De uitslag van de Gedragsdeskundige met het vervolg. tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

hoi hoi,

Zoals sommige van jullie weten zou de gedragsdeskundige afgelopen donderdag komen, echter omdat Amigo voornamelijk buiten en met mij probleempjes heeft besloten we naar de gedragsdeskunige toe te gaan waar haar hond er ook later bij zou komen.
De conslusie van de GT was dat:

-ik ben te zachtaardig voor Amigo en dus heeft hij lak aan mij. (Zelfs totaal geen respect).
- hij is te dominant naar andere honden.

We zijn vandaag weer geweest , maar dan in een club van totaal 3. 2 gecastreerde jonge reuen en Amigo en het was gewon uiterst vervelend!
We begonnen namelijk met 10 minuten spelen en Amigo bleef maar rijen op de andere honden terwijl de andere 2 speelden.
Toen ik amigo bij me riep deed hij alles behalve komen! eerst bleef hij de 2 aangelijnde honden berijden en toen die baasjes hem wegstuurden ging hij rustig hier en daar plassen! ( dit werkte echt zo op mijn zenuwen!

We hebben daarom nieuwe regels:
- amigo mag bij mij niet meer los
- we gaan opnieuw aandachtsoefeningen doen als met een pup.

We gaan nu wekelijks terug , maar dan als cursus. Dit blijft in een groepje van 3.

In 1 week zijn we echter al wel vooruit gekomen namelijk: Amigo blaft niet meer naar andere honden! nooit gedacht en echt een wonder, dit dankzij de tips van de GT.

De GT adviseerde wel Amigo toch te castreren wat denken jullie hier van?

Het blijft me ook irriteren dat amigo naar mijn partner perfect luistert en hij hem zonder riem uitlaat en amigo perfect naast loopt. We kunnen dus wel zien wie de baas is O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De uitslag van de Gedragsdeskundige met het vervolg. tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Goed van jullie om een gt te laten komen.

Het plassen na het spelen is een logische reactie want hij moest zijn spanning kwijt want dit had hij opgebouwd d.m.v. het spelen en het rijden. Ik had zelf hem niet laten spelen omdat hij lak heeft aan jou en hij dominant (onzeker in mijn ogen) bij andere honden is.

Zelf zou ik hem niet laten castreren maar eerst de cursus gaan doen en kijken of je daar met de tips en trucs hem beter kan leren luisteren en dan pas als hij stabiel is laten castreren.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Fijn èn balen. Ga je eerst een implantaat proberen?

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum 3 doggies

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

wel fijn dat je toch vooruitgang ziet ;-)

castreren... tsja ik durf er niets overte zeggen. uiteindelijk toch eigen keus :$

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Sja ik en mijn partner twijfelen ook over castreren , omdat amigo zich bij mijn partner een stuk beter gedraagt.
Ook hebben we altijd gezegd dat niet te doen, maar het rijgedrag is wel vervelend. Ook markeert hij echt alles!
Een erg lastige keuze dus.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

maar bij je partner vertoont hij geen rijgedrag en markeergedrag ofwel?

indien hij het bij je partner niet doet, zou ik hem toch niet zo snel castreren, want dan ligt het dus ook aan de leiding die hij krijgt.

anders zou ik eerst een implantaat proberen, dan kan je kijken of het verandert....

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Bij mijn partner markeert hij alleen als hij vrij mag lopen. Als hij naast moet lopen loopt hij naast op af en toe proberen na. Het rijden doet hij wel als hij vrij mag spelen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Lijkt me verschrikkelijk vervelend, trouwens, dat hij alleen bij jou loopt te klooien.

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Hallo Ashley

Ik herken een hoop uit jouw verhaal. Ook onze reu nu bijna 13 maand luisterde veel beter naar mijn man als naar mij ;-) . Bij ons vond dat zijn oorsprong omdat ik toen hij 5 maand was erg veel last kreeg van een hernia. Hij ging groeien en ik werd steeds zwakker omdat mijn rug steeds erger werd. Daardoor ging hij dus ook rijden op alles wat los en vast zat. Het was al zover dat als ik hem vroeg te gaan zitten hij dat uiteindelijk dan nog deed maar af gaan was er niet meer bij terwijl dat bij mijn man geen enkel probleem was.
Ik heb toen ook hulp gekregen van een ervaren trainster hier in de buurt. Zij maakte een opmerking waar mijn ogen van open gingen. Alleen roedelhoogsten paren. Ik begreep gelijk dat ik dus ook totaal geen respect en vertrouwen kreeg van mijn hond. Wij hebben daar dan ook kei hard aan gewerkt doormiddel van training maar ook door spelletjes en trukjes samen te doen. Dit om de band tussen ons te versterken. Verder ben ik met de trainster in een roedel gaan wandelen. Eerst moest hij de hele wandeling vast nu hebben we het zover op gebouwd dat hij de hele wandeling ook los kan zonder dat hij ook maar 1x gaat rijden. Ook ben ik het middel geslachtsdrift van het merk Puur gaan gebruiken. Na 3 weken is hij een weekend zo ontzettend vervelend geweest dat we zelfs vriendelijk verzocht zijn om de agility les te verlaten :'( . Daarna ging het opeens veel beter. Het rijden was voor 95% weg en ook het luisteren ging veel beter. Binck is pas een paar dagen ziek geweest en heeft overgegeven dus het middel is toen niet goed op genomen dat kan ik nu dus ook merken. We zijn echt weer een paar weken terug gezet maar ik ga er weer met volle moed tegen aan want ik weet dat het kan ;-) .
Voor dat je Amigo laat castereren zou je dus dit middel nog kunnen proberen of het bij een homeopatish arts kunnen vragen.

Ik wens je heel veel succes. Laat de moed niet zakken. De grootste hindernis heb je al overwonnen je weet nu dat het aan jouw ligt, was bij mij dus ook het geval. Nu kun je werken aan jezelf samen met de gt en je man.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ik ga met het advies van Esther mee, EERST stabiel en dan castreren..
Soms is castratie gewoon nodig - omdat het dier zich niet kan gredragen door aansturing van de hormonen - daar moet je dan niet moeilijk over doen..

Liever een gecastreerde hond die zich weer normaal kan gedragen dan een hond die zich als een pingpongbal gedraagd en daardoor steeds op de kop krijgt..

Wat zou fijner zijn voor de hond..?

Hoop dat je er wat aan hebt..

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Ik ben absoluut tegen castratie behalve als het om medische redenen nodig is. De conclusie wordt nu getrokken dat hormonen de oorzaak zouden zijn terwijl je dit niet eens zeker weet. Eén ding weet je wel, de hond reageert anders op je vriend dan op jou, als het probleem hormonaal zou zijn zou hij dit ook doen bij je vriend. Dus dat de hond anders reageert tussen jullie beide moet je dan eigenlijk ook niet bij de hond zoeken maar bij jullie, jullie doen waarschijnlijk dingen verschillend. Dat reuen markeren is heel normaal, en daar zou ik geen eens een probleem van maken, het gedeelte respect daar zou je mee aan het werk moeten gaan, want als dit in orde is dan pas kan jij Amigo sturen, en dan gaat het probleem gedrag ook weg. Ik zou de hond voorlopig ook niet los doen behalve als je helemaal alleen bent met Amigo op een plek waar hij niet weg kan en dan kan je 'trainen' op het terugkomen/luisteren. En voor de rest aan de riem ben jij het voorbeeld voor de hond, hij moet leren om op jou te gaan letten, en leren zich te gedragen zoals jij dat ook doet :-D .

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Ik heb Diesel wel laten castreren om het rijden op vooral andere reuen, hem er rustig af halen was uit den boze, je moest al je krachten gebruiken om hem er af te halen, en dan werd hij ook nog kwaad.
Als een andere reu er niet van gediend was werd het knokken, ook niet leuk.

Toen 3 maanden gewoon aan de lijn gelaten, had ook geen effect, daarna deed het het gewoon weer.

Na de castratie, nooit geen last meer gehad, echt nooit meer, Diesel was toen 15 maanden trouwens.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Fijn dat er wel wat vooruit gang in zit.

Ik zou het eerst maar met een implantaat doen kijken of het helpt.

Succes.

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Ik zie wat tegens en voors voor het castreren.
Ik zelf had ook altijd het idee het niet te doen , maar nu na bijna 2 jaar discussiëren met amigo en geen verbetering begin ik wel te twijfelen!

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Wat je doet moet je helemaal zelf weten natuurlijk maar ik raad je wel aan eerst voor een implantaat te gaan als je voor castreren gaat ;-) Ik heb er ook 1 laten zetten bij Kiba maar merk zelf eigenlijk niet zo veel verschil.. Het enige wat hij niet meer doet is plasjes oplikken.. dus ik kan nu nog zeggen of ik hem uiteindelijk tog reu laat of niet ;-) Wel ben ik het met Esther en Ilja eens dat het beter is eerst te zorgen dat ie wat stabieler is (mocht dit mogelijk zijn ^^)

Heel veel succes iig nog!! Je bent zowiezo goed bezig ;-)

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Ik zie wat tegens en voors voor het castreren.
Ik zelf had ook altijd het idee het niet te doen , maar nu na bijna 2 jaar discussiëren met amigo en geen verbetering begin ik wel te twijfelen!
"


Zolang lijkt mij deze discussie niet te hoeven duren. Probleem ligt duidelijk bij je zelf. Zolang als je hier niets aan doet blijft dit ook al laat je de hond castreren. Het probleem omschrijft J & T van H & D heel duidelijk dacht ik....Een gedrag veranderd niet door even te castreren daar zul je zelf je energie in moeten steken.

honden page profiel RyanneRyanne

honden foto van Ryanne

stap in de goede richting zou ik zeggen!
Gewoon actief mee verder gaan ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De uitslag van de Gedragsdeskundige met het vervolg. tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^