Wat doe je aan overenthousiaste niet luisterende visite?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tineke van EsTineke van Es

honden foto van Tineke van Es

Net las ik in een ander topic dat men kort samengevat bij het opvoeden van een pup, in dit geval ging het om het overenthousiast zijn als er visite komt, ts zijn visite vroeg de hond te negeren tot hij rustig was.
Bijna niemand deed dat, heel ergerlijk en omdat ik binnenkort een pupje krijg dacht ik opeens: o ja, gaan we dat weer krijgen.... ik wil niet dat mijn hond bedelt bij iedere hap brood die ik eet dus krijgt hij alleen eten in zijn bak (behalve botten dan :-) ).

Nu krijg ik opeens weer akelig scherp in beeld hoe ik nu jaaaaren geleden ook stond uit te leggen waarom ze mijn hond even moesten negeren (hij sprong, duwde iedereen dus mij ook(!) opzij en wel belangrijk: het was een grote hond, volwassen 60 kilo ong)dus niet opspringen is dan echt een must vind ik.
Om dan ZELF genegeerd te worden door mijn bezoek, en als ik er wat van zei (waarschijnlijk veeeeeel te vriendelijk) men dat wegwuifde met achhhhhhh hij is zo lieffffff.
En zo klein nog, 3 maandjes, wat nou opvoeden, daar is hij nog veel te klein voor, stel je niet aan pfffffff....

Even later: ouwe opa (maar niet gek) geeft hem -met een brutale uitdagende blik naar mij zo van zég er maar eens wat van- tóch een blokje kaas, en nog een...
Dillema: Vette ruzie om schoppen? want ik zit daarna met de ellende en een verwarde hond.
Of de hond niet in de kamer laten WAT IK NIET WIL!!!!! en dus ook niet van plan eigenlijk...

De onzin; omdat ze niet luisteren en zich niet even aan mijn 'hondenhuisregels' willen houden zit ik straks met óf een bak ruzie, ook als ik voor het eerst op bezoek ga bij mensen, óf ik nodig niemand uit, verzin een smoes over een dieet voor de hond waardoor hij echt geen hapjes tussendoor mag i.v.m. de blokjes kaas, worst, chips en weet ik wat mensen allemaal willen geven.

Hoe los je dat nou zonder liegen, ruzie op en het liefst zodat ze ook begrijpen dat je dat soort dingen niet doet om hun te pesten maar omdat je je hond netjes op wilt voeden en dat hij zich ook bij andere mensen thuis 'gedraagt'.

Suggesties welkom; ik haat ruzie maar ben van plan me niet meer zo te laten frustreren!!
Met sommige mensen heb ik nu al problemen omdat ik zelf zelden koekjes eet.... dan blijven ze ook maar aandringen, en mijn vorige hond gaven ze soms stiekum stukjes vlees bv als ik even naar de wc was; en dat terwijl ik hem ab-so-luut geen stukjes vlees met pindasaus of zo wil laten eten, ik koop niet voor niks peperduur voer om hem gezond te houden tenslotte en ik vind het respectloos naar mij toe, ze zijn toch bij mij op visite of ben ik nou zo'n zeurkous???
Ik neem overigens wel hondenkoekjes in stukjes als beloning voor hem mee of geef hem dat zelf thuis, of laat hem dat door het bezoek geven als hij zich rustig houd of gewoon spelletjes doet met mensen, maar ze mogen dat pas geven als ik vind dat het kan. En niet eerder!!! En dus alleen DIE koekjes, geen chips..

Als ze tegen mij zeggen liever niet de kat aaien; hij haalt soms opeens uit, heeft pijn aan zijn oor of wat dan ook doe ik het toch ook niet...???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doe je aan overenthousiaste niet luisterende visite? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik heb een poster op de deur hangen..



beetje klein,
op deze link zie je hem beter

http://boogiebt.wordpress.com/2010/03/23/how-not-to-greet-a-dog/greeting2/

en ik heb de indruk dat dat wel werkt.
Plaatjes erbij, dat scheelt. O-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Haha, Tineke, je weet wat ik net heb geschreven ;-)

Ik heb gedeeltelijk makkelijk praten.
We hebben geen kinderen, er komt hier niet dagelijks visite over de vloer, en vooral, onze hond was een 30 kg zware hyper herplaatser, dus men werd al een beetje afgeremd.
Meer dan bij een lief pluizig klein pupje, eerlijk is eerlijk.

Maar ik kan niet veel meer zeggen dan jullie regels hanteren, en mensen er direct op aanspreken, of voorkomen dat iemand dus stiekem iets geeft o.i.d.

Kijk, als er ruzie van komt, dat maken zij ervan.
Als jij netjes maar duidelijk zegt wat je wel en niet wilt, kunnen ze er niks van zeggen.

Ik instrueerde iedereen trouwens al bij de voordeur, want in de kamer was ik te laat.

Succes en hou vol!! ;-) ;-) ;-)

honden page profiel Tineke van EsTineke van Es

honden foto van Tineke van Es

" Ik heb een poster op de deur hangen..



en ik heb de indruk dat dat wel werkt.
Plaatjes erbij, dat scheelt. O-) "


GEWELDIG!!!! :-D :-D :-D
Daar heb ik wat aan, echt!!

Ik ga zo even naar een verjaardag, maar voor ik ga slapen heb ik dit uitgeprint, komt op, achter en naast de voordeur!! Tnx en fijn weekend! ;-) ;-) ;-)

honden page profiel Tineke van EsTineke van Es

honden foto van Tineke van Es

" Haha, Tineke, je weet wat ik net heb geschreven ;-)

Ik heb gedeeltelijk makkelijk praten.
We hebben geen kinderen, er komt hier niet dagelijks visite over de vloer, en vooral, onze hond was een 30 kg zware hyper herplaatser, dus men werd al een beetje afgeremd.
Meer dan bij een lief pluizig klein pupje, eerlijk is eerlijk.

Maar ik kan niet veel meer zeggen dan jullie regels hanteren, en mensen er direct op aanspreken, of voorkomen dat iemand dus stiekem iets geeft o.i.d.

Kijk, als er ruzie van komt, dat maken zij ervan.
Als jij netjes maar duidelijk zegt wat je wel en niet wilt, kunnen ze er niks van zeggen.

Ik instrueerde iedereen trouwens al bij de voordeur, want in de kamer was ik te laat.Succes en hou vol!! ;-) ;-) ;-)
"


Ja klopt :-D ik bleef erover nadenken.. maar die poster is echt fantastisch al, en idd, wie niet wil luisteren zal ik -even vriendelijk- vragen op te hoepelen, tis mijn huis, lekker puh!
En idd, het is maar eventjes.. jij had het veel moeilijker maar daarom juist, liever voorkomen dan genezen denk ik dan..
Fijn weekend alvast, ik ga zo nog even hondeloos naar een verjaardag, eens flink tegen ze opsringen, ik word zo blij van verjaardagen!!! ;-) whahahahaha

Succes en hou vol!! ;-) ;-) ;-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Misschien bij je uitleg over hoe met de hond om te gaan ook even uitleggen dat het ook om respect voor jou gaat. En dat mensen die geen respect voor jou kunnen opbrengen maar niet op visite moeten komen. Of even buiten moeten wachten als jij naar de wc bent....
Over het bedelen, leer je hond dat ie iets krijgt wanneer ie rustig op zijn plek ligt, dan bedelt ie wel, alleen wordt dat niet herkend door anderen.

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

1 van de weinig positieve dingen van CM (geen discussie graag): No talk, no touch, no eye-contact. ;-)

honden page profiel LeonieLeonie 3 doggies

honden foto van Leonie

Tineke, ik snap je verhaal helemaal. Je probeert wat van je hond te maken en je visite proberen alleen je hond te lijmen.
Wij hebben 2 kassen met chrysanten en m'n man z'n oom en vader helpen ook regelmatig mee in de bloemen. Maar vooral oom Bernhard wil de honden nog wel eens (regelmatig) voeren. Ik word furieus hiervan. Ik heb m wel zo ver dat ie een hondenkoekje geeft ipv pepermunt.
Maar ik wil geen kwijlende, bedelende, uit d'r ruif stinkende hond, dus mag ze niet gevoerd worden!! En met die woorden krijgt mijn visite dit ook te horen.
En wat te denken van al die achtelijke mensen die een bos bloemen komen kopen. Pas stond een vent m'n honden halve broden te voeren. Ik ben het huis uit gestiert en heb er wat van gezegd. Dat moet je bij een kind eens doen, er een halve brood in stoppen. Die man is ook nooit meer op de tuin geweest. Hi, hi!!
En als de visite niet wil luisteren gaan m'n honden in de bijkeuken waar hun manden staan. Desnoods met een kluif.
Ik merk dat ik tijdens het tikken van m'n relaas al weer woest wordt.
Maar wat ik wil zeggen Tineke, dat je het niet hoef te pikken wanneer jou visite je hond voert.Doe je best, gewoon eerlijk en heel duidelijk zijn!!

gr. Leonie



honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ben daar zelf erg hard in, een keer vriendelijk en daarna gewoon heel direct. Gelukkig heb ik maar 1 persoon in mijn kring die errrg eigenwijs is.

Daar ging ik gisteravond dan ook tegen tekeer. Vriendelijk hielp niet, direct niet dus dan schreeuw ik het wel in je oor.

Boodschap aangekomen, over. O-)

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

honden foto van Angel, Google & Gadget

Ik vind zo'n stroomhalsband wel wat voor het bezoek wat zich niet aan de regels kan houden! ;-)

honden page profiel FeraFera 3 doggies

Ik vertel het ook altijd bij de voordeur al. Nu is Bogie nog jong en is het leuk, maar als je straks binnenkomt en er vliegt een Golden reu van dertig kilo tegen je aan, dan is het ineens niet prettig meer. Ik leg het de mensen ook altijd op een rustige en duidelijke manier uit.

Mochten mensen mijn regels negeren, dan wijs ik ze daar op. Mochten ze zich daar niets van aantrekken, of stiekem die regels overtreden als ik of mijn vriend er niet zijn, en ik kom er toch achter, zeg ik dit: "Of je respecteert de regels die ik voor mijn hond heb opgesteld, of je vertrekt uit mijn huis". Dan kun je nog mijn oma of mijn beste vriendin zijn, als je respect voor MIJ hebt, heb je respect voor mijn regels. Klaar. Je gaat toch ook niet andermans kinderen achter de rug van de moeder verpesten? Ik vind dat bij een hond precies hetzelfde.

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

" Ik vertel het ook altijd bij de voordeur al. Nu is Bogie nog jong en is het leuk, maar als je straks binnenkomt en er vliegt een Golden reu van dertig kilo tegen je aan, dan is het ineens niet prettig meer. Ik leg het de mensen ook altijd op een rustige en duidelijke manier uit.

Mochten mensen mijn regels negeren, dan wijs ik ze daar op. Mochten ze zich daar niets van aantrekken, of stiekem die regels overtreden als ik of mijn vriend er niet zijn, en ik kom er toch achter, zeg ik dit: "Of je respecteert de regels die ik voor mijn hond heb opgesteld, of je vertrekt uit mijn huis". Dan kun je nog mijn oma of mijn beste vriendin zijn, als je respect voor MIJ hebt, heb je respect voor mijn regels. Klaar. Je gaat toch ook niet andermans kinderen achter de rug van de moeder verpesten? Ik vind dat bij een hond precies hetzelfde. "


Mooi zo, nog iemand die rustig iemand de deur wijst. Ik heb het vorig jaar moeten doen bij een huisvriendin, die wilde ook niets van mijn regels weten, dus zei ik: MIJN huis, MIJN hond MIJN regels, ben je het er niet mee eens, dan is daar het gat van de deur O-)
Het wordt een jaar geleden en truus ik wil geen regels accepteren is nog steeds zwaar beledigd en stapt zelfs niet uit haar auto als ik toevallig langs loop ;-)

honden page profiel Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012 3 doggies

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

" 1 van de weinig positieve dingen van CM (geen discussie graag): No talk, no touch, no eye-contact. ;-) "


Ja klopt...maar hij heeft nog genoeg andere positieve dingen hoor!

honden page profiel FeraFera 3 doggies



Echt waar joh? Dan ben je wel erg licht geraakt als mens zijnde. Je kunt je dan ook afvragen wat voor een vriendin dat dan eigenlijk is. Want de meeste mensen accepteren mijn regels en vinden het goed dat ik deze heb. De paar die dat dan niet vinden (nog niet tegengekomen) die gaan maar bij een ander op bezoek.

Ik vind het overigens nog wel moeilijk bij vreemden op straat. Vandaag een gezin met een klein meisje. Bogie helemaal wild en enthousiast en springen, wat hij eigenlijk niet mag ... Maar die mensen vonden het zo leuk dat ik het gewoon niet durfde. Ik woon ook niet zo lang in het dorp en wil ook niet gelijk iedereen beledigen ...

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Dit was er 1 die jij ook buiten de deur had gezet. Alles wat jij doet is fout, alles MOET op haar manier, dus ook een hond zijn snuit pakken en liefkozend heen en weer schudden :'( Je kon hoog of laag springen, had al 100 keer gezegd dat ik het niet wilde hebben, maar toch gewoon doen.

O ja, zij heeft nog nooit onze honden uitgelaten en nu zei ze ineens, als er iets is, dan MOET IK jullie hond uitlaten en IK MOET gaan en staan kunnen bij jullie in huis, ook dat hebben wij nooit toegelaten. Zij denkt dat ze gedragsdeskundige is :'( ;-)

honden page profiel 3 draken 3 draken 3 doggies

honden foto van 3 draken

ik ben daar ook heel had in of het nu met vrienden of familie is.

het is mij huis en mijn honden.
ze mogen binnen komen maar gewoon de honden negeren en pas als ze rustig zijn mogen ze van mij gedag zeggen en dan is het klaar.
Ook met verjaardagen ik word echt pislink als ze me honden voeren kan ik niet tegen ze hebben hun eigen voer en ze komen niets te kort.

Heb een keer een goede vriend van mijn ex op visite en had toen duidelijk gezegt die kat niet aaien want daar is ze niet van gediend en ze haalt echt flink uit. Ik was in de keuken en kom net terug lopen en ik zie dat hij haar pest en ze haalt uit en hij gooit haar zo weg. Ik kan je zeggen me ex is op zij gestapt ik heb die gozer een blauw ook geslagen en hem de deur uitgegooid.

Ik sla echt nooit hoor echt niet maar dat was ze verdiende loon. ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Oei, wat een toestanden tot fysiek geweld aan toe! ;-)

Zover is het hier nooit gekomen hoor, hoogstens ik die weer eens dochter-achtig zwaar geirriteerd tegen haar moeder uitvalt.
En met mijn petekind, ik heb hem ook gezegd, nu moet ik Santa op de gang zetten omdat jij niet doet wat ik je vraag. Ook al was hij toen nog net geen 6, dan ben ik heel zwart/wit.

Leuk, die poster, altijd handig, je weet maar nooit of er nog eens een hond bijkomt...

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ja, sommige mensen snappen inderdaad niet dat het leuk is wanneer het een pup is en een paar kilo weegt, maar vergeten dat dit een stuk minder is wanneer de hond volwassen is en 50 kilo weegt, en dat anderen hier straks ook last van kunnen krijgen.

Hier wordt (gelukkig!) onderscheid gemaakt tussen de visite die 'wild' met haar doet en degenen die dit niet doen en willen. De paar vrienden die we in het begin hebben gewaarschuwd, maar zeiden 'naaaah, dat geeft niks, dat vind ik ook goed als ze straks groot is!', die laat ik dus ook echt in hun sop gaarkoken wanneer ze bij ons op visite komen en Taika daardoor uit d'r dak gaat (50 kilo lebberende hypperdepiep Leonberger op je schoot: eigen schuld; gevalletje 'told you so!').

Maar dat zijn er dus maar een paar; bij de rest van de visite is Taika enthousiast, maar gedraagt zich toch keurig (soms met een beetje hulp van ons natuurlijk). Ben wel blij dat ze dit onderscheid maakt hoor, anders hadden we namelijk wel een probleem gehad.

honden page profiel Tineke van EsTineke van Es

honden foto van Tineke van Es

" Ik vind zo'n stroomhalsband wel wat voor het bezoek wat zich niet aan de regels kan houden! ;-)

"


Whahahahahaha ;-) goed plan! Normaal gesproken vind ik die dingen echt 3x niks maar je hebt gelijk, sommige uitzonderingen bevestigen de regel.. O-)

honden page profiel BipkeBipke 3 doggies

honden foto van Bipke

" Ja, sommige mensen snappen inderdaad niet dat het leuk is wanneer het een pup is en een paar kilo weegt, maar vergeten dat dit een stuk minder is wanneer de hond volwassen is en 50 kilo weegt, en dat anderen hier straks ook last van kunnen krijgen.

Hier wordt (gelukkig!) onderscheid gemaakt tussen de visite die 'wild' met haar doet en degenen die dit niet doen en willen. De paar vrienden die we in het begin hebben gewaarschuwd, maar zeiden 'naaaah, dat geeft niks, dat vind ik ook goed als ze straks groot is!', die laat ik dus ook echt in hun sop gaarkoken wanneer ze bij ons op visite komen en Taika daardoor uit d'r dak gaat (50 kilo lebberende hypperdepiep Leonberger op je schoot: eigen schuld; gevalletje 'told you so!').

Maar dat zijn er dus maar een paar; bij de rest van de visite is Taika enthousiast, maar gedraagt zich toch keurig (soms met een beetje hulp van ons natuurlijk). Ben wel blij dat ze dit onderscheid maakt hoor, anders hadden we namelijk wel een probleem gehad. "



Hahaha herkenbaar, zo heb ik er ook een paar die ik nu elf jaar later nog steeds met een glimlach sta te bekijken als ze hondenpoten op hun nette kleren krijgen, k ga m'n hond echt niet corrigeren op wat zij altijd hebben toegestaan :-) Maar bij andere bezoekers wel natuurlijk, want hij weet best dat het niet hoort :-)

honden page profiel Tineke van EsTineke van Es

honden foto van Tineke van Es

" Ik vertel het ook altijd bij de voordeur al. Nu is Bogie nog jong en is het leuk, maar als je straks binnenkomt en er vliegt een Golden reu van dertig kilo tegen je aan, dan is het ineens niet prettig meer. Ik leg het de mensen ook altijd op een rustige en duidelijke manier uit.

Mochten mensen mijn regels negeren, dan wijs ik ze daar op. Mochten ze zich daar niets van aantrekken, of stiekem die regels overtreden als ik of mijn vriend er niet zijn, en ik kom er toch achter, zeg ik dit: "Of je respecteert de regels die ik voor mijn hond heb opgesteld, of je vertrekt uit mijn huis". Dan kun je nog mijn oma of mijn beste vriendin zijn, als je respect voor MIJ hebt, heb je respect voor mijn regels. Klaar. Je gaat toch ook niet andermans kinderen achter de rug van de moeder verpesten? Ik vind dat bij een hond precies hetzelfde. "


Bedankt voor alle bemoedigende woorden, ik voel me nu al sterker in mijn schoenen staan en mezelf zeker geen zeur meer ;-)
Inderdaad, ik moet gewoon duidelijk zijn, die poster hang ik echt op zodat ik er op een leuke manier op kan wijzen zonder meteen heel bits te zijn, als iemand niet luistert kan ik dan waarschuwen door te zeggen: kom ff mee, gaan we de poster nog een keer lezen, en leg ik je nog even uit wat de regels zijn en dat doe ik dan ook een minuut of 10 lang.. O-)

Als je het daarna nog niet begrijpt moet ik je vragen te vertrekken dus ik hoop dat je het nu begrijpt, nog vragen??

Hihi als ik het zo typ denk ik wat gek eigenlijk, tegen een hondje kan ik wel heel conseqwent zijn en tegen mensen die je ook nog dingen kan uitleggen sta ik bij voorbaat al te te denken overdrijf ik niet, zeur ik niet teveel maar nee, ik zeg ook niet dat het kind van mijn vriendin echt te weinig zakgeld krijgt en zeurende ouders heeft ook al denk ik dat soms wel :-)

En ja ik vind het inderdaad hetzelfde als wanneer iemand toen mijn zoon nog klein was had gezegd: laat je moeder maar kletsen hoor en eet zoveel snoep als je wilt.. had ik ook niet gepikt.

Dus ik moet gewoon strenger zijn, en ik dacht al vanavond: als ik naar iemand toega (en ik dus te gast ben, graadje moeilijker vind ik) en het gaat op die toer doe ik hetzelfde als wanneer mijn zoontje als kleuter oervervelend was in de speeltuin: 2x serieus waarschuwen, geen resultaat? Resoluut zeggen 'en nou heb ik er genoeg van, we gaan naar huis, nu!'
En dan ook gaan, bij mijn zoontje was 1 x genoeg ;-) toen begreep hij dat ik het meende als ik waarschuwde dat we naar huis gingen als hij bv andere kindjes zand in hun gezicht gooide of zoiets.

Nu zeg ik dan: jammer dat ik niet langer kan blijven, misschien over een paar jaartjes als de hond echt volwassen is en wat rustiger en, indien van toepassing, kan ik ook nog zeggen: als hij op een snackdieet moet van de da kom ik snel weer eens langs, tot dan! :-D
(proest giechel, ik zie de gezichten al..)

Nogmaals bedankt allemaal, fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die dat gewoon ehmmm EIST van mensen die langskomen :-D
Gelukkig krijg ik niet zo heel veel bezoek en word deze hond niet zo groot en zwaar maar het gaat me ook om het principe; ik bepaal toch zeker wat mijn hond eet, en ik sta met de woedende mensen met vuile voorpoten op hun jassen de stomerij te regelen als hij tegen iedereen opsringt, hun niet..
(been there... mocht deze hond, net als een vorige van me, ook denken dat iedereen naar het bos of park komt om hem te begroeten en recht uit de modderslootjes tegen mensen op zou willen springen kan ik dat nu tijdig de kop indrukken, maar als de een zegt aaaaah wat lief en hem aait als hij springt en de ander begint te gillen van denk aan mijn mooie jurk/broek/jas/schort/rubberen kaplaarzen/zelfgebreide panty's is dat toch verwarrend voor zo'n jong diertje. ;-) )

De nieuwe assertieve Tineke gaat alvast oefenen voor de spiegel ;-) :-D ;-)

honden page profiel Tineke van EsTineke van Es

honden foto van Tineke van Es

"

Echt waar joh? Dan ben je wel erg licht geraakt als mens zijnde. Je kunt je dan ook afvragen wat voor een vriendin dat dan eigenlijk is. Want de meeste mensen accepteren mijn regels en vinden het goed dat ik deze heb. De paar die dat dan niet vinden (nog niet tegengekomen) die gaan maar bij een ander op bezoek.

Ik vind het overigens nog wel moeilijk bij vreemden op straat. Vandaag een gezin met een klein meisje. Bogie helemaal wild en enthousiast en springen, wat hij eigenlijk niet mag ... Maar die mensen vonden het zo leuk dat ik het gewoon niet durfde. Ik woon ook niet zo lang in het dorp en wil ook niet gelijk iedereen beledigen ... "


Ja dat is ook wel een verhaal apart, mensen op straat. Toch denk ik dat het op straat en een keertje niet zo heel erg is zolang je maar tegen die mensen zegt 'ik wil hem niet op zijn kop geven maar eigenlijk mag dit niet; stel dat hij een kindje omver gooit en dat kind meteen angst voor honden heeft' en natuurlijk wil ik niet dat er zoiets gebeurt dus ik loop nu even door, volgende keer weer even aaien, doehoeg', dat zal niemand je kwalijk nemen, tenminste, met mijn vorige hond deed ik het ook zo want die was ook zo enthousiast.
En dat wilde ik eigenlijk ook wel zo houden, beter een allemansvriend die soms springt dan een slecht gesocialiseerde hond vind ik!

Maar ik begrijp je precies: je wilt het goed doen maar het is echt moeilijk soms om tegen mensen te zeggen dat je meent wat je zegt, zeker als ze dan verontwaardigd reageren..
Maar je kan niet meer doen dan zeggen dat je dat niet wil en waarom; op een vriendelijke toon en dan doorlopen, desnoods zeg je dat je haast hebt, volgende keer weer! ;-)


honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Ik denk dat ik dat toch wel als het grootste probleem heb ervaren bij het opvoeden; andere mensen. Ik denk dat je het beste een streng deurbeleid kan gaan voeren. Op het moment dat je kwaad wordt is de situatie al uit de hand gelopen. Je wilt een stabiele baas voor je hond zijn en daar hoort boos worden niet bij.
Twee dingen die ik zelf vond helpen wanneer ik verwachtte dat bezoek zich niet aan de regels zou houden is je hond pens geven (stinken ze lekker uit hun bek) en zeggen dat je denkt dat je hond vlooien heeft.


honden page profiel Anne1987Anne1987 3 doggies

honden foto van Anne1987

" Ik heb een poster op de deur hangen..



en ik heb de indruk dat dat wel werkt.
Plaatjes erbij, dat scheelt. O-) "


Dat vindt ik echt een goede.. Ik was gister nog zwaar gefrustreerd op een vriend van ons. Ik zei dat ie even jiet moest aaien aankijken enzo omdat ze als we thuis komen ( waren uit eten geweest) heel erg blij en druk kan doen als ze ons ziet. Ook uitgelegd dat ze de dag ervoor gestereliseerd is en een paar dagen rustig aan moet doen.. Mag niet teveel springen en gek doen en rennen enzo..

Nou die vriend luisterde dus lekker goed.. Not.. Beeje geirriteerd heb ik gezegt dat ie het niet moest doen en haar niet mocht aaien enzo omdat ze net geopereerd was en rustig aan moet doen.. Die kerel heb altijd bananen in zin oren.. Gelukkig komt die niet vaak maar als die de volgende keer dat ie hier is weer niet luisterd, is daar het gat van de deur.. Pfff

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

"





De nieuwe assertieve Tineke gaat alvast oefenen voor de spiegel ;-) :-D ;-) "



Met de poster op je voorhoofd. ;-)

honden page profiel Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira 3 doggies

honden foto van Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira

Herkenbaar dit

Mijn labrador Luna nu inmiddels 9 jaar die was als pup lief aanhangelijk en af en toe erg druk
Als mijn moeder binnen kwam ,t eerste wat ze deed was Luna begroeten en knuffelen ,snap ik wel zo`n klein bruin bolletje wol
Luna werd groter en sterker en begon te springen logish want Oma vind mij leuk
Heb me moeder altijd gezegd Ma keer je rug naar haar toe ,doorlopen en negeren ,maar nee dat is zielig want ze is zo lief

Nu 9 jaar later is Luna nog steeds zo bij me moeder ,als ze binnen komt t eerste wat Luna pakt is haar knuffel en begroet Oma met volle energie ,als oma gaat zitten Luna zit constant op haar lip en wilt maar aandacht ,ik laat dat maar zo ,ze heeft t zelf gedaan

Als ik zeg klaar Luna dan gaat ze ook weg en gaat ze erustig op haar plek liggen of aan Oma`s voeten
Nu is Luna zo wie zo een allemansvriend ,en pakt ze bij elk bezoek haar beer ,en springt ze gelukkig niet meer tegen de mensen op
Maar is voor mij wel herkenbaar hoe andere een hond kunnen verzieken ,al moet ik zeggen dat ik ze ook wel verpest heb hahah met stukjes kaas en worst ;-) Dus bedelen ? Ja alle 3

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik ken het probleem zo goed.
Fedor is natuurlijk een super enthousiasteling, maar ook superlomp. Ik merk wel trouwens, dat nu hij wat zekerder wordt, en lekkerder in zijn vel zit, zijn begroetingen ook rustiger zijn. Niet meer zo overdreven zijn best doen om in de smaak te vallen en daarbij het tegenovergestelde berijken.. Haha..

De poster werkt echt. Omdat het gedrukt is, is het op de een of andere manier meer 'waar' voor mensen. En niet iets raars wat ik heb bedacht, haha. Ik had hem hier van HP, ik weet niet meer wie hem gepost had toen, maar wie het was:bedankt! Hij werkt!

honden page profiel Barbara, Vos, Quin en BooBarbara, Vos, Quin en Boo 3 doggies

honden foto van Barbara, Vos, Quin en Boo

Dat is een handige poster:-) vind het alleen jammer dat het engels is.

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Tja ik ben daar heel makkelijk in, als er visite komt zijn de drie druktemakers uit de kamer, lekker met een botje achter het huis of in de bench, ik ga absoluut geen strijd voeren met mensen, heb ik ook geen zin in, hebben de honden het leuk met hun bot en ik kan even gezellig praten.
En over uitlaten dat andere mensen zich ermee bemoeien, ik vind het altijd heel typisch dat het juist de mensen zijn die zelf een hond hebben die dat doen.

Heb ooit een duitse herder gehad Pasha en Pasha was natuurlijk een hele leuke wollige pup woonde er zo'n vrouw die nooit wou luisteren, Pasha herkende haar altijd meteen, half jaar later Pasha had heerlijk in de drek sloot zitten springen, gevolg een zwart groene hond en wie kwam daar verderop het hoekje om, die vrouw in haar stralend witte kleding, dus ik roep ineens, KIJK EENS PASHA WIE IS DAAR!!!!!
Pasha keek op en in volle sprint erheen en zo tegen die vrouw aan, dus ik overmate blij zeggen, Wat leuk he, het is zo'n kleine hond, dat geeft nog niets, heel raar, daarna bleef ze wel van Pasha af en wuifde mijn training niet meer weg omdat ze zo lief was.

En over voeren, je hoeft toch geen kaas en worst op tafel te zetten, als de visite zich nietkan inhouden, dan gewoon niets geven.

honden page profiel Tineke van EsTineke van Es

honden foto van Tineke van Es

" Ik denk dat ik dat toch wel als het grootste probleem heb ervaren bij het opvoeden; andere mensen. Ik denk dat je het beste een streng deurbeleid kan gaan voeren. Op het moment dat je kwaad wordt is de situatie al uit de hand gelopen. Je wilt een stabiele baas voor je hond zijn en daar hoort boos worden niet bij.
Twee dingen die ik zelf vond helpen wanneer ik verwachtte dat bezoek zich niet aan de regels zou houden is je hond pens geven (stinken ze lekker uit hun bek) en zeggen dat je denkt dat je hond vlooien heeft.


"


Hahahahaha ik ben het zo met je eens, precies wat ik bedoel! Ik heb idd geen zin om boos te worden, mijn vorige honden werden daar ook nerveus van, ze merkten dat ik het even niet meer wist denk ik (of weet ik wel zeker..)
Maar dit is echt een goeie, ik heb pensstaafjes besteld alvast mocht de lucht een beetje verdwijnen, en tuurlijk heeftie vlooien, teken en nog wat dieren in zijn vacht wonen!!! :-D :-D :-D de poster word uitvergroot geplastificeerd op dit moment, ik heb er helemaal zin in ;-)

Ook heb ik me voorgenomen om de mensen die het oke vinden dat hij opsringt wel heel bits te zeggen dat ze niet moeten komen zeuren over evt. krassen, kappotte kleding enz. EN, nog belangrijker, wie zich niet aan de regels houd gaat eruit, meteen!
Als ze toch geen respect hebben en niet luisteren hoef ik ze eigenlijk niet over de vloer ook.. O-)

Nogmaals bedankt allemaal; deze tips en aanmoedigingen zijn echt fijn en zorgen ervoor dat ik nog meer voorpret heb, nog 3 weekjes weer een week voorbij joepieeeeeeeeeeeeeee!!! :-D :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doe je aan overenthousiaste niet luisterende visite? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^