Honden Agenda VUURWERK…HOE BEREID IK MIJN HOND HET BEST VOOR?

Honden Agenda > oktober 2012 > VUURWERK…HOE BEREID IK MIJN HOND HET BEST VOOR?

VUURWERK…HOE BEREID IK MIJN HOND HET BEST VOOR?


Over dit Evenement
Type: Evenement
Beschrijving: VUURWERK…HOE BEREID IK MIJN HOND HET BEST VOOR?

Oudejaarsavond...een avond vol gezelligheid, oliebollen, champagne, maar ook vooral vuurwerk! Voor honden, en dus ook voor hun baasjes, reden voor paniek.

“Negeer hem maar gewoon”. Dat is het meest gehoorde ‘advies’ voor eigenaren van honden met vuurwerkangst. Echter, waar is dat advies op gebaseerd? Als onze kinderen bang zijn voor onweer stellen wij ze toch ook gerust? Waarom zouden wij onze trouwe 4-voeter dan niet mogen steunen als hij het moeilijk heeft?

De Honden Instructieschool kiest er bewust voor om de vuurwerktraining niet in de vorm van een groepscursus aan te bieden. Honden leren namelijk ook veel van elkaar en kunnen (ongewenst) gedrag van elkaar overnemen. Bovendien: betekent voor de ene hond dat blootstellen aan harde geluiden op het trainingsveld de gevoeligheid voor geluiden vermindert, voor een andere hond kan het op een iets te intensieve manier blootstellen aan vuurwerk betekenen dat deze geluidgevoeligheid toeneemt. En dat is natuurlijk zeker niet de bedoeling!

Hoe dan wel? Hoe kunt u, op een verantwoorde wijze, uw hond trainen? Wat moet u wel, of juist niet doen? Op een speciale informatie-avond ‘Vuurwerktraining voor uw hond’ krijgt u antwoord op deze vragen en nog veel meer. Door een ervaren gedragstherapeut wordt besproken wat angst voor vuurwerk inhoudt en hoe het ontstaat, hoe uw hond dit ervaart en wat de invloed van het gedrag van de baas is. U krijgt adviezen hoe u uw eigen hond het best voor kunt bereiden.

De informatie-avond wordt aangeboden op: dinsdag 23 oktober en donderdag 25 oktober om 19.30 uur in Heemskerk. Kosten: € 12,50. Graag via mail of telefonisch vooraf aanmelden voor 1 van beide avonden!
[email protected]
06-21685959

Locatie en tijd
Datum donderdag 25 oktober 2012
Straat: straat onbekend
Postcode postcode onbekend
Plaats: Heemskerk
Aanvangstijd 19:30

Toegevoegd door honden page profiel RandjeRandje

Reacties op VUURWERK…HOE BEREID IK MIJN HOND HET BEST VOOR?

Geen reacties gevonden

Laat een reactie achter
Om een reactie achter te laten moet je eerst inloggen !
 

Eigenaar van dit agenda item

Je kunt [dit agenda item wijzigen]

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij VUURWERK…HOE BEREID IK MIJN HOND HET BEST VOOR?

Ben je hier geweest of heb je hier een leuke foto over ? Log dan eerst in om een foto toe te voegen !

Kom jij ook naar dit evenement ?

log dan eerst in om het te laten weten

Wie doet er mee ?

Niemand heeft zich nog gemeld voor dit Evenement


^