Mag in Belgïe een hond aan een lange lijn op een veld?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

"
Sterker nog: Als zo´n boswachter dat land oploopt, stuur je hem gewoon weg :-D :-D :-D :-D "


... of hij moest aangelijnd zijn, dan mag ie er op O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mag in Belgïe een hond aan een lange lijn op een veld?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel HenkHenk 3 doggies

honden foto van Henk

"

... of hij moest aangelijnd zijn, dan mag ie er op O-) "



HAHAHAHAHAAAAAAAAAAA !!!!

;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau 3 doggies

honden foto van Sophie & Beau

Dus een hond mag zelfs niet los op een veldweggetje dat enkel gebruikt wordt door boeren? Balen zeg.. ;-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Nee, in België zijn er weinig losloopplaatsen.

Toch ook eens prettig verrast geweest : Terwijl ik in een supermarkt winkelde stond de auto met Kylie onder een paar bomen in de schaduw, helemaal aan het eind van de parking. Toen ik m'n winkelwaar in de auto zette liet ik Kylie zoals altijd uit de auto en die rende het grote stuk braakgrond met gras op.

Toen zag ik een politiewagen niet zo ver van me stoppen. Ze kwamen zeker omdat het bijna sluitingstijd was en zaterdagavond... voor een controle omdat er enkele winkels en benzinestations in de buurt rond die tijd overvallen waren...


"Hmmm... Maar vlug Kylie de auto in roepen, winkelkarretje wegzetten en zorgen dat ik hier weg ben" dacht ik. "Hopelijk hebben ze Kylie niet gezien". Ik riep Kylie... die kwam volle snelheid afgestormd en met een heel grote sprong vloog die over m'n winkelwaar achteraan de auto in...

Toen zag ik de agenten met z'n tweeen op me afstappen... Een derde vertrok ook mijn richting uit... "Ai... ik heb prijs" dacht ik...

En toen vroegen ze of ik de hond even uit de auto wilde halen... Wat voor ras of kruising het was... Dat het ongelooflijk was wat voor kracht er in dat dier zat... Hoe snel die rende en met wat voor een flinke sprong die de auto in dook..." Hehe :-) Kylie kreeg knuffels en klopjes van die 3 mannen in uniform... en geen boete voor mij. M'n dag kon niet meer stuk ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hier in Rotterdam, ja een stad maar toch, staat er in de plaatselijke verordening dat een hond aangelijnd moet zijn en de lijn van hand tot halsband maximaal 5 meter mag zijn. Kom je dus een controleur tegen terwijl je met je flexi van 8 meter loopt, hengel je hem even binnen en je loopt wettelijk gezien geen risico.

Het kán natuurlijk dat er ook elders zulke regels gelden. Misschien ook bij jou. Maar als er staat aangelijnd, tja... dat is hij dan toch??

honden page profiel Elke en haar bende!Elke en haar bende! 3 doggies

honden foto van Elke en haar bende!

Hier zijn echt geen loosloopgebieden of waterplekjes in omgeving waasland, kan je zo van balen.
maar ik laat Zora gezellig los waar het niet druk is en ze blijft mooi naast me en ze zal dan ook niet van men zijde keren. ik ga ook niet lopen uitdagen, ik weet waar ik het kan.
Ik weet dat politiemannen daar niet over gaan zeveren, wel over poep laten liggen en zonder poepzakjes op zak te hebben, voor de rest doen ze zeker niet moeilijk, dan is het eerder van oown een golden retriever, nee meneer het is een labrador, ooh wat een lieverd. ja daar kan ik geen ongelijk in geven ;-)

honden page profiel Marleen , Blacky & JustyMarleen , Blacky & Justy

honden foto van Marleen , Blacky & Justy

Ik vermoed dat die man al baalde dat ze aan een lange lijn zaten want toen hij met z'n auto bij mij stopte en in eerste instantie zei, ze mogen niet los, waarop ik hem de lange lijn toonde die zelfs om mijn middel vastzat gaf hij ook nog als commentaar : "hoe kan ik dat nu van veraf zien".
Hij moet van ver af gedacht hebben "hebbes" zij heeft haar honden loslopen.

@Zonnetje
Het was een oudere man, niet al te groot en een beetje gezet.

honden page profiel Carine BollenCarine Bollen 3 doggies

honden foto van Carine Bollen

" Ik vermoed dat die man al baalde dat ze aan een lange lijn zaten want toen hij met z'n auto bij mij stopte en in eerste instantie zei, ze mogen niet los, waarop ik hem de lange lijn toonde die zelfs om mijn middel vastzat gaf hij ook nog als commentaar : "hoe kan ik dat nu van veraf zien".
Hij moet van ver af gedacht hebben "hebbes" zij heeft haar honden loslopen.

@Zonnetje
Het was een oudere man, niet al te groot en een beetje gezet. "


haha, een beetje z'n 'ego' geschonden...: zou bést wel es kunnen!! ;-)

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Dat is wat mijn man onmiddellijk zei, dat zal dan al wel een oudere wachter geweest zijn, want ik kan me niet voorstellen dat een jongere wachter het bosdecreet niet kent.

honden page profiel HenkHenk 3 doggies

honden foto van Henk

" Dus een hond mag zelfs niet los op een veldweggetje dat enkel gebruikt wordt door boeren? Balen zeg.. ;-) "


Neeen... niet balen.... het is om te kotsen !!!

Laten ze die ´poolietiesie´ maar verplicht aanlijnen !!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Tja, er zijn nogthans genoeg hondenbaasjes die belastingen betalen en stemrecht hebben...

Dus : Of... we doen niet genoeg met onze stem,... of heel wat hondenbaasjes geven geen bal om een losloopgebied.

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor 3 doggies

honden foto van Noella en Igor

hebben vroeger ook eens een beetje woorden gehad tegen een jager .
Waren met onze labradors aan het wandelen in bosgebied en onze honde liepen los want ze waren er t'huis in alles wat er te ruiken viel en te zien was. Ze liepen een andere deel van het zelfde bos rond te snuffelen. Komt daar plots een manneke in soldate plugne of jagerkledij,maar t'was precies een soldaat. Met zijn geladen geweer op ons af(wel op zijn schouder maar klaar om te schieten indien nodig. Wij totaal van de kaart want wij hadden deze nog nooit gezien. Het eerste wat ie zei was honden vastmaken;.Mijn echtgenoot boos als hij was zegt tegen diene vent,wilt ge eens rap uw geweer plooien en naar beneden laten hangen.Diene boos ,ik zeg honden vastmaken want ze verjagen het wild met hun hondengeur. waarop mijn man ijzig kalm reageerd,Wel manneke als ge binnen de vijf minuten hier niet uit mijn moeder haar bos verdwenen bent bel ik de politie,want heb jij wel een vergunning om te jagen en wie heeft de toelating gegeven hier te jagen in mijn moeder haar bos. Den boswachter zei hij frank(stout voor de nederlanders).Wel wel dat was me wat en dienen bos was helemaal afgemaakkt met palen en draad zadat onze honden niet weg konden lopen. Diene vent was overal over de draad gekropen en zodat ie in de midden doorzakte. Na heen hen weer gepraat heeft de jager zijn geweer laten zakken en zich verontschuldicht en toch nog volhouden dat het mocht van den boswachter zogezegd om alles in het oog te houden of er geen vandale streken werden uitgehaald in die bossen. Maar wie zijn de grootste vandalen . ?? De jagers ;-) !!!!

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Rustig aan Kylie,

Ik weet toevallig dat er in onze gemeente al heel lang een petitie loopt om een mooi hondenlosloopgebied of op zijn minst een mooie hondenweide vast te leggen. In de petitie staat zelfs waar men dat zou willen, en dat is een mooie plek in het park. In de praktijk laten veel mensen hun honden daar al los lopen. Maar ondanks de vele handtekeningen (mijne staat er ook bij) en verdedigen van deze petitie op de gemeenteraad, wordt er geen gevolg aan gegeven.
Waarom? Het zou te veel kosten, ze zouden de weide moeten omheinen en moeten maaien.
Die omheining, oké nog niet alle zijden zijn afgesloten, maar er zijn genoeg visuele grenzen en het park in zijn geheel is ook omheind.
Maaien? Nu is er een maaibeheer afgesteld op de cyclus van de wilde bloemen die er staan om de vlinders te helpen. Ik zit er niets mee in dat dat zo blijft, wat ruigtes en wilgenstruweeltjes waar de honden kunnen snuffelen. Oké je moet dan door hoogopgeschoten kruiden waden, maar voor de honden kan dat geen bezwaar zijn. Dat is ook de houding van de meeste petitieondertekenaars, het hoeft geen gladgeschoren gazon te zijn. Hou dat maaibeheer.
Dus druk genoeg vanwege stemgerechtigden hier, maar de onwil aan de andere zijde is heel groot.

Ik weet zelfs (niet echt on topic maar een illustratie van die onwil) van een man die op dagelijks wandeling met zijn hond over speelpleintje moet -ligt op 6 meter van zijn deur. Op een dag (vlak na nieuwjaar) gaat hij daar door met zijn hond, een zeer grote dogachtige, als die aan wat zwerfvuil wil snuffelen. De man roept zijn hond (aangelijnd, 1,5m lijn) aan de voet, maar het is al te laat, de hond heeft al aan het flesje geroken. Onmiddellijk begint die hond te kaieten en zeer raar te doen.
De man beseft dat er iets ernstigs met de hond aan de hand is, kijkt nog even naar de oorzaak van het probleem, een halfopgebrand flesje met nog wat druppels van een vloeistof in, en gaat onmiddellijk met zijn hond naar de dierenarts.
Deze behandeld de hond als spoedgeval, de hond moet er ook blijven.
De man gaat ondertussen op onderzoek wat dat flesje dan wel bevat, hij ziet op het speelplein nog verschillende flesjes liggen, allen bevatten ze nog wat vloeistof. Hij herinnert zich dat op oudjaar een stel jongeren daar bommetjes hebben afgestoken en dat leidt hem via internet, naar een site waar op staat hoe je zelf bommetjes kan maken.
Een van de betreffende ingrediënten is Salpeterzuur van 60°. Hij beseft dat de jongeren dit recept hebben gevolgd en dus zelf bommetjes hebben gemaakt en dat de vloeistof nog een restant salpeterzuur is.
HIj meld dit aan de politie. Die maken wel PV op, maar zeggen de flesjes niet te zullen opruimen, de gemeente moet dat doen. Dus gaat hij naar de gemeente, die onderneemt niets, totdat de man tijdens een gemeenteraad laat verstaan dat hij naar de pers stapt met het verhaal, dat het een gevaar is voor de kinderen die er spelen (dikwijls peuters), dan pas wordt de boel opgeruimd.

honden page profiel ineke ineke 3 doggies

honden foto van ineke

" Een federale wetgeving is er blijkbaar niet wat betreft honden. Iedereen wordt echter veronderstelt op de hoogte te zijn van de politiereglementen ook wel GAS genoemd (hoe je dat weer te weten moet komen is een ander verhaal).
Zo staat er in het

Als ik zie hoeveel flexilijnen er hier rondlopen, denk ik dat dit reglement zeer goed gekend is! O-) "


Héééé,woon jij dan ook in Wijnegem? Ik nl wél! :-D
Heb ooit een boze parkwachter tegengekomen omdat ik met de honden op een weide aan het wandelen was...want dat was slecht voor de mieren en de wormen in de grond!! ;-)
Kan je je voorstellen!
Maar een hondenwei hier...?Ho maar ,dat komt er ook niet van!

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

@Ineke,


Ja, ik woon in Wijnegem, maar een parkwachter, waar ben jij die tegengekomen? Ik heb hier op 10 jaar tijd nog nooit een parkwachter gezien. Of het moest in Pulhof zijn, maar daar mogen helemaal geen honden binnen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!



Dat kan je nu toch niet menen, he! Als iemand dat tegen me zo zeggen, zou ik toch echt m'n lach niet kunnen inhouden!

Bedacht me net dat de absurde aanpak misschien ook nog kan helpen.
Als de boswachter zegt: "Mevrouw, je moet uw honden aan een korte lijn houden." kan je altijd antwoorden:
"Ha nee, dat gaat niet! Ze mogen niet dichter bij mij komen want ik ben allergisch aan honden!"

Een worm in de grond... jongens toch!

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Het lijkt me eerder een opmerking van een GAS ambtenaar, volgens mij is er helemaal geen parkwachter in het gemeente park van Wijnegem. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat die met zoiets idioots aan komt dragen. Maar een GAS ambtenaar weet dikwijls niets van natuur, is er enkel om overtredingen vast te stellen en onmiddellijk te innen. Dus best toch maar beleefd blijven, al komt ie met een achterlijke reden. Maar ook hier geldt dat hij dan wel moet zeggen over welke inbreuk op het politiereglement het gaat.

honden page profiel ineke ineke 3 doggies

honden foto van ineke

" Het lijkt me eerder een opmerking van een GAS ambtenaar, volgens mij is er helemaal geen parkwachter in het gemeente park van Wijnegem. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat die met zoiets idioots aan komt dragen. Maar een GAS ambtenaar weet dikwijls niets van natuur, is er enkel om overtredingen vast te stellen en onmiddellijk te innen. Dus best toch maar beleefd blijven, al komt ie met een achterlijke reden. Maar ook hier geldt dat hij dan wel moet zeggen over welke inbreuk op het politiereglement het gaat. "


Er loopt heus wel een parkwachter door ons park,hoor! :-) Onze kinderen hebben er ook al eens van naar hun voeten gekregen omdat ze fietsten in het park,want dat mag ook niet!

Wat is trouwens een GAS anbtenaar? Nooit van gehoord...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

@ Ineke

Wat mag er eigenlijk wel, daar in dat park van Wijnegem? O-)

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Gemeentelijk Administratief Strafrecht. Dikwijls is het de milieu ambtenaar die die taak toebedeeld krijgt.
Dat is een ambtenaar die gerechtigd is proces verbaal op te stellen op overtredingen op de gemeentewet. Hij mag onmiddellijk boetes innen tot 250 euro.

@Christel

Niet veel, en tegelijk heel veel. Ze hebben in hun diverse gemeentebladen laten verstaan dat ze niet zullen sanctioneren op overtredingen in het park, tenzij er sprake was van overlast. (=veelvuldige klachten van burgers over de 'schandalige situatie' in het park) Dus dit hele verhaal verbaasd me wat. Maar ga gewoon een mail sturen om te vragen of ze werkelijk een parkwachter hebben. Dat zou me verbazen, zo groot is het park niet. Als ze daar een parkwachter voor kunnen aanstellen, kunnen ze in een hondenweide investeren ook!

(Bordjes van verboden in het park te fietsen staan aan elke ingang van het park hoor. Evenals honden aan de leiband. Maar dan vraag ik me af waarom ze tijdens de zomer de monitors van de speelpleinwerking de kinderen in het park een BMX wedstrijd laten rijden?)

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Antwoord van de gemeente Wijnegem over het al dan niet bestaan van een parkwachter aldaar.

'Geachte mevrouw

In antwoord op uw vraag kan ik u meedelen dat het gemeentebestuur geen parkwachter in dienst heeft. De controle en het toezicht gebeurt nog steeds door het politiekorps.

Met vriendelijke groeten

Mil Sysmans
Gemeentesecretaris
Turnhoutsebaan 422
2110 Wijnegem
* 03 288 21 10'

Dus Ineke, ik weet niet wie jullie heeft aangesproken, maar een parkwachter was het heus niet.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

" Ik vermoed dat die man al baalde dat ze aan een lange lijn zaten want toen hij met z'n auto bij mij stopte en in eerste instantie zei, ze mogen niet los, waarop ik hem de lange lijn toonde die zelfs om mijn middel vastzat gaf hij ook nog als commentaar : "hoe kan ik dat nu van veraf zien".
Hij moet van ver af gedacht hebben "hebbes" zij heeft haar honden loslopen.

@Zonnetje
Het was een oudere man, niet al te groot en een beetje gezet. "


Ja, die ouwe zuurpruimen.. Die zijn het ergste..
Ik vond het al zo vreemd. De boswachter daar, althans die ik ooit heb ontmoet toen we daar legaal hout aan hte kappen waren, was een aardige vent. fedor was er toen ook bij. Aan een lange lijn. Hijmzei er toen niks van.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mag in Belgïe een hond aan een lange lijn op een veld?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Onze mannen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^