Ervaring met Blue Jewel's Duitse Doggen? (fokker)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Hallo lieve mensen!

Heeft iemand op dit forum misschien ervaringen met pups van Blue Jewel's Duitse Doggen? Ze plannen in de zomer van dit jaar een nestje blauwe pups.

Op hun website staat veel informatie over hun (schijnbaar) prijswinnende honden.
http://www.blue-jewels.nl/

Het komt op ons vertrouwd over, maar we zouden toch graag ervaringen en/of tips horen! Ik weet dat het nog lang niet zo ver is, maar we willen alvast vooruit denken.

Jazz (Gast)

Onze ervaring is daar helemaal niet goed! In eerste instantie lijkt het zo.... Ik zou niemand het advies geven hier een dog te halen. Overal is er natuurlijk wel wat. Ik hoop dat andere mensen hier misschien wel positieve ervaringen voor je hebben. Rosherta in Zuid-beijerland staat volgens mij wel goed bekend. Zelf geen ervaring mee. Succes!!

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Bericht gewijzigd.

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Wat vervelend dat je zo'n ervaring hebt nu.. Gelukkig zijn jullie wel nog helemaal blij met Indy, daar gaat het uiteindelijk om. Hoop dat alle gezondheidsproblemen haar ook bespaard zullen blijven.

Het is lastig om een oprecht goede fokker te vinden tegenwoordig. Ik ben vrij kritisch, voel heel veel aan en weet inmiddels wel waar ik op moet letten. Maar ook ik heb zo'n soort gelijk probleem gehad met een pup en een poes. Allebei mijn duurtste dieren, papieren verder wel in orde, maar echt terugvallen op de fokker ho maar. Allerlei kwaaltjes en dierenartskosten en ze geven niet thuis. Heel vervelend. Het is alsof iedereen tegenwoordig maar geld wil verdienen aan dieren, koste wat het kost. Zullen niet alle fokkers zijn, ben ervan overtuigd dat er nog genoeg fokkers zijn die fokken uit liefde voor een ras, maar soms word ik er wel moedeloos van. Het is soms best lastig om een ECHTE goede fokker te vinden.

Hoe dan ook, veel plezier met je pup. Die inmiddels al bijna geen pup meer is haha :-). En je kunt hier wel om ervaringen vragen, maar iemand die geen problemen met zn hond heeft zal het een goede fokker noemen en iemand met een wat lastigere hond wijst ook snel de fokker aan als schuldige. Dus neem alles maar met een korreltje zout en zet een objectieve bril op.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Kimberley, ik heb even naar alle twee de sites gekeken en eerlijk gezegd vind ik dat er al niet zo fraai uitzien ,maar goed niet iedereen kan dat zelf en is afhankelijk van een ander , wil niet zeggen dat ze geen mooie doggen zouden hebben.Blijft altijd heel moeilijk om als koper van een pup de juiste fokker te vinden.Je zoekt er een uit belt en gaat eens kijken en als het klikt ga je met zo iemand verder.Of moet je verder zoeken omdat hun wachtlijst te lang is.maar met die paar keer dat je contact hebt leer je elkaar niet echt kennen. Dus het blijft een zaak van vertrouwen.Die helaas wel eens beschaamd wordt.Ik hoop voor jullie dat Indy een grote mooie meid gaat worden zonder al die akelige dingen die haar zusjes en broertjes wel hebben getroffen.Geniet van je meisje en ik hoop dat ze een gezond en lang leven bij jullie zal hebben. ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Misschien is het raadzaam om een verzekering af te sluiten voor je hond, omdat er toch wel wat mankementen boven water kunnen komen.

Jazz (Gast)

Hoi Kimberley,

Goh dat klinkt een beetje hetzelfde als bij Blue Jewels. Daar wonen ze ook in een rijtjeshuis, hier hebben ze weliswaar een tuin.... maar niet groot. Veels te klein voor al die honden die daar leven. Snap niet eens dat daar nog nooit inspectie is geweest. Of dat de buurt geen mega klacht heeft ingediend...
De honden doen hun behoeftes met regelmaat in de tuin. Daar leren de pups het ook.
De fokker zegt de ene keer dit, dan weer dat.
Honden zien er wel goed uit. Maar ook daar is het huis niet echt schoon, hetgeen ook bijna niet mogelijk is volgens mij met al die honden in huis... Dus daar hebben wij geen dog vandaan gehaald. Ondanks alle prijzen die ze winnen.

Wij hebben onze dog uit het buitenland gehaald. We vinden ze daar gewoon wat mooier als hier. Ze zijn veel steviger gebouwd, en daar houden wij wel van.
Het karakter van onze dog is rustig, luistert ontzettend goed (al van pup af aan, geen hondenschool gevolgd) en gaat overal mee naar toe. Ze is inmiddels bijna anderhalf jaar, en een makkelijkere hond kun je je niet wensen.
Ze heeft wel een oogoperatie ondergaan omdat haar ogen constant ontstoken waren. (entropion en ectropion) Dit is wel een kwaal die met regelmaat voorkomt bij de dog. (Voor ons de eerste keer dat wij het zelf meegemaakt hebben)

Ik hoop voor jullie dat Indy straks wat rustiger wordt. Dat jullie ontzettend veel van haar kunnen genieten. En vooral dat ze gezond blijft en oud wordt!!

honden page profiel ------

Deze mensen leven echt voor hun honden. Toen Kyra drie dagen oud was heb ik de advertentie gezien samen met mijn broer. We mochten die avond meteen langskomen en werden super gastvrij ontvangen. We mochten elke week langskomen wanneer we maar wilden en het maakte niet uit hoe lang of kort je bleef. Toen ze wat ouder werden mochten ze natuurlijk lekker naar buiten... ik vond dit prima geregeld. Ze hadden een stuk afgeschermd waar ze lekker konden ravotten. Ook kwamen ze dan met ze alle naar binnen stormen en werd je bedolven onder de puppies... hihi! Dat was echt genieten :-)

Met Kyra hebben we verder ook geen problemen qua gedrag etc. Ze doet het echt prima!! We zijn ook echt trots op haar. Op puppycursus doet ze het prima en ze kan al het commando zit. Als ze buiten een plasje of poepje heeft gedaan komt ze al naar je toe en gaat ze netjes zitten voor een snoepje. Ze is heerlijk rustig 's nachts dus kunnen heerlijk doorslapen. Ook hoeft ze er niet uit 's nachts en is al bijna helemaal zindelijk... op een ongelukje na af en toe.

Tuurlijk heeft ze wel eens haar 'gekke' drukke periodes maar dat komt omdat mijn andere honden dan ook lekker druk aan het spelen zijn en dan gaat ze meedoen... maar ze kan ook zo uren slapen of gewoon rustig op de bank aan een bot kluiven.

Naar mijn mening is dit een prima fokker en zou dit zeker aan andere aanraden.

Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde en heeft ieder zijn eigen mening :-D ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Zomaar een vraag die in me opkomt: Is deze fokker aangesloten bij de rasvereniging?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik heb mijn (overleden) zwarte Duitse dog bij Rosherta vandaan en zou er zo weer 1 bij haar halen.
Een scheet van een mens die je bijstaat met raad en daad.
Ga eens bij haar langs..
Dat is de beste manier.
Divers fokkers bezoeken.
Ook als er geen nestje is zal je welkom zijn..

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Pooh komt van rosherta ...

Een eventuele volgende hond zal daar ook vandaan komen, of van een fokker die Margreet (van rosherta) mij aanraadt...

Grootte van woning of tuin van een fokker, zegt mij niets trouwens...
Tico kwam van een fokker met smetteloos ruim huis (zo smetteloos dat je zou denken dat er nooit een hond binnen komt...eh.... Juist...). Achteraf.... Had ik beter moeten weten... En hoe het met Tico is afgelopen, staat op mijn profiel...

De woning bij rosherta is dan misschien niet zo ruim en smetteloos (mijn eigen huis ook niet trouwens) maar pa en ma waren beiden aanwezig en erg knuffelbaar. We zijn elk weekend bij Pooh en z'n broertjes en zusjes wezen kijken en dat was nooit een probleem... 
Tijdens ons eerste telefonisch contact heb ik uitgelegd dat we Tico net verloren waren. En heb ik verteld hoe ons gezin in elkaar zit en wat wij zochten... Margreet zocht Pooh voor ons uit en een hond die beter bij ons past bestaat niet!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" Pooh komt van rosherta ...

Een eventuele volgende hond zal daar ook vandaan komen, of van een fokker die Margreet (van rosherta) mij aanraadt...

Grootte van woning of tuin van een fokker, zegt mij niets trouwens...
Tico kwam van een fokker met smetteloos ruim huis (zo smetteloos dat je zou denken dat er nooit een hond binnen komt...eh.... Juist...). Achteraf.... Had ik beter moeten weten... En hoe het met Tico is afgelopen, staat op mijn profiel...

De woning bij rosherta is dan misschien niet zo ruim en smetteloos (mijn eigen huis ook niet trouwens) maar pa en ma waren beiden aanwezig en erg knuffelbaar. We zijn elk weekend bij Pooh en z'n broertjes en zusjes wezen kijken en dat was nooit een probleem... 
Tijdens ons eerste telefonisch contact heb ik uitgelegd dat we Tico net verloren waren. En heb ik verteld hoe ons gezin in elkaar zit en wat wij zochten... Margreet zocht Pooh voor ons uit en een hond die beter bij ons past bestaat niet! "


En dat is het juist..
Margreet weet precies welke hond bij je past..
En ze heeft het altijd bij het juiste eind..

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

oud topic

Chris en Chantal (Gast)

Beste Kimberley,

 

wij hebben bij deze fokker (off Blue sensation) ook een hond gehaald van 1 jaar oud. Die 3x geopereerd zou zijn aan cherry eye. Onze dierenarts ranzijn in Zaandam, melde dat dit met 1 operatie verholpen zou kunnen zijn als deze goed zou worden uitgevoerd. Dit wouden wij ook doen, maar helaas viel die hond onze andere hond aan. Tot verwondingen aan toe. Aangezien wij een zoontje hebben van 3 jaar oud, hebben wij de keuze moeten maken om de hond terug te brengen. Deze hond was ook totaal hysterisch en gestoord druk. Maar dat hadden wij op zich snel onder de knie. We hebben de hond binnen 1 maand terug gebracht, alleen hadden ze het geld niet om gelijk terug te betalen. Na het versturen van aanmaningen en het inschakelen van een incasso hebben wij nog steeds geen geld terug. Heeft iemand hier toevallig ervaring mee, of het zelfde meegemaakt met deze fokker? 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Heel oud topic

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Beste Chris en Chantal,

Wat vervelend dat jullie zo'n nare ervaring hebben moeten meemaken... Dit is inderdaad een oud topic, maar als je even een account aanmaakt, dan kunnen we even via persoonlijke berichten over dit onderwerp verder kletsen. Er is in de tussentijd met onze Indy namelijk ook nog heel veel gebeurd!!!

Groetjes, Kimberley

Anoniem (Gast)

" Hoi Kimberley,

Goh dat klinkt een beetje hetzelfde als bij Blue Jewels. Daar wonen ze ook in een rijtjeshuis, hier hebben ze weliswaar een tuin.... maar niet groot. Veels te klein voor al die honden die daar leven. Snap niet eens dat daar nog nooit inspectie is geweest. Of dat de buurt geen mega klacht heeft ingediend...
De honden doen hun behoeftes met regelmaat in de tuin. Daar leren de pups het ook.
De fokker zegt de ene keer dit, dan weer dat.
Honden zien er wel goed uit. Maar ook daar is het huis niet echt schoon, hetgeen ook bijna niet mogelijk is volgens mij met al die honden in huis... Dus daar hebben wij geen dog vandaan gehaald. Ondanks alle prijzen die ze winnen.

Wij hebben onze dog uit het buitenland gehaald. We vinden ze daar gewoon wat mooier als hier. Ze zijn veel steviger gebouwd, en daar houden wij wel van.
Het karakter van onze dog is rustig, luistert ontzettend goed (al van pup af aan, geen hondenschool gevolgd) en gaat overal mee naar toe. Ze is inmiddels bijna anderhalf jaar, en een makkelijkere hond kun je je niet wensen.
Ze heeft wel een oogoperatie ondergaan omdat haar ogen constant ontstoken waren. (entropion en ectropion) Dit is wel een kwaal die met regelmaat voorkomt bij de dog. (Voor ons de eerste keer dat wij het zelf meegemaakt hebben)

Ik hoop voor jullie dat Indy straks wat rustiger wordt. Dat jullie ontzettend veel van haar kunnen genieten. En vooral dat ze gezond blijft en oud wordt!! "

 

Jos spek (Gast)

ik wil overgaan tot het kopen van een dog, zag een aantal zaken staan, mijn vraag is eigenlijk , hoe goed is deze kennel

vr Gr

-emailadres verwijderd-

 

"5. Privacy
Plaats alleen berichten en foto’s waarvan je het niet erg vindt dat anderen (vreemden, je werkgever, je buren, etc.) dit lezen. Berichten met privacygevoelige informatie als e-mailadres, adresgegevens en telefoonnummer worden door de moderators verwijderd."

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 08 oktober om 10:27 --

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 08 oktober om 10:28 --

Anoniem (Gast)

" Beste Kimberley,
 
wij hebben bij deze fokker (off Blue sensation) ook een hond gehaald van 1 jaar oud. Die 3x geopereerd zou zijn aan cherry eye. Onze dierenarts ranzijn in Zaandam, melde dat dit met 1 operatie verholpen zou kunnen zijn als deze goed zou worden uitgevoerd. Dit wouden wij ook doen, maar helaas viel die hond onze andere hond aan. Tot verwondingen aan toe. Aangezien wij een zoontje hebben van 3 jaar oud, hebben wij de keuze moeten maken om de hond terug te brengen. Deze hond was ook totaal hysterisch en gestoord druk. Maar dat hadden wij op zich snel onder de knie. We hebben de hond binnen 1 maand terug gebracht, alleen hadden ze het geld niet om gelijk terug te betalen. Na het versturen van aanmaningen en het inschakelen van een incasso hebben wij nog steeds geen geld terug. Heeft iemand hier toevallig ervaring mee, of het zelfde meegemaakt met deze fokker?  "

 

Anoniem (Gast)

Je vergeet te vertellen dat je de hond graatmager hebt terug gebracht .Ik heb tegen je gezegd stap maar naar de rechter ik zal de foto's en getuigen meenemen verder zat de Dog onder de bijtwonden. Ze is herplaatst bij andere honden en nog nooit heeft zich daar wat afgespeeld 

Volgende forumvraag: dwergkees/pomeranian
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^