemaal nog eens goed doorlezen, klonk in ieder geval heel geloofwaardig en goed).
Ik zou jouw Bickel en de nieuwe pup zeker niet samen in de bench doen, want de pup heeft echt heel veel rust nodig (wel zo'n 18-20 uur per dag) en mogelijk krijgt hij dat niet als ze er samen in liggen.
Sterkte met wachten en voor straks, lekker genieten !!

honden page profiel joycejoyce

honden foto van joyce

Bedankt voor je reactie..wilde sowieso overdag niet samen in bench doen alleen voor de nacht..heb jij overdag als jou pup moest slapen gewoon de bench met deurtje dicht in de woonkamer staan zodat Bickel erbij kon of heb je in het begin de bench ergens anders neergezet? Vind best moeilijk eerlijk gezegd...Want denk dat Mijn Bickel wel aan de bench gaat krabben als de pup moet slapen???

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Joyce,

gefeliciteerd met je pup ten eerste! :-D

Ik ben het met Nac eens, ieder een eigen bench.
Twee hondjes klinkt heel leuk en gezellig maar is ook een hoop werk, eigenlijk dubbel zoveel werk!
Net als Nac aangeeft, zal het met wandelen niet tegelijk gaan, Bickel kan al langer lopen dan dat de pup kan, maar het is ook goed om apart dingen te doen!
Elke hond heeft namelijk eigen behoeften, de 1 gaat mee voor een wandeling maar ligt bv het liefst op zn plekkie te slapen, de ander kan het bv heel nodig hebben om echt actief bezig te zijn, olok bv met jou/ voor jou, hier moet je dan rekening mee houden en dit kost allemaal extra tijd!
Als het goed is gaat de fokker ook alvast tijd besteden aan de socialisatie en zindelijkheid, dat scheelt jou weer!
Ik zou als ik jou was vooral de dingen in huis goed laten aanwennen en de dingen buiten, hetgeen wat je vooral vaak gaat doen, zodat je pup daar goed aan kan wennen.
Als je bv regelmatig op bezoek gaat n neemt de bus, ga dan met de pup in de bus, ga je wekelijks nar de markt en neem je de hondjes mee, ga lekker naar de markt.
Dit kun je dan een paar keer doen en zal de pup daar aan wennen, ik zou wel rekening houden met de rust voor de pup, dus niet meerdere uitstapjes, ook nog op bezoek of bezoek ontvangen, 1 ding per dag en de rest van de dag rust!
Sommige dingen kunnen prima voor socialisatie maar het is wel goed je af te vragen of het zinvol is, denk ik.
Als je een x vlug een boodschapje moet doen bij de supermarkt, kun je de hondjes ook lekker thuis laten.

;-) ;-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" Bedankt voor je reactie..wilde sowieso overdag niet samen in bench doen alleen voor de nacht..heb jij overdag als jou pup moest slapen gewoon de bench met deurtje dicht in de woonkamer staan zodat Bickel erbij kon of heb je in het begin de bench ergens anders neergezet? Vind best moeilijk eerlijk gezegd...Want denk dat Mijn Bickel wel aan de bench gaat krabben als de pup moet slapen??? "


Dan zou ik de bench voor de pup ergens anders neerzetten, in een andere ruimte, zodat Bickel de pup met rust kan laten, in tussen tijd kan jij lekker alle tijd en aandacht besteden aan je Bickel! ;-)

Sowieso is het voor een pup (ook voor een volwassen hond trouwens) goed om, tijdens het slapen, in een ruimte te zijn waar zo min mogelijk prikkels zijn, dus andere honden, mensen, kinderen, geluiden/ bewegingen etc, anders wordt de pup alleen maar afgeleid en krijgt dan nog steeds geen rust!

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Hoi Joyce,

De bench van Kyana staat gewoon in de woonkamer, maar Bickel laat haar (zeker als ze slaapt) gewoon met rust (hij ligt ook erg graag op de bank te slapen ;-) ).
Ik heb Kyana de eerste 2 nachten in een kistje naast mijn bed gehad en vanaf de 3e nacht is ze gewoon beneden in de bench (in het kistje) gegaan, natuurlijk heeft ze de eerste 2 nachten wel wat gemopperd en gehuild, maar daarna heb ik haar niet meer gehoord.
Overdag doe ik haar heel bewust met grote regelmaat in de bench, zeker de eerste paar weken (ze is nu 14 weken oud en 'al' 7 weken bij ons) sliep ze na iedere 1,5 uur wakker, zeker 2 uur (dat wordt nu wel ietsje minder).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup erbij!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hond wenst baasje weltrusten
^