Even een aantal vragen over de bench en verplichte rust.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel R. SchippersR. Schippers

honden foto van R. Schippers

Het gaat super goed met onze border pup Billie van 9 weken oud.

Toch heb ik even een aantal vragen.

Billie heeft namelijk supersnel te veel prikkels gehad en veranderd dan in een viervoetige duivel.
Wat wij nu doen is 45 minuten tot een uurtje uit de bench om te wandelen waarbij hij lekker buiten p en p. Daarna even lekker in de tuin met een bal o.i.d. spelen, wat oefeningetjes en snoepjes uit de grote wiebelende Kong proberen te halen. Zodra hij dan na 45 minuten wakker is vind hij alleen mijn vriendin en mij nog leuk en kan nergens meer mee worden afgeleid. Verplichte rust in de bench is dan een uitkomst. Waarbij hij ook zeker twee uur slaapt.

Wij hanteren nu 3 dagen deze methode en het lijkt te werken. Maar gelijk heb ik een aantal onzekerheden.

- Heeft deze methode invloed op het wel of niet zindelijk worden? Zodra hij uit de bench komt gaan we direct naar buiten en doet hij ook alles. Daarentegen heeft hij ook gedurende de dag niet veel tijd om ergens in huis te plassen. Hij ligt immers in de bench te pitten! Leert hij zo wel iets?
- Hoe voorkom je dat hij op deze manier een hekel aan de bench gaat krijgen. (waar overigens nu nog geen tekenen van zijn)
- Na een uur of acht 's avonds werkt ook de 45 minuten niet meer! Hij blijft dan klieren. Tijd om te slapen of?

Groet Ricardo

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Even een aantal vragen over de bench en verplichte rust. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 2 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Ricardo, als ik het zo lees is er voldoende beweging maar moet je het toch nog zoeken in wat meer rust.9 weken is nog zo klein en jong.Er moet meer geslapen dan gespeeld worden wel 18 uur of meer slaap per dag.En een hekel krijgt hij daardoor niet aan zijn bench. :-D Veel plezier verder met je pup.

honden page profiel R. SchippersR. Schippers

honden foto van R. Schippers

Helene dank je!

Ok vaker even lekker slapen in de bench dus want in huis is hij zo snel afgeleid dat hij na 3 uur nog niet rust. En wij ook niet!

honden page profiel pascalepascale 3 doggies

honden foto van pascale

ik zou hem ook nog meer rust geven, 45 minuten wakker uit de bench is prima maar ga niet die 45 minuten vullen met wandelen, spelen, oefenen das echt nog teveel voor zo'n jonge pup.
Mijn pup is ondertussen bijna 8 maand en ik heb hem ook op die manier groot gebracht, 1 uurtje wakker, gewoon laten rondlopen in huis en de tuin, kleine korte wandeling en dan hup de bench in voor een uur of twee rust
Cooper bleef maar doordoen en zocht nooit zelf zijn rust, nu hij ouder is doet hij dit wel dat komt vanzelf in orde.
Hij heeft absoluut geen hekel aan de bench gekregen en slaapt er nu nog steeds in, wel een serieus groter model ondertussen, hij is al enorm gegroeid maar de bench is zijn eigen knusse plekje die hij beschouwt al zijn mand.
Wat bij ons heel goed werkte om hem tot rust te brengen was een grote deken over de bench zodat hij ons wel kon horen maar niet zien, hij viel vanzelf in slaap, nu is dit niet meer nodig.
s'avonds rond een uur of 8 gaat hij rustig in de bench met wat lekkers en slaapt dan de hele nacht door en wij ook..
succes

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Misschien dom van mij maar Wat wij nu doen is 45 minuten tot een uurtje uit de bench om te wandelen waarbij hij lekker buiten p en p. Daarna even lekker in de tuin met een bal o.i.d. spelen, wat oefeningetjes en snoepjes uit de grote wiebelende Kong proberen te halen
Loop je dan echt 45 met je hond of doe je dit alles in 45 minuten?
Wat het ook is, het is veelste veel voor zo'n jonge hond.
In het uur dat hij wakker is mag je wel wat doen maar je overprikkelt hem nu veelste veel daarom wordt hij zo druk.
In principe geeft hij dit dus zelf aan alleen snappen wij mensen dat niet als we net een pup in huis hebben en nog niet begrijpen wat ze bedoelen.

Probeer het meer te verspreiden dus naar buiten om te poepen en te plassen en niet teveel lopen dat is niet goed voor je pup (kan hij zijn hele leven nog doen dus er is niks mis mee omdat niet te veel te doen in de puptijd ook al denk je dat hij het nodig heeft omdat hij ohh zoveel energie heft)
Na het rondje wandelen lekker naar binnen en de pup zijn eigen gang laten gaan en hup weer in de bench om te slapen.
etc etc.

honden page profiel R. SchippersR. Schippers

honden foto van R. Schippers

Lieve mensen,

Super bedankt voor de reacties!

We gaan zeker wat met de tips doen! Zo zie je maar weer. Zo'n forum is goud waard!

Nogmaals dank!

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Een aanvulling op jaqueline

van balletjes gooien of andere voorwerpen of met een touw sjouwen kan je pup druk worden. Je zou eens kunnen kijken wat er gebeurt als je maar 1 keer gooit. Voor sommige pups kan dat al teveel zijn. Ik weet niet welke oefeningen je bedoelt maar je zou ook kunnen zeggen dat je die even achterwege laat. Als je bv de zit of af bedoelt dan zou ik dat maar hooguit een keer per dag 1 of twee keer die oefeningen doen. Denk maar, je zult het zitten al waarschijnlijk doen als je je hond de riem omdoet dus die oefeninge hoef je niet nog eens apart te oefenen. Leuk dat het verder zo goed gaat.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Even een aantal vragen over de bench en verplichte rust. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^