hoesten/kaken

onze hond begint af en toe (vlg. mij meestal nadat ze gespeeld/gehold heeft) in een keer de grond te likken, kaakt ook, en heeft droge hoest.Het is al een paar keer gebeurd dat ze zo in paniek is dat ze de bloemen uit de vaas eet, grond uit de potten,en tot overmaat van ramp heeft ze ook eens een plastic zak en halve handdoek opgegeten. Ook een keer een halve theedoek.Beide keren vliegensvlug naar de dierenarts,spuit gekregen,overgegeven en dan is het over.Dierenarts kan het ook niet verklaren.Als ze dit heeft moet je je hele huis opruimen, en ze constant  in de gaten houden. Soms drinkt ze heel veel water,en soms geeft ze ook over.Maar dan is het kaken en de paniek nog niet over.Het is niet elke week,maar soms in eens weer. ik heb het al aan vele mensen,waaronder ook de fokster gevraagd,maar die konden me niet verder helpen. Komt dit bij een van jullie bekend voor?Vanavond was het ook weer zo veer. Mijn man is met haar naar buiten gegaan, en heeft geprobeerd haar gras te laten eten(is slecht,maar altijd nog beter dan een handdoek),maar dit keer wilde ze dit niet.Heeft binnen nog 2x overgegeven,maar het is nog niet over. Dan maar een beetje waken vannacht.Hopelijk hoor ik gauw bericht.

Antwoord van Caressa Dierenziekenhuizen

Beste,

Het spijt me, maar ik heb nog nooit van kaken gehoord. Bedoel je knarsetanden ofzo?

Als je een dergelijke aanval kan filmen maakt dit het beoordelen een stuk makkelijker. Ik zou denken aan een vorm van epilepsie of een maagprobleem ofzo.

Het kan ook gedrag zijn. Dat is dan lastig te behandelen. Is het echt een aanval en heeft ze dit verder niet?

Met vriendelijke groet,

Ischa Swartz

Gesteld door honden page profiel EllyElly op 12 augustus 2013 om 22:49
Beantwoord door Caressa Dierenziekenhuizen op 13 augustus 2013 om 14:38
851 x bekeken

Over Caressa Dierenziekenhuizen


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^