Kost een pitbull echt zo veel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

zal wel zo'n extreme ding zijn of xl pit,belachelijk duur en heb niks meer met een pit te maken.
Een orginele pit kost tussen de 8 en 1000 euro.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Persoonlijk vraag ik mij af waar dat bedrag vandaan komt?

Het bedrag van een pup moet zijn, de kosten die je voor het nest gemaakt hebt gedeeld door het gemiddelde aantal pups plus een klein beetje winst om je volgende nest te kunnen starten met plannen.

Als ik dat bedrag zie vraag ik mij af hoeveel testen die persoon heeft gemaakt.

En trouwens, ik vind titels niet mee tellen.

Ik vind, de voeding, de extra temperatuur, het materiaal, de extra wassen, de tripjes ter socialisatie, de gezondheidstesten e.d. wel mee tellen.

honden page profiel zwaantje1985zwaantje1985

honden foto van zwaantje1985

Jpffff 3500 euro.. Ik vond mijn hond al duur..
Ik denk ook dat de prijzen van de populairiteit af hangt, of juist de zeldzaamheid..
Ook de bijkomende kosten vanuit amerika..
Fokkers spelen daar wel op in, denk ik..
En sommige mensen hebben veel over voor hetgene wat zij graag willen hebben:-)
Heb ooit met 2 mensen gesproken die pups van een broodfokker hebben gekocht voor een poep en een scheet, vervolgens vonden ze het verbazend dat ik zoveel geld betaalde voor een hondje, terwijl een van hun hetzelfde ras voor een drol hadden aangeschaft, uiteraard zonder gezondheidstesten etc, inmiddels heeft mijn hond na bijna 2 jaar niets aan de hand gehad, en is hun hond inmiddels aan 4 poten geopereerd, patella luxatie, en zitten ze om de haverklap bij de dierenarts met torenhoge rekeningen.. Hun hond heeft inmiddels veeeeeeel meer gekost dan de mijne..en hun leven van een uitkering:-) maar ach de aanschaf was goedkoop, verder denken ze niet:-)
Dus tja als de gezondheidsonderzoeken daar duurder zijn, of wat dan ook en je wilt graag perse die hond, waarom niet?? Als je het kan betalen??

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

" als je het over de apbt hebt denk ik dat deze (bastaard) een betere fokgeschiedenis heeft dan één van de honden die jij ooit zou hebben het is niet dat er geen fci vod bij zit dat het geen echt ras kan zijn hoor fci is ook niet alles en zeker niet de enige

trouwens een echte apbt zal ook niet zoveel kosten en ja ook niet die van amerika ongeacht de titel 1200-1500 dollar + verzendkosten is daar de ganbare prijs voor een adba apbt
die bully hippo's daar integen maar die hebben ook niks met een pitbull te maken "


Dan nog is het een bastaard, al was zijn vader 30 maal kampioen en scheet zijn moeder gouden drollen, dan nog betaal ik geen 3500 euro voor een hond, want wat de ouders zijn is geen garantie voor een mooie pup of een goede pup.
Om het maar krom te zeggen, zie wel eens hele knappe ouders lopen, met een kind waarvan je je afvraagd of ze het niet hebben verwisseld met de nageboorte, en dat is ook bij honden, heb wel eens twee prachtige kangal ouders gezien, maar wou er geen pup van hebben al gaven ze 3500 euro toe, daarbij een pup kost helemaal niet zoveel, als ik elke scheet ga berekenen die mijn hond kost is die ook goud waard.



honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

"
Dan nog is het een bastaard,
"
ik wil niet moeilijk doen maar de apbt is echt geen bastaard hoor,ken je dit ras wel?
3500 euro zal ook geen 1 abpt kennel vragen alle toch niet als gewone huishond de rest daar kom jij nog niet eens achter laat staan de rest die hier zit,ts zal het waarschijnlijk wel over bully pits hebben maar dit heeft verder niks met een american pitbull te maken,maar dan nog 3500 euro voor een bully met ellbogen die krommer staan dan een banaan tja ;-)

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ze hebben het over een pitbull, dat is gewoon een bastaard, een pitbull moet gewoon aan bepaalde uiterlijkheden voldoen, en of dat nou via de eene weg word gefokt of via de andere weg, dat maakt niet uit als die eraan voldoet is het een pitbull, dus is gewoon een bastaard.
Die Amerikanen zijn sowieso knettergek, want alles moet zijn eigen draai hebben waardoor ze nog meer bastaards fokken, en dan leuke stamboom eraan plakken, zo hebben ze al een aantal schitterende rassen naar zijn grootje geholpen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

waarom altijd die discussie? een pitbull is gewoon een ras. dat de fci dit ras niet herkend wil niet zeggen dat het meteen bastaards zijn. een amerikaanse stafford zonder stamboom is ook gewoon een amerikaanse stafford zonder stamboom en geen pitbull of pitbullachtige.

3500 euro is veel geld en ik zou het nooit betalen. Kira koste een pak minder!

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Het is geen ras ik citeer: Een pitbull is geen hondenras, al wordt dit vaak gedacht. Een pitbull wordt gemaakt door het fokken van andere rassen op bepaalde kenmerken, waaronder een brede kaak en atletische bouw. De Amerikaanse Pitbull terriër, Indiase Bull terriër, Amerikaanse Staffordshireterriër, Staffordshire-bulterriër, Dogo argentino, Bulterriër, Buldog worden gebruikt om ongeregistreerde raskruisingen mee te maken. Het American Pit Bull Terrier ras is in Amerika wel erkend en kan daar nog steeds geregistreerd gefokt worden maar dan betreft het raszuivere kruisingen binnen het ras.

Daarbij moet je hier eens een topic openen, over dat je een raszuivere kruizing hebt, dan roepen mensen ook dat je een mix hond hebt gewoon een bastaard en als je die je met een andere bastaard kruist en dit leuk raszuivere kruizingen noemd ben je meteen hier een broodfokker.

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

" Helemaal eens met zinno.
Dat is vaak de prijs van die gedrochtjes(de bully's).
Heb t wel vaker zien staan hoor bedragen vanaf zo'n 2500 euro tot zo'n 3500.
Pff heb hier wel eens vaker mijn mening over gezegd.
Maar ja ieder zijn ding. je wordt er mee dood gegooid op MP en ongeveer een paar maandjes later komen diezelfde honden weer voorbij op de site van een asiel.brrrr.
Vaak alleen maar status van kijk eens hoe breed...groot...gespierd BLEH PATSERS "


Als je er mee dood werd gegooid,hadden ze niet zo duur gekost hoor....omdat er juist weinig aanbod is van dit soort honden kosten ze juist zo veel.
Nou al krijg ik zo'n beest voor niks.

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

honden page profiel SitaSita

honden foto van Sita

of het nu een ras is of niet, het blijft veel geld vind ik

maar soit
de bedragen zullen niet alleen afhangen van testen, goede ouders, titels en eventuele vliegkosten enzo, maar gaan ook met de 'mode' mee om het cru te zeggen.

Pitbull is nu blijkbaar 'in' in amerika, dus als mensen ze willen, zullen de 'fokkers' (goede of niet) meer vragen en de pupkoper zal bereid zijn meer te betalen.

Even een vergelijking:

Een goede chi, getest (voor zover er op getest wordt, ze zijn nogal weinig streng in het bepalen van 'goede fokteefjes' (als je nagaat dat een chi zo veel meer probl kan hebben dan just PL en entropion) kostte zo'n 8 jaar geleden een 800 - 1000 euro. Het ras was niet zo gekend.
Toen kwam Paris hilton met haar 'hond en met wat media - aa,dacht en hup; de chi was nu 'in de mode'.
Resultaat; meer bekebndheid, meer fokkers, meer mensen die een chipup willen en de prijzen schoten als paddestoelen omhoog. Resultaat: nog minder geteste ouderdieren die een nestje krijgen en voor grof (teveel) geld verkocht worden. Broodfokchi's zijn al een kleine 1500 euro of meer
en bij een goede fokker, die alles doet zoals het moet, jah, betaal je makkelijk 2500 euro.

Zijn hondjes 'in' dan gaat de prijs omhgoog

honden page profiel SitaSita

honden foto van Sita

btw

als iemand een hond kent die gouden drollen schijt:

bij deze een uitnodiging om in mijn tuin te komen poepen! ;-)
het hoeft zelfs niet in het hondentoilet, gelieve wel de poepzakjes thuis te laten O-)


hahahahahahahaaaa

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ja die kosten echt zo veel en ja ik zou het er voor betalen ook.

Dat ze zoveel in asielen zitten vind ik absoluut niet relevant. Als je voor een herplaatser gaat ga je voor een herplaatser, ga je voor een puppy dan ga je voor een puppy.

Als jij besluit dat je een pup wilt, een Pitbull en dan gewoon een rasechte dan kom je daar uit. Ik heb er al een paar mogen meemaken die geimporteerd zijn en ja dan zie en merk je echt verschil. (En deze mensen hadden dit dan ook betaald.)

Eerst vond ik het ook een beetje vreemd maar eenmaal gezien en meegemaakt eigenlijk niet meer. Sterker nog, ik begrijp het heel goed.

Over het wel of geen ras ga ik maar niet in discussie. Dan zou ik ook een Pitjes hebben. Heb ik toch echt niet.

honden page profiel Chre & Djago & Anisa & ElvisChre & Djago & Anisa & Elvis

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

Wat een hoop geld zeg. Ik zou dat ook never nooit betalen voor een pup. Ik heb de mijne lekker gratis kunnen adopteren en moet zeggen dat ik er superblij mee ben. Lekker boeiend of ze mooi zijn of wat dan ook, het gaat nog steeds om het karakter van je hond en of die met je onder 1 dak kan leven.

steef (Gast)

Ik heb ook 2 bully's en 1 rednose pitbull.
Mijn bully's komen van razor edge en ja ze hebben daar idd belachelijke prijzen.Maar zeer zeker niet 3500euro ofzo.Wij hebben voor onze bully's 1850euro betaald en de eerste 2250.
1850 en 2250 vonden we al aan de dure kant,maar we wilden ook zeker weten dat we echte hadden(tegenwoordig zijn er zoveel nep bully fokkers).

Onze rednose heeft rond de 1200euro gekost.

Anoniem (Gast)

" Ik heb ook 2 bully's en 1 rednose pitbull.
Mijn bully's komen van razor edge en ja ze hebben daar idd belachelijke prijzen.Maar zeer zeker niet 3500euro ofzo.Wij hebben voor onze bully's 1850euro betaald en de eerste 2250.
1850 en 2250 vonden we al aan de dure kant,maar we wilden ook zeker weten dat we echte hadden(tegenwoordig zijn er zoveel nep bully fokkers).

Onze rednose heeft rond de 1200euro gekost. "

razor edge is ook nep komt ook maar uit mis fok voort hoor...

steef (Gast)

"
razor edge is ook nep komt ook maar uit mis fok voort hoor... "


Voor ons is razor edge niet nep!!Onze jongste teef is nu bijna 1jaar oud en weegt al bij 32kilo.
Hoe kom je er eingelijk bij dat razor edge nep is?Heb je zelf een bully of heb je er zoveel verstand van?

Anoniem (Gast)

"

Voor ons is razor edge niet nep!!Onze jongste teef is nu bijna 1jaar oud en weegt al bij 32kilo.
Hoe kom je er eingelijk bij dat razor edge nep is?Heb je zelf een bully of heb je er zoveel verstand van? "

ken je Dave Wilson?

honden page profiel davendaven

honden foto van daven



wat is mis met razorsedge ? heb zelf een combi razorsedge /gotti ( Meerdere combi's hiervan gezien ,moet zeggen deze bloedlijnen vullen elkaar goed aan :-) )

Onder de bully's zullen zeker een hoop slechte honden voorkomen ,als ik soms zie hoe op het extreme wordt doorgefokt kunnen de gezondheidsproblemen niet uitblijven
Ik zie veel bully's waarbij ik me afvraag of ze een wandeling van 2 uur aankunnen ;-)
Bovendien zijn er weinig fokkers te vinden die hun honden laten testen (zowel in nederland als usa zijn ze op 1 hand te tellen ) Je zou zeggen voor die prijzen mag je wel verwachten dat de ouderhonden getest zijn ;-) ;-)

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

Trek niet meteen je oordeel, maar ga je eerst eens verdiepen...Begrijp me goed, ik heb ook geen 3500 euro voor een hond over, maar onze Engelse Bulldogs waren zeker niet goedkoop.

Helaas denken heel veel mensen dat je een rashond voor een honderdje of 2 á 3 op marktplaats kunt kopen, maar dat is een droom die nooit werkelijkheid zal worden. Ik heb al regelmatig mensen gezien die een hond via marktplaats kochten, en het beest bleek doodziek en uitgehongerd te zijn. Volgens de advertentie alle inentingen gehad, gezond verklaard, en stamboom. Maar niets was daarvan waar.

Lage prijzen duidt vaak op oplichting en broodfok, maar hoge prijzen wil niet altijd zeggen dat je dan een gezonde goede rashond hebt. ;-)

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

" En trouwens, ik vind titels niet mee tellen "


Titels en bijv prijzen van shows zijn juist die dingen die een hond waardevol maakt! Dit telt wel degelijk mee, een hond die diverse shows heeft gewonnen en bijvoorbeeld de titel Very Promising draagt, is volgens de rasstandaard erg goed en daar kun je onwijs mooie nesten mee krijgen, en dus kosten ze meer geld.

De vader van onze bull heeft een kampioenslijn, waardoor zijn nakomelingen erg in trek zijn, dus dan wordt er méér voor gevraagd.

Is toch het zelfde als die grappenmakerij met de iPhone? Omdat iedereen er fan van is, kunnen ze het gerust wat duurder maken, het wordt toch wel verkocht. ;-) Al zie je natuurlijk wel degelijk verschil wanneer je een goedkopere variant koopt, dus je geld waard!

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

Ouders zullen wel uit kampioenlijnen komen, maar dan nog vind ik het een onzinnig hoog bedrag..
Is het niet zo'n grotere pitt?? Misschien dat die meer kosten..

honden page profiel priscilla & C.S.Cpriscilla & C.S.C

honden foto van priscilla & C.S.C

een echte apbt kost niet zoveel,zal waarschijnlijk een bully of een xxl zijn

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

" een echte apbt kost niet zoveel,zal waarschijnlijk een bully of een xxl zijn "


Klopt, een bully of xxl kan je zelfs 5000 euro kosten bij de eerste keus uit een nest....

honden foto van Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira

"

Dan nog is het een bastaard, al was zijn vader 30 maal kampioen en scheet zijn moeder gouden drollen, dan nog betaal ik geen 3500 euro voor een hond, want wat de ouders zijn is geen garantie voor een mooie pup of een goede pup.
Om het maar krom te zeggen, zie wel eens hele knappe ouders lopen, met een kind waarvan je je afvraagd of ze het niet hebben verwisseld met de nageboorte, en dat is ook bij honden, heb wel eens twee prachtige kangal ouders gezien, maar wou er geen pup van hebben al gaven ze 3500 euro toe, daarbij een pup kost helemaal niet zoveel, als ik elke scheet ga berekenen die mijn hond kost is die ook goud waard.



Whahahah ;-)


"

honden foto van Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira

En van mij mogen ze allemaal lekker in America blijven ;-)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

En Chihuahua's in Mexico..

Kom op zeg, niet zo belachelijk doen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

daar gaan we weer ;-)
ik volg sammy ;-)

honden page profiel flowy en graaf knaaggraag!flowy en graaf knaaggraag!

honden foto van flowy en graaf knaaggraag!

Mijn vriendin heeft 2800,- betaald voor een naakthind, gewoon hiergeboren maar uit blikbaar super ouders ofzo...
Nou komt er op neer hij sloopt als een male en is nig steeds niet zindelijk...

Maar als die overgevlogen wordt... Dat kost ook wat..
En mensen overdreven ook graag..

Mijn hond was ook heel duur hoor, umhhhh ;-)

Oke beetje overdreven... Hij wa gratis

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Siberian Husky Fokker zoeken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^